*

Αποστολέας Θέμα: Βελτίωση θέσης  (Αναγνώστηκε 123671 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Βελτίωση θέσης
« Απάντηση #308 στις: Αυγούστου 20, 2025, 10:57:27 am »
Γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν οι νέοι πίνακες γενικής παιδείας; Ακούγεται και αρχές του 2026. Αν κάποιος πιάσει δουλειά ως αναπληρωτής φέτος 2025-2026 ,θα μπορέσει να βάλει ως προϋπηρεσία έστω τους 5 μήνες ( Σεπτέμβριος - Γενάρης) να πάρει δηλαδή έστω 5 μόρια επιπλέον;;
Επίσης, το 2020 οι αιτήσεις για τη 2ΓΕ/2019 έγιναν 5-28 Φεβρουαρίου. Όποιος είχε προσληφθεί 1η Σεπτεμβρίου έβαζε προϋπηρεσία 6 μηνών.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:22:53 »

Αποσυνδεδεμένος weekend!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2025, 12:02:57 am »
γεια σας, είμαι παράλληλη αναπληρώτρια σε ένα σχολείο κοντά σχετικά στην πόλη μου ( 80 χιλιόμετρα πήγαινε- έλα), κάνω 35 λεπτά περίπου να φτιάσω, λόγω ενός προβλήματος υγείας στην οικογένεια υπάρχει χαρτί αναπηρίας πάνω απο 75/100, άρα πιθανόν να μου δεχτούν την αίτηση βελτίωσης για να έρθω στη πόλη μου αν βγάλει κενό. Το έχει κάνει κάποιος? δηλαδή ρωτάω να το κάνω ή παλι χαρτια για ανάληψη σε νέο σχολείο, νέος σύλλογος και διαδικασίες?

Αποσυνδεδεμένος Elstam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2025, 09:54:29 am »
γεια σας, είμαι παράλληλη αναπληρώτρια σε ένα σχολείο κοντά σχετικά στην πόλη μου ( 80 χιλιόμετρα πήγαινε- έλα), κάνω 35 λεπτά περίπου να φτιάσω, λόγω ενός προβλήματος υγείας στην οικογένεια υπάρχει χαρτί αναπηρίας πάνω απο 75/100, άρα πιθανόν να μου δεχτούν την αίτηση βελτίωσης για να έρθω στη πόλη μου αν βγάλει κενό. Το έχει κάνει κάποιος? δηλαδή ρωτάω να το κάνω ή παλι χαρτια για ανάληψη σε νέο σχολείο, νέος σύλλογος και διαδικασίες?

Καλημέρα!! Είναι θέμα πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας. Δηλαδή άλλες δέχονται και άλλες όχι. Καλύτερα να μιλήσεις με την υπηρεσία σου. Απλά τη διαδικασία πρέπει να την κάνεις πριν τη β φάση ώστε να έρθει ο αναπληρωτής της β φάσης να καλύψει τη θέση σου σε περίπτωση που στη δεχτούνε.

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2025, 11:32:20 am »
Αν κι εχει συζητηθει/απαντηθει στο παρελθον από διαφορα μελη του φόρουμ θα ξαναπω κ γω τη δικη μου εικονα.
Μέχρι και πριν μερικα χρονια (μεχρι περιπου το 2019-20 ) οι αναπληρωτες έκαναν δηλωση προτίμησης σχολειων στο τμημα προσωπικου της δδε με την ανάληψη υπηρεσίας τους και τοποθετουνταν από το πυσδε με βαση τα διαθεσιμα κενά.
Όμως υπηρχαν αναπληρωτες που ερχονταν στο πυσδε και κατεθεταν μια αιτηση για "βελτιωση θεσης".
Γνωριζω , απο το πυσδε στο οποίο υπηρετω, στιχομυθιες όπως για παραδειγμα:
- " επιθυμω  την επανοποθέτηση μου στο σχολειο ταδε"
- " δεν υπαρχει ως επισημη διαδικασια η αιτηση βελτιωσης θεσης που μας καταθέτετε γιατι αυτη η διαδικασια προβλέπεται επισήμως μονο για τους μονιμους κατα τη διενεργεια των οργανικων τοποθετησεων"
-" ΟΚ δειτε το ως μια αιτηση προς το υπηρεσιακο συμβουλιο και απο το οποιο ζητω να την εξετασει και να μου απαντησει θετικα ή αρνητικα σε καθε περιπτωση".
Στη συνεχεια ο αρμοδιος υπάλληλος ηταν υποχρεωμενος να συμπεριλάβει την αιτηση αυτη στην ημερησια διαταξη της επόμενης συνεδριάσης του Υ.Σ και το οποιο ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΒΟΛΕΥΕ την ευρυθμη λειτουργια των σχολείων ικανοποιούσε την αίτηση του αναπληρωτη, χωρις ομως να αναγράφεται  πουθενα στην σχετικη απόφαση η διατυπωση "βελτιωση θεσης", παρά μόνο έγραφε τροποποίηση απόφασης τοποθετησης.
Και θα μπορουσε καποιος αναπληρωτης να πει..ΟΚ αφου ικανοποιηθηκε το αίτημά μου τι με κόφτει που δε γραφει τη διατύπωση βελτίωση θέσης.
Την ιδια στιγμή στο διπλανο πυσδε μπορει να απορριπτονταν μια αντιστοιχη αίτηση γιατι δεν βολευε την ευρυθμη λειτουργια σχολειων.
Και επι του διαδικαστικου επιπλέον να πω οτι δεν υπηρχε καποιο υποδειγμα αιτησης βελτίωσης θεσης, αλλά η επιθυμια του αναπληρωτη διατυπώνονταν σε ενα εντυπο αιτησης γενικης χρήσης.
Προς επίρρωση των πιο πανω
https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-2023/12470274.pdf

Απο το 2020-21 κ μετα, που η δηλωση σχολειων γινεται μεσω οπσυδ, στο πυσδε της περιοχης μου ακουγα  τα 3 από τα 5 μελη (οι αιρετοι οπως ειναι ευλογο δεν ειχαν τετοια αποψη) να οχυρωνονται πίσω απο το γεγονος οτι οι τοποθετησεις γινονταν κεντρικα κ αυτοματοποιημενα μεσω οπσυδ και να αρνουνται τροποποιήσεις των αρχικων (μεσω οπσυδ) τοποθετησεων των αναπληρωτων, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΛΕΥΕ μια τετοια τροποποιηση τη λειτουργια των σχολειων,  με το (φοβικο) σκεπτικό
"τις τοποθετησεις τις εκανε το υπουργειο και δεν μπορουμε να παρεμβουμε σε αυτες γιατι θα βρουμε τον μπελά μας".
Ομως γνωριζω οτι σε δδε αθηνων και θεσσαλονικης γινονται ενα σωρο τροποποιησεις και οχι βεβαια επειδη οι δδε αυτες ειναι "αναπληρωτο-μάνες" και πονεσιάρικες ψυχές, αλλα γιατι ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥΣ. Και πως αλλιως θα μπορουσε να γινει εφοσον το υπουργειο ζηταει, απο τις δδε, να βαλουν κενα στο οπσυδ αρχες σεπτεμβρη, οταν ακομα δεν εχουν ολοκληρωσει τις τοποθετησεις των μονιμων.
Συμπερασμα: καθε δδε κανει τα δικα της ως προς την ικανοποιηση τετοιων αιτημάτων

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:22:53 »

Συνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2025, 12:12:49 pm »
Μόνο που η τοποθέτηση αναπληρωτών δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Αν έρχεται προς συζήτηση σε κάποια συμβούλια γίνεται καταχρηστικά στο πλαίσιο των ευρύτερων αρμοδιοτήτων στα υπηρεσιακά θέματα εκπαιδευτικών.

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2025, 02:10:19 pm »
Μόνο που η τοποθέτηση αναπληρωτών δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Αν έρχεται προς συζήτηση σε κάποια συμβούλια γίνεται καταχρηστικά στο πλαίσιο των ευρύτερων αρμοδιοτήτων στα υπηρεσιακά θέματα εκπαιδευτικών.
Ναι, εντάξει οι τοποθετησεις αναπληρωτων ήταν αναντάν παπαντάμ αποκλειστικη -τυπικα- αρμοδιοτητα τ@ διευθυντ@ δδε, πλην ομως σε αρκετα πυσδε, οπως ενδεικτικα παραθετω, στις σχετικες αποφασεις τοποθέτησης αναπληρωτων

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A3%CE%93%CE%9A46%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%97-%CE%94%CE%A7%CE%95?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/614%CE%9A4653%CE%A0%CE%A3-%CE%9C%CE%A1%CE%95?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%93%CE%A1146%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%97-8%CE%91%CE%9B?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A1%CE%98446%CE%9D%CE%9A%CE%A0%CE%94-%CE%9B%CE%A4%CE%96?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A5%CE%91746%CE%9D%CE%9A%CE%A0%CE%94-%CE%9C4%CE%A3?inline=true

και στα "εχοντας υποψh" των αποφασεων αυτων,  παραθετουν τη σχετικη πραξη πυσδε που γνωμοδοτησε γι αυτες τις τοποθετησεις ή τροποποιήσεις αναπληρωτων. Και πολυ καλα εκανε- ως προς το ευρυθμο της λειτουργιας των σχολειων-  ο/η διευθυντ@ δδε και εθεσε το θεμα αυτο υποψη των υπολοιπων μελων πυσδε, αφενος για να διασφαλισει την αγαστή συνεργασια (όπως ειθισται για το καλο ολων)  μεταξυ αυτου και των υπολοιπων μελων του συμβουλιου και αφετερου για τον παρα πολυ ουσιαστικο λογο της διασφαλισης της απροσκοπτης λειτουργιας των σχολειων. Κι αυτο γιατι αν πχ ο διευθυντης αποφασισει μια τοποθετηση/τροποποιηση τοποθετησης αναπληρωτη με βαση την αποκλειστικη αρμοδιοτητα που εχει στο ζητημα αυτο, ενδεχεται στη συνεχεια που θα προχωρησει το πσυδε σε τοποθετησεις μονιμων και οι οποιες αποτελουν τον κυριο ογκο τοποθετησεων, ενδεχεται να προκυψει αναγκη εκ νεου αλλαγης τοποθετησης του αναπληρωτη, εφοσον το πυσδε μπορει να προκρινει, οπως δικαιουται να κανει, τοποθετηση/διαθεση μονιμου στη θεση αυτη. Επομενως και για να αποφευχθουν τετοιες δυσλειτοτυργιες σε πολλες δδε ο διευθυντης συνεργαζεται με το πυσδε για τις τοποθετησεις αναπληρωτων, εφοσον αυτές ειναι αρρηκτα συνδεδεμενες  με τις αντιστοιχες των μονιμων.

ΥΓ (προσωπικο) ετσι ξηγιεσαι ρε συ mmmm??
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 14, 2025, 02:12:42 pm από gio.tsil »

Συνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2025, 05:38:31 pm »
Αν ήθελε ο νομοθέτης την εμπλοκή των συμβουλίων θα το έλεγε ρητά στον 4589/2019 και στο ΦΕΚ 3344/β/2020.
Δεν το έκανε. Κάτι θα ξέρει. Μάλιστα δεν προβλέπει καν πουθενά αλλαγή τοποθέτησης.

Αποσυνδεδεμένος weekend!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2025, 06:04:24 pm »
επομένως καταλαβαίνω οτι ακόμα και για τέτοιο λόγο υγείας μπορεί η δδε να μου την απορρίψει, ας κλείσω ένα ραντεβου και βλέπουμε...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193281
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)