*

Αποστολέας Θέμα: Ντροπή!  (Αναγνώστηκε 5072 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος psipsinel

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ70, όταν παίρνω φόρα...φόρα κατηφόρα...
    • Προφίλ
Απ: Ντροπή!
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 03:29:06 pm »
Σε αυτό δεν έχεις άδικο MairyLiscious . Ετσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα ακόμη κι εμείς φοβόμαστε να ομολογήσουμε τα προβλήματά μας καμιά φορά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:42:58 »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 03:34:06 pm »
Κανενας μα κανενας διευθυντης δεν μπορει να μην γραψει παιδι στο σχολειο! Ακομα και αν αυτο το παιδι ειχει σοβαρο προβλημα υγειας (ακομα και αν τα παιδια ειναι απο αλλες χωρες και δεν εχουν χαρτια) απαξ και ερθουν οι γονεις του να το γραψουν το θεμα ληγει και το παιδι παει σχολειο. Μας αρεσει ή οχι ετσι ειναι. Οι γονεις του παιδιου με το διαβητη δεν πηγαν στο γραφειο να πουν τι εγινε;;;;;;
Νομιζω πως οι εκπαιδευτικοι επειδη στην ουσια ειναι και νιωθουν μονοι και αβοηθητοι, και δεν ξερουν τι να πρωτοκανουν και πως να αντιμετωπισουν ολες αυτες τις ιδαιτερα δυσκολες καταστασεις (και ιδιαιτερως οι νηπιαγωγοι), εχουν αρχισει να παρανομουν!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 12, 2008, 03:58:55 pm από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 03:56:55 pm »
ειναι απανθρωπο να κλεινεις την πορτα ειδικα εμεις που περπαταμε με την διαπολιτισμικη στο χερι και πρεσβευουμε την αποδοχη στην διαφορετικοτητα
εδω δεν εχει να κανει με διαφορες αλλα με γνωρισματα
στον καθενα μπορει να τυχει να εχει καποιο προβλημα υγειας και πρεπει να του απλωσουμε το χερι .......
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 04:20:40 pm »
Καταρχάς να πω ότι συμφωνώ για το απαράδεκτο της αποπομπής του παιδιού. Είναι ρατσιστικό, είναι λάθος, είναι είναι είναι....
Όμως θεωρώ ότι κάποτε πρέπει να δοθεί λύση σε αυτά τα θέματα με την ύπαρξη ειδικού στα σχολεία κι ας γίνουν μεγαλύτερες οι σχολικές μονάδες. Γιατί καλά ο διαβήτης, πες τη δίνεις τη σοκολάτα. Με την επιληψία τι κάνεις; Με την τροφική δυσανεξία και τις πλείστες όλες αλλεργίες; Με το άσθμα;

Ναι τα παιδιά στο σχολείο, αλλά όχι μόνα τους, ειδικά όταν ένα περιστατικό είναι δύσκολο. Γιατί ό,τι και να γίνει θα την πληρώσει πρώτα το παιδί που θα κινδυνεύσει και μετά ο εκπαιδευτικός. Και δε μιλάω μόνο για το νομικό- ποινικό- πειθαρχικό κομμάτι, αλλά και για το συναισθηματικό, ενοχικό. Αν συμβεί κάτι θα ξανακοιμηθείς; θα ξαναζήσεις σαν άνθρωπος. Κάποτε πρέπει να μας στηρίξουν όπως πρέπει.  :( :(
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:42:58 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 06:41:03 pm »
πιστευεις οτι μπορεί να γίνει ; εγω δεν ειμαι αισιοδοξη παντως. αφου βλεπεις ότι και το πιο απλό το χρεώνουν στη νηπιαγωγό. η κλασσικη ατακα "δεν τα προσεχεις τα παιδια-που ησουνα εσυ". αντε να αποδείξεις ότι δεν γινεται να εισαι χταπόδι!! ;D ;D

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 06:52:31 pm »
Αυτό KathyK δεν ισχύει μόνο στα νηπιαγωγεία ,αλλά και στα δημοτικά. Όταν βρίσκονται στην αυλή 200 παιδιά και έχουν εφημερία 2 ή τρεις δάσκαλοι...σίγουρα κάτι θα σου ξεφύγει...κάτι θα γίνει και δε θα το προλάβεις. Το θέμα είναι όμως να είσαι εκεί την ώρα που θα συμβεί.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 10:17:44 pm »
Είχα παιδί πάνω στο μονόζυγο, ήμουν ακριβώς από κάτω για να την πιάσω και έπεσε κυριολεκτικά μπροστά μου κι έσπασε το χέρι της. Ευτυχώς οι γονείς είπαν μόνο "είναι πολύ ζωηρό παιδί κάποια στιγμή θα συνέβαινε", αλλά εγώ έτρεμα για εβδομάδες.

Τα παιδιά είναι παιδιά και ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί το ο,τιδήποτε και πρέπει εμείς να το τακτοποιήσουμε ανεξάρτητα από το ποιος θα κοιτάξει τα υπόλοιπα παιδιά, τον αν γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε ή αν μπορούμε να αξιολογήσουμε τι έχει γίνει. Απορώ οι γονείς γιατί δε διαμαρτύρονται ειδικά στις μεγάλες σχολικές μονάδες. Νομίζω ότι πρέπει να τους κινητοποιήσουμε...
ΠΕ60

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 12:57:57 am »
Θα συμφωνήσω μαζί σου Ritalamp ! Δεν είμαστε ούτε ο Superman ούτε κάποιος άλλος υπερήρωας των κόμικς... Ναι, να προσέχουμε, ναι να έχουμε το νου μας...τα μάτια μας δεκατέσσερα και τριάντα τέσσερα...αλλά ναι...!!!Να υπάρχει και μια νοσοκόμα στο σχολείο!!!Πόσες φορές δε σας έχει τύχει κάτι...και δεν ξέρατε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε; Όσα μαθήματα πρώτων βοηθειών και αν παρακολουθήσω, πάντα θα αισθάνομαι πως κάτι μου ξεφεύγει και κάτι δεν κατέχω καλά...

Αποσυνδεδεμένος Ναταλί

• Έμπειρο μέλος
  • Gate 7
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 09:09:22 am »
Συμφωνώ απόλυτα! Μία νοσοκόμα χρειάζεται! Εγώ πριν 2 χρόνια πήγα και παρακολούθησα για 2 μήνες σεμινάρια για πρώτες βοήθειες που αφορούσε παιδιά και κυρίως για ατυχήματα στο σχολείο! Μου έτυχε να έχω στην τάξη μου επιληπτικό παιδί! Και φυσικά ρωτούσα να μου εξηγήσουν τι να κάνω αλλά στο σχολείο δεν ήξερε κανείς! Η αλήθεια είναι όμως πως τα ξεχνάς εύκολα (η βεβαίωση που μου έδωσαν έχει ισχύ 2 χρόνια)! Χρειάζεται να πηγαίνεις συχνά!
ΠΕ70!

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 09:36:43 am »
Σε κάθε σχολείο, είτε δημόσιο, είτε ιδιωτικό, πρέπει να υπάρχει γιατρός και ψυχολόγος..αλλά χρειάζονται δαπάνες και δυστυχώς αυτές δεν υπάρχουν (για τη παιδεία, γιατί για άλλα, υπάρχουν!)..υπάρχουν βασικές ελλείψεις, σχολεία έτοιμα να πέσουν, χωρίς θέρμανση κ.τ.λ., οπότε ...όλα τα υπόλοιπα είναι "όνειρα θερινής νυκτός"..!!! >:(
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 10:58:13 am »
Είχα παιδί πάνω στο μονόζυγο, ήμουν ακριβώς από κάτω για να την πιάσω και έπεσε κυριολεκτικά μπροστά μου κι έσπασε το χέρι της. .

το ιδιο κα σε μενα..αλλα εσπασε το ποδι και μαλιστα στην κνυμη. αφου την "εξετασα"στο γόνατο και στον αστραγαλο δεν εβλεπα τιποτα.. που να μου παει το μυαλό ότι από 1 μετρο το πολύ θα παθαινε κατι τετοιο; το περιστατικο με το 2χρονο στον παιδικο το ακουσατε;πιαστηκε το κορδονι απο το μπουφαν στην τσουληθρα και ..παει  το παιδι.τι να πω.. κι εγω τρεχω σε σεμιναρια,ψιλοπηγα και στον ερυθρο ενα χρονο πριν τις σπουδες..αλλα φτανει αυτο; το σιγουρο ειναι ότι κερδισα καποια ψυχραιμια και δεν πανικοβαλομαι με τη μια. ομως ακομα και όταν τυχαινει να ασχοληθω με ενα παιδακι σε ατυχημα τι τα κανεις ολα τα αλλα που μαζευονται απο γυρω και δεν υπαρχει καποιος να τα κρατησει;;

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 11:12:00 am »
http://www.madata.gr/index.php/24/26/27129.html  και τα ιδιωτικα και ορισμενα δημοσια..

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 11:22:15 am »
Γι αυτό εγώ δε θέλω τέτοια παιχνίδια στο νηπιαγωγείο κι ας με λένε ψείρα και υπερβολική οι συνάδελφοι. Για πες μου τώρα θα ξανακοιμηθεί ποτέ της αυτή η νηπιαγωγός; (ρητορικό το ερώτημα δεν περιμένω απάντηση).
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος lena!!!

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 11:41:58 am »
Συμφωνώ απόλυτα! Μία νοσοκόμα χρειάζεται! Εγώ πριν 2 χρόνια πήγα και παρακολούθησα για 2 μήνες σεμινάρια για πρώτες βοήθειες που αφορούσε παιδιά και κυρίως για ατυχήματα στο σχολείο! Μου έτυχε να έχω στην τάξη μου επιληπτικό παιδί! Και φυσικά ρωτούσα να μου εξηγήσουν τι να κάνω αλλά στο σχολείο δεν ήξερε κανείς! Η αλήθεια είναι όμως πως τα ξεχνάς εύκολα (η βεβαίωση που μου έδωσαν έχει ισχύ 2 χρόνια)! Χρειάζεται να πηγαίνεις συχνά!
Μπορεις να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα σεμινάρια;;;γίνονται σε όλες τις πόλεις ή μόνο Αθηνα-Θεσ/κη. Υπάρχει καποια σελιδα στο ιντερνετ;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182790
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 716
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)