*

Αποστολέας Θέμα: Πρώτη μέρα στο σχολείο !!  (Αναγνώστηκε 15882 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georgia_georgia

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
Απ: Πρώτη μέρα στο σχολείο !!
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2009, 11:17:04 am »
καλημέρα...! τι υπέροχα που είναι όταν απλά σκέφτομαι ότι μια μέρα θα έρθει και η σειρά μου και θα τα ζήσω κι εγώ αυτά!
the best teachers teach from the heart... not from the book...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:30:19 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2009, 02:14:47 pm »
καλημέρα...! τι υπέροχα που είναι όταν απλά σκέφτομαι ότι μια μέρα θα έρθει και η σειρά μου και θα τα ζήσω κι εγώ αυτά!

μακαρι οταν το ζησεις να σου κρατησει πολυ καιρο ο ενθουσιασμος!

Αποσυνδεδεμένος ΑΚ Νηπιαγωγός

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 02:26:24 pm »
έχω μια απορία βρε κορίτσια...Πώς κάνουμε τον υπολογισμό των υλικών που θα χρειαστούμε μέσα στη χρονιά για τις χειροτεχνίες μας,ώστε να διαμορφώσουμε λίστες και να τα ζητήσουμε από τους γονείς? Επίσης τους τα ζητάμε στην αρχή μόνο της χρονιάς (και όποιος μας φέρει δηλαδή..) και μετά πορευόμαστε με ο,τι έχουμε? Πώς γίνεται?

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 02:35:11 pm »
Στην αρχή ζητάς τα βασικά. Στις γιορτές μπορείς να ζητήσεις και κάποια υλικά ακόμα, ανάλογα βέβαια με τους γονείς που έχεις. Και φυσικά μπορείς να αγοράσεις και ό,τι χρειαστείς με τα χρήματα της σχολικής επιτροπής.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:30:19 »

Αποσυνδεδεμένος georgia_georgia

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 02:43:36 pm »

μακαρι οταν το ζησεις να σου κρατησει πολυ καιρο ο ενθουσιασμος!

θέλω να μου κρατήσει πολύ ο ενθουσιασμός και θέλω στη ζωή μου να κάνω πράγματα που αγαπάω. θέλω να ξυπνάω το πρωί και να είμαι χαρούμενη που πάω στη δουλειά μου γι αυτό πιστεύω ότι θα το πετύχω κάποια στιγμή όπως αυτούς που έχουν περάσει με τόσο κόπο.
the best teachers teach from the heart... not from the book...

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 02:59:58 pm »
Annna σε ευχαριστώ πολύ!Δεν έχει τύχει ως τώρα να ζητήσω η ίδια υλικά και προβληματίζομαι σχετικά με το πως θα γνωρίζω ακόμα κι εγώ τις ανάγκες μας. Δεν θέλω ούτε να ξεφυγω και να προκαλέσω αλλά ούτε και να τα ζητήσω λειψά και μετά να μην μπορούμε να δουλέψουμε.
Νασαι καλά.

Αποσυνδεδεμένος mxatzimarkou

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μια φορα στα 1000 χρονια γινεται η αγαπη αιωνια!
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 04:17:34 pm »
Annna σε ευχαριστώ πολύ!Δεν έχει τύχει ως τώρα να ζητήσω η ίδια υλικά και προβληματίζομαι σχετικά με το πως θα γνωρίζω ακόμα κι εγώ τις ανάγκες μας. Δεν θέλω ούτε να ξεφυγω και να προκαλέσω αλλά ούτε και να τα ζητήσω λειψά και μετά να μην μπορούμε να δουλέψουμε.
Νασαι καλά.

Υπάρχουν 3 τρόποι να προμηθευτείς υλικά. 1) Δίνεις λίστα στους γονεις στην αρχή της χρονιας και γιατι οχι μια συμπληρωματικη τα χριστουγεννα, 2) Ζητάς απο καθε κηδεμόνα 50 ευρώ (όπως και στο δημοτικό δίνουν 50 ευρω΄καθε σχολική χρόνια στον σύλλογο και ορίζετε μια μητέρα από κάθε τμήμα ως ταμία, 3) ΄΄Απαιτείς''  από την σχολική επιτροπή όλα τα υλικά που δικαιούσαι κάθε χρόνο. Δηλαδή κάθε σχολείο εχει καποιο η καποια συνεργαζομενα βιβλιοπωλεια απο τα οποία παιρνεις οτι χρειαζεσαι και εκεινοι τα χρεωνουν στην σχολικη επιτροπη του εκαστοτε σχολειου. Ομως στις μεγαλες πολεις τα χρηματα που παιρνει καθε σχολειο ειναι λιγα (τα παιρνει η καθε σχολικη επιτροπη απο τονν δημο της) και το μεγαλυτερο μερος αυτων πανε στα δημοτικα σχολεια. Τυχερα τα ανεξαρτητα νηπιαγωγεια.

Απο τους 3 τροπουσ δυστυχως μονο ο τριτοσ εινια νομιμος, ασχετα αν χρησιμοποιουνται και οι 3. Η αποφαση δικη σου

Ελπιζω να μην σε μπερδεψα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 05:10:22 pm »
:-) Κατάλαβα..μπερδέματα και μάχη ακόμα και για τα πιο απλά..! Πιστεύω πάντως πως όλα καθορίζονται από το που θα βρεθούμε και με τι ανθρώπους θα συνεργαστούμε. Σ`ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση!

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 05:32:08 pm »
Δεν είναι παράνομο το να ζητήσεις από τους γονείς να φέρουν κάποια πράγματα. Παράνομο είναι το να ζητήσει η νηπιαγωγός χρήματα και να τα κρατήσει η ίδια για να τα διαχειριστεί. Τα χρήματα αυτά όμως μπορεί να τα συγκεντρώσει και να τα κρατήσει κάποιος γονιός (συνήθως από το σύλλογο). Εγώ μέχρι στιγμής δίνω λίστα με υλικά και ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με τους γονείς.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 06:03:10 pm »
Και τα πιο απλά πράγματα, όταν πρωτομπαίνουμε στην τάξη μας προβληματίζουν και μας αγχώνουν..Ας πούμε σκέφτομαι...Πού να ξέρω ποια και πόσα ακριβώς είναι τα υλικά που πρέπει να ζητήσω?π.χ δεν δουλεύουμε μόνο κανσόν, γκοφρέ χαρτί και κόλλες...θέλουμε και χάρτινα πιάτα, νερομπογιές, δαχτυλομπογιές,κορδέλες, πέρλες,πούλιες, μαλλί  πλεξίματος κι ένα σωρό άλλα διακοσμητικά..Γι`αυτό ίσως η συγκέντρωση χρημάτων να εξυπηρετούσε περισσότερο αν και πάλι....προτιμώ να είμαι πιο ανεξάρτητη και να τα οργανώσω όλα απ`την αρχή μια και καλή.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 06:24:00 pm »

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 06:33:41 pm »
Είναι παράνομο το να ζητήσεις και λίστα... :-\ Μας το είχαν τονίσει και στα ΠΕΚ οι σχολικοί σύμβουλοι. Αν βρεθεί ένας γονιός να κάνει καταγγελία, δεν μπορεί να σε καλύψει ούτε προϊστάμενος ούτε σύμβουλος ούτε κανένας!
Φυσικά, λόγω έλειψης χρημάτων, όπως ανέφερε παραπάνω η συνάδελφος, χρησιμοποιούνται και οι τρεις τρόποι αλλά, το νόμιμο είναι με χρήματα της σχολικής επιτροπής. Εαν δε θέλεις "να βάλεις το κεφάλι σου στον ντορβά"  :P "κινητοποίησε" τους γονείς να πιέσουν αυτοί τον πρόεδρο της σχ. επιτροπής να δώσει χρήματα για το αναλώσιμο υλικό. Εμείς το κάναμε πέρισυ, ζήτησαν οι ίδιοι οι γονείς συνάντηση με τον πρόεδρο, τον "έβαλαν κάτω" και τελικά όλη τη χρονιά δεν πήραν ούτε φύλλο χαρτί (όπως ειναι και το σωστό). Ξαφνικά και ως δια μαγείας βρέθηκαν χρήματα για το νηπιαγωγείο... 8)
Τώρα, αν δεν υπάρξει αυτή η λύση, καλό θα είναι να ζητήσεις τα βασικά αναλώσιμα (1 πάκο Α4, κουτιά μαρκαδόρους, κόλλες, κάνσον, γκοφρέ κλπ) και τα πιο εξεζητημένα τα παίρνεις με ό,τι χρήματα έχει το ταμείο του σχολείου (άλλωστε από αυτά δε θα χρησιμοποιήσεις ποσότητες μεγάλες).
Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι ,αν έχεις "κάψα" να κάνεις πράγματα, αναπόφευκτα θα βάλεις και η ίδια το χέρι στην τσέπη... :P Το έχουμε κάνει όλες άπειρες φορές... ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 06:35:37 pm από sophie »
ΠΕ60

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 09:26:16 pm »
Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι ,αν έχεις "κάψα" να κάνεις πράγματα, αναπόφευκτα θα βάλεις και η ίδια το χέρι στην τσέπη... :P Το έχουμε κάνει όλες άπειρες φορές... ::)
Έχεις απόλυτο δίκιο σ`αυτό. Αυτή η κάψα..ο έρωτας για τη δουλειά μας είναι που μας δίνει και τόση υπομονή να παλεύουμε γι`αυτήν..

Αποσυνδεδεμένος mxatzimarkou

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μια φορα στα 1000 χρονια γινεται η αγαπη αιωνια!
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 10:06:49 pm »
Εμενα ''οταν'' με καλεσουν αν ειναι αρχη της χρονιας, θα παλεψω με το θέμα της σχολικης επιτροπης αλλιως λιστα!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182699
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 676
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)