0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προσωπικά εξέφρασα την απορία γιατί δεν υπαρχει «ισότητα». Παντού είμαι ειδικότητα. Προς τι η διαφοροποίηση;;Και στη τελική ας διεκδικήσουν και οι νηπιαγωγοί και δάσκαλοι το ίδιο. Αλλωστε μείωση ωραρίου, σημαίνει και επιπλέον προσωπικό. Αλλά αυτά από τους καλούς μας συνδικαλιστές γίνονται γαργάρα. Είναι γνωστό άλλωστε για ποιους λειτουργούν πολλά χρόνια τώρα. Στην πρωτοβάθμια δε, εγώ προσωπικά δε δέχομαι το «συνάδελφε». Και αυτό γιατί με αντιμετωπίζουν ως «κάλυψη» στο ωράριο των δασκάλων. Αρα ξανά αναρωτιέμαι γιατί να μη διεκδικούμε το αυτονόητο. Ισότητα μεταξύ ειδικοτήτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.
Οι νηπιαγωγοι πλεον εχουν μειωση αναλογη με των δασκαλων (χωρις εννοειται διαλειμματα), και τις παιρνει ως υπερωριες υποχρεωτικες
Γνωρίζω ότι η μείωση ισχύει για 4θεσια και άνω. Δηλαδή σε αυτά δίνουν από την αρχή του έτους υπερωρίες;
Προφανώς ο νομοθέτης αναγνώρισε ότι στη δευτεροβάθμια έπρεπε να είναι μικρότερο το ωράριο των εκπαιδευτικών λόγω της δυσκολίας που υπάρχει να διδάσκεις στις ηλικίες 12-18. Επίσης, οι καθηγητές στη δευτεροβάθμια έχουν εξωδιδακτικά καθήκοντα που δεν υπάρχουν στην πρωτοβάθμια. Αυτά μπορώ να εντοπίσω εγώ. Ίσως άλλοι συνάδελφοι μπορούν να προσθέσουν κι άλλους λόγους.
Δηλαδή... Ο γυμναστής στην δευτεροβαθμια με τον γυμναστή στην πρωτοβάθμια ποια διαφορά έχει;
... όσοι αποσπώνται στην πρωτοβάθμια ακολουθούν το ωράριο της πρωτοβάθμιας και μόνον αν διατεθούν από το ίδιο ΠΥΣΔΕ διατηρούν το ωράριό τους.