*

Αποστολέας Θέμα: Υποχρεωτικό ωράριο ανά έτη υπηρεσίας  (Αναγνώστηκε 59494 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Υποχρεωτικό ωράριο ανά έτη υπηρεσίας
« Απάντηση #210 στις: Σεπτέμβριος 30, 2024, 08:02:57 μμ »
Η γνώμη του νομοθέτη είναι παρωχημένη, με ότι αυτό συνεπάγεται!!!!
Από μια "ειδικότητα" που έχει διδάξει και στις δύο βαθμίδες και διορίστηκα στην πρωτοβάθμια, χωρίς να πιστεύω ότι "έπεσα" βαθμίδα (επίπεδο).
Και ναι, οι 18 ώρες που θα είχα στην δευτεροβάθμια δεν δικαιολογούν τις 23 ώρες στις οποίες είμαι καθηλωμένη στην πρωτοβάθμια με κανένα τρόπο και καμιά προετοιμασία, αν αναλογιστείς την τεράστια ευθύνη και την κούραση που έχει η διδασκαλία σε μικρά παιδιά.

Στην πρωτοβάθμια έχεις 23 ώρες για προϋπηρεσία από 10-15 χρόνια.
Στη δευτεροβάθμια έχεις 21 ώρες αν είσαι με προϋπηρεσία 10-12 έτη και 20 ώρες αν είσαι στα 12-15 έτη.
Οι 18 ώρες της δευτεροβάθμιας είναι για προϋπηρεσία πάνω από 20 χρόνια. Τότε στην πρωτοβάθμια έχεις 21 ώρες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:35:20 »

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Σεπτέμβριος 30, 2024, 08:07:53 μμ »
Πάντως εγώ έχω συναντήσει αρκετούς γυμναστές που στη δευτεροβάθμια είχαν τη νοοτροπία " Παρ τε μια μπάλα να παίξετε", με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, είναι αδιαμφισβήτητο πως στο Λύκειο η ύλη, το επίπεδο του γνωστικού κ ο φόρτος εργασίας ( κατευθύνσεις, τράπεζα θεμάτων) δε συγκρίνεται με τις άλλες δύο βαθμίδες (χωρίς να υποτιμώ τη δυσκολία τους) κ επιπλέον είναι δεδομένο ότι υπάρχει διαφορά κ μεταξύ ειδικοτήτων. Δεν μπορεί να συγκριθεί ο φόρτος εργασίας κ η προετοιμασία που κάνει ένας/μια φιλόλογος με ειδικότητες που έχουν τη μισή ή σχεδόν καθόλου προετοιμασία στο σπίτι.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 30, 2024, 08:10:51 μμ από tiel »

Αποσυνδεδεμένος tatti

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Σεπτέμβριος 30, 2024, 09:23:38 μμ »
Στην πρωτοβάθμια έχεις 23 ώρες για προϋπηρεσία από 10-15 χρόνια.
Στη δευτεροβάθμια έχεις 21 ώρες αν είσαι με προϋπηρεσία 10-12 έτη και 20 ώρες αν είσαι στα 12-15 έτη.
Οι 18 ώρες της δευτεροβάθμιας είναι για προϋπηρεσία πάνω από 20 χρόνια. Τότε στην πρωτοβάθμια έχεις 21 ώρες.
ΠΕ08

Αποσυνδεδεμένος tatti

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Σεπτέμβριος 30, 2024, 09:25:13 μμ »
Sorry είμαι 15 χρόνια , 20 ώρες , όχι 18 έκανα λάθος   :-[
ΠΕ08

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:35:20 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 05:20:13 μμ »
Στην αθμια δεν έχουν τη μείωση ωραρίου ππυ έχουμε εμείς,που δείχνει εκ πρώτης όψεως άδικο, κυρίως για τις ειδικότητες διότι εκεί δεν υπάρχει η αιτιολογία του ότι έχουν 1 τμήμα μόνο. Είναι προβληματικό για τους διευθυντές λόγω του φόρτου εργασίας κσι απαράδεκτο για τις νηπιαγωγούς. Από την άλλη όμως, σήμερα ως γονέας αντιλήφθηκα ότι ένα δημοτικό μπορεί να μείνει κλειστό λόγω επιμόρφωσης και έπαθα σοκ. Εμάς όποτε έρχεται σύμβουλος, μας βλέπει 12.30-2 με την προϋποθεση ότι δεν διαταράσσεται η λειτουργία του σχολείου, δλδ κάνουμε έως και 5ωρο σερί και μετά σεμινάριο.

Αποσυνδεδεμένος katsh_12

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 05:58:15 μμ »
Καλησπέρα, να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικά με τη μείωση ωραρίου στις ειδικότητες που "παίζουν" και στις 2 βαθμίδες. Φαντάζομαι ότι η προϋπηρεσία στις δύο βαθμίδες μετράει αθροιστικά για τη μείωση ωραρίου που μπορεί να λάβει κάποιος στις λεγόμενες "κοινές" ειδικότητες (Πχ ΠΕ06, ΠΕ86 κτλ).  Ένας αναπληρωτής πληροφορικός για παράδειγμα, που έχει συγκεντρώσει χ προϋπηρεσία από Α'βαθμια και Β΄βαθμια ,τη χρονιά που θα φτάσει τους 72 μήνες αν υπηρετεί στην Β' βαθμια παίρνει μείωση ωραρίου ενώ αν υπηρετεί στην Αβαθμια δεν την παίρνει; Η ίδια ερώτηση μπορεί να τεθεί και για διορισμό. Αν διοριστεί κάποιος απο τις αντίστοιχες ειδικότητες στην Β' βαθμια και έχει αθροιστικά πάνω από 72 μήνες, παίρνει μείωση ωραρίου αλλά αν διοριστεί στην Α΄βαθμια όχι;
Ευχαριστώ για τον χρόνο!

Αποσυνδεδεμένος tatti

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 06:42:43 μμ »
Ακριβώς είναι άδικο και παρωχημένο για τις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας που μπαινοβγαίνουμε από τάξη σε τάξη και από σχολείο σε σχολείο. Μπορεί να μην έχουμε διορθώματα όπως οι ΠΕ70 και πολύ περισσότερο οι ΠΕ02 αυτό όμως δεν μας καθιστά λιγότερο ενεργούς σε επίπεδο δουλειών και υποχρεώσεων μέσα και έξω από την τάξη για το σχολείο μας.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται αυτή η διαμάχη ανάμεσα στις δύο βαθμίδες για το ποια είναι χρησιμότερη της άλλης ή σε ποια η μείωση του ωραρίου είναι προτιμότερο να γίνεται λόγω φόρτου εργασίας αφού και στις δύο υπάρχουν κοινές δυσκολίες καθημερινά, που έχουν να κάνουν με τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Έσπερος τα δημοτικά δεν κλείνουν σχεδόν ποτέ και τα παιδιά δεν σχολάνε πιο νωρίς αναίτια.
Πιθανόν για να κλείσει για μια μέρα το δημοτικό σας, η απόφαση να είναι του συμβούλου, ώστε να πραγματοποιήσει παιδαγωγική επιμόρφωση, σε εμάς έχει σταματήσει να γίνεται αυτό εδώ και πολύυυυ καιρό, από προ covid εποχή.
 Σαν γονιός και εγώ με έφηβη στο λύκειο δεν μπορώ να μην σχολιάσω τους συνεχείς συλλόγους στο σχολείο της κόρης μου και το σχόλασμα που ξεκινά μετά τις 11 για τον λόγο αυτό. Στα δημοτικά από την άλλη οι σύλλογοι γίνονται 1:30 με 2:00.
ΠΕ08

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 07:08:59 μμ »
Ναι είναι του συμβούλου απόφαση και αφορά πολλά σχολεία. Οι δικοί μας σύμβουλοι τονίζουν ότι δεν ζητούν απώλεια μαθήματος. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.  Στα Γυμνάσια πιστεύω ότι έχουν σφίξει λίγο τα πράγματα ως προς το σχολασμα. Εμείς πριν από τις 12-12.30 δεν αφήνουμε να φύγουν κι αυτό με πολλή φειδω.

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 08:31:30 μμ »
Ακριβώς είναι άδικο και παρωχημένο για τις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας που μπαινοβγαίνουμε από τάξη σε τάξη και από σχολείο σε σχολείο. Μπορεί να μην έχουμε διορθώματα όπως οι ΠΕ70 και πολύ περισσότερο οι ΠΕ02 αυτό όμως δεν μας καθιστά λιγότερο ενεργούς σε επίπεδο δουλειών και υποχρεώσεων μέσα και έξω από την τάξη για το σχολείο μας.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται αυτή η διαμάχη ανάμεσα στις δύο βαθμίδες για το ποια είναι χρησιμότερη της άλλης ή σε ποια η μείωση του ωραρίου είναι προτιμότερο να γίνεται λόγω φόρτου εργασίας αφού και στις δύο υπάρχουν κοινές δυσκολίες καθημερινά, που έχουν να κάνουν με τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Έσπερος τα δημοτικά δεν κλείνουν σχεδόν ποτέ και τα παιδιά δεν σχολάνε πιο νωρίς αναίτια.
Πιθανόν για να κλείσει για μια μέρα το δημοτικό σας, η απόφαση να είναι του συμβούλου, ώστε να πραγματοποιήσει παιδαγωγική επιμόρφωση, σε εμάς έχει σταματήσει να γίνεται αυτό εδώ και πολύυυυ καιρό, από προ covid εποχή.
 Σαν γονιός και εγώ με έφηβη στο λύκειο δεν μπορώ να μην σχολιάσω τους συνεχείς συλλόγους στο σχολείο της κόρης μου και το σχόλασμα που ξεκινά μετά τις 11 για τον λόγο αυτό. Στα δημοτικά από την άλλη οι σύλλογοι γίνονται 1:30 με 2:00.
Στα σχολεια που είμαι οι δασκαλοι όταν είναι άρρωστοι ενημερώνουν μέσω viber τους γονείς ότι θα απουσιάσουν και οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους. Μόνο κάνα δυο που δεν έχουν που να τα αφήσουν , τα στέλνουν στο σχολείο και βολοδερνουν

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 09:55:06 μμ »
Στα σχολεια που είμαι οι δασκαλοι όταν είναι άρρωστοι ενημερώνουν μέσω viber τους γονείς ότι θα απουσιάσουν και οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους. Μόνο κάνα δυο που δεν έχουν που να τα αφήσουν , τα στέλνουν στο σχολείο και βολοδερνουν
Τα ίδια και σε μας.
... Από την άλλη όμως, σήμερα ως γονέας αντιλήφθηκα ότι ένα δημοτικό μπορεί να μείνει κλειστό λόγω επιμόρφωσης και έπαθα σοκ. Εμάς όποτε έρχεται σύμβουλος, μας βλέπει 12.30-2 με την προϋποθεση ότι δεν διαταράσσεται η λειτουργία του σχολείου, δλδ κάνουμε έως και 5ωρο σερί και μετά σεμινάριο.
Τα ίδια ακριβώς.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, είναι αδιαμφισβήτητο πως στο Λύκειο η ύλη, το επίπεδο του γνωστικού κ ο φόρτος εργασίας ( κατευθύνσεις, τράπεζα θεμάτων) δε συγκρίνεται με τις άλλες δύο βαθμίδες (χωρίς να υποτιμώ τη δυσκολία τους) κ επιπλέον είναι δεδομένο ότι υπάρχει διαφορά κ μεταξύ ειδικοτήτων.
Ειλικρίνεια, τιμιότητα και δικαιοσύνη σε μια μόνο πρόταση.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 10:12:55 μμ »
Καλησπέρα, να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικά με τη μείωση ωραρίου στις ειδικότητες που "παίζουν" και στις 2 βαθμίδες. Φαντάζομαι ότι η προϋπηρεσία στις δύο βαθμίδες μετράει αθροιστικά για τη μείωση ωραρίου που μπορεί να λάβει κάποιος στις λεγόμενες "κοινές" ειδικότητες (Πχ ΠΕ06, ΠΕ86 κτλ).  Ένας αναπληρωτής πληροφορικός για παράδειγμα, που έχει συγκεντρώσει χ προϋπηρεσία από Α'βαθμια και Β΄βαθμια ,τη χρονιά που θα φτάσει τους 72 μήνες αν υπηρετεί στην Β' βαθμια παίρνει μείωση ωραρίου ενώ αν υπηρετεί στην Αβαθμια δεν την παίρνει; Η ίδια ερώτηση μπορεί να τεθεί και για διορισμό. Αν διοριστεί κάποιος απο τις αντίστοιχες ειδικότητες στην Β' βαθμια και έχει αθροιστικά πάνω από 72 μήνες, παίρνει μείωση ωραρίου αλλά αν διοριστεί στην Α΄βαθμια όχι;
Ευχαριστώ για τον χρόνο!

Ναι, αν φτάσεις τους 72 μήνες και προσληφθείς ή διοριστείς στη δευτεροβάθμια θα έχεις 21 ώρες αντί για 23.
Αν προσληφθείς ή διοριστείς στην πρωτοβάθμια θα έχεις 24 ώρες μέχρι να κλείσεις τη δεκαετία (120 μήνες).

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 11:35:01 μμ »
Πάντως εγώ έχω συναντήσει αρκετούς γυμναστές που στη δευτεροβάθμια είχαν τη νοοτροπία " Παρ τε μια μπάλα να παίξετε", με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, είναι αδιαμφισβήτητο πως στο Λύκειο η ύλη, το επίπεδο του γνωστικού κ ο φόρτος εργασίας ( κατευθύνσεις, τράπεζα θεμάτων) δε συγκρίνεται με τις άλλες δύο βαθμίδες (χωρίς να υποτιμώ τη δυσκολία τους) κ επιπλέον είναι δεδομένο ότι υπάρχει διαφορά κ μεταξύ ειδικοτήτων. Δεν μπορεί να συγκριθεί ο φόρτος εργασίας κ η προετοιμασία που κάνει ένας/μια φιλόλογος με ειδικότητες που έχουν τη μισή ή σχεδόν καθόλου προετοιμασία στο σπίτι.

Στο γυμνάσιο μου έρχονται πολλοί καθηγητές του λυκείου για συμπλήρωση. Όλοι έχουν δηλώσει ότι είναι το χειρότερο τους. Δεν θέτουν κανένα θέμα σύγκρισης με τίποτα. Βέβαια είναι ένα πολύ ήσυχο λύκειο με 26-18 παιδιά σε κάθε αίθουσα που κάθονται σε θρανία ένας ένας. Το μάθημα πρέπει να είναι παράδεισος. Όταν είσαι ξεκούραστος η προετοιμασια δεν σου φαίνεται βουνό. Απλώς εχεις και το βάρος της ευθύνης και δεν μπορείς να πεις ότι μια φορά αφήνεσαι λίγο  να αυτοσχεδιάσεις γιατί δεν πρόλαβες να ετοιμάσεις κάτι.

Προετοιμασια αν ήθελαν να κάνουν σωστό μάθημα, όλοι θα μπορούσαν να έχουν. Για να αναθέτουν project πχ. Ή να συνδυάζουν το μάθημα τους με τις βιωματικές δράσεις του σχολείου (οικιακή οικονομία, δεξιότητες, ΚΠΑ…). Ελάχιστους όμως έχω δει να το κάνουν και ως μαθήτρια επίσης ελάχιστους θυμάμαι.

Αποσυνδεδεμένος Giorg

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Οκτώβριος 03, 2024, 06:33:46 μμ »
Στο γυμνάσιο μου έρχονται πολλοί καθηγητές του λυκείου για συμπλήρωση. Όλοι έχουν δηλώσει ότι είναι το χειρότερο τους. Δεν θέτουν κανένα θέμα σύγκρισης με τίποτα.

Στην πληροφορική προτιμάται Αθμια από Βθμια λόγω χαλαρότητας, παρά το ωράριο. Εντός Βθμιας τα Γυμνάσια είναι τα φιλέτα για την πλειοψηφία, ενώ τα ΓΕΛ όσοι τα έχουν κοντά ή έχουν συνηθίσει ηλικίες και πανελλήνιο. Τα ΕΠΑΛ τρίτη επιλογή, αφού παρά την χαλαρότητα έχουν ομορφιές. Προσωπικά ζηλεύω κάθε φορά τον πε86 του Γυμνασίου που συμπληρώνω, ενώ κι αυτοί δεν το αλλάζουν με κανένα ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

Αποσυνδεδεμένος Schoolikui

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Οκτώβριος 04, 2024, 05:19:24 μμ »
Εντάξει η αλήθεια είναι ότι και από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή οι διαφορές μπορεί να πολύ μεγάλες.
Εγώ από την αρχή αναφερόμουν στις διαρκείς εναλλαγές από τάξη σε τάξη και το πλήθος των μαθητών και των διαφορετικών επιπέδων που καλούμαστε να διαχειριστουμε. Και αναρωτήθηκα με ποιο σκεπτικό οι ειδικότητες στην πρωτοβάθμια κρατούν το ωράριο της πρωτοβάθμιας και όχι της δευτεροβαθμιας. Οι δάσκαλοι έχουν μέχρι 25 μαθητές (αν συμπληρώνουν και σε κάποιο άλλο τμήμα το πολύ 50). Οι ειδικότητες από 150 στην καλύτερη περίπτωση έως 600. Αυτό από μόνο του κάνει την δουλειά μας πολύ διαφορετική.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 04, 2024, 06:11:01 μμ από Schoolikui »
Can I skip tomorrow?

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32720
  • Τελευταία: Franchesca
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1176441
  • Σύνολο θεμάτων: 19375
  • Σε σύνδεση σήμερα: 489