*

Ψηφοφορία

ΤΙ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ?

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
117 (57.1%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ(ΦΠΨ)
44 (21.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ(ΦΠ)
16 (7.8%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ
9 (4.4%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
3 (1.5%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ
3 (1.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
4 (2%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
2 (1%)
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣΘΕ
7 (3.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 203

Αποστολέας Θέμα: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων  (Αναγνώστηκε 78379 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος original21

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #126 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 08:51:49 pm »
Καλησπέρα σε όλους!!και γω σήμερα το είδα το θέμα.....και θέλω να πω ότι είναι κρίμα να κατηγορεί η μία ομάδα αποφοίτων την άλλη γιατί αντικειμενικά κάθε σχολή παρέχει διαφορετικές γνώσεις, άσχετα με το γεγονός ότι όλοι μπαίνουμε στο ίδιο καζάνι, όχι μόνο για να δώσουμε ΑΣΕΠ αλλά και για να διδάξουμε στα σχολεία. Κανένας δεν είναι παντογνώστης........και θα πρέπει να τοποθετείται σε θέσεις σχετικές με το αντικείμενό του. Ας φωνάξουμε όλοι μαζί προς κοινή κατεύθυνση, αντί να φωνάζουμε ο ένας στον άλλον.....

Υ.Γ. Έχω τελειώσει ΦΠΨ Ιωαννίνων και το βρίσκω  άδικο να είμαι στο ίδιο ¨καζάνι¨ με τους λοιπούς φιλολόγους γιατί πόλύ απλά έχω διαφοροποιημένο αντικείμενο σπουδών... Αυτά τα λίγα......

Έχεις απόλυτο δίκιο...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:53:22 »

Αποσυνδεδεμένος stratos91

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 09:08:09 pm »
Για μια στιγμή, γιατί εδώ θα τρελαθούμε παντελώς. Από πότε η φιλοσοφία δεν εμπίπτει στις φιλολογικές σπουδές εν γένει; Και τότε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης που διαβάζουμε για τον Ασεπ (και είναι και τα πιο σημαντικά κείμενα), τι είναι δηλαδή; 'Ελεος δηλαδή.

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 09:50:57 pm »
Μπραβο βρε Στρατο ,γιατι αρχιζα να εχω ενοχες που τελειωσα ΦΠΨ, μπροστα στους μεγαλους καθηγηταραδες του φορουμ,περασα ΑΣΕΠ και αναρωτιεμαι μπας δεν το αξιζα?μπας στραβωσω τα παιδια?η μηπως με εβαλε ο Μπονιας?

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 10:48:33 pm »
Λοιπόν..Είμαι η καλύτερη!  ::) Έχω πτυχίο φιλολογίας παρακαλώ.. ::) Όταν όμως θα διοριστώ (λέμε τώρα..υποθετικά), τους μαθητές μου δεν θα τους ενδιαφέρει ποιά σχολή έβγαλα..αλλά αν είμαι δίπλα τους και τους μάθω 5 πράγματα...

(όσο για το "είμαι η καλύτερη", το είπα ειρωνικά έτσι?  ;))

Αλίμονο, αν ο εκπαιδευτικός θεωρεί ότι είναι Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!  : :-[ :-X
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:53:22 »

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 11:10:48 pm »
Ελεος  :( :( :( :( :( :( :( :( :( συναδελφοι με τις διαφορες των τμηματων!!!!
Ο χωρος εργασιας ειναι αυτος που αποδεικνυει "ποσα ψαρια πιανει ο καθενας".
Και οσοι συναδελφοι επιβαλλονται με τη δουλεια τους ειναι και οι πιο επιτυχημενοι.
Αυτος που μελεταει, επιμορφωνεται, προετοιμαζεται , αγωνιζεται καθημερινα έχει παντα δουλεια.
Αυτος που επαναπαυεται στις δαφνες των πτυχιων του και αναλογιζεται το παρελθον και το ποσο "φοιτηταρα" ηταν στα νιατα του ειναι καταδικασμενος να καμαρωνει απειρες ωρες το πτυχιο του επειδη δεν θα εχει ουτε μια ωρα μαθημα.
Αν λοιπον μου επιτρεπει να πω κατι η ηλικια μου και η δεκαπενταετια που κανω τη δουλεια του εκπαιδευτικου ειναι οτι με αυτα και με αυτα ειμαστε καταδικασμενοι.
Αφου αρχισαμε "ποιος εισαι εσυ και ποιος ειμαι εγω" δε θα παμε καθολου παραπερα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 13, 2009, 11:14:57 pm από kellykou »

batman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #131 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 11:16:37 pm »
προς απόφοιτους φιλολογίας ιωαννίνων που θεωρούν ότι έβγαλαν κάποια πολύ δύσκολη σχολή

Με βάση την απλή λογική υπάρχουν 2 πιθανότητες

1. Δεν είσασταν καλοί μαθητές, ούτε καλοί φοιτητές ούτε καλοί επιστήμονες και σε οποιαδήποτε σχολή και να περνάγατε θα σας φαινόταν βουνό, είτε περνάγατε Ιατρική Αθήνας είτε Μαθηματικό είτε Φυσικό είτε Διακοσμητικής πάλι +2 χρόνια θα κάνατε και μετά θα πανηγυρίζατε κιόλας. Για αυτό η σχολη που περάσατε σας φαίνεται τόσο δύσκολη

2. Η σχολή είναι πραγματικά δύσκολη και εσείς παρόλο που είστε πολύ καλοί φοιτητές δεν καταφεράτε να την τελειώσετε κανονικά και δυσκολευτήκατε. Αλλά να σας κάνω μια ερώτηση ρε παιδιά? Αφού είστε τόσο καλοί ή τουλάχιστον καλύτεροι από τους συναδέλφους σας σε άλλες σχολές πως αποτύχατε στις πανελλήνιες και δεν περάσατε στις πρώτες επιλογές σας?

Τέλος κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει σχολή όχι στην ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο που αν είσαι σοβαρός και στοιχειωδώς ευφυής που να μην την τελειώνεις στην ώρα σου. Άντε να πούμε ότι θα κάνεις και έναν χρόνο παραπάνω επειδή στο 1ο έτος ήσουν ακόμα μαθητής. Αλλά μέχρι εκεί. Όποιος τελειώνει τετραετή σχολή σε 6 χρόνια και βάλε σημαίνει ένα και μόνον ένα πράγμα

Δεν έγινε καλός επιστήμονας και είναι άτομο το οποίο πολύ δύσκολα και αργά μπορεί να αφομοιώσει νέα γνώση . Άρα μάλλον δεν κάνει για καθηγητής.

Φυσικά μπορείτε να με διαψεύσετε και θα βγω να παραδεχτώ δημοσίως ότι έλεγα βλακείες αν έστω και ένας απόφοιτος της σχολής σας βγει στους 10 πρώτους στον ΑΣΕΠ.

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 11:57:56 pm »
προς απόφοιτους φιλολογίας ιωαννίνων που θεωρούν ότι έβγαλαν κάποια πολύ δύσκολη σχολή

Με βάση την απλή λογική υπάρχουν 2 πιθανότητες

1. Δεν είσασταν καλοί μαθητές, ούτε καλοί φοιτητές ούτε καλοί επιστήμονες και σε οποιαδήποτε σχολή και να περνάγατε θα σας φαινόταν βουνό, είτε περνάγατε Ιατρική Αθήνας είτε Μαθηματικό είτε Φυσικό είτε Διακοσμητικής πάλι +2 χρόνια θα κάνατε και μετά θα πανηγυρίζατε κιόλας. Για αυτό η σχολη που περάσατε σας φαίνεται τόσο δύσκολη

2. Η σχολή είναι πραγματικά δύσκολη και εσείς παρόλο που είστε πολύ καλοί φοιτητές δεν καταφεράτε να την τελειώσετε κανονικά και δυσκολευτήκατε. Αλλά να σας κάνω μια ερώτηση ρε παιδιά? Αφού είστε τόσο καλοί ή τουλάχιστον καλύτεροι από τους συναδέλφους σας σε άλλες σχολές πως αποτύχατε στις πανελλήνιες και δεν περάσατε στις πρώτες επιλογές σας?

Τέλος κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει σχολή όχι στην ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο που αν είσαι σοβαρός και στοιχειωδώς ευφυής που να μην την τελειώνεις στην ώρα σου. Άντε να πούμε ότι θα κάνεις και έναν χρόνο παραπάνω επειδή στο 1ο έτος ήσουν ακόμα μαθητής. Αλλά μέχρι εκεί. Όποιος τελειώνει τετραετή σχολή σε 6 χρόνια και βάλε σημαίνει ένα και μόνον ένα πράγμα

Δεν έγινε καλός επιστήμονας και είναι άτομο το οποίο πολύ δύσκολα και αργά μπορεί να αφομοιώσει νέα γνώση . Άρα μάλλον δεν κάνει για καθηγητής.

Φυσικά μπορείτε να με διαψεύσετε και θα βγω να παραδεχτώ δημοσίως ότι έλεγα βλακείες αν έστω και ένας απόφοιτος της σχολής σας βγει στους 10 πρώτους στον ΑΣΕΠ.

Όποιος τελειώνει τετραετή σχολή σε 6 χρόνια και βάλε σημαίνει ένα και μόνον ένα πράγμα

εδω κανεις λαθος. μπορει να υπαρχουν πολλοι λογοι που καποιος καθυστερησε να τελειωσει, οπως καταληψεις, να εχει ερθει με μεταγραφη οποτε χανει το πρωτο εξαμηνο κ φυσικα οτι απλα για τον α ή β λογο να μην πηγαινε να δωσει μαθηματα γιατι ειτε ηθελε απλα να κανει τη ζωη του ειτε γιατι αντιμετωπιζε δυσκολιες. αυτο δεν τον κανει απαραιτητα κακο επιστημονα.
οπως εχω ξαναπει μετα τη σχολη ειναι το θεμα τι κανεις. δε θεωρω οτι η σχολη, οποια κ αν ειναι αυτη σε καταρτιζει ουτε επιστημονικα ουτε παιδαγωγικα. μονος σου πρεπει να καταρτιστεις οταν θα αποφασισεις να ασχοληθεις με αυτο που σπουδασες

Αποσυνδεδεμένος virgi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 01:21:14 am »
Οποιος κοκορευεται για τη σχολη του ή για το ποσα μαθηματα ειχε ή για το ποτε εβγαλε τη σχολη δικατεχεται πολυ απλα απο πολυ μεγαλο ΚΟΜΠΛΕΞ.Αυτος που ειναι σιγουρος για τον εαυτο του , για τις γνωσεις του και κυριως για τις ικανοτητες του παρκαρει το καλαμακι στη γωνια και κοιταει τη δουλεια του και κυριως το πως θα πορευτει ως καθηγητης πλεον.Οποτε ας σταματησει επιτελους αυτη η αντιπαραθεση η οποια καλλιεργειται ηδη μεσα στα Πανεπιστημια εδω και πολυ καιρο και μαλιστα και απο καθηγητες.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 08:39:37 am »
Χαρακτηριστικά του ικανού δασκάλου:

1. κλίση προς τη μόρφωση
2. μεταδοτικότητα
3. παιδαγωγική αγάπη
4. διάθεση για κοινωνική προσφορά

τάδε έφη  Georg Kerschensteiner,  εκπρόσωπος του Arbeitschule (σχολείου εργασίας). Έψαξα, αλλά δυστυχώς δε βρήκα να έχει πει κάποιος μεγάλος παιδαγωγός ότι ο ικανός δάσκαλος εξαρτάται και από τη σχολή που έχει τελειώσει  ;).

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 08:44:35 am »
I.K.και Kellykou,   +++++++++++

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 09:17:52 am »
Η συνέχιση αυτού του θέματος είναι πλέον άσκοπη...Ο καθένας έχει τις απόψεις του...Μόνο αντιπαραθέσεις μπορεί να προσφέρει αυτή η συζήτηση...
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 09:46:31 am »
ας ομονοήσουμε............
Χρυσουλα, ενωμενους μας θελεις τους φιλολογους στο κοινο αγωνα ή κατα κλαδο και ειδικοτητα?
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 11:36:37 am »
Απαντώ εκ μέρους της Χρυσούλας:
Μας θέλει ενωμένους. Είναι και απόφοιτος του φιλολογικού Αθήνας.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 12:25:25 pm »
συμφωνω Syllas, και ετσι πρεπει να ειμαστε. αλλα με βασει τα λεγομενα καποιων εδω πολλοι ειμαστε απο "κατωτερα" τμηματα...αρα μη "γνησιοι, καθαροαιμοι" φιλολογοι!!!!!!!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144