0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παρακαλω δεν κανει τιποτα. Με την πρωτη ευκαιρια αν θελεις μπορεις να καταθεσεις μια επιταγουλα στον τραπεζικο μου λογαριασμο........
Τα φώτα σας!!!! Οι αναφορικές προτάσεις χωρίζονται σε α) Επιθετικές αναφορικές που είναι πάντα ονοματικές και διακρίνονται σε προσδιοριστικές και προσθετικές.και σε Ελεύθερες αναφορικές που είναι είτε ονοματικές , είτε επιρρηματικές.Μία μαθήτρια με ρώτησε γιατί τις επιρρηματικές ανάλογα με το αν παίρνουν κόμμα και αν είναι αναγκαίο συμπλήρωμα δεν τις χωρίζουμε σε προσδιοριστικές και προσθετικές. Η εξηγηση μου είναι ότι έχει να κάνει με το ρόλο των επιθετικών και τον προσδιορισμό ενός ουσιατικού. Είμαι σωστή ? Μπορείτε να με βοηθήσετε; Μπερδεύτηκα!
Παράθεση από: Faidra_ στις Φεβρουαρίου 18, 2011, 01:38:47 pmΤα φώτα σας!!!! Οι αναφορικές προτάσεις χωρίζονται σε α) Επιθετικές αναφορικές που είναι πάντα ονοματικές και διακρίνονται σε προσδιοριστικές και προσθετικές.και σε Ελεύθερες αναφορικές που είναι είτε ονοματικές , είτε επιρρηματικές.Μία μαθήτρια με ρώτησε γιατί τις επιρρηματικές ανάλογα με το αν παίρνουν κόμμα και αν είναι αναγκαίο συμπλήρωμα δεν τις χωρίζουμε σε προσδιοριστικές και προσθετικές. Η εξηγηση μου είναι ότι έχει να κάνει με το ρόλο των επιθετικών και τον προσδιορισμό ενός ουσιατικού. Είμαι σωστή ? Μπορείτε να με βοηθήσετε; Μπερδεύτηκα!γτ έτσι λέει το συντακτικό! εγώ κάνω τη διάκριση ως εξής:δ. αναφορικές προτάσεις:Α) Ονοματικές 1. Επιθετικές α)προσδιοριστικές, β)προσθετικές2. Ελεύθερες
Παράθεση από: bania στις Φεβρουαρίου 18, 2011, 03:15:43 pmΠαράθεση από: Faidra_ στις Φεβρουαρίου 18, 2011, 01:38:47 pmΤα φώτα σας!!!! Οι αναφορικές προτάσεις χωρίζονται σε α) Επιθετικές αναφορικές που είναι πάντα ονοματικές και διακρίνονται σε προσδιοριστικές και προσθετικές.και σε Ελεύθερες αναφορικές που είναι είτε ονοματικές , είτε επιρρηματικές.Μία μαθήτρια με ρώτησε γιατί τις επιρρηματικές ανάλογα με το αν παίρνουν κόμμα και αν είναι αναγκαίο συμπλήρωμα δεν τις χωρίζουμε σε προσδιοριστικές και προσθετικές. Η εξηγηση μου είναι ότι έχει να κάνει με το ρόλο των επιθετικών και τον προσδιορισμό ενός ουσιατικού. Είμαι σωστή ? Μπορείτε να με βοηθήσετε; Μπερδεύτηκα!γτ έτσι λέει το συντακτικό! εγώ κάνω τη διάκριση ως εξής:δ. αναφορικές προτάσεις:Α) Ονοματικές 1. Επιθετικές α)προσδιοριστικές, β)προσθετικές2. Ελεύθερες
Παράθεση από: Faidra_ στις Φεβρουαρίου 18, 2011, 03:19:30 pmΠαράθεση από: bania στις Φεβρουαρίου 18, 2011, 03:15:43 pmΠαράθεση από: Faidra_ στις Φεβρουαρίου 18, 2011, 01:38:47 pmΤα φώτα σας!!!! Οι αναφορικές προτάσεις χωρίζονται σε α) Επιθετικές αναφορικές που είναι πάντα ονοματικές και διακρίνονται σε προσδιοριστικές και προσθετικές.και σε Ελεύθερες αναφορικές που είναι είτε ονοματικές , είτε επιρρηματικές.Μία μαθήτρια με ρώτησε γιατί τις επιρρηματικές ανάλογα με το αν παίρνουν κόμμα και αν είναι αναγκαίο συμπλήρωμα δεν τις χωρίζουμε σε προσδιοριστικές και προσθετικές. Η εξηγηση μου είναι ότι έχει να κάνει με το ρόλο των επιθετικών και τον προσδιορισμό ενός ουσιατικού. Είμαι σωστή ? Μπορείτε να με βοηθήσετε; Μπερδεύτηκα!γτ έτσι λέει το συντακτικό! εγώ κάνω τη διάκριση ως εξής:δ. αναφορικές προτάσεις:Α) Ονοματικές 1. Επιθετικές α)προσδιοριστικές, β)προσθετικές2. Ελεύθερες
Ασκηση με τις δευτερέουσες προτάσεις ή να ξαναγράψουν μια παράγραφο από το κειμενο που θα τους δίνεις χρησιμοποιώντας υποτακτικό λόγο!
Παράθεση από: soul στις Μαΐου 10, 2011, 08:17:04 pmΑσκηση με τις δευτερέουσες προτάσεις ή να ξαναγράψουν μια παράγραφο από το κειμενο που θα τους δίνεις χρησιμοποιώντας υποτακτικό λόγο!Ασκησεις με δευτερευουσες εχω δει σε διαφορα υποδειγματα ή διαγωνισματα να ανηκουν στην κατηγορια αναγνωριση οργανωσης λογου... Γενικα ο καθενας βαζει οτι θελει κι εχω μπερδευτει
Παράθεση από: moustard στις Μαΐου 10, 2011, 08:31:38 pmΠαράθεση από: soul στις Μαΐου 10, 2011, 08:17:04 pmΑσκηση με τις δευτερέουσες προτάσεις ή να ξαναγράψουν μια παράγραφο από το κειμενο που θα τους δίνεις χρησιμοποιώντας υποτακτικό λόγο!Ασκησεις με δευτερευουσες εχω δει σε διαφορα υποδειγματα ή διαγωνισματα να ανηκουν στην κατηγορια αναγνωριση οργανωσης λογου... Γενικα ο καθενας βαζει οτι θελει κι εχω μπερδευτει Thanx Η απάντηση μου στηρίχθηκε στο αναλυτικό με τις οδηγίες για το Γυμνάσιο!!!Υπήρχε ως παράδειγμα