*

Αποστολέας Θέμα: 3 ερωτησεις για τις νηπιαγωγους  (Αναγνώστηκε 16312 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: 3 ερωτησεις για τις νηπιαγωγους
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 02:18:43 pm »
Το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να αναβαθμίσει την ποιότητα της εκπαίδευσης γενικότερα, ώστε να έρθουν τα Ελληνόπουλα και τα παιδιά μεταναστών στο ίδιο επίπεδο. Όχι να παραμερίστουν τα δεύτερα για χάρη των πρώτων. Τότε η κατάσταση όχι απλώς διαιωνίζεται αλλά γίνεται και χειρότερη. Αυτά τα παιδιά και οι γονείς θα έπρεπε να στηριχθούν με ειδικά προγράμματα (παραμένοντας όμως στις τάξεις των Ελληνόπουλων). Τότε μόνο θα υπάρξουν πραγματικά αποτελέσματα. Πάντως παίζει ρόλο από ποια σκοπιά θα το δει κανείς. Εγώ το βλέπω από τη σκοπιά ότι (όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα εκπαιδευτικά συστήματα όλου του κόσμου) για τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης ευθύνονται τα κέντρα λήψης αποφάσεων και όχι αυτοί στους οποίους απευθύνεται η εκπαίδευση.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 09:32:50 pm από Demetroula »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:32:44 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 02:20:49 pm »
Οι Έλληνες γονείς καλά θα κάνουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στα δημόσια κι ας έχουν αλβανάκια. Δε φταίνε οι Αλβανοί που είμαστε τόσο ρατσιστές και τους αποφεύγουμε. Γιαυτό τα γράφουν στα ιδιωτικά οι περισσότεροι!
 Μάθαμε τώρα με το υψηλό μας επίπεδο και μια γλωσσάρα να!  >:( >:( (δεν πάει σε εσένα christen και συνάδελφοι γενικά, αλλά στο ύφος με το οποίο έρχονται κάποιοι γονείς στο νηπιαγωγείο σε τρομερά λαϊκή γειτονιά λες και μεγάλωσαν στο Μπάκινχαμ)

Τα καλύτερα παιδιά μου μέχρι στιγμής, αλλοδαπά είναι και κυρίως αλβανάκια, με οικογένειες μετρημένες και δεμένες, όχι σαν τους δικούς μας που μόνο να φωνάζουν και να απειλούν ξέρουν. Τα παιδιά είναι παιδιά από όπου κι αν είναι.
Συγγνώμη για το ύφος, αλλά έχω υποστεί πολλά, από ξύπνιες ελληνίδες που νομίζουν ότι κάτι κάνουν "πουλώντας μούρη" και παιδαγωγική στις νηπιαγωγούς με το αυτοκίνητο ή με τα σινιέ ρούχα των παιδιών τους ή με τις απόψεις τους για όλα και για όλους, και το παρακαλώ και το ευχαριστώ ούτε καν το έχουν ακούσει ποτέ. >:( >:(

Λες και οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ μετανάστες και κακομοίρηδες. :-[
Απαράδεκτο είναι να μην υπάρχουν εκπαιδευτικοί που να βοηθούν την ένταξη των παιδιών που δε γνωρίζουν τη γλώσσα. Γιατί δε φτιάχνουμε τάξεις υποδοχής στα νηπιαγωγεία; ??? ???

Δημητρούλα, συμφωνώ
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 02:34:26 pm »
Παιδιά μην "αγιοποιούμε" τους αλβανούς και τα παιδιά τους! Υπάρχουν εκατοντάδες περιστατικά με τις απαράδεχτες συμπεριφορές τους! Εγώ προσωπικά δεν θα ένιωθα άνετα να είναι το παιδί μου πχ σε μια τάξη με πλειοψηφία αλβανών να του κλέβουν το φαγητό ή τα πράγματα και να μη τολμάει να μιλήσει! Σίγουρα υπάρχουν και σωστοί...οικογενειάρχες (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου βέβαια). Απλά ας μπούμε και λίγο στη θέση των γονιών ( και δεν μιλάω για τους γονείς που αναφέρεις) , των απλών ανθρώπων που δεν τολμάνε να μιλήσουν στην ίδια τους τη χώρα. Συγνώμη παιδιά έχω άλλες απόψεις και έχω μιλήσει με συναδέλφους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δεν γίνεται τίποτε για να μην τους πουν και "ρατσιστες"!!!  >:(
~Μάθηση χωρίς σκέψη είναι χαμένος κόπος. Σκέψη χωρίς μάθηση είναι κίνδυνος. Κομφούκιος~

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 02:36:44 pm »
 Ritalamp καλα τα λες. τις περισσοτερες συμβουλες τις ακουγα απο ελληνιδες μανες!ασε που οταν παιρνουν τηλ για εγγραφη αμεσως ρωτανε ποσα ξενα εχουμε στο σχολειο.μα για ονομα του θεου.ολοι μαζι δεν θα ζουμε αναγκαστικα;δηλ και στο ιδιωτικο να παει το παιδί τους οταν τελειώσει σε ποια κοινωνία θα ζει;και επειδη εχω εμπειρια απο εξωτερικο εχω μια ευαισθησια σ αυτα τα θεματα.στη γερμανια μας αρεσε όταν μας αντιμετωπιζαν απλα σαν εργατες;τωρα βεβαια που το κρατος τους ,δινει τα επιδοματα μας αρεσει να τα παιρνουμε αλλα αν το κανει η ελλαδα στους αλβανους θα τους φαμε!εγω όταν σπουδαζα και οι γονεις μου ξενιτευτηκαν γερμανια το κράτος τους εδινε επιδομα σπουδων για τα 4 παιδια τους!που να γινει αυτο εδω;;;!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:32:44 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 02:40:36 pm »
 christen ποσες φορες ετυχαν αυτα τα περιστατικα;εμενα σε τοσα χρονια ποτε.και στην τελικη θα προσπαθησουμε να δουνε αυτα τα παιδια σαν φυσιολογικη μια αλλη συμπεριφορα και οχι αυτη απο το σπιτι τους.δυσκολο αλλα ετσι πρεπει.και οταν κλεβει το ελληνοπουλο τι γινεται;και μπορουμε να το πουμε κλοπη στα 5;

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 02:46:35 pm »
Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψη και την κοσμοθεωρία του. Δε μου πέφτει λόγος, προφανώς. :)
Αυτό που με καίει είναι πώς θα μπορέσω ως παιδαγωγός να στηρίξω τα παιδιά, ειδικά εκείνα που προέρχονται από τόσο κακό οικογενειακό περιβάλλον, ώστε να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από αυτή των γονιών τους. :-\
 Νομίζω ότι ως κλάδος έχουμε υποχρέωση να αναζητήσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις ώστε και τα παιδιά (ανεξαρτήτου προέλευσης) να μην χαντακώνονται κι εμείς να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, χωρίς να μας βγαίνει η ψυχή κάθε μέρα. :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 02:50:48 pm »
Οι Έλληνες γονείς καλά θα κάνουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στα δημόσια κι ας έχουν αλβανάκια. Δε φταίνε οι Αλβανοί που είμαστε τόσο ρατσιστές και τους αποφεύγουμε. Γιαυτό τα γράφουν στα ιδιωτικά οι περισσότεροι!
 Μάθαμε τώρα με το υψηλό μας επίπεδο και μια γλωσσάρα να!  >:( >:( (δεν πάει σε εσένα christen και συνάδελφοι γενικά, αλλά στο ύφος με το οποίο έρχονται κάποιοι γονείς στο νηπιαγωγείο σε τρομερά λαϊκή γειτονιά λες και μεγάλωσαν στο Μπάκινχαμ)

Τα καλύτερα παιδιά μου μέχρι στιγμής, αλλοδαπά είναι και κυρίως αλβανάκια, με οικογένειες μετρημένες και δεμένες, όχι σαν τους δικούς μας που μόνο να φωνάζουν και να απειλούν ξέρουν. Τα παιδιά είναι παιδιά από όπου κι αν είναι.
Συγγνώμη για το ύφος, αλλά έχω υποστεί πολλά, από ξύπνιες ελληνίδες που νομίζουν ότι κάτι κάνουν "πουλώντας μούρη" και παιδαγωγική στις νηπιαγωγούς με το αυτοκίνητο ή με τα σινιέ ρούχα των παιδιών τους ή με τις απόψεις τους για όλα και για όλους, και το παρακαλώ και το ευχαριστώ ούτε καν το έχουν ακούσει ποτέ
. >:( >:(

Λες και οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ μετανάστες και κακομοίρηδες. :-[

++++++++++++++++++++++++++ ;)

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 02:52:59 pm »
Συγνώμη, πιστεύετε πως θα αλλάξει ποτέ η νοοτροπία των γονιών τους που φυσικά περνάει στα παιδιά ( γνωρίζουμε πως ότι κ αν κάνουμε τα παιδιά επηρεάζονται περισσότερο από τις συμπεριφορές των γονιών τους) ;; Μπορεί να μην έχει τύχει σε σας κάτι αλλά μην αγνοούμε αυτούς που τους έχει τύχει. Σίγουρα ένα πεντάχρονο που παίρνει ένα μολύβι ή ένα παιχνίδι δεν έχει καταλάβει πως είναι κλοπή. όταν όμως ρωτάς το πεντάχρονο γιατί πήρες το χυμό του φίλου σου και σου λέει πως μου το είπε η μαμά...και κυρίως όταν συνεχίζει να το κάνει παρα τις συζητήσεις, αυτό τι είναι;; Να θυμίσω τον αλβανό-πατέρα που έκλεψε τα χρήματα από τον άλλο γονιό;; (το ανέφερα πριν)
Anyway...η συγκεκριμένη συζήτηση δεν έχει τέλος πιστεύω....
Λίγη παραπάνω υποστήριξη στα δικά μας παιδιά...
~Μάθηση χωρίς σκέψη είναι χαμένος κόπος. Σκέψη χωρίς μάθηση είναι κίνδυνος. Κομφούκιος~

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 03:12:55 pm »
Είχα συνάδελφο που δεν έγραφε αλβανάκια στο νηπιαγωγείο, γιατί είναι λέει εκκολαπτόμενοι εγκληματίες. Λίγη κοινωνιολογία της εκπαίδευσης ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.  Περιστατικά υπάρχουν πάντα και με Έλληνες και με αλλοδαπούς.
Όμως, τα παιδιά είναι παιδιά και σε μια κοινωνία που εκ προοιμίου τα απορρίπτει είναι πολύ πιθανό να λοξοδρομήσουν. Εγώ προσωπικά δε θέλω να αναλάβω την ευθύνη αυτή για το μέλλον της χώρας μου, ούτε να δώσω σε κανένα φονιά, κλέφτη, απατεώνα τη δυνατότητα να πει η κοινωνία με κατατρέχει από τότε που ήμουν στο νηπιαγωγείο.

Η δράση μας σήμερα είναι υποθήκη για τον τόπο μας αύριο και τα δικά μας και τα άλλα και τα παρά άλλα παιδιά. :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 03:42:55 pm »
Οταν υπάρχει τόσος μεγάλος αριθμός αλβανών στα ελληνικά νηπιαγωγεία, δεν νομίζω να είναι απόρριψη! Σαν λαός τους δεχτήκαμε καλύτερα από κάθε άλλη ευρωπαική χώρα, πχ Ιταλία, Γαλλία (που μάλλον κάτι περισσότερο ήξεραν..)
Το μέλλον της χώρας μας είναι τα δικά μας παιδιά, η δική τους μόρφωση και προστασία...εμείς συρρικνωνόμαστε γιατί κανείς δεν κάνει τίποτε...κ συνέχεια μαχόμαστε για τα διακαιώματα.."άλλων" και ξεχνάμε τα δικά μας και των παιδιών μας....
Αν είναι ρατσισμός να αγαπάς τη χώρα σου και να θέλεις πρωτίστως το δικό της καλό και των παιδιών της...βάλτε με πρώτη στη λίστα!  ;)  ;)  ;)
 και μερικά φιλάκια για να χαλαρώσουμε λιγάκι  :-*  :-*  :-*

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 03:51:37 pm »
το οτι μπορουμε να κανουμε πολλα και για τη μορφωση των ελληνων δε σημαινει οτι θα γινουμε κ ρατσιστες.πολυ θυμο βλεπω ομως.γιατι;σου τυχε κατι τοσο πολυ;και τι σημαινει οτι η αλλη συναδελφος τους θεωρει απο τωρα εγκληματιες;εγω θα της ελεγα ότι αυτη η ιδια εχει ήδη γίνει ..τα παιδακια παλι..μπορει και να τη γλυτωσουν..

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 04:01:38 pm »
η αλήθεια είναι ότι "θυμώνω" όταν υποστηρίζουμε περισσότερο τους αλβανούς από εμάς τους ίδιους! Παιδιά εγώ εδώ θα σταματήσω να μιλάω για το θέμα...

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 04:08:37 pm »
δεν ειναι το περισσοτερο..ειναι το ισο του θεματος..

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 04:12:14 pm »
Christen μη στενοχωριέσαι και λυπάμαι αν σε ζόρισα. Κουβέντα κάνουμε. Απλά παρασύρομαι λίγο και παθιάζομαι και ειδικά στα θέματα που αφορούν παιδιά έχω μεγάλη ευαισθησία. :-[ :-[

Ο καθένας από εμάς δίνει τις δικές του μάχες και λίγο από εδώ λίγο από εκεί κάποια άκρη θα βρεθεί για έστω και λίγο καλύτερη προσχολική.
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182670
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144