Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Τυπική Εκπαίδευση => Σχολικά μαθήματα => Νηπιαγωγείο => Μήνυμα ξεκίνησε από: epapan στις Σεπτεμβρίου 13, 2009, 08:48:39 am
-
Καλή αρχή σε όλους !!!
Θα ήθελα να ρωτήσω για το τι έχετε προγραμματίσει να κάνετε αύριο (πρώτη μέρα).
Προσωπικά σκεφτόμουν αυθόρμητο παιχνίδι στις γωνιές, παιχνίδια γνωριμίας, καθώς και "διαδρομές" στο χώρο της τάξης.
:) :)
-
Kαλημερουδια! Εγω δεν εργαζομαι ακομα ως διορισμενη σε δημοσιο νηπιαγωγειο αλλα ευελπιστω για μετα τα Χριστουγεννα παντως. Συνηθως στην ταξη μου πρωτη μερα προσπαθώ να εξικοιωθούν τα παιδια με τον χωρο, τις γωνιες, παιζουμε το παιχνιδι με την μπαλα, οπου σε κυκλο τα παιδια πετούν την μπαλα το ενα στο άλλο, και λενε το ονομα τους. Στην συνέχεια φτιάχνουμε απο κανσον ενα μικρό ταμπελάκι σε κάποιο σχεδιο, π.χ. καραβακι , οπου γραφουν το ονομα τους οσα μπορουν μονα τους και το κρεμαμε στον λαιμο. Ετσι βλεπεις ποια παιδια ξερουν να γραφουν και να κοβουν , για να εχεις μια πρωτη εικονα ;)
Πριν σχολασουμε συνηθως τους διαβαζω το παραμύθι ''πρώτη μέρα στο σχολείο'', και μετα ζωγραφιζουν σε χαρτι την πρωτη εντυπωση που τουσ δινει το νεο τους σχολειο η ταξη.
Αυτα :) :) :)
Εχεις να προτεινεις κανα παιχνιδι γνωριμιας?
-
Από τα ωραιότερα παιχνίδια γνωριμίας είναι να πάρεις ένα κουβάρι μεγάλο αντί για μπάλα. Ξεκινάει η νηπιαγωγός και λέει το όνομα της και κάτι που της αρέσει πολύ πχ είμαι η Julie και μ αρέσει πάρα πολύ να ζωγραφίζω..και κρατώντας την άκρη πετάει το κουβάρι μέχρι όλα τα παιδιά να κρατάνε ένα σημείο της κορδέλας και να πάει σε όλους.. και εκεί που όλοι νομίζουν ότι τέλειωσε ζητάς από το τελευταίο παιδί να στείλει πίσω το κουβάρι λέγοντας όμως αυτή τη φορά τι είπε το παιδάκι που του το πέταξε!
Μ αυτό το διπλό παιχνίδι λοιπόν ξετυλίγεις το κουβάρι και ο κύκλος γίνεται σαν ιστός αράχνης , ακούγονται όλα τα παιδιά και μετά καλούνται να θυμηθούν και το παιδί που τους πέταξε το κουβάρι, κάτι που συνήθως δε γίνεται και προκαλεί πολύ γέλιο!!!
-
ενα αλλο παιχνιδι γνωριμιας εκτος απο αυτα τα δυο που ειναι πολυ ωραια κ στην πραξη ειναι με τη βοηθεια ενος φακου. στον κυκλο το καθε παιδι παιρνει τον φακο, τον αναβει κ τον στρεφει προς το προσωπο του. τα υπολοιπα πρεπει να φωναξουν "πες μας το ονομα σου κ πες το φωτεινα" .την δευτερη η την τριτη μερα που θα εχουν εξοικοιωθει κ λιγο μπορουμε να παιξουμε κ το παιχνιδι με τον καθρεπτη. το καθε παιδι παιρνει τον καθρεφτη,λεει το ονομα του αλλα περιγραφει κ τι βλεπει, πχ εχω μαυρα μαλλια, καστανα ματια κτλ. τους αρεσει πολυ. και στις 2 περιπτωσεις καλο ειναι η νηπιαγωγος να κανει την αρχη ωστε να ξεμπλοκαρουν κ τα π;ιδια.
-
Eυχαριστω κοριτσια, τον ιστο τον εχω ξανακουσει. Ο φακος και ο καθρεπτης πολυ ωραιες ιδεες.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες σας. Είναι φοβερές.!!!
Ένα άλλο παίχνιδι γνωριμίας
Σε ένα μπωλ πλαστικό βάζουμε καραμέλες (ζελεδάκια).Κάθε παιδί σηκώνεται, παίρνει μια καραμέλα και γυρνώντας προς τα παιδιά, λέει το όνομα του και κάτι για τον εαυτό του.Μπορείς να διαπραγματευτείς την ένα προς ένα αντιστοίχιση(τόσες καραμέλες όσες και τα παιδιά) ή να μετρήσουν τα παιδιά τις καραμέλες που περισσεύουν.
-
Είναι πολύ νωρίς για τέτοια μαθηματικά εκτός κι αν έχεις μεγάλα νήπια και πολύ δουλεμένα.
Εξερευνήστε το χώρο του σχολείου (που να βάζουν τα πραγματά τους, πού καθόμαστε, πού τρώμε κ.λ.π.), συνδυάζοντάς τον με κανόνες, την αυλή, χορέψτε, δοκιμάστε το χόκι πόκι που τα ξετρελαίνει, παίξτε παιχνίδια γνωριμίας. Προτιμήστε απλές δραστηριότητες με απλούς κανόνες που τελειώνουν γρήγορα, αρχίστε να εισάγετε τις ρουτίνες που θα εδραιώσετε. Γενικά επιλέξτε εύκολα πράγματα που θα τα ενθουσιάσετε ώστε να θέλουν να ξαναέρθουν, αλλά ταυτόχρονα να εξυπηρετούν τους "σατανικούς" ;D ;D ;D σκοπούς σας (κανόνες- ρουτίνες- όρια). Θυμηθείτε ασκήσεις χαλάρωσης προς το τέλος.
-
Καλημερα. Ritalamp τι ασκησεις χαλαρωσης προτεινεις?
-
Από το πιο απλό ξαπλωνουμε στο πάτωμα και ακούμε χαλαρωτική μουσική ή ήχους της θάλασσας ή του δάσους, μέχρι λίγο πιο ενδιαφέρον με χρήση της αναπνοής. (π.χ. φουσκώνω ένα μπαλόνι στην κοιλιά μου- τρεις εισπνοές- και μετά μια καρφιτσούλα μου το σκάει- παρατεταμμένη εκπνοή). Όταν χρησιμοποιείτε την αναπνοή τα παιδιά να είναι καθιστά ή ξαπλωμένα με λυγισμένα γόνατα και να μην επαναληφθούν οι αναπνοές πάνω από 2 το πολύ τρεις φορές (ζολίζομαι γκρεμίζομαι). Επίσης μαθετέ τους να σηκώνονται αργά ειδικά όταν είναι ξαπλωμένα. Δε χρειάζετε να διαρκέσει πολύ η δραστηριότητα, όμως είναι ιδανική για να πέσεί η ένταση ειδικά μετά από διάλειμμα ή έντονη κινητική δραστηριότητα.
-
εγω για τη χαλαρωση χρησιμοποιω το ροζα ροζαλια απο τη λιλιπουλολη. μ αρεσει πολυ κ αρεσει και στα παιδια.οταν γινεται στο τελος της μερας βαζω μετα τη χαλαρωση και το αντιο λιλιπουπολη
-
Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να ρωτήσω κατι ως προς την 1η μέρα στο σχολείο. Προσλήφθηκα στη δ' φάση, οπότε δεν έχω παρουσιαστεί καν,.. αλλά μου είπαν πως επειδή είμαστε λίγα άτομα ενδεχομένως οι τοποθετήσεις να βγουν την Τετάρτη και την Πέμπτη να πρέπει να είμαι στο σχολείο. Όλα τα παραπάνω μου είναι γνωστά και οικεία, αλλά... Δεν γνωρίζω εγώ ακόμη το σχολείο, δεν το έχω εξερευνήσει εγώ ακόμη πως θα το κάνω με τα παιδιά; Σκέφτομαι πως αν με στείλουν σε ολοήμερο, θα υπάρχει φαντάζομαι ήδη άλλη νηπιαγωγός η οποία θα έχει ξεκινήσει ήδη και όλα αυτά θα τα έχει κάνει. Αν με στείλουν σε κλασικό αλλάζει. Μπερδεύτηκα. Τι κάνω;
Υ.Γ.: το παιχνίδι γνωριμίας με την αράχνη είναι τέλειο. Το έχω εφαρμόσει πολλές φορές στις πρακτικές και σε παιδικούς, εκδηλώσεις, πάρτι κλπ και τα παιδιά τρελαίνονται. ;D
-
Μπορεις να το κανεις μαζι με τα παιδια , να σου μιλησουν καποια περσινα για το πως δουλευανε στις γωνιες κα να κερδισεις χρονο στην..ξεναγηση ;D συζητωντας τι θα τους αρεσε να κανουν σε καθε γωνια. θα προτεινουν ωραια πραγματα και ολοι μαζι θα δειτε τι βολευει.μεχρι την αλλη μερα θα εχεις δει το χωρο ανετα
-
kathyk σευχαριστώ πάρα πολύ. Με ξεμπλοκάρισες με δυο κουβέντες. ;)
Εννοείται πως μόλις πάω τελικά, θα σας πω εντυπώσεις.
-
καλη αρχη! :D
-
καλημέρα...! τι υπέροχα που είναι όταν απλά σκέφτομαι ότι μια μέρα θα έρθει και η σειρά μου και θα τα ζήσω κι εγώ αυτά!
-
καλημέρα...! τι υπέροχα που είναι όταν απλά σκέφτομαι ότι μια μέρα θα έρθει και η σειρά μου και θα τα ζήσω κι εγώ αυτά!
μακαρι οταν το ζησεις να σου κρατησει πολυ καιρο ο ενθουσιασμος!
-
έχω μια απορία βρε κορίτσια...Πώς κάνουμε τον υπολογισμό των υλικών που θα χρειαστούμε μέσα στη χρονιά για τις χειροτεχνίες μας,ώστε να διαμορφώσουμε λίστες και να τα ζητήσουμε από τους γονείς? Επίσης τους τα ζητάμε στην αρχή μόνο της χρονιάς (και όποιος μας φέρει δηλαδή..) και μετά πορευόμαστε με ο,τι έχουμε? Πώς γίνεται?
-
Στην αρχή ζητάς τα βασικά. Στις γιορτές μπορείς να ζητήσεις και κάποια υλικά ακόμα, ανάλογα βέβαια με τους γονείς που έχεις. Και φυσικά μπορείς να αγοράσεις και ό,τι χρειαστείς με τα χρήματα της σχολικής επιτροπής.
-
καλημέρα...! τι υπέροχα που είναι όταν απλά σκέφτομαι ότι μια μέρα θα έρθει και η σειρά μου και θα τα ζήσω κι εγώ αυτά!
μακαρι οταν το ζησεις να σου κρατησει πολυ καιρο ο ενθουσιασμος!
θέλω να μου κρατήσει πολύ ο ενθουσιασμός και θέλω στη ζωή μου να κάνω πράγματα που αγαπάω. θέλω να ξυπνάω το πρωί και να είμαι χαρούμενη που πάω στη δουλειά μου γι αυτό πιστεύω ότι θα το πετύχω κάποια στιγμή όπως αυτούς που έχουν περάσει με τόσο κόπο.
-
Annna σε ευχαριστώ πολύ!Δεν έχει τύχει ως τώρα να ζητήσω η ίδια υλικά και προβληματίζομαι σχετικά με το πως θα γνωρίζω ακόμα κι εγώ τις ανάγκες μας. Δεν θέλω ούτε να ξεφυγω και να προκαλέσω αλλά ούτε και να τα ζητήσω λειψά και μετά να μην μπορούμε να δουλέψουμε.
Νασαι καλά.
-
Annna σε ευχαριστώ πολύ!Δεν έχει τύχει ως τώρα να ζητήσω η ίδια υλικά και προβληματίζομαι σχετικά με το πως θα γνωρίζω ακόμα κι εγώ τις ανάγκες μας. Δεν θέλω ούτε να ξεφυγω και να προκαλέσω αλλά ούτε και να τα ζητήσω λειψά και μετά να μην μπορούμε να δουλέψουμε.
Νασαι καλά.
Υπάρχουν 3 τρόποι να προμηθευτείς υλικά. 1) Δίνεις λίστα στους γονεις στην αρχή της χρονιας και γιατι οχι μια συμπληρωματικη τα χριστουγεννα, 2) Ζητάς απο καθε κηδεμόνα 50 ευρώ (όπως και στο δημοτικό δίνουν 50 ευρω΄καθε σχολική χρόνια στον σύλλογο και ορίζετε μια μητέρα από κάθε τμήμα ως ταμία, 3) ΄΄Απαιτείς'' από την σχολική επιτροπή όλα τα υλικά που δικαιούσαι κάθε χρόνο. Δηλαδή κάθε σχολείο εχει καποιο η καποια συνεργαζομενα βιβλιοπωλεια απο τα οποία παιρνεις οτι χρειαζεσαι και εκεινοι τα χρεωνουν στην σχολικη επιτροπη του εκαστοτε σχολειου. Ομως στις μεγαλες πολεις τα χρηματα που παιρνει καθε σχολειο ειναι λιγα (τα παιρνει η καθε σχολικη επιτροπη απο τονν δημο της) και το μεγαλυτερο μερος αυτων πανε στα δημοτικα σχολεια. Τυχερα τα ανεξαρτητα νηπιαγωγεια.
Απο τους 3 τροπουσ δυστυχως μονο ο τριτοσ εινια νομιμος, ασχετα αν χρησιμοποιουνται και οι 3. Η αποφαση δικη σου
Ελπιζω να μην σε μπερδεψα
-
:-) Κατάλαβα..μπερδέματα και μάχη ακόμα και για τα πιο απλά..! Πιστεύω πάντως πως όλα καθορίζονται από το που θα βρεθούμε και με τι ανθρώπους θα συνεργαστούμε. Σ`ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση!
-
Δεν είναι παράνομο το να ζητήσεις από τους γονείς να φέρουν κάποια πράγματα. Παράνομο είναι το να ζητήσει η νηπιαγωγός χρήματα και να τα κρατήσει η ίδια για να τα διαχειριστεί. Τα χρήματα αυτά όμως μπορεί να τα συγκεντρώσει και να τα κρατήσει κάποιος γονιός (συνήθως από το σύλλογο). Εγώ μέχρι στιγμής δίνω λίστα με υλικά και ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με τους γονείς.
-
Και τα πιο απλά πράγματα, όταν πρωτομπαίνουμε στην τάξη μας προβληματίζουν και μας αγχώνουν..Ας πούμε σκέφτομαι...Πού να ξέρω ποια και πόσα ακριβώς είναι τα υλικά που πρέπει να ζητήσω?π.χ δεν δουλεύουμε μόνο κανσόν, γκοφρέ χαρτί και κόλλες...θέλουμε και χάρτινα πιάτα, νερομπογιές, δαχτυλομπογιές,κορδέλες, πέρλες,πούλιες, μαλλί πλεξίματος κι ένα σωρό άλλα διακοσμητικά..Γι`αυτό ίσως η συγκέντρωση χρημάτων να εξυπηρετούσε περισσότερο αν και πάλι....προτιμώ να είμαι πιο ανεξάρτητη και να τα οργανώσω όλα απ`την αρχή μια και καλή.
-
-
Είναι παράνομο το να ζητήσεις και λίστα... :-\ Μας το είχαν τονίσει και στα ΠΕΚ οι σχολικοί σύμβουλοι. Αν βρεθεί ένας γονιός να κάνει καταγγελία, δεν μπορεί να σε καλύψει ούτε προϊστάμενος ούτε σύμβουλος ούτε κανένας!
Φυσικά, λόγω έλειψης χρημάτων, όπως ανέφερε παραπάνω η συνάδελφος, χρησιμοποιούνται και οι τρεις τρόποι αλλά, το νόμιμο είναι με χρήματα της σχολικής επιτροπής. Εαν δε θέλεις "να βάλεις το κεφάλι σου στον ντορβά" :P "κινητοποίησε" τους γονείς να πιέσουν αυτοί τον πρόεδρο της σχ. επιτροπής να δώσει χρήματα για το αναλώσιμο υλικό. Εμείς το κάναμε πέρισυ, ζήτησαν οι ίδιοι οι γονείς συνάντηση με τον πρόεδρο, τον "έβαλαν κάτω" και τελικά όλη τη χρονιά δεν πήραν ούτε φύλλο χαρτί (όπως ειναι και το σωστό). Ξαφνικά και ως δια μαγείας βρέθηκαν χρήματα για το νηπιαγωγείο... 8)
Τώρα, αν δεν υπάρξει αυτή η λύση, καλό θα είναι να ζητήσεις τα βασικά αναλώσιμα (1 πάκο Α4, κουτιά μαρκαδόρους, κόλλες, κάνσον, γκοφρέ κλπ) και τα πιο εξεζητημένα τα παίρνεις με ό,τι χρήματα έχει το ταμείο του σχολείου (άλλωστε από αυτά δε θα χρησιμοποιήσεις ποσότητες μεγάλες).
Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι ,αν έχεις "κάψα" να κάνεις πράγματα, αναπόφευκτα θα βάλεις και η ίδια το χέρι στην τσέπη... :P Το έχουμε κάνει όλες άπειρες φορές... ::)
-
Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι ,αν έχεις "κάψα" να κάνεις πράγματα, αναπόφευκτα θα βάλεις και η ίδια το χέρι στην τσέπη... :P Το έχουμε κάνει όλες άπειρες φορές... ::)
Έχεις απόλυτο δίκιο σ`αυτό. Αυτή η κάψα..ο έρωτας για τη δουλειά μας είναι που μας δίνει και τόση υπομονή να παλεύουμε γι`αυτήν..
-
Εμενα ''οταν'' με καλεσουν αν ειναι αρχη της χρονιας, θα παλεψω με το θέμα της σχολικης επιτροπης αλλιως λιστα!
-
Είναι παράνομο το να ζητήσεις και λίστα... :-\ Μας το είχαν τονίσει και στα ΠΕΚ οι σχολικοί σύμβουλοι. Αν βρεθεί ένας γονιός να κάνει καταγγελία, δεν μπορεί να σε καλύψει ούτε προϊστάμενος ούτε σύμβουλος ούτε κανένας!
Φυσικά, λόγω έλειψης χρημάτων, όπως ανέφερε παραπάνω η συνάδελφος, χρησιμοποιούνται και οι τρεις τρόποι αλλά, το νόμιμο είναι με χρήματα της σχολικής επιτροπής. Εαν δε θέλεις "να βάλεις το κεφάλι σου στον ντορβά" :P "κινητοποίησε" τους γονείς να πιέσουν αυτοί τον πρόεδρο της σχ. επιτροπής να δώσει χρήματα για το αναλώσιμο υλικό. Εμείς το κάναμε πέρισυ, ζήτησαν οι ίδιοι οι γονείς συνάντηση με τον πρόεδρο, τον "έβαλαν κάτω" και τελικά όλη τη χρονιά δεν πήραν ούτε φύλλο χαρτί (όπως ειναι και το σωστό). Ξαφνικά και ως δια μαγείας βρέθηκαν χρήματα για το νηπιαγωγείο... 8)
Τώρα, αν δεν υπάρξει αυτή η λύση, καλό θα είναι να ζητήσεις τα βασικά αναλώσιμα (1 πάκο Α4, κουτιά μαρκαδόρους, κόλλες, κάνσον, γκοφρέ κλπ) και τα πιο εξεζητημένα τα παίρνεις με ό,τι χρήματα έχει το ταμείο του σχολείου (άλλωστε από αυτά δε θα χρησιμοποιήσεις ποσότητες μεγάλες).
Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι ,αν έχεις "κάψα" να κάνεις πράγματα, αναπόφευκτα θα βάλεις και η ίδια το χέρι στην τσέπη... :P Το έχουμε κάνει όλες άπειρες φορές... ::)
Δυστυχώς αν δε βάλεις το χέρι στην τσέπη δε γίνεται διδασκαλία.
-
Ακριβώς, γιατί υπάρχει πάντα το απρόβλεπτο...Συνήθως η δουλειά μας είναι και θέμα έμπνευσης. Μπορεί να δουλεύεις ένα θέμα και να "φας μια φλασιά" ;D να κάνεις μία κατασκευή δικής σου πχ επινόησης που δεν την είχες προγραμματίσει. Εκεί δεν μπορείς να βασιστείς στους γονείς γιατί είτε δε θα ανταποκριθούν είτε θα θεωρήσεις "ντροπή" να ζητήσεις πχ δύο σακουλάκια κανέλλα που κάνουν 2-3 ευρώ (πέρισυ όσες φορές θελήσαμε να "μαγειρέψουμε" [κέηκ, ψωμί, κουλουράκια για πάσχα-χριστούγεννα, γλυκό σταφύλι κλπ] όλα τα υλικά τα πήραμε με δικά μας χρήματα χώρια τα άλλα-πλαστικά πιάτα, κορδέλες, ρεσό και ό,τι άλλο "ψιλολόι" φαντάζεστε! :P).
Με όλα αυτά τα "ψιλά" πάντως μαζεύεται ένα σεβαστό ποσό που μπορεί να έχεις ξοδέψει μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Προσωπικά δεν τα "κλαίω". Είναι αυτό που είπαμε. Το κάνουμε γιατί πρώτα ευχαριστεί εμάς οπότε... ;)
-
Ακριβώς, γιατί υπάρχει πάντα το απρόβλεπτο...Συνήθως η δουλειά μας είναι και θέμα έμπνευσης. Μπορεί να δουλεύεις ένα θέμα και να "φας μια φλασιά" ;D να κάνεις μία κατασκευή δικής σου πχ επινόησης που δεν την είχες προγραμματίσει. Εκεί δεν μπορείς να βασιστείς στους γονείς γιατί είτε δε θα ανταποκριθούν είτε θα θεωρήσεις "ντροπή" να ζητήσεις πχ δύο σακουλάκια κανέλλα που κάνουν 2-3 ευρώ (πέρισυ όσες φορές θελήσαμε να "μαγειρέψουμε" [κέηκ, ψωμί, κουλουράκια για πάσχα-χριστούγεννα, γλυκό σταφύλι κλπ] όλα τα υλικά τα πήραμε με δικά μας χρήματα χώρια τα άλλα-πλαστικά πιάτα, κορδέλες, ρεσό και ό,τι άλλο "ψιλολόι" φαντάζεστε! :P).
Με όλα αυτά τα "ψιλά" πάντως μαζεύεται ένα σεβαστό ποσό που μπορεί να έχεις ξοδέψει μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Προσωπικά δεν τα "κλαίω". Είναι αυτό που είπαμε. Το κάνουμε γιατί πρώτα ευχαριστεί εμάς οπότε... ;)
Στο νηπιαγωγειο που κανω φυλαξη, εκαναν το εξης : οταν ειχαν εκτακτα υλικα που χρειαζονταν τα εγραφαν σε ενα χαρτι το κολλουσαν στον πινακα ανκοινωσεων και ζητουσαν οποιοσ ηθελε να παρει 1 απο αυτα και να το τσεκαρει ωστε να μην το φερει κι αλλος. Δεν λειτουργει ομως με ολους τους γονεις :-( Ειναι αναποφευκτο να μην ξοδεψεις δικα σου
-
[
Στο νηπιαγωγειο που κανω φυλαξη, [/quote]
τι εννοεις κανεις φυλαξη;
-
[
Στο νηπιαγωγειο που κανω φυλαξη,
τι εννοεις κανεις φυλαξη;
[/quote]
Υπάρχουν αρκετά δημοτικά και νηπιαγωγεία που δεν ειναι ολοημερα επειδη για κτηριακους λογους δεν μπορουν να γινουν ολοημερα και οι συλλογοι γονεων ψαχνουν για νηπιαγωγους και δασκαλους που να εχουν πτυχιο για να κρατουν τα παιδια μεχρι μια ορισμενη ωρα 2.30 η 3 η 3.30. Τα χρηματα δεν ειναι πολλα. Ο καθε γονιος πληρωνει για το δικο του. Αυτα. Και βεβαια εννοειται οτι ειναι ''ατυπος'' θεσμός, αλλα ειναι εν γνωση των προισταμενων καθε πρωτοβαθμιας. Ειναι ομως ενας τροπος να αποκτησει κανεις εμπειρια και ενα χαρτζιλικι οσο περιμενει ως αναπληρωτής!
-
Απορια για μια φιλη μου βρεθηκε σε νηπιαγωγειο με 25 παιδακια και υπαρχει και αλλη που ειναι προισταμενη
Πως θα γινει το μαθημα και με τις δυο μεσα στην ταξη? Θα γινεται απλα ακροατρια?Η προισταμενη λογικα καταρτιζει τις ασχολιες και το προγραμμα ε?
Δεν μου ξαναετυχε και δεν ξερω τι να της πω να την βοηθησω καμια ιδεα η εμπειρια?
-
οχι το προγραμμα δεν το βγαζει η προισταμενη εκτος αν θελει να δειξει οτι αυτη εχει τα ηνια. παντως δεν ειναι μονο δικια της ευθυνη.οπως δεν ειναι ευθυνη της προισταμενης μονο τα διοικητικα και καθολου η ταξη. κανονικα μπορει να ειναι παρουσες και οι 2 μοιραζοντας τις δραστηριοτητες, να μαζευουν τα παιδια σε 2 ομαδες κανοντας καθε μια κατι αλλο πχ η μια να κανει τα εικαστικα με μια μικρη ομαδουλα και οταν τελειωνει να της στελνει η αλλη την επομενη ομαδα, η να αναλαμβανουν εναλλαξ το προγραμμα. το καλυτερο κατα τη γνωμη μου ειναι να ειναι μαζι αλλα αναλογα τη δραστηριοτητα η μια απο τις 2 να εχει βοηθητικο ρολο ωστε τα παιδια ναγνωρισουν κ τις 2 δασκαλες. να πεις στη φιλη σου να προσεχει μην της φορτωσει την ταξη με τη δικαιολογια της γραφιοκρατικης δουλειας!ουτε η φιλη σου θα ειναι διακοσμητικο στοιχειο κανοντας μονο η αλλη τη διδασκαλια!
-
Σημερα που μιλησαμε μου ειπε οτι μια χαρα τα κανονιζουνε μεταξυ τους αρα οπως τα ειπες ;)
Η καλη συνεργασια ειναι το αλφα και το ωμεγα σε ολα τελικα :)
Στα δικα μας τωρα πρεπει να προετοιμαστουμε για την 28η δεν αργησαμε ετσι?