*

Αποστολέας Θέμα: Δικαιώματα ωρομίσθιων  (Αναγνώστηκε 11216 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos01

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Δικαιώματα ωρομίσθιων
« στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 09:15:52 pm »
Επειδή έχω ακούσει για πολλά παρατράγουδα σε σχέση με τους τους ωρομίσθιους, ας δούμε τι δικαιωματα έχουν:

1. Απαγορεύεται να κάνουν υπηρεσίες στα διαλείμματα
2. Απαγορεύεται να είναι υπεύθυνοι τμήματος
3. Απαγορεύεται να τους καλούν για να παρευρίσκονται σε εθνικές ή θρησκευτικού χαρακτήρα γιορτές
4. Απαγορεύεται, σε περίπτωση που μια ημέρα έχουν πάνω από μία ώρα, να υπάρχει κενό ενδιάμεσα. Το ωράριο πρέπει να είναι συνεχόμενο
5. Το διάλειμμα, σύμφωνα με επεξήγηση του υπουργείου, δεν θεωρείται μέσα στην ώρα του ωρομίσθιου.

Πως μου ήρθε να τα γράψω. Την σχολική χρονιά που μας πέρασε είδα κι έπαθα να πείσω συνάδελφο ωρομίσθιο ότι την ημέρα των τριών Ιεραρχών θα μπορούσε να μην πάει σχολείο, μια που η διεύθυνση απηύθυνε σε όλους τους συναδέλφους πρόσκληση να συνοδεύσουν στην εκκλησία τα καμάρια του έθνους. Τελικά πήγε. Εν συνεχεία διαπίστωσε ότι αντί να απολαύσει το καφεδάκι του εκείνο το πρωινό ή να κάνει το οτιδήποτε, έκανε αγγαρεία και φυσικά την ημέρα κείνη δεν πληρωθηκε ;D ;D ;D ;D ;D
Όλα σου καλά, μα ζητάς πολλά
δεν είναι πάντα Κυριακή
αχ και νάχαμε, ίντα νάχαμε
δυο καρύδια και μια ρακή

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Δικαιώματα ωρομίσθιων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:38:50 »

Αποσυνδεδεμένος Μαύρη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Εγώ πότε θα γίνω αναπληρώτρια?
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 09:24:21 pm »
Πάνο, επίτρεψέ μου να σου πω "μπράβο" για την πρωτοβουλία. Ως προς το n.4, εγώ είχα κενό πέρσι μεταξύ των 2 ωρών διδασκαλίας...τι να πεις???

Αποσυνδεδεμένος panos01

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 09:27:54 pm »
Να προσθέσω επίσης ότι αν κάποια μέρα γίνει σύλλογος στο σχολείο κι εκείνη την ώρα ο ωρομίσθιος είχε μάθημα είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει. Σε διαφορετική περίπτωση, αν π.χ. έχει μάθημα από τις 10 η ώρα μέχρι της 10:45 και έχει καθοριστεί σύλλογος για τις 11:30 δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετάσχει. Όπως επίσης, εννοείται, και την μέρα που δεν έχει καθόλου μάθημα.
δεν είναι πάντα Κυριακή
δυο καρύδια και μια ρακή

Αποσυνδεδεμένος Μαύρη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 09:33:06 pm »
Εγώ πάντως πέρσι, συμμετείχα σε όλες τις συνελεύσεις, άσχετα με την ημέρα που γίνονταν (είχα μόνο 4 ώρες και δούλευα 2 ημερες την εβδομάδα)
Δεν το ήξερα αυτο που λες, να σου πω και την αλήθεια δε ρώτησα ποτέ, γιατί και να το ήξερα μάλλον θα δίσταζα και θα ντρεπόμουνα να αρνηθώ να πάω...Θα το ξέρω όμως φέτος (αν δουλεψω ως ωρομίσθια)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:38:50 »

Αποσυνδεδεμένος panos01

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 09:34:12 pm »
Πάνο, επίτρεψέ μου να σου πω "μπράβο" για την πρωτοβουλία. Ως προς το n.4, εγώ είχα κενό πέρσι μεταξύ των 2 ωρών διδασκαλίας...τι να πεις???

Στο σχολείο που ήμουν για ένα διάστημα βάζανε ωρομίσθιους να κάνουν υπηρεσίες στα διαλείμματα. Αν γίνει κάποια στραβή το πράγμα είναι απλό. Μέσω των συνδικαλιστών του σχολείου γίνεται μια σύσταση στη διεύθυνση. Στην δική μας περίπτωση δόθηκε απευθείας οδηγία στον υπεύθυνο προγράμματος από την διεύθυνση να σταματήσει άμεσα η ανάθεση επιτήρησης. Φυσικά κανείς από τους συναδέλφους δεν έκανε υπηρεσία. Τότε ήταν που ζητήσαμε επεξήγηση από το υπουργείο και μας είπε ξεκάθαρα ότι το διάλειμμα ΔΕΝ είναι μέσα στην ώρα του ωρομίσθιου. Γιατί πολλοί εκεί βρίσκουν πάτημα για να "χώνουν" συναδέλφους
δεν είναι πάντα Κυριακή
δυο καρύδια και μια ρακή

Αποσυνδεδεμένος Μαύρη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 09:36:58 pm »
ευτυχώς δεν έβγαινα στα διαλείμματα, ο διευθυντής φοβόταν μη συμβεί καμιά "στραβή"

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 09:37:24 pm »
μπράβο pano δεν τα ξέραμε όλα αυτά.. Ευχαριστούμε...Μήπως υπαρχουν σε κάποια νομοθεσία να την εκτυπώσουμε να την έχουμε μαζί μας για παν ενδεχόμενο...

Αποσυνδεδεμένος panos01

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 09:39:01 pm »
Εγώ πάντως πέρσι, συμμετείχα σε όλες τις συνελεύσεις, άσχετα με την ημέρα που γίνονταν (είχα μόνο 4 ώρες και δούλευα 2 ημερες την εβδομάδα)
Δεν το ήξερα αυτο που λες, να σου πω και την αλήθεια δε ρώτησα ποτέ, γιατί και να το ήξερα μάλλον θα δίσταζα και θα ντρεπόμουνα να αρνηθώ να πάω...Θα το ξέρω όμως φέτος (αν δουλεψω ως ωρομίσθια)

Κάποια φορά είχα μάθημα 12 με 12:35. Είχαμε σύλλογο. Στις 12:35 σηκώνομαι να φύγω:

Διευθυντής: Για που το βάλατε συνάδελφε;

- Είμαι ωρομίσθιος και στις 12:35 τελειώνει το ωράριό μου...καλό σας μεσημέρι....

Ανταπέδωσε ο κ. Διευθυντής και όλα μέλι-γάλα: Όχι να μας δίνουν 7 ευρώ την ώρα να τους κάνουμε και υπερωρίες.....Σε όλα αυτά πρέπει να αντιδρούμε και να έχουμε συνείδηση τόσο των υποχρεώσεών μας όσο και των δικαιωμάτων μας. Αυτό νομίζω τουλάχιστον.
δεν είναι πάντα Κυριακή
δυο καρύδια και μια ρακή

Αποσυνδεδεμένος panos01

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 09:40:25 pm »
μπράβο pano δεν τα ξέραμε όλα αυτά.. Ευχαριστούμε...Μήπως υπαρχουν σε κάποια νομοθεσία να την εκτυπώσουμε να την έχουμε μαζί μας για παν ενδεχόμενο...

Νεκταρία δυστυχώς όλη την σχετική χαρτούρα την έχει συνάδελφος!!! Αλλά θα βρω άκρη και θα ενημερώσω!
δεν είναι πάντα Κυριακή
δυο καρύδια και μια ρακή

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 09:41:46 pm »
Επειδή έχω ακούσει για πολλά παρατράγουδα σε σχέση με τους τους ωρομίσθιους, ας δούμε τι δικαιωματα έχουν:

3. Απαγορεύεται να τους καλούν για να παρευρίσκονται σε εθνικές ή θρησκευτικού χαρακτήρα γιορτές
4. Απαγορεύεται, σε περίπτωση που μια ημέρα έχουν πάνω από μία ώρα, να υπάρχει κενό ενδιάμεσα. Το ωράριο πρέπει να είναι συνεχόμενο
5. Το διάλειμμα, σύμφωνα με επεξήγηση του υπουργείου, δεν θεωρείται μέσα στην ώρα του ωρομίσθιου.

Ρε παιδια τι ειναι ολα αυτα? Συμφωνω για το 1ο κ το 2ο. Αλλα για τις γιορτες που λετε "απαγορευεται να παρεβρισκονται? " τι ειναι αυτα? αν εχεις καιρο καλο ειναι να πας. Αφηστε την εκμεταλευση που γινεται σε ολους τους ωρομισθιους, για αυτη δεν φταινε σε τπτ τα παιδια. Νομιζω οτι θα χαιροταν, αν εβλεπαν τους καθηγητες τους να ειναι παροντες σε αυτες τις εκδηλωσεις.
Οσων αφορα το ωραριο καλο θα ηταν να ειναι συνεχομενο αλλ α γινεται????
Για το 5ο δεν ξερω....
Μην μας πινουν το αιμα, αλλα σε αυτη την κοινοτητα που λεγεται σχολειο, αυτοι που συμμετεχουν λιγοτερο , οφελουνται λιγοτερο.
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος Μαύρη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 09:42:51 pm »
Ασε, μην τα ρωτάς για το οικονομικό...εγώ πήγα απο τη θεσσαλονίκη στη ρόδο για 4 ώρες...κανείς δεν το πιστεύει, αλλά εγώ το κανα...και καμία βοηθεια απο τους γονείς μου....άστα.....

Αποσυνδεδεμένος panos01

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 09:51:22 pm »

Ρε παιδια τι ειναι ολα αυτα? Συμφωνω για το 1ο κ το 2ο. Αλλα για τις γιορτες που λετε "απαγορευεται να παρεβρισκονται? " τι ειναι αυτα? αν εχεις καιρο καλο ειναι να πας. Αφηστε την εκμεταλευση που γινεται σε ολους τους ωρομισθιους, για αυτη δεν φταινε σε τπτ τα παιδια. Νομιζω οτι θα χαιροταν, αν εβλεπαν τους καθηγητες τους να ειναι παροντες σε αυτες τις εκδηλωσεις.
Οσων αφορα το ωραριο καλο θα ηταν να ειναι συνεχομενο αλλ α γινεται????
Για το 5ο δεν ξερω....
Μην μας πινουν το αιμα, αλλα σε αυτη την κοινοτητα που λεγεται σχολειο, αυτοι που συμμετεχουν λιγοτερο , οφελουνται λιγοτερο.

Ναι. Λάθος η δική μου διατύπωση. Λέγοντας  "απαγορεύεται" δεν εννοώ ότι αν πάει σε γιορτή ο ωρομίσθιος πρέπει να του κλείσουν την πόρτα, απλώς ήθελα να πω ότι η διεύθυνση του σχολείου απαγορεύεται να υποχρεώσει συνάδελφο ωρομίσθιο να παρευρεθεί.

Όσο για το 5 θα σου πω. Ο υπεύθυνος προγράμματος έλεγε ότι και το διάλειμμα είναι μέσα στην ώρα του ωρομίσθιου για να βάζει συναδφέλφους σε υπηρεσία. Τα πράγματα ήταν πολύ απλά. Τηλεφωνήσαμε στο Υπουργείο και μας διευκρίνησαν σαφώς ότι το διάλειμμα ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην ώρα του ωρομίσθιου

Πέραν τούτου έγραψα κάποια δικαιώματα των ωρομίσθιων. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να θέλει π.χ. να εκμεταλλευτεί κάποιο τριήμερο ή κάποια αργία για να κάνει το οτιδήποτε. Απλά εγώ τα ανέφερα. Κι εγώ σε κάποιες περιπτώσεις που συνεδρίαζε ο σύλλογος για σημαντικά θέματα, αν και δεν είχα μάθημα, πήγαινα. Άλλο αυτό που επαφίεται στον καθένα ξεχωριστά για το πως θα ενεργήσει κι άλλο τα δικαιώματα. Όποιος θέλει κάνει χρήση κι όποιος δεν θέλει δεν κάνει. Καλό όμως είναι να τα γνωρίζουμε πιστεύω
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 10:00:24 pm από panos01 »
δεν είναι πάντα Κυριακή
δυο καρύδια και μια ρακή

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 10:10:23 pm »
σε αυτο εχεις δικαιο, διοτι υπαρχουν πολλοι μονιμοι που κοιτανε να την σκαπουλαρουν κ την πληρωνουν οι ωρομισθιοι...
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος Beth

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 10:28:14 pm »

για το 3ο να ρωτήσω κάτι...όταν λες εθνικές γιορτές εννοείς ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου ή την παραμονή που γίνεται η γιορτή?
γιατί ανήμερα οι ωρομίσθιοι έτσι κι αλλίως δεν τις παίρνουν τις ώρες οπότε γιατί να πάνε στο σχολείο ή τελοσπάντων να συνοδεύσουν τα παιδιά στην εκκλησία, την παρέλαση κτλ κτλ. οσο για την  παραμονή -την ημέρα της γιορτής στο σχολείο - τις ώρες τις παίρνουν άρα θα 'πρέπει'/καλό θα ήταν να είναι εκεί έτσι δεν είναι?
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 10:42:00 pm από Beth »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182651
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144