0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομιζω οτι το εθεσες πολύ ωραία!!
[ΠαράθεσηΔηλαδη εαν η χιονατη ηταν θεματικη προσεγγιση τι το διαφορετικο θα ειχε??? Τωρα μου βαζεις δυσκολα...δεν το ειχα σκεφτει ποτε ετσι...Δε νομιζω το συγκεκριμενο θεμα να γινεται με θεματικη, γιατί δεν εδινε θεμα.
Δηλαδη εαν η χιονατη ηταν θεματικη προσεγγιση τι το διαφορετικο θα ειχε???
Δηλαδη εσυ sophie υποστηριζεις οτι δεν ηταν απαραιτητο να ειναι συνδεδεμενες μεταξυ τους οι δραστηριοτητες ε?? Ομως και να τις συνδεσεις μεταξυ τους, οπως αναφερθηκε πιο πριν, δεν ειναι λαθος ετσι???
Παράθεση από: lena!!! στις Νοεμβρίου 06, 2008, 02:57:18 pm[ΠαράθεσηΔηλαδη εαν η χιονατη ηταν θεματικη προσεγγιση τι το διαφορετικο θα ειχε??? Τωρα μου βαζεις δυσκολα...δεν το ειχα σκεφτει ποτε ετσι...Δε νομιζω το συγκεκριμενο θεμα να γινεται με θεματικη, γιατί δεν εδινε θεμα. Να και κάτι που ξεμπέρδεψα κι εγώ στο μυαλό μου φέτος, μετά από συζητήσεις με σχολικές συμβούλους..."Θεματική προσέγγιση μπορεί να είναι ένα παραμύθι, που κρίνει η νηπιαγωγός ότι αξίζει να το διαβάσει στα παιδιά και αποφασίζει, μέσα από αυτό, να επεξεργαστεί έννοιες μέσα από διάφορα γνωστικά αντικείμενα..."Στα ΠΕΚ μας έδωσαν (ως "τεστ"...) ένα ποίημα να το επεξεργαστούμε ως θεματική (μέσα από το ποίημα βγάλαμε δραστηριότητες από όλα τα γνωστικά αντικείμενα). Δηλαδή, η θεματική προσέγγιση δεν είναι απαραίτητα ένα θέμα (με συγκεκριμένο τίτλο, πχ "μέσα μεταφοράς") που επιλέγω να παρουσιάσω στα παιδιά. Το δε θέμα της Χιονάτης, προσωπικά, το παρουσίασα ως θεματική, γράφοντας για τη γλώσσα ένα παραμύθι (βγαλμένο από τα παιδιά) με τους ίδιους αλλά και άλλους ήρωες (την περιβόητη "παραμυθοσαλάτα"), για τα μαθηματικά το παράδειγμα που είχε ο οδηγός με τα εισιτήρια, και για τα εικαστικά τη δημιουργία σκηνικών στα πλαίσια μιας απλής δραματοποίησης.
Νομιζω οτι αυτη η συζητηση με εχει εξαντλησει!!
..............