*

Αποστολέας Θέμα: Υποχρεωτικό ωράριο ανά έτη υπηρεσίας  (Αναγνώστηκε 62764 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: Υποχρεωτικό ωράριο ανά έτη υπηρεσίας
« Απάντηση #196 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2024, 06:44:23 pm »
;D ;D ;D

Γιατι το γελιο;

Υποθετω γνωριζετε οτι οι νηπιαγωγοι δεν εχουν διαλειμμα και δεν μπορουν να πανε ουτε τουαλετα….

Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:55:45 »

Αποσυνδεδεμένος KoutiPandoras

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2024, 07:03:05 pm »
Προσωπικά εξέφρασα την απορία γιατί δεν υπαρχει «ισότητα». Παντού είμαι ειδικότητα. Προς τι η διαφοροποίηση;;
Και στη τελική ας διεκδικήσουν και οι νηπιαγωγοί και δάσκαλοι το ίδιο. Αλλωστε μείωση ωραρίου, σημαίνει και επιπλέον προσωπικό.

Αλλά αυτά από τους καλούς μας συνδικαλιστές γίνονται γαργάρα. Είναι γνωστό άλλωστε για ποιους λειτουργούν πολλά χρόνια τώρα. 

Στην πρωτοβάθμια δε, εγώ προσωπικά δε δέχομαι το «συνάδελφε». Και αυτό γιατί με αντιμετωπίζουν ως «κάλυψη» στο ωράριο των δασκάλων. Αρα ξανά αναρωτιέμαι γιατί να μη διεκδικούμε το αυτονόητο. Ισότητα μεταξύ ειδικοτήτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2024, 09:13:32 pm »
Προσωπικά εξέφρασα την απορία γιατί δεν υπαρχει «ισότητα». Παντού είμαι ειδικότητα. Προς τι η διαφοροποίηση;;
Και στη τελική ας διεκδικήσουν και οι νηπιαγωγοί και δάσκαλοι το ίδιο. Αλλωστε μείωση ωραρίου, σημαίνει και επιπλέον προσωπικό.

Αλλά αυτά από τους καλούς μας συνδικαλιστές γίνονται γαργάρα. Είναι γνωστό άλλωστε για ποιους λειτουργούν πολλά χρόνια τώρα. 

Στην πρωτοβάθμια δε, εγώ προσωπικά δε δέχομαι το «συνάδελφε». Και αυτό γιατί με αντιμετωπίζουν ως «κάλυψη» στο ωράριο των δασκάλων. Αρα ξανά αναρωτιέμαι γιατί να μη διεκδικούμε το αυτονόητο. Ισότητα μεταξύ ειδικοτήτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.

Οι νηπιαγωγοι πλεον εχουν μειωση αναλογη με των δασκαλων (χωρις εννοειται διαλειμματα), και τις παιρνει ως υπερωριες υποχρεωτικες

Αποσυνδεδεμένος Τα κουρέλια τραγουδάνε

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2024, 09:27:37 pm »

Οι νηπιαγωγοι πλεον εχουν μειωση αναλογη με των δασκαλων (χωρις εννοειται διαλειμματα), και τις παιρνει ως υπερωριες υποχρεωτικες

Γνωρίζω ότι η μείωση ισχύει για 4θεσια και άνω. Δηλαδή σε αυτά δίνουν από την αρχή του έτους υπερωρίες;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:55:45 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #200 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2024, 11:17:26 pm »
Γνωρίζω ότι η μείωση ισχύει για 4θεσια και άνω. Δηλαδή σε αυτά δίνουν από την αρχή του έτους υπερωρίες;

Δεν ξερω ακριβως ποτε μειωνονται….

Εχω πολλα χρονια εκτος ταξης

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2024, 01:31:45 am »
Προφανώς ο νομοθέτης αναγνώρισε ότι στη δευτεροβάθμια έπρεπε να είναι μικρότερο το ωράριο των εκπαιδευτικών λόγω της δυσκολίας που υπάρχει να διδάσκεις στις ηλικίες 12-18. Επίσης, οι καθηγητές στη δευτεροβάθμια έχουν εξωδιδακτικά καθήκοντα που δεν υπάρχουν στην πρωτοβάθμια. Αυτά μπορώ να εντοπίσω εγώ. Ίσως άλλοι συνάδελφοι μπορούν να προσθέσουν κι άλλους λόγους.

Έβαλα σε παράθεση αυτήν την άποψη επειδή πιστεύω πως είναι κοντά στην αλήθεια και διατυπωμένη με μεγάλη ευγένεια. Όπως δείχνουν οι εκθέσεις με δείκτες του ΟΟΣΑ, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Η σύγκριση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών είναι: πρωτοβάθμια > κατώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση > ανώτερη δευτεροβάθμια> τριτοβάθμια. Δεν είναι η δυσκολία να διδάσκεις σε ηλικίες μεγαλύτερες (προφανώς είναι πιο δύσκολο να διδάσκεις σε μικρότερες ηλικίες παρά σε συνειδητοποιημένους φοιτητές) είναι η δυσκολία του τι διδάσκεις. Ανάλογα κυμαίνονται και οι μισθοί στο εξωτερικό (όχι γυμνάσιο -λύκειο ίδιοι). Δεν το γράφει κάπου αλλά εξυπακούεται από τη λογική πως δεν μπορεί ο καθηγητής πανεπιστημίου να εξισωθεί εργασιακά με τον δάσκαλο. Ούτε με τον καθηγητή (άλλης δυσκολίας σχολές υποτίθεται). Παλιότερα δάσκαλος μπορούσε να διοριστεί και ένας φοιτητής για ένα διάστημα. Είχαν τελείως άλλα μόρια μετέπειτα με τις πανελλήνιες. Τα γράφω αυτά παρόλο που πιστεύω πως ο δάσκαλος είναι το άλφα και το ωμέγα, απλά για να εξηγήσω τη σκέψη. Όταν μπήκαν οι ειδικότητες στα Δημοτικά, θεωρήθηκε πως δεν διδάσκουν τόσο εξειδικευμένα προφανώς...
Οι νηπιαγωγοί είναι ένα πονεμένο θέμα, ξέχωρο από όλα τα άλλα. Δεν ήταν υποχρεωτικό καν να πηγαίνουν νηπιαγωγείο τα παιδιά και το κράτος αδίκησε πολύ και αδικεί εκεί.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος Schoolikui

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2024, 04:03:36 pm »
Δηλαδή... Ο γυμναστής στην δευτεροβαθμια με τον γυμναστή στην πρωτοβάθμια ποια διαφορά έχει;
Πάντως δεν είναι μόνο το αντικείμενο που απαιτεί προετοιμασία ή επιστημονική κατάρτιση. Είναι και η παιδαγωγικη προσέγγιση. Ο χρόνος προετοιμασίας δεν διαφέρει σημαντικά στις δύο βαθμίδες από την δική μου εμπειρία δεδομένου ότι η διδασκαλία του αντικειμένου τελικά επαναλαμβάνεται.
Αν το σκεπτικό είναι ότι οι δάσκαλοι έχουν ένα τμήμα, τότε οι ειδικότητες καθώς έχουν από 10 τμήματα και πάνω θα έπρεπε να ακολουθούν κατά την γνώμη μου το ωράριο της δευτεροβαθμιας. Ως ΠΕ06 στην πρωτοβάθμια δεν έχω απλώς 11 τμήματα αλλά 7  διαφορετικά επίπεδα.
Το μόνο που σκέφτηκα και μου δικαιολογεί κατά κάποιον τρόπο την διαφορά στο εβδομαδιαίο διδακτικό ωράριο είναι η μία έξτρα εβδομάδα υπηρεσίας στο τέλος του Ιουνίου. Αλλά ακόμα και αυτό δεν δικαιολογεί την διαφορά στον ρυθμό μείωσης του ωραρίου.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 30, 2024, 04:33:11 pm από Schoolikui »
Can I skip tomorrow?

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2024, 04:32:49 pm »
Δηλαδή... Ο γυμναστής στην δευτεροβαθμια με τον γυμναστή στην πρωτοβάθμια ποια διαφορά έχει;

Από όσο ξέρω το ωράριο των «ειδικοτήτων» στην πρωτοβάθμια ακολουθεί το ωράριο των δασκάλων κατ’ απαίτησή  τους. Κάποιος δάσκαλος μου είχε πει : «όταν ήρθαν οι ‘ειδικότητες’ στο δημοτικό αντί να διεκδικήσουμε να μειωθεί και το δικό μας ωράριο ,εμείς απαιτήσαμε να αυξηθεί το δικό τους για να εξισωθεί με το δικό μας». Σίγουρα πάντως παλιότερα όταν παίρναμε απόσπαση από δευτεροβάθμια για πρωτοβάθμια πηγαίναμε με το ωράριο της δευτεροβάθμιας. Αυτό όμως δημιουργούσε αντιδράσεις όχι μόνο από τους δασκάλους αλλά και  από τους συναδέλφους «ειδικοτήτων» της πρωτοβάθμιας. Γι’ αυτό κάποια στιγμή -δεν θυμάμαι χρονιά - βγήκε εγκύκλιος ότι όσοι αποσπώνται στην πρωτοβάθμια ακολουθούν το ωράριο της πρωτοβάθμιας και μόνον αν διατεθούν από το ίδιο ΠΥΣΔΕ διατηρούν το ωράριό τους.

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2024, 04:34:51 pm »
 :o
Can I skip tomorrow?

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2024, 04:54:29 pm »

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2024, 05:39:59 pm »
... όσοι αποσπώνται στην πρωτοβάθμια ακολουθούν το ωράριο της πρωτοβάθμιας και μόνον αν διατεθούν από το ίδιο ΠΥΣΔΕ διατηρούν το ωράριό τους.
Η πληροφορία που μας δίνει η vama επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Οι δάσκαλοι δεν μπορούν να διδάξουν σε μεγαλύτερη βαθμίδα. Οι ειδικότητες μπορούν να διδάξουν σε κατώτερη βαθμίδα (ως overqualified) αλλά με τους όρους που υπάρχουν σε αυτή (ώρες και μισθολόγιο). Δεν συζητάμε για το ποια είναι πιο κουραστική, αλλά για το ποια απαιτεί εξειδίκευση. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η ίδια ειδικότητα της δευτεροβάθμιας έχει λιγότερες ώρες για τον καθηγητή ακριβώς λόγο της δυσκολίας του αντικειμένου. Όπως ανέφερα και πριν γίνεται σε όλη την Ευρώπη και αφορά γενικότερα στην εξειδίκευση. Στην πληροφορική πχ, στο δημοτικό ο ίδιος καθηγητής θα κάνει ελάχιστα πράγματα, ενώ στο γυμνάσιο το αντικείμενό του θα είναι πολύ πιο απαιτητικό. Ο γυμναστής στο δημοτικό παίζει παιχνιδάκια απλά και στο γυμνάσιο μαθαίνει κανόνες αθλημάτων.
Δεν έχει να κάνει με τμήματα, αλλά με απαιτήσεις και διαφορετική προετοιμασία φυσικά. Αυτοί που χάνουν από όλο αυτό δεν είναι οι δάσκαλοι, είναι οι καθηγητές Λυκείου και μάλιστα όσοι διδάσκουν στις κατευθύνσεις. Κάνουν μάθημα πανεπιστημίου με ώρες γυμνασίου
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 30, 2024, 05:45:34 pm από ppil »

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2024, 06:27:11 pm »
Συγνώμη αλλά θεωρώ την λογικευση σου πολύ λάθος. Δεν αρνούμαι βέβαια ότι ο ίδιος λάθος συλλογισμός βρίσκεται πίσω από την διαφοροποίηση του ωραρίου στις δύο βαθμίδες.
Εστιαζεις την διδακτική διαδικασία στο αντικείμενο της ενώ η παιδαγωγικη εξειδίκευση είναι πολύ πιο ουσιαστικά απαραίτητη στις μικρότερες ηλικίες.
Όσο για το ότι οι γυμναστές παίζουν παιχνιδάκια στο δημοτικό αφήνω να το σχολιάσει κάποιος γυμναστής. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για την δουλειά που κάνουν στο δημοτικό. Εκεί ξεκινούν οι πρωταθλητές.
Όπως και να έχει η παραπάνω εξήγηση αποτελεί υπεραπλουστευση και υπεργενικευση.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 30, 2024, 06:38:20 pm από Schoolikui »
Can I skip tomorrow?

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2024, 07:24:19 pm »
Εγώ μίλησα με σιγουριά για το σκεπτικό του νομοθέτη στην υπόλοιπη Ευρώπη και συνεπαγωγικά θεώρησα πως και εδώ στα ίδια δεδομένα στηρίζεται, δεν έκρινα το αντικείμενο του κάθε μαθήματος.
"Οι γυμναστές που παίζουν παιχνιδάκια στο δημοτικό" δεν είναι υποτιμητική έκφραση για την εργασία τους, είναι γεγονός και τα παιχνιδάκια αυτά μαθαίνουν στα παιδιά τη σημασία του να ανήκουν σε ομάδες, να συνεργάζονται αρμονικά και να έχουν κοινούς στόχους. Δεν είναι σε θέση να μάθουν τι είναι πχ. οφσάιντ (μάλλον, έχω μια επιφύλαξη γι΄αυτό).
Άλλος βλέπει την εξήγηση απλή και άλλος υπεραπλουστευμένη, έχει κάθε δικαίωμα. Η γνώμη του νομοθέτη όμως μετράει και για τους δυο.

Αποσυνδεδεμένος tatti

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2024, 07:49:06 pm »
Η γνώμη του νομοθέτη είναι παρωχημένη, με ότι αυτό συνεπάγεται!!!!
Από μια "ειδικότητα" που έχει διδάξει και στις δύο βαθμίδες και διορίστηκα στην πρωτοβάθμια, χωρίς να πιστεύω ότι "έπεσα" βαθμίδα (επίπεδο).
Και ναι, οι 18 ώρες που θα είχα στην δευτεροβάθμια δεν δικαιολογούν τις 23 ώρες στις οποίες είμαι καθηλωμένη στην πρωτοβάθμια με κανένα τρόπο και καμιά προετοιμασία, αν αναλογιστείς την τεράστια ευθύνη και την κούραση που έχει η διδασκαλία σε μικρά παιδιά.
ΠΕ08

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32784
  • Τελευταία: klou
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1178489
  • Σύνολο θεμάτων: 19413
  • Σε σύνδεση σήμερα: 644
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144