0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ρε παιδια τι γινεται αν χαθει καποια ωρα απο ασθενεια. Οι ωρομισθιοι δεν εχουν δικαιωμα να αρρωστησουν? Διοτι στο δικο μου το ΙΕΚ εχασα 1 ωρα τον Δεκεμβρη και μια χθες και παρατηρω οτι γινεται ενας χαμος να αναπληρωθουν και να μην κανουν κενο οι εκπαιδευομενοι κτλ. Δεν μπορουν απλα να μην μας τις βαλουν ή να μας τις "χαρισουν" ?? για 1-2 ωρες που θα χαθουν δεν χαλασε και ο κοσμος.Υπαρχουν εκπαιδοευμενοι που δεν πατουν το ποδι τους και δεν τους περνανε τις απουσιες, σε εμας τους αμοιρους τους ωρομισθιους δεν μπορουν να μας "σβησουν " καμμια απουσια?
Εφόσον ο κανονισμός λειτουργίας των ΙΕΚ αναφέρει ότι πρέπει να πραγματοποιείται συγκεκριμένος αριθμός ωρών, είμαστε υποχρεωμένοι να αναπληρώσουμε όσα μαθήματα χάνονται. Το κατά πόσο αυτό είναι σωστό ή λάθος είναι σχετικό. Κατά την προσωπική μου γνώμη σωστά γίνεται έτσι. Και τους εκπαιδευόμενους τους συμφέρει, γιατί έτσι δε χάνουν ώρες κατάρτισης, και τους εκπαιδευτές, γιατί δε χάνουν τα ωρομίσθια. Τώρα αυτό που λες με το "σβήσιμο" καταλαβαίνεις ότι δεν είναι και τόσο λογικό να πληρώνεσαι χωρίς να δουλεύεις. Αλλά και στην πράξη, για να κάνει τα στραβά μάτια η γραμματεία θα έπρεπε να πλαστογραφήσει απουσιολόγιο και βιβλίο ύλης στα οποία πρέπει να φαίνεται ότι έχουν γίνει όλες οι ώρες βάσει του κανονισμού σπουδών. Κάτι που προφανώς είναι παράνομο.
@catwoman: Τέτοιου είδους παρατυπίες γίνονται κατά κόρον σε ιδιωτικά ΙΕΚ, και γίνεται κυρίως για να μη μείνουν οι σπουδαστές από απουσίες. Υπάρχει εκεί η νοοτροπία από μεριάς σπουδαστών, ότι αφού πληρώνουν, μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, τα, δε, ιδιωτικά ΙΕΚ για να μη χάσουν μαθητές-πελάτες και άρα χρήματα, κάνουν τα στραβά μάτια. Σε δημόσια ΙΕΚ απορώ για ποιο λόγο να γίνονται και δεν έχω προσωπικά ξαναδεί σε δημόσιο ΙΕΚ τέτοιου είδους παρατυπίες.@Herseys: Καλώς ή κακώς, και ειδικά σε Δ.ΙΕΚ -γιατί είπαμε άλλο τα ιδιωτικά άλλο τα δημόσια- τα πράγματα σε θέματα απουσιών εκπαιδευομένων αλλά και εκπαιδευτών είναι αυστηρά. Το να γίνουν οι ώρες συμφέρει και τους εκπαιδευτές, οι οποίοι έτσι θα πληρωθούν τις ώρες τους. Πρόβλημα δεν υπάρχει σε εργαστήρια όπου υπάρχουν δύο εκπαιδευτές, αλλά αν κάποιος δεν πάει το μάθημα διεξάγεται κανονικά με τον ένα και δεν τίθεται θέμα αναπλήρωσης.
@Herseys: Καλώς ή κακώς, και ειδικά σε Δ.ΙΕΚ -γιατί είπαμε άλλο τα ιδιωτικά άλλο τα δημόσια- τα πράγματα σε θέματα απουσιών εκπαιδευομένων αλλά και εκπαιδευτών είναι αυστηρά. Το να γίνουν οι ώρες συμφέρει και τους εκπαιδευτές, οι οποίοι έτσι θα πληρωθούν τις ώρες τους. Πρόβλημα δεν υπάρχει σε εργαστήρια όπου υπάρχουν δύο εκπαιδευτές, αλλά αν κάποιος δεν πάει το μάθημα διεξάγεται κανονικά με τον ένα και δεν τίθεται θέμα αναπλήρωσης.
επειδή κάνουν κουτσουκέλα οι άλλοι ας κάνουμε κ εμείς μια μικρότερη δν έγινε τπτ (σ.σ. αφού η μεγάλη δν πιάνεται)
Σιγά το τραγικό ρε παιδιά! δεν με πήραν φέτος βέβαια, αλλά ξέρω ότι στα ΙΕΚ οι ώρες είναι στάνταρ, ωρομίσθιοι ειναι οι εκπαιδευτές, όλες τις ώρες θα τις κάνουν.Μπορεί να έχω επηρρεαστεί κι από το πρώτο ΙΕΚ που είχα δουλέψει, αλλά κάθε χαμένο μάθημα αναπληρωνόταν όσο πιο άμεσα γινόταν για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή. Κι αν κάποιος εκπαιδευτής χρειαζόταν να λείψει προσπαθούσαν να καλυφθεί το κενό από άλλον και για τους μαθητές αλλά και με αυτή την αμοιβαία αντιμετάθεση ωρών να μην υπάρχει μετά με χαμένες ώρες. Εξάλλου πολλά τμήματα κάποια μέρα τυχαίνει να έχουν λιγότερες ώρες, μπορεί κάποιος να αναπληρώσει κι εκεί. Κι εγώ όταν ήξερα οτι θα λείψω πέρυσι αναπλήρωσα 2 μήνες πριν, στο πρώτο κενό που είχαν τα παιδια, κι ας φάνηκε περίεργο στο διευθυντή, από το να με τρέχουν μετά σε άκυρες ώρες. Καταλαβαίνω βέβαια ότι φέτος είναι πιο πιεσμένα και υπάρχουν κι αποστάσεις και άτομα με παράλληλες δουλειές-ιδιαίτερα-δεν ξέρω τι, αλλά δεν γίνεται να λέμε αφού καλύπτουν τους σπουδαστές ας καλύψουν κι εμάς κι ας απαξιώσουμε κι άλλο τα ΙΕΚ και να ενθαρρύνουμε και την "χαλαρή" αντιμετώπιση των σπουδαστών. Και μέχρι να υπάρχουν μόνιμοι στα ΙΕΚ, αυτό θα γίνεται.χωρίς λόγο η παρέμβαση, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω παραλογισμούς