*

Αποστολέας Θέμα: 3 ερωτησεις για τις νηπιαγωγους  (Αναγνώστηκε 16293 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: 3 ερωτησεις για τις νηπιαγωγους
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 11:07:01 pm »
Χ.Κ θεωρωαπαραδεκτι να πρεπει τα παιδια να πηγαινουν τοσο μακρια τουαλετα.περυσι ηταν εξω απο την ταξη στο τερμα της αυλης.το αγχος μου ηταν ν αγυρισουν πισω.ειδικα τα ζωηρα παιδια.το περιεργο ειναι οτι κατα ενα μαγικο τροπο τα παιδια προσαρμοζονται και μετα απο λιγο ειανι πολυ ανετα με αυτη τη διαδικασια.ετσι τελικα δεν ειχα προβλημα.αν εξαιρεσεις τα παιδια που το κανανε για να πανε βολτα και επρεπε να ψαχνω να τα βρω..ακομα και με πανοφορια αδιαβροχα ειχαμε εφοδιαστει αφου θα βρεχονταν εξω..αυτο που μπορεις να ζητησεις ειναι να πηγαινουν παντα 2 μαζι ετσι ωστε οτι και να χρειαστει να υπαρχει καποιο παιδακι εκει διπλα.αυτο που δεν καταλαβα με τα λεφτα..τι εγινες αρνηθηκαν οι γονεις;κριμα..τη λυπαμαι τη νηπιαγωγο που φαινεται και ζητιανα..αμαν πια.αν εσυ ομως μιλησεις στους αλλους και πεις ότι αυτο γινεται για τα παιδια σας ενω θα μπορουσε να σδιαφορησει και να μην εχει υλικο να δουλεψει,θα σ ακουσουν καλυτερα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:08:25 »

Αποσυνδεδεμένος X.K.

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • I love English ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 12:37:17 pm »
Οι γονεις στο συνολο δεν αντεδρασαν για τα λεφτα,ειδικα επειδη οι νηπιαγωγοι μας ειπαν οτι το ταμειο θα το εχουν 2 γονεις για να διαχειριζονται τα χρηματα.Αυτη η γυναικα που αντεδρασε εντονα(ελληνιδα!!!!!!!!)ελεγε πως ειναι πολλα τα 60 ευρω,και οτι στο τελος θα ζητησει να δει το λογαριασμο και 5 ευρω να εχουν μεινει θα τα παρει πισω :o
Ντραπηκα πολυ με το υφος της σαν να ελεγε στα ισια''θα φατε τα λεφτα'',οι νηπιαγωγοι μια ωρα εξηγουσαν οτι θα χρειαστουν αναλωσιμα για τις εργασιες,για τις γιορτες,πως κρατησαν την υπομονη τους δεν ξερω..
Τωρα γι'αυτο που λετε για τα αλλοδαπα παιδια..Στο δημοτικο που δουλευα περυσι,στην Ε' ταξη ηταν μια παρεα ,κλικα παιδιων απο την ρωσσια.Μου καναν τη ζωη πολυ δυσκολη τον πρωτο καιρο,μολις τους εκανα μια παρατηρηση να κανουν ησυχια και γυριζα την πλατη μου,με εβριζαν στα ρωσικα(αυτο μου το ειπαν τα υπολοιπα παιδια σε διαλειμμα,επειδη εγω ρωσσικα δεν ξερω).Ηξερα πως επρεπε να κανω κατι για να κερδισω αυτη την παρεα και να την κανω συμμαχο..Ειχαν λοιπον αυτα τα παιδια κολλημα με τους scorpions ,και μαγκακια κιολας ολο γι'αυτο μιλουσαν.Κατεβασα απο το ιντερνετ μια μπαλαντα του συγκροτηματος και την εγραψα σε cd,και επειτα τους στοιχους.Απο τους στοιχους,εσβυσα μερικες λεξεις και τις εγραψα ανακατωμενες διπλα,για να ακουσουμε το τραγουδι και να κανουμε και ακουστικη ασκηση ταυτοχρονα.Τους λεω στο αλλο μαθημα σας εχω μια εκπληξη,ειδικα για εσας.Οταν τους εβαλα το cd ,ενθουσιαστηκαν τοσο πολυ!Τους αφησα μετα το μαθημα και το δισκακι δωρο και απο τοτε...ολο αγαπες ειμασταν,αν γινοταν φασαρια στην ταξη..σσσσσσσττττττ,εκαναν αυτα τα ιδια παιδια!
Θελω να πω πως το καθε παιδακι,θελει τον τροπο του να το κερδισεις,αλλο πιο δυσκολα ,αλλο πιο ευκολα
Τωρα για το παιδακι απο την αλβανια στο νηπιαγωγειο του γιουμου περυσι..η μανα δεν δουλευε,η ιδια η μανα ηταν πολυ επιθετικη,μια φορα μαλωσε με τη νηπιαγωγο επειδη δεν ειχε παρει το γιο της στο ολοημερο..της φωναζε:θα σε στειλω στη Φλωρινα!!!!!!! και μια αλλη φορα ειχε πιαστει μαλλι με μαλλι με μια αλλη μανα,γι'αυτο ειπα οτι στο σπιτι αυτο υπηρχε προβλημα και δεν ειχαν δεχτει οι γονεις το μειωμενο ωραριο για το παιδι τους.Παντως φετος το παιδακι αυτο μεταφερηκε σε αλλο νηπιαγωγειο,αλλα δεν εμαθα ακομα αν η προτοβουλια ηταν των γονιων η των νηπιαγωγων,οταν μαθω θα σας πω..
Για τη μεταγραφη του δικου μου,θα κανω σημερα μια ερωτηση στο νηπιαγωγειο που βρισκεται διπλα στο σπιτι της μαμας μου,αν υπαρχει δυνατοτητα να παει εκει,αυτο θα ηταν βολικο και για εκεινη,δεν θα χρειαζεται να περπαταει 2 χλμ καθε μερα για να τον παρει απο το σχολειο,και εγω θα ειμαι πιο ησυχη,το κτιριο χτιστηκε μολις τωρα και ειναι πραγματι ενα ομορφο και ασφαλες νηπιαγωγειο!Να δουμε λοιπον τι θα μου πουν σημερα..
Ευχαριστω πολυ και την κοπελια που μου εδωσε το λινκ με τους γονεις,αν μου το ξεκοψουν σημερα οτι μεταγραφη δε γινεται,θα στραφω προς τα εκει..Θα σας ξαναστειλω νεοτερα!
Take me to the magic of the moment
on a glory night
where the children of tomorrow dream away
in the wind of change...

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 12:49:58 pm »
χαιρομαι που ακουω μαι τοσο ωραια προσπαθεια για προσεγγιση των παιδιων!μπραβο!συνηθως μενουν ολοι στην επιφανεια οτι φταινε τα παιδια.μου αρεσε η ιδεα!θα μπορουσαμε κ στο σχολειο να βαζουμε καμια φορα αλβανικα η αλλα τραγουδακια. στη θεση σου θα ελεγα στη μανα οτι αν θελει να δωσει απο τωρα 55 ευρω και τα 5 που περισσευουν τα βαζεις εσυ απο την τσεπη σου! ;D ;Dπροσεχετε μη γινει καμια καταγγελια..ειναι κριμα δηλαδη..

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 01:31:10 pm »
Τελικά, το μυστικό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις..Η Χ.Κ. όπως και αρκετοί ευσυνείδητοι εκπαιδευτικοί, αγαπούν και στηρίζουν την επιλογή να γίνουν εκπαιδευτικοί! Δεν κοιτούν μόνο το 'βόλεμα'..
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:08:25 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 01:37:16 pm »
Μ' αρέσεις Χ.Κ.!!!  :) :)
Θα επιμείνω πάντως να μην πάει το παιδί υπεράριθμο αλλού και να μην ασκηθούν πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Αν υπάρχουν θέσεις, καλώς.
Άντε να δούμε πόσο πιο ρόδινα πια μπορούν να γίνουν τα πράγματα, με τα τόσα νηπιαγωγεία που φτιάχνονται  ;D ;D ;D ;D ;D >:(  (Πήξαμε στο ροζ)
Περιμένουμε νέα.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 03:02:38 pm »
~Μάθηση χωρίς σκέψη είναι χαμένος κόπος. Σκέψη χωρίς μάθηση είναι κίνδυνος. Κομφούκιος~

Αποσυνδεδεμένος lena!!!

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 03:40:49 pm »
  Με προλαβες christen...Εχεις δικιο εχουν πεσει ολες πανω σου και σε κατηγορουν...και θα ερθω να σε υπερασπιστω κ να πω, οτι ο καθε ανθρωπος εχει τις δικες του αποψεις κ τα προσωπικα του πιστευω, δε χρειαζεται να συμφωνουμε ολοι αλλα κυριως να μην κατηγορουμε χωρις λογο και να λεμε κακιες.
  Ολοι εχουμε στο επικεντρο τα παιδια και προσπαθουμε να κανουμε το καλυτερο για αυτα, ειτε ειναι ελληνακια ειτε αλβανακια.Κανενας απο εμας δε ξερει πως δουλευεις στην ταξη...Εγω προσωπικα πιστευω οτι το προβλημα σου ειναι με τους γονεις και οχι με τα παιδια, τα οποια οτι βλεπουν κανουν.Δε νομιζω οτι αφηνεις να φανουν διακρισεις μεσα στην ταξη, οσο αφορα τα παιδια παντα. Και να τονισω εδω οτι απο τα περιστατικα που εχουν αναφερθει οτι κανουν μερικες νηπιαγωγοι, μερικα ειναι πολυ εξωπραγματικα...δε ειμαι σιγουρη οτι μπορω να πιστεψω οτι πραγματικα εχουν γινει...Στο κατω κατω τα παιδια δε φταινε σε τιποτα, γιατι να ειναι αποδεκτες τετοιων συμπεριφορων.
  Αλλά οποια κ αν ειναι τα προσωπικα πιστευω της καθε νηπιαγωγου, το μονο σιγουρο ειναι οτι δε θα πρεπει να φανονται στην ταξη. :)

Και για να παρω κ εγω θεση...το να υπαρχουν παιδια απο αλλες χωρες σε μια ταξη δεν ειναι κακο, το να ειναι ομως η πλειοψηφια ειναι κακο (για μενα παντα). Αλλα αυτο ειναι αποτελεσματα πολλων παραγοντων ολοι φταιμε, και οι Ελληνες γονεις και οι μεταναστες γονεις και οι εκπαιδευτικοι κ το κρατος. Και νομιζω οτι το γερμανικο κρατος, που αναφερθηκε πιο πανω, πρωτα εξασφαλισε τους δικους της πολιτες και μετα τους μεταναστες. Νομιζω οτι συγκρινουμε ανομοια πραγματα, τι σχεση εχει η δικη μας παιδεια/εκπαιδευση με τη γερμανικη;
   Ποτε δεν ειναι ασπρο ή μαυρο, γιατι να ανοιχονται τετοιες συζητησεις κ να χαλαμε τις καρδιες κ το καλο κλιμα που υπαρχει εδω... ??? Η αληθεια ειναι καπου στη μεση! :) :)

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 04:17:28 pm »
Λένα σε ευχαριστώ που με υπερασπίζεσαι, γιατί ειλικρινά με στεναχώρησε πολύ η επίθεση που δέχτηκα μόνο και μόνο επειδή εξέφρασα τις απόψεις μου. Προσωπικά δεν επιτέθηκα σε κανέναν ούτε αμφισβήτησα τις γνώσεις και τις ικανότητες του. Όπως σωστά είπες, το πως θα συμπεριφερθώ στη τάξη είναι τελείως διαφορετικό από τα προσωπικά μου πιστεύω. Και προς Θεού δεν θα ξεχώριζα τα αλβανάκια...δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο!! Ουφ!
~Μάθηση χωρίς σκέψη είναι χαμένος κόπος. Σκέψη χωρίς μάθηση είναι κίνδυνος. Κομφούκιος~

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 04:21:40 pm »
Χαίρομαι για τη νέα σου θέση. Καλό κουράγιο και καλό διορισμό. :) :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος lena!!!

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 05:49:04 pm »
Εγώ πάλι θέλω να σου΄πω ενα μεγαλο μπράβο γιατί παρά τα όσα ειπώθηκαν, το υφος του τελευταίου μηνύματός σου ήταν πολύ ήρεμο κ δεν έβγαλες καμία κακία.Δε ξερω πόσοι θα το εκαναν αυτό....(εγώ πάντως οχι ;)) Ασε που αμεσως μετά έδωσες κ άλλες πληροφορίες στο θεμα χρήσιμο υλικό κ αυτά δειχνουν ότι δεν ειχες κακοπροαίρετη διάθεση από την αρχή. Τουλάχιστον εσύ μιλάς ειλικρινά, είπες την άποψη σου χωρίς να κρύψεις κατι. Υπάρχουν άλλοι που ακολουθουν το "δάσκαλε που δίδασκες κ νόμο δεν εκράτεις".(Δεν το λέω για κάποιον συγκεκριμένα, γενικά μιλαω.Για να μην παρεξηγηθώ κ γω). :)

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 06:20:57 pm »
      christen, αν σε προσέβαλα συγνώμη. Θεώρησα πιο τίμιο να μιλήσω συγκεκριμένα από το να λέω γενικόλογα, να σε περιγράψω και να μην σε κατονομάσω. Δεν έβγαλα συμπέρασμα για τον τρόπο που διδάσκεις, ούτε σε σύγκρινα με την εκπαιδευτικό της οποίας την περίπτωση ανέφερα. Απλώς συστήνω σε όλους (και στον εαυτό μου) να μην υπεργενικεύουμε, και σ' αυτό το θέμα και γενικά στη ζωή. Όσο για την καινούργια σου δουλειά σου εύχομαι να είναι αυτό που επιθυμείς και να περάσεις καλά. Επίσης, χαίρομαι πολύ που ενδιαφέρεσαι για το εκπαιδευτικό υλικό στο νηπιαγωγείο. Λίγες εκπαιδευτικοί το κάνουν αυτό, απ' ότι ξέρω από συμφοιτήτριές μου στη σχολή, αλλά και φίλες μου δασκάλες.
      Όσο για το ότι οι ιστορίες με εκπαιδευτικούς που κάνουν διακρίσεις απέναντι στα παιδιά ακούγονται εξωπραγματικές, δυστυχώς και 'γω έτσι πίστευα στην αρχή. Δεν είχα φανταστεί ποτέ κάτι τέτοιο. Όμως, δυστυχώς, με τόσες περιπτώσεις που έχω ακούσει, τα πιστεύω πλέον όλα. Και όχι μόνο για τα αλλοδαπά παιδιά. Έχω ακούσει και για ιστορίες με νηπιαγωγούς που περιθωριοποιούν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Π.χ. μία νηπιαγωγός χαρακτήριζε ως παιδί με αυτισμό ένα παιδί που δεν είχε διαγνωσθεί μ' αυτή τη διαταραχή, είχε απλώς νοητική υστέριση. Μία άλλη δεν ασχολούνταν καθόλου με ένα παιδί με ειδικές ανάγκες και τα παιδιά της τάξης είχαν καταλήξει να το περιθωριοποιήσουν τελείως, επειδή ως γνωστόν τα παιδιά καταλήγουν να μιμούνται τη συμπεριφορά της νηπιαγωγού.
      Τέλος πάντων. Πολλά είπα. Αν συνεχίσω δεν μου φτάνουν δύο σελίδες. Sorry αν σε πρόσβαλα. Δεν το ήθελα.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 06:26:26 pm »
Καλέ μη χειρότερα! Γιατί να βγάλω κακία! Τι έχουμε να χωρίσουμε;
Δε θεωρώ ότι επιτέθηκα σε κανέναν και γιαυτό δεν πήρα προσωπικά αυτά που ειπώθηκαν προηγουμένως.
Την άποψή μου λέω και αυτά που ανέφερα τα εννοώ.
Ίσα ίσα αν προσέξεις τα προηγούμενα μηνύματα θα δεις ότι δεν έχω προσάψει τίποτε σε κανέναν από τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη συζήτηση.
Στεναχωρέθηκα τώρα. :(
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος lena!!!

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 07:32:09 pm »
Το τελευταίο μνμ που εγραψα, δεν αναφεροταν σε σενα ritalamp αλλα στην christen. Εσύ ειδικά είχες πει
Παράθεση
Christen μη στενοχωριέσαι και λυπάμαι αν σε ζόρισα. Κουβέντα κάνουμε. Απλά παρασύρομαι λίγο και παθιάζομαι και ειδικά στα θέματα που αφορούν παιδιά έχω μεγάλη ευαισθησία. 
, δεν ειχα λόγο να πω κατι για σένα.

Τωρα αν το λες για το προηγούμενο μνμ μου, θελω να πω ότι δεν αναφερομουνα σε καποιον συγκεκριμενα, αλλα επειδή σημερα διαβασα το θεμα αυτό για πρώτη φορα, η γενική εντύπωση που μου αφησε ήταν αυτή.
 Αντε κ να παραδεχτω οτι η λεξη κακιες δε ταιριαζει κ τόσο, η christen το εθεσε καλύτερα..
Παράθεση
θεωρώ ανεπίτρεπτο να επιτίθεστε σε άλλους εκπαιδευτικούς και να μειώνετε τις παιδαγωγικές τους ικανότητες και γνώσεις
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 07:35:44 pm από lenasoyf »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 07:57:39 pm »
Οκ
 :-* :-* :-*
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς