Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 03:04:57 am

Τίτλος: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 03:04:57 am
Μόλις ήρθα από έξω, όπου συναντώντας μία γνωστή μου πληροφορήθηκα ότι στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και όσον αφορά στις προσλήψεις ωρομισθίων ειδικής αγωγής κάνουν Ό,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ! Συγκεκριμένα πληροφορούμαι ότι άτομα που βρίσκονται πιο κάτω από μένα στους αντίστοιχους πίνακες έχουν προσληφθεί πριν από τις γιορτές, ενώ εγώ ΑΚΟΜΑ περιμένω. Κι αυτό συμβαίνει όχι μόνο στον κλάδο των φιλολόγων στον οποίο ανήκω εγώ, αλλά και σε τουλάχιστο άλλο ένα κλάδο. Είμαι απλά ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ! Είναι Σάββατο και δεν ξέρω πώς θα περάσει το Σ/Κ. Κι ερωτώ: γιατί;;;;;;;; Γιατί είναι τόσο ανεγκέφαλοι όλοι αυτοί εκεί και ΠΟΥ είναι η αξιοκρατία; Δε ξέρω τι να κάνω; Οι ενστάσεις και οι διαμαρτυρίες κι ό,τι άλλο μπορώ να σκεφτώ είναι τόσο λίγα μπροστά σ' αυτό. Ειλικρινά θα κινηθώ με δικηγόρο. Θα φτάσω μέχρι το τέρμα αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΑ ΕΤΣΙ!!! Θα βγω στα κανάλια, μα την Παναγία!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: vasp στις Ιανουαρίου 09, 2010, 03:23:30 am
Μάλλον είναι αργά και δεν καταλαβαίνω τι διαβάζω ή το χω κάψει απο το διάβασμα :-\ :-\Σε κάθε φάση αναπληρωτών βγαίνουν τα ονόματα αυτών που διορίζονται... Εχουν διοριστεί άτομα που στην τελευταία φάση δεν είχαν βγει τα ονοματα τους;;;;; Απο το παράθυρο;;Πως έγινε αυτό;; Εννοείται πως θα κάνουμε ενστάσεις και οτι όλοι εχουμε το νου μας στος πίνακες του κλάδου μας...

Παλαίοτερα μου είχε πει μια κοπέλα απο τον κλάδο μου οτι κάποιες κοπέλες (2) είχαν διοριστεί μόνιμες με το που πήραν πτυχίο και δεν είχε μεσολαβήσει ΑΣΕΠ! Μου φάνηκε "μούφα"...πόλύ ταβηγμένο. Ίσως και σε σένα λένε "λόγια του αέρα"

Τα ονόματα αυτών που "υποτίθεται" οτι διορίστηκαν τα έχεις;; 
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 03:32:29 am
Δεν πρόκειται για διορισμό, ούτε για αναπλήρωση, αλλά για ωρομισθία. Και έχω αυτή τη στιγμή 4 ονόματα που είναι πιο κάτω από μένα και έχουν προσληφθεί ως ωρομίσθιοι. Για τον πρώτο και τον δεύτερο δε ξέρω πότε προσλήφθηκαν, αλλά ο τρίτος προσλήφθηκε 1,5 μήνα πριν τα Χριστούγεννα και ο τέταρτος μία εβδομάδα περίπου πριν τα Χριστούγεννα. Και οι προσλήψεις ωρομισθίων δεν δημοσιοποιούνται ποτέ και πουθενά. Τυχαία το έμαθα.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: vasp στις Ιανουαρίου 09, 2010, 03:43:04 am
Σοβαρά δεν δημοσιοποιούνται;; Δεν το γνώριζα! Μήπως εσύ είχες δηλώσει μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη και οι άλλοι όλη την Ελλάδα;; Σε ρωτάω γιατί παίζει ρόλο...
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 03:54:09 am
Το γνωρίζω πολύ καλά αυτό και να είσαι σίγουρη ότι όσοι προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι, αν δεν στο πουν οι ίδιοι ή κάποιοι γνωστοί, απλά το καταλαβαίνεις στους επόμενους πίνακες. Επίσης ισχύουν τα εξής: για αναπλήρωση μπορείς να δηλώσεις εώς 30 νομούς σε όλη την Ελλάδα (ας πούμε χοντρά χοντρά ότι μπορείς να δηλώσεις σε όλη την Ελλάδα+τα ΚΕΔΔΥ). Για ωρομισθία τώρα που είναι κι αυτό που με καίει στην προκειμένη, μπορείς να δηλώσεις ΜΙΑ ΜΟΝΟ περιφέρεια και από την περιφέρεια αυτή όσες δευτεροβάθμιες θέλεις. Αυτό ισχύει για όλους ανεξαιρέτως και δεν υπάρχει περίπτωση να σε καλέσουν από άλλη περιφέρεια για ωρομίσθιο, εκτός κι αν εξαντληθεί ο πίνακας αυτών που έχουν δηλώσει προτίμηση σε αυτή. Εγώ λοιπόν σε αυτή την αίτηση για ωρομισθία έχω δηλώσει περιφέρεια ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ και φυσικά ΟΛΕΣ τις δευτεροβάθμιες που περιλαμβάνονται σε αυτή. Τα άτομα που είναι πιο κάτω από μένα και που προσλήφθηκαν έχουν δηλώσει κι αυτά το ίδιο. Προφανέστατα απλώς με προσπεράσανε χωρίς να με ειδοποιήσουν (σημειωτέον το κινητό δε κλείνει ποτέ) και το χειρότερο προχωρήσανε σε πρόσληψη του επόμενου και του μεθεπόμενου κ.ο.κ χωρίς εγώ να έχω υπογράψει ότι δεν αποδέχομαι πρόσληψη (που δεν υπήρχε περίπτωση να μην αποδεχτώ αν με καλούσαν), κάτι που ορίζει ο νόμος.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: marianthid στις Ιανουαρίου 09, 2010, 04:01:48 am
αν είναι τα πράγματα όπως στη γενική αγωγή, μόνο αν είχες αρνηθεί εγγράφως θα μπορούσαν να περάσουν στον επόμενο του πίνακα. μήπως όμως υπάρχουν άλλες παράμετροι;(π.χ. οι έχοντες μεταπτυχιακό να προηγούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα από αυτούς του σεμιναρίου; -δεν ξέρω, υπόθεση κάνω...)
ψαξ'το και γενικά.. να είσαι σε επαγρύπνηση. και εμείς στην ειδική είχαμε σπάσει τα τηλέφωνα μέχρι να έρθει η σειρά μας στον πίνακα...
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 04:05:30 am
Συμφωνώ ότι προηγούνται οι μεταπτυχιακοί, μόνο που οι επόμενοι από μένα δεν είναι τέτοιοι. Σεμινάριο έχουν μόνο και μάλιστα με τον έναν ήμασταν μαζί στο ίδιο.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 04:07:01 am
αν είναι τα πράγματα όπως στη γενική αγωγή, μόνο αν είχες αρνηθεί εγγράφως θα μπορούσαν να περάσουν στον επόμενο του πίνακα.

Αυτό ακριβώς!!!Πώς είναι δυνατό λοιπόν ενώ δεν έχω γνώση και φυσικά δεν έχω υπογράψει να έχουν προχωρήσει όχι απλά στον επόμενο, αλλά στους επόμενους.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: vasp στις Ιανουαρίου 09, 2010, 04:09:01 am
Lucinda δεν τα ήξερα όλα αυτά για τους ωρομίσθιους :( Γνώμη μου να πας στη
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 04:15:11 am
 Ακριβώς vasilikip. Δεν αναφέρομαι σε μεταπτυχιακούς, αλλά σε άτομα που έχουν μόνο ένα σεμινάριο, καθόλου προϋπηρεσία και έτος κτήσης πτυχίου μεταγενέστερο του δικού μου. Σκέφτομαι όμως ότι μία ένσταση ή ένας τσαμπουκάς είναι πολύ λίγα. Γιατί είναι 100% λάθος κι εγώ θέλω άμεση πρόσληψη και την προϋπηρεσία που έχασα εξαιτίας τους. Μόνο ένας δικηγόρος μπορεί να τους κουνήσει.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: vasp στις Ιανουαρίου 09, 2010, 04:18:13 am
Ακριβώς vasilikip. Δεν αναφέρομαι σε μεταπτυχιακούς, αλλά σε άτομα που έχουν μόνο ένα σεμινάριο, καθόλου προϋπηρεσία και έτος κτίσεως πτυχίου μεταγενέστερο του δικού μου. Σκέφτομαι όμως ότι μία ένσταση ή ένας τσαμπουκάς είναι πολύ λίγα. Γιατί είναι 100% λάθος κι εγώ θέλω άμεση πρόσληψη και την προϋπηρεσία που έχασα εξαιτίας τους. Μόνο ένας δικηγόρος μπορεί να τους κουνήσει.
Συμφωνώ! Δεν πρέπει να μένουμε με σταυρωμένα χέρια!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: δηιάνειρα στις Ιανουαρίου 09, 2010, 08:04:07 am
μηπως αυτοι δηλωσαν τις συγκεκριμενες πολεις που διοριστηκαν πιο πανω απο σενα? γιατι πχ εσυ να δηλωσες πρωτα ξανθη, μετα κομοτηνη κοκ, ενω οι υπολοιποι να δηλωσαν πρωτα την αλεξανδρουπολη και να τους καλεσαν αυτους πρωτα.για καποιο λογο δε συμπληρωνουμε στις αιτησεις μας εκτος απο την περιφερεια και τις πολεις με την σειρα??(α καβαλας,β καβαλας κλπ)
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: marias στις Ιανουαρίου 09, 2010, 08:04:44 am
Μήπως εσύ έχεις συμπληρώσει ωράριο σε άλλο σχολείο, γενικής ή σε ΠΔΣ;
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Ms Daisy στις Ιανουαρίου 09, 2010, 11:26:50 am
μηπως αυτοι δηλωσαν τις συγκεκριμενες πολεις που διοριστηκαν πιο πανω απο σενα? γιατι πχ εσυ να δηλωσες πρωτα ξανθη, μετα κομοτηνη κοκ, ενω οι υπολοιποι να δηλωσαν πρωτα την αλεξανδρουπολη και να τους καλεσαν αυτους πρωτα.για καποιο λογο δε συμπληρωνουμε στις αιτησεις μας εκτος απο την περιφερεια και τις πολεις με την σειρα??(α καβαλας,β καβαλας κλπ)
Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία η σειρά που δηλώνουμε τις περιοχές στην αίτηση. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Μόνο η σειρά του καθενός από εμάς στον πίνακα παίζει ρόλο. Άρα, αν η Lucinda έβαλε πχ το Κιλκίς 20ο και η σειρά της είναι 1η και κάποιος άλλος είναι 2ος κι έβαλε το Κιλκίς 1ο, προτεραιότητα έχει η Lucinda.
Καλό κουράγιο, Lucinda! Δεν είμαι ειδικής αγωγής, αλλά έχω μάθει για άτομα που ούτε σεμινάριο έχουν κάνει κι έχουν ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ως ειδικής αγωγής. Και μη χειρότερα!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 02:35:59 pm
Μήπως εσύ έχεις συμπληρώσει ωράριο σε άλλο σχολείο, γενικής ή σε ΠΔΣ;

Αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο, είναι υποχρεωμένοι να με καλέσουν κι εγώ να αποδεχτώ ή να αρνηθώ εγγράφως. Άσε που δεν συμπληρώνω αλλού.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 02:40:42 pm
Εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω, σε αυτή τη περίπτωση τι κάνω για να πάρω τις ώρες και την προϋπηρεσία που έχασα; Μήνυση κατά της περιφέρειας; Γιατί μία απλή ένσταση ή ό,τι άλλο που θα κάνω μόνη μου εκπροσωπώντας τον εαυτό μου μου φαίνεται πολύ λίγο.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: δηιάνειρα στις Ιανουαρίου 09, 2010, 05:31:07 pm
και τοτε για ποιο λογο γραφουμε με σειρα τις πολεις?
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 05:43:59 pm
Δεν είμαι σίγουρη τι εννοείς? Αν κατάλαβα καλά την απορία σου, μπορώ να διευκρινίσω τα εξής: έστω ότι εγώ έχω σειρά 1 και κάποιος άλλος σειρά 2. Έστω επίσης ότι εγώ έχω δηλώσει την εξής σειρά Καβάλα-Δράμα και ο άλλος την σειρά Δράμα-Καβάλα. Η Καβάλα δε βγάζει θέση και βγάζει η Δράμα. Εγώ άσχετα με τη σειρά προτίμησης πόλεων, εξακολουθώ να είμαι πάνω από τον 2 και πρέπει να με καλέσει η Δράμα. Σε περίπτωση που δεν αποδεχτώ, εγγράφως αυτό, προχωράει στον 2. Είναι ένα απλοϊκό παράδειγμα για να καταλάβεις ότι επι της ουσίας δεν παίζει ρόλο η σειρά προτίμησης πόλεων, αλλά η σειρά κατάταξης, εφόσον έχω με τον 2 κοινή πόλη η οποία έχει με τη σειρά της κενό. Έρχομαι τώρα στην προκειμένη περίπτωση. Εγώ έχω έναν αριθμό στον πίνακα ωρομισθίων Ε.Α. και έχω δηλώσει όλες τις πόλεις της περιφέρειας. Δεν κλήθηκα όμως ποτέ από καμία και αντίθετα αυτές ή κάποιες από αυτές προχώρησαν στους επόμενους από μένα στη σειρά, οι οποίοι προφανώς έχουν κοινές ή παρόμοιες επιλογές πόλεων με μένα, αλλά είναι κάτω από μένα.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: jak_13 στις Ιανουαρίου 09, 2010, 05:58:14 pm
και τοτε για ποιο λογο γραφουμε με σειρα τις πολεις?

Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα από ένα κενά θα πάει κάποιος στην περιοχή που είναι σε καλύτερη σειρά προτίμησης.
 
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:01:10 pm
και τοτε για ποιο λογο γραφουμε με σειρα τις πολεις?

Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα από ένα κενά θα πάει κάποιος στην περιοχή που είναι σε καλύτερη σειρά προτίμησης.
 

Συμφωνώ και γι' αυτό έχει δικαίωμα κάποιος να απαντήσει εντός δύο ή τριών ημερών (δεν είμαι σίγουρη) ή ακόμα και να αρνηθεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βγαίνει εκτός πίνακα, αλλά ότι θα κληθεί από αλλού.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Melina04 στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:01:30 pm
  Αν δεν υπάρχει καμία άλλη παράμετρος που να δικαιολογεί αυτό που έγινε έχεις κάθε λόγο να είσαι εξοργισμένη. Δεν ξέρω πώς μπορείς να κινηθείς για να βρεις το δίκιο σου αλλά μπράβο σου που θες να το παλέψεις. Αν έκαναν όλοι το ίδιο ίσως κάτι να άλλαζε προς το καλύτερο.  


Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:03:31 pm
θα το παλέψω μέχρι τελικής πτώσεως. Αλλά, σας παρακαλώ, πείτε μου πώς? Με δικηγόρο ή μόνη μου με ενστάσεις?
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:05:11 pm
 Αν δεν υπάρχει καμία άλλη παράμετρος που να δικαιολογεί αυτό που έγινε έχεις κάθε λόγο να είσαι εξοργισμένη. Δεν ξέρω πώς μπορείς να κινηθείς για να βρεις το δίκιο σου αλλά μπράβο σου που θες να το παλέψεις. Αν έκαναν όλοι το ίδιο ίσως κάτι να άλλαζε προς το καλύτερο.  




Τι παράμετρος άλλη να υπάρχει; Είμαι φιλόλογος, δεν δουλεύω, ήρθε η σειρά μου και με προσπέρασαν προσλαμβάνοντας τους επόμενους.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Ms Daisy στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:08:29 pm
Γιατί δεν ξεκινάς με ενστάσεις, που είναι ανέξοδο, και μετά, αν δεις ότι δεν γίνεται τίποτα, πας σε δικηγόρο; Μπας και φοβηθούν και δουν να σε "βολέψουν" (γιατί αυτό θα κάνουν, θα σε βάλλουν κάπου, θα σου δώσουν και την προυπηρεσία που έχασες και φυσικά κανέναν από τους άλλους δε θα απολύσουν) αφού δεν τους συμφέρει να τους πας δικαστικά.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Melina04 στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:14:33 pm
 Αν δεν υπάρχει καμία άλλη παράμετρος που να δικαιολογεί αυτό που έγινε έχεις κάθε λόγο να είσαι εξοργισμένη. Δεν ξέρω πώς μπορείς να κινηθείς για να βρεις το δίκιο σου αλλά μπράβο σου που θες να το παλέψεις. Αν έκαναν όλοι το ίδιο ίσως κάτι να άλλαζε προς το καλύτερο.  




Τι παράμετρος άλλη να υπάρχει; Είμαι φιλόλογος, δεν δουλεύω, ήρθε η σειρά μου και με προσπέρασαν προσλαμβάνοντας τους επόμενους.

 Το είπα απλά επειδή δε γνωρίζω καθόλου τι ισχύει για τον τρόπο επιλογής. Είμαι εντελώς άσχετη!  :-[

Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:15:14 pm
Πολύ φοβάμαι ότι έτσι θα χάσω πολύ χρόνο και δεν θα πάρω την προϋπηρεσία που έχω χάσει. Ενώ αν εμφανιστώ με δικηγόρο ή αν τους στείλει ο δικηγόρος μια μήνυση θα γίνει η δουλειά.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:16:37 pm
Το είπα απλά επειδή δε γνωρίζω καθόλου τι ισχύει για τον τρόπο επιλογής. Είμαι εντελώς άσχετη!  :-[

Δεν πειράζει και σχετικός να είσαι δεν αλλάζει κάτι  :)
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Ms Daisy στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:24:25 pm
Απλά, για να μην βρεθείς σε δύσκολη θέση σε περίπτωση που υπάρχει κάποια εξήγηση γι'αυτό που συνέβη, πριν πας με δικηγόρο πήγαινε μόνη σου, πες τους το πρόβλημα, να δεις τι θα σου πούνε.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:30:01 pm
Εξήγηση δεν θα υπάρχει. Θα ακολουθήσω όμως τη συμβουλή σου, έτσι για να έχω περιθώρια κλιμάκωσης της έντασης. Σ' ευχαριστώ πολύ!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: δηιάνειρα στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:31:28 pm
ναι καταλαβα, αλλα και παλι γιατι μας βαζουν να δηλωνουμε πολεις με την σειρα? αφου δεν υπαρχει λογος!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:35:28 pm
Υπάρχει λόγος στην εξής περίπτωση: Αν εσύ έχεις δηλώσει προτίμηση π.χ. 1.Καβάλα και 2.Δράμα και βγάλουν και οι δύο κενό ταυτόχρονα, πρώτα σε καλεί η Καβάλα και μετά η Δράμα. Αν όμως είχες δηλώσει μόνο Δράμα ή αν είχες την Καβάλα δεύτερη σε προτίμηση, τότε θα σε καλούσε η Δράμα.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: marsak72 στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:40:17 pm
Εγω παλι  θα πω κατι αλλο που σκεφτηκα.Υπαρχει περιπτωση αυτοι να προηγουνται  με νοηματικη 'η με Braille;
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Ms Daisy στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:42:23 pm
Τίποτα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Κράτα μας ενήμερους. :)
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 09, 2010, 06:46:48 pm
Εγω παλι  θα πω κατι αλλο που σκεφτηκα.Υπαρχει περιπτωση αυτοι να προηγουνται  με νοηματικη 'η με Braille;

Κι αυτό το σκέφτηκα, αλλά οι δυο εκ των τεσσάρων που γνωρίζω με βεβαιότητα ότι έχουν προσληφθεί δεν έχουν τίποτα παρά μόνο το σεμινάριο και οι άλλοι δύο έχουν νοηματική ο ένας τριετή κύκλο κι ο άλλος ενός κύκλου. Επομένως, άντε να είμαι διαλλακτική και να υποθέσω ότι οι δύο με κάποια γνώση της νοηματικής προσλήφθηκαν για αυτό. Οι άλλοι δύο όμως;
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: jak_13 στις Ιανουαρίου 09, 2010, 08:39:02 pm
Πολύ φοβάμαι ότι έτσι θα χάσω πολύ χρόνο και δεν θα πάρω την προϋπηρεσία που έχω χάσει. Ενώ αν εμφανιστώ με δικηγόρο ή αν τους στείλει ο δικηγόρος μια μήνυση θα γίνει η δουλειά.

Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να ξεκινήσεις με δικηγόρο. Πρέπει να συνεννοηθείς πρώτα μαζί τους, γιατί μπορεί να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί να φτάσεις εκεί. Θα έχει ενδιαφέρον και η εξήγηση που θα σου δώσουν. Το επόμενο βήμα θα είναι η ένσταση που έχεις δικαίωμα να κάνεις και μετά βέβαια τα υπόλοιπα. Αλλά πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: smeape03 στις Ιανουαρίου 09, 2010, 08:58:12 pm
Με τους ωρομίσθιους κάνουν ότι γουστάρουν. Υπάρχουν διευθύνσεις που ζητάνε φαξ άρνησης και διευθύνσεις που σε δεσμεύουν (χωρίς να το ξέρει) στο σύστημα για να πάνε στους παρακάτω.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Giannis1 στις Ιανουαρίου 09, 2010, 09:27:15 pm
Κάποια ερώτηση στο συνήγορο του πολίτη, σχετικά με το τί επιλογές έχεις? (αν και προσωπικά δε τους έχω καμία εμπιστοσύνη)...
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: dimstella στις Ιανουαρίου 09, 2010, 10:11:41 pm
Ισως στην αίτηση σου να έχει δηλωθεί λανθασμένος αριθμός τηλεφώνου, τι να πω, πρέπει να υπάρχει μια λογική εξήγηση.
Αν έχεις το αντίγραφο της αίτησης, ρίξε μια ματιά μήπως έχει λανθασμένα στοιχεία επικοινωνίας
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: marias στις Ιανουαρίου 09, 2010, 10:46:59 pm
Μήπως εσύ έχεις συμπληρώσει ωράριο σε άλλο σχολείο, γενικής ή σε ΠΔΣ;

Αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο, είναι υποχρεωμένοι να με καλέσουν κι εγώ να αποδεχτώ ή να αρνηθώ εγγράφως. Άσε που δεν συμπληρώνω αλλού.
Πέρσι κάλεσαν συνάδερφο που ήταν 15 θέσεις κάτω από μένα στην ειδική, γιατί έχουν "εικόνα" και είδαν ότι είχα 6 ώρες σε σχολείο της γενικής.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 10, 2010, 04:32:41 am
Ισως στην αίτηση σου να έχει δηλωθεί λανθασμένος αριθμός τηλεφώνου, τι να πω, πρέπει να υπάρχει μια λογική εξήγηση.
Αν έχεις το αντίγραφο της αίτησης, ρίξε μια ματιά μήπως έχει λανθασμένα στοιχεία επικοινωνίας

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ευχαριστώ πάντως για τη σκέψη.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 10, 2010, 04:35:35 am
Μήπως εσύ έχεις συμπληρώσει ωράριο σε άλλο σχολείο, γενικής ή σε ΠΔΣ;

Αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο, είναι υποχρεωμένοι να με καλέσουν κι εγώ να αποδεχτώ ή να αρνηθώ εγγράφως. Άσε που δεν συμπληρώνω αλλού.
Πέρσι κάλεσαν συνάδερφο που ήταν 15 θέσεις κάτω από μένα στην ειδική, γιατί έχουν "εικόνα" και είδαν ότι είχα 6 ώρες σε σχολείο της γενικής.

Κακώς το άφησες, διότι είχες περιθώριο άλλες 5 ώρες. Το πιο σημαντικό είχες δικαίωμα επιλογής, κάτι που σου στέρησαν. Μπορεί εσύ να ήθελες να πας στην ειδική αγωγή ή να το πω και πιο ωμά μπορεί οι ώρες να ήταν περισσότερες ή να ήταν πιο κοντά στον τόπο σου ή ό,τι άλλο τελοσπάντων και να σε συνέφερε να παραιτηθείς και να πας αλλού. Εγώ πάντως δεν δουλεύω ως φιλόλογος ούτε στην γενική, ούτε στην ειδική αγωγή.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 10, 2010, 04:40:32 am
Κάποια ερώτηση στο συνήγορο του πολίτη, σχετικά με το τί επιλογές έχεις? (αν και προσωπικά δε τους έχω καμία εμπιστοσύνη)...

Νομίζω οι επιλογές είναι πολύ συγκεκριμένες. Πάω εκεί πρωί πρωί τη Δευτέρα. Αν δε με προσλάβουν εντός της ημέρας και δεν μου δώσουν και την προϋπηρεσία που έχασα, ντουγρού στο δικηγόρο και μήνυση κατά της περιφέρειας ή τουλάχιστον κατά όσων διευθύνσεων εμπλέκονται κι έχουν προσλάβει τα άτομα που είναι κάτω από μένα. Ούτε ενστάσεις, ούτε τίποτα. Ή άμεση αποκατάσταση ή δικαστήριο.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Ms Daisy στις Ιανουαρίου 10, 2010, 11:05:42 am
Μήπως εσύ έχεις συμπληρώσει ωράριο σε άλλο σχολείο, γενικής ή σε ΠΔΣ;

Αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο, είναι υποχρεωμένοι να με καλέσουν κι εγώ να αποδεχτώ ή να αρνηθώ εγγράφως. Άσε που δεν συμπληρώνω αλλού.
Πέρσι κάλεσαν συνάδερφο που ήταν 15 θέσεις κάτω από μένα στην ειδική, γιατί έχουν "εικόνα" και είδαν ότι είχα 6 ώρες σε σχολείο της γενικής.

Κακώς το άφησες, διότι είχες περιθώριο άλλες 5 ώρες. Το πιο σημαντικό είχες δικαίωμα επιλογής, κάτι που σου στέρησαν. Μπορεί εσύ να ήθελες να πας στην ειδική αγωγή ή να το πω και πιο ωμά μπορεί οι ώρες να ήταν περισσότερες ή να ήταν πιο κοντά στον τόπο σου ή ό,τι άλλο τελοσπάντων και να σε συνέφερε να παραιτηθείς και να πας αλλού. Εγώ πάντως δεν δουλεύω ως φιλόλογος ούτε στην γενική, ούτε στην ειδική αγωγή.
Lucinda, κι εγώ είχα 1 κενή ώρα και φαινόμουν στους πίνακες αλλά μου είπαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να με καλέσουν γι'αυτήν την ώρα γιατί θα δημιουργούνταν πρόβλημα: αν πχ προέκυπτε θέση για 10 ώρες, δε θα μπορούσαν να μου δώσουν εμένα την 1 και σε άλλον τις 9.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: elbono στις Ιανουαρίου 10, 2010, 12:24:42 pm
λοιπον κ εγω εχω πληροφορηθει μερικα πραγματα για καβαλα πχ οτι κενει φιλολογος μαθημα σε κωφο χωρις νοηματικη αλλα δεν ξερω ονοματα !!οπως επισης γνωριζω την κοπελα με νοηματικη που προσληφθηκε στη β καβαλας κ δεν διδασκει σε κωφο.τωρα επειδη ρωτωντας στη β βαθμια εμαθα οτι παιζε ρολο η σειρα που τα δηλωνεις ψαξτο λιγο
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 10, 2010, 01:31:14 pm
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την συμπαράσταση! Θέλω να σας πω, όποια  πληροφορία κι αν έχετε, έστω και χωρίς ονόματα μην φοβάστε να πάτε και να διεκδικήσετε αυτά που σας ανήκουν. Μην τους αφήνετε να κάνουν ό,τι θέλουν γιατί δεν είναι το τσιφλίκι τους, άσχετα που το πιστεύουν αυτό. Έστω και μια μικρή φωνή, ενός και μόνο αδιόριστου καθηγητάκου (και να με συγχωρείτε για την έκφραση) μπορεί να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα. Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένη από όλους κι από όλα, από αυτό το κράτος που δεν αναγνωρίζει τίποτα και που σου τρώει τη ψυχή, αλλά αν αυτοί είναι λίμνη ατάραχη και βάλτος κι εγώ θα γίνω θάλασσα μανιασμένη. Αυτά έχοντας ξεπεράσει το πρώτο σοκ.

Υ.Γ. Ψυχολόγους έχουμε εδώ μέσα; Γιατί θα μας χρειαστούν στάνταρτ! Επίσης να εντάξουμε και δικηγόρους  ;)
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: PHYSCIENCE στις Ιανουαρίου 10, 2010, 02:29:33 pm
LUCIDA ...κάτι παράξενο συμβαίνει....
Οι προσλήψεις γίνονται από το υπουργείο και όχι από την δευτεροβάθμια.
Μπορεί να είναι πολύτεκνοι ,μπορεί να προσλήφθηκαν στην γενική,μπορεί χίλια δύο....μην κατηγορείς πριν μάθεις ακριβώς τι έγινε....μετά μπορείς να γίνεις έξαλη όχι πριν. ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 10, 2010, 03:02:22 pm
Οι προσλήψεις ωρομισθίων δεν γίνονται από το υπουργείο, αλλά από τις κατά τόπους διευθύνσεις. Δεν είναι πολύτεκνοι, δεν αναφέρομαι στη γενική παιδεία, αλλά στην ειδική αγωγή, είναι μικρότεροι από μένα σε έτος κτήσης κι έχουν σε προσόντα ό,τι κι εγώ. Έχω συλλέξει κι άλλες πληροφορίες και ξέρω για τον καθένα πού δουλεύει και πότε προσλήφθηκε με πόσες ώρες και με τι προσόντα. Έχω απόλυτο δίκιο και δεν πρόκειται να το αφήσω.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: annie74 στις Ιανουαρίου 10, 2010, 05:55:06 pm
 ;D ;D ;D ;D
έχεις δίκαιοοοοοοοοοοοοοοοοοο......
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 10, 2010, 07:08:38 pm
Ευχαριστώ πολύ!!!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: nellynelly στις Ιανουαρίου 10, 2010, 09:15:08 pm
Εννοείται ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά με τους ωρομίσθιους και όχι μόνο στην ειδική αγωγή αλλά παντού.Εδώ κάποιοι διευθυντές καλούν όποιον θέλουν,χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον πίνακα.Είναι κάτι συνηθισμένο και καλά θα κάνεις να αντιδράσεις.Οι προσλήψεις γίνονται από τις διευθύνσεις,όπου κάνουν ό,τι θέλουν...μόνο μία φορά μου έχει τύχει να κρατάνε αυστηρά και φανερά τον πίνακα...
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: jak_13 στις Ιανουαρίου 11, 2010, 02:08:10 am

Σου έχει τύχει κάτι γι`αυτά που λες;
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 11, 2010, 08:22:06 am
Ήρθε επιτέλους αυτή η Δευτέρα. Αιώνας! Πάω.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: PHYSCIENCE στις Ιανουαρίου 11, 2010, 09:32:14 am
Lucida ελπίζω να βγάλεις άκρη...θα ήθελα αν είναι δυνατό να μου επιβεβαιώσεις το ότι οι προσλήψεις ωρομισθίων γίνονται από τις διευθήνσεις...Ευχαριστώ και καλά ξεμπερδέματα.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: jak_13 στις Ιανουαρίου 11, 2010, 10:18:53 am


PHYSCIENCE, οι προσλήψεις ωρομισθίων γίνονται από τις διευθύνσεις!

Lucida καλά ξεμπερδέματα!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: στις Ιανουαρίου 11, 2010, 04:26:24 pm
Lucinda, παρακολουθούμε το θέμα σου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον....τι εξἐλιξη εἰχες σήμερα;
Αν δεν έχεις αντίρρηση, μπορείς να μας πεις για ποια ΔΙΔΕ μιλάς;
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: gogona στις Ιανουαρίου 11, 2010, 04:41:38 pm
Lucinda ελπίζω κ εγώ να έβγαλες άκρη!!!! εγώ περιμένω με αγωνία Κεντρική Μακεδονία και έχω τρομοκρατηθεί μ αυτά που διάβασα παραπάνω...εμένα πάντως πέρυσι που με καλούσαν αλλά αρνιούμουν καθώς βρισκόμουν εξωτερικό μου ζητούσαν να στείλω με fax μια δήλωση σε απλό χαρτί οτι αρνούμαι...εγώ βέβαια δεν πρόλαβα να στείλω σε όλες αλλά φαντάζομαι οτι προχώρησαν παρακάτω στον πίνακα....παιδιά ξέρει κανένας για Κεντερική Μακεδονία τίποτα νεότερο; που βρίσκεται ο πίνακας...; λέτε να συμβαίνει το ίδιο και εδώ...εγώ πάντως τηλεφωνώ και ρωτώ και μου λένε συνήθως το όνομα του πρώτου και του τελευταίου διαθέσιμου....τί άλλο μπορώ να κάνω;
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: nellynelly στις Ιανουαρίου 11, 2010, 08:45:21 pm
Καλό είναι να παίρνετε τηλέφωνα αλλά και να πηγαίνετε και οι ίδιοι στις διευθύνσεις αν αυτό είναι δυνατό.Φυσικά έχουν τύχει διάφορα και σε μένα και γνωστούς,τραγελαφικά θα έλεγα...εδώ μας καμάρωνε διευθυντής ότι είναι στο χέρι του να μας καλέσει ή να μας..παγώσει την επόμενη χρονιά ανάλογα με την...συμπεριφορά μας απέναντι του... ::)Επίσης φέτος πήγε φίλη να υπογράψει και είδε να έχουν υπογράψει πριν από αυτή άτομα που ήταν πιο κάτω στην λίστα και φυσικά να πάρουν περισσότερες ώρες...
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Ms Daisy στις Ιανουαρίου 11, 2010, 08:56:56 pm
Καλό είναι να παίρνετε τηλέφωνα αλλά και να πηγαίνετε και οι ίδιοι στις διευθύνσεις αν αυτό είναι δυνατό.Φυσικά έχουν τύχει διάφορα και σε μένα και γνωστούς,τραγελαφικά θα έλεγα...εδώ μας καμάρωνε διευθυντής ότι είναι στο χέρι του να μας καλέσει ή να μας..παγώσει την επόμενη χρονιά ανάλογα με την...συμπεριφορά μας απέναντι του... ::)Επίσης φέτος πήγε φίλη να υπογράψει και είδε να έχουν υπογράψει πριν από αυτή άτομα που ήταν πιο κάτω στην λίστα και φυσικά να πάρουν περισσότερες ώρες...
Εδώ σε μια Διεύθυνση αρνούνται πεισματικά να μας πούνε ποια είναι η σειρά μας στον πίνακα και ποιος είναι ο τελευταίος που κάλεσαν! Λένε : "αν έρθει η σειρά σας θα σας καλέσουμε, αλλιώς όχι. Σιγά μην ψάχνουμε συνέχεια στο σύστημα τη σειρά του καθενός!" Εγώ φταίω μετά που πάει το μυαλό μου στο πονηρό; >:(
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: gogona στις Ιανουαρίου 11, 2010, 09:20:51 pm
Ναι...αστα...κει εγώ παίρνω και τους παρακαλάω να μου πουν την σειρά μου...πιο περιφερειακά είναι πιο ευγενικοί...είναι που θα πέσεις κάθε φορά...αν πάω στην δευτεροβάθμια θα μου τον πίνακα ή θα με ενημερώσουν για τις προσλήψεις; :-\ χλομό το κόβω...
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 12, 2010, 03:58:09 am
Μόλις μπήκα στο σπίτι από το πρωί που ξεκίνησε ο Γολγοθάς γιατί τώρα τελείωσα τη δουλειά. Είμαι ένα ράκος ψυχολογικά και σωματικά. Είναι απλώς ανεκδιήγητοι και η ιστορία θα έχει πολύ συνέχεια απ' ό,τι βλέπω.
Πήγα που λέτε με τον δικηγόρο μου. Η όλη ιστορία εκτυλίσσεται από το πρωί 8:30-9:00 ως τις δύο το μεσημέρι. Απευθύνθηκα πρώτα στο γραφείο που κάνει τις προσλήψεις. Οι υπάλληλοι μπορώ να πω ότι τα 'χασαν, αν και ένας από αυτούς επειδή είχα ένα κάποιο ύφος μπορώ να πω, αλλά συγκρατιόμουν, πήγε να μου κάνει και παρατήρηση για τον τρόπο μου. Anyway ψιλά γράμματα. Στην αρχή ο ένας τα 'ριχνε στον άλλο. Μετά, μου είπαν, ότι είναι λέει λάθος του συστήματος, το οποίο ενώ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΩΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ με εμφάνιζε στον πίνακα ειδικής αγωγής να δουλεύω με 7 ώρες. Εγώ έχω πραγματικά 7 ώρες, αλλά σε άλλο κλάδο και όχι στων φιλολόγων. Γνωρίζω όμως ότι έχω δικαίωμα σύμφωνα με το νόμο να απασχολούμαι σε διαφορετικούς κλάδους και 11 ώρες στον καθένα. Το θέμα ποιο είναι ότι το σύστημα έχει μία μεγάλη αδυναμία και αυτοί δεν είχαν ιδέα, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκαν. Επέμεναν λοιπόν ότι γι' αυτό δε με κάλεσαν κι ότι έχω δίκιο. Εγώ βέβαια τους ανέφερα κι άλλες περιπτώσεις εκπαιδευτικών, που αν και δούλευαν και μάλιστα ως φιλόλογοι (κι όχι σε διαφορετικό κλάδο, όπως εγώ) όταν άνοιξαν οι θέσεις ειδικής αγωγής κλήθηκαν κανονικά. Γιατί αυτοί κλήθηκαν κι εγώ όχι. Η απάντηση ήταν η ίδια ότι φταίει το σύστημα, ότι έχω δίκιο, αλλά ότι δεν μπορούν να βλέπουν και για τον καθένα ξεχωριστά αν δουλεύει στον κλάδο φιλολόγων ή σε άλλο. Γενικά επικρατούσε το χάος, αυτοί παίρναν στο υπουργείο δήθεν για να τους πει τι να κάνουν, άλλ' αντ' άλλων.
Τελικά μετά από πολλές τέτοιες άσκοπες συζητήσεις, λες και εξηγώ σε δεκάχρονο, καταλήξαμε στον προϊστάμενο, τον οποίο καταγγέλλω δημόσια για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Δεν είναι η απάθεια, η αδιαφορία και το στρατηγικό ύφος που με πείραξαν, είναι το ότι επί της ουσίας με πέταξε έξω από το γραφείο του, χωρίς καλά καλά να προλάβω να του εξηγήσω και να προλάβει να καταλάβει. Συγκεκριμένα μου είπε: "δε με ενδιαφέρει το θέμα σας, περάστε έξω κι αν θέλετε κάντε μια ένσταση."
Το καλό το παλικάρι όμως... Έχω πληροφορίες , τις οποίες μπορώ να αποδείξω ότι η "βλακεία έγινε μέσα από τη διεύθυνση, αλλά θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην εκτεθούν." Ακριβώς έτσι και ο νοών νοείτω!
Για να είμαι πιο ακριβής και επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, εγώ εδώ και χρόνια δουλεύω ως μουσικός εμπειροτέχνης (αυτός είναι ο χαρακτηρισμός στις συμβάσεις που υπογράφω) και δεν έχω κανένα δικαίωμα ούτε διορισμού, ούτε τίποτα. Η προϋπηρεσία που παίρνω δεν μετράει πουθενά και για τίποτα και είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν έχω κανένα μέλλον. Πρέπει όμως όπως όλοι να κάνω μια δουλειά για τους ευνόητους λόγους. Κάθε φορά λοιπόν που κατέθετα τα χαρτιά μου ως μουσικός, αλλά και ως φιλόλογος πάντα ρωτούσα και πάντα με διαβεβαίωναν ότι η πρόσληψη στον έναν κλάδο είναι άσχετη με τον άλλο. Αυτό το αναφέρω για να μη νομίζετε ότι μαζεύω προϋπηρεσία από χίλιες μεριές.
Για να τελειώνω και να μη σας κουράζω. Έχω καταθέσει ένσταση προς τον προϊστάμενο και άλλη μία προς το ΠΥΣΔΕ. Έχω κοινοποιήσει το θέμα σε βουλευτές κάθε κόματος, σε δημοσιογράφους κι έχω μιλήσει και με δύο αθηναϊκά κανάλια. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω, έχω μπροστά μου όλους τους νόμους που λεν ότι δεν είχαν κανένα δικαίωμα να μην με καλέσουν. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί, όχι για τις έντεκα ώρες, αλλά να γιατί δεν τη μπορώ την αδικία και πολύ με αδικήσαν. Έχω ηχογραφήσει τα πάντα στο κινητό μου κι αν τα βγάλω, κι όχι μόνο αυτά που λέγονταν φανερά, αλλά κι όσα μου 'λεγαν εμπιστευτικά οι υπάλληλοι θα γελάσει κάθε πικραμένος.
Δεν είναι απειλές, αλλά δε θα τους περάσει ρε αυτή τη φορά. Κι εγώ η κυρία Τίποτα είμαι πρόθυμη να τα βάλω με όλο το σάπιο σύστημά τους. Αυτά που θα χάσω είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα κερδίσω, αν κερδίσω, αλλά δε μπορώ να αφήσω αυτή την τεράστια αδικία έτσι. Φτάνει με τα ρουσφέτια και τα δήθεν προβλήματα του συστήματος. Κι αν το σύστημα έχει πρόβλημα να το φτιάξουν.
Συνάδελφοι έχετε το νου σας, όπου κι αν είστε σε όποια ειδικότητα κι αν ανήκετε. Κάνουν ό,τι θέλουν! και κατηγορούν τα μηχανήματα και τους υπολογιστές. Κι οι προϊστάμενοι που θα έπρεπε να δέχονται το κόσμο με προθυμία να τον ακούσουν ή έστω να προσποιηθούν ότι τον ακούν δεν έχουν ίχνος ευαισθησίας για τα θέματα μας. Όλα αυτά συμβαίνουν στην όμορφη κατά τα άλλα Καβάλα. Σας ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση και θα σας κρατάω όλους ενήμερους.

Υ.Γ. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την πίκρα που νιώθω. Κι η λέξη πίκρα είναι η πιο κατάλληλη, δεν είναι ούτε οργή πια, ούτε θυμός, τίποτα, είναι μόνο πίκρα.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Melina04 στις Ιανουαρίου 12, 2010, 02:40:43 pm

   Είναι όντως θλιβερό το όλο θέμα και έχεις κάθε δίκιο να αισθάνεσαι έτσι....Ο προϊστάμενος όπως τον περιγράφεις είναι απ' τις περιπτώσεις που με  εξοργίζουν και τις συναντάς σε διάφορα επαγγέλματα. Είναι ακόμα πιο άσχημο όμως να βλέπεις την έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας και τρόπων από άτομα που υποτίθεται ότι είναι σε θέση να αναλάβουν και  παιδιά σε μια τάξη.. :-\ :-\ Ο δικηγόρος σου τι πιστεύει υπάρχει περίπτωση να δικαιωθείς;
  Κράτα μας ενήμερους όπως είπες. Εύχομαι ειλικρινά να έχει αποτέλεσμα ο κόπος και η ταλαιπωρία σου!
  Εγώ σου βγάζω το καπέλο που το προσπαθείς! Να ξέρεις ότι εκπροσωπείς όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά και πολλούς από μας  που έχουμε απηυδήσει απ' αυτή την κατάσταση!  Μπράβο και πάλι ΜΠΡΑ
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 12, 2010, 02:45:32 pm
Ο δικηγόρος μου είναι πολύ αισιόδοξος θα έλεγα, διότι όλοι οι νόμοι είναι με το μέρος μου. Δεν έχω σφάλει πουθενά και είναι φως φανάρι ότι η πατάτα έχει γίνει στη δευτεροβάθμια. Φταίει το σύστημα, φταίει κάποιος από κει μέσα, μικρή σημασία έχει στην παρούσα γιατί έτσι κι αλλιώς έχω δίκιο.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Evnikim στις Ιανουαρίου 12, 2010, 03:06:33 pm
Δώσε τους να καταλάβουν και κράτα μας ενήμερους...
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: marianthid στις Ιανουαρίου 12, 2010, 03:53:48 pm
μαζί σου...  ;)
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Ελεάνθη στις Ιανουαρίου 12, 2010, 04:47:35 pm
ΜΠΡΑ
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: gogona στις Ιανουαρίου 12, 2010, 05:02:01 pm
Mπράβο κ από εμένα...εγώ παίρνω τηλέφωνα στις δευτεροβάθμιες...στις ποιο μεγάλες μου λένε την σειρά μου, μπαίνουν στο σύστημα ενώ σε άλλες πιο μικρές της Κεντρικής Μακεδονίας βγαίνουν κάτι άσχετοι και μου δηλώνουν όρθα κοφτά οτι δεν έχουν κενά, δεν καλούν, δεν ξέρουν με ύφος σαν να θέλω να προσληφθώ στο μαγαζί του πατέρα τους...μπάχαλο...ποιος μου λέει οτι δεν κάνουν οτι θέλουν και δεν βάζουν όποιον θέλουν...στο μαγαζί τους...γιατί έτσι την έχουν δει...πλήρης απογοήτευση...πλήρης.... :-\ :-\ :-\
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 12, 2010, 06:01:04 pm
Μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί. Έχετε κάθε δικαίωμα να γνωρίζετετα πάντα. Δεν είναι προσωπικά δεδομένα οι προσλήψεις, τα ονόματα, η σειρά σας διότι όπως λέει ο νόμος έχετε έννομο συμφέρον να γνωρίζετε αυτές τις πληροφορίες. Ζητάτε εγγράφως την απάντηση και πάντα το όνομα του υπαλλήλου που αρνείται να σας πει. Μην μασάτε, αν αρχίσουμε να κινούμαστε όλοι μαζί ετσί, κάτι μπορεί να πετύχουμε. Μη φοβάστε τίποτα και μην κοτεύετε! Δεν είναι τίποτα, απλοί υπάλληλοι του κράτους είναι που νομίζουν ότι είναι σημαντικό να κάθεται κανείς πίσω από ένα γραφείο και να διαχειρίζεται το χαρτομάνι. Θα μπορούσε οποιοσδήποτε να κάνει αυτή τη δουλειά και δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις κι ας νομίζουν όλοι ότι είναι σημαντικό να δουλεύει κανείς στη δευτεροβάθμια. Έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές την άσχημη συμπεριφορά των υπαλλήλων σςτις δευτεροβάθμιες και σε άλλες περιοχές, αλλά ως εδώ και μη παρέκει!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: michalis στις Ιανουαρίου 12, 2010, 06:36:54 pm
Εγώ έχω πραγματικά 7 ώρες, αλλά σε άλλο κλάδο και όχι στων φιλολόγων. Γνωρίζω όμως ότι έχω δικαίωμα σύμφωνα με το νόμο να απασχολούμαι σε διαφορετικούς κλάδους και 11 ώρες στον καθένα.

μπορείς να δουλέψεις 11 ώρες συνολικά ως ωρομίσθιος. γίνεται πχ να δουλέψεις 11ώρες ωρομίσθιος ως φιλόλογος άλλες 11 ως  γαλλικής κ.ο.κ.??? 11ώρες για κάθε ειδικότητα??δεν το νομίζω...
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Ms Daisy στις Ιανουαρίου 12, 2010, 08:54:10 pm
Δεν ξέρω αν έχεις δίκιο (δεν κατέχω καθόλου το θέμα των 2 πτυχίων) αλλά όπως και να'χει κι εγώ σε παραδέχομαι που το ψάχνεις και απαιτείς αυτά που δικαιούσαι! Μαζί σου!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: elbono στις Ιανουαρίου 12, 2010, 09:39:32 pm
μπορεις να δουλεψεις γιατι ειναι δυο διαφορετικες ειδικοτητες!εδω των αγγλικων κ ξενων γλωσσων κ οι μουσικοι μπορουν να δουλευουν 11 στην πρωτοβαθμια κ 11 δευτεροβαθμια...!!!Και γω μαζι σου!!!Μπραβο !!!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: jak_13 στις Ιανουαρίου 12, 2010, 09:58:08 pm

Σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης μπορεί κάποιος να δουλέψει μέχρι 23 ώρες. (12 στην πρωτοβάθμια και 11 στη δευτεροβάθμια). Για την ίδια βαθμίδα δε γνωρίζω το νόμο που επικαλείται η Lucinda, αλλά φαντάζομαι ότι το έχει ψάξει και δεν έχει στηριχθεί σε προφορικές διαβεβαιώσεις.

 
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 13, 2010, 12:46:49 am
Για τους μουσικούς, κάτι το οποίο θα βρείτε σε όλες τις εγκυκλίους τους, μπορείς να δουλέψεις:
 1. 11 ώρες σε κάθε διαφορετικό κλάδο στον οποίο ανήκεις κι αυτό γιατί οι περισσότεροι μουσικοί αυτή τη στιγμή δεν είναι πανεπιστημιακοί, αλλά δουλεύουν με πτυχία από ωδεία. Έτσι λοιπόν μπορεί κάποιος έχοντας κάποιο πτυχίο από ωδείο να δουλεύει με 11 ώρες ως μουσικός αλλά για παράδειγμα μπορεί να είναι και φυσικός, ή μαθηματικός ή φιλόλογος (όπως εγώ), οπότε άλλες 11 ώρες.
 2. Εκτός αυτού υπάρχει η εξής ρύθμιση ειδικά για τους εμπειροτέχνες μουσικούς καθηγητές (=καθηγητές μουσικής που διδάσκουν παραδοσιακά όργανα των οποίων τα πτυχία δεν αναγνωρίζει το κράτος και των οποίων η προϋπηρεσία δεν μετράει ούτε για διορισμό ούτε για τίποτα). Αυτοί λοιπόν έχουν δικαίωμα να εργάζονται έως 20 ώρες εβδομαδιαίως.

Αλλά και πάλι δεν έχω ανάγκη να επικαλεστώ αυτά Αυτό που με δικαιώνει είναι ότι δουλεύοντας σε ένα κλάδο που το ίδιο το κράτος δεν αναγνωρίζει (έχω στα χέρια μου έγγραφο του υπουργείου όπου μου λένε ότι δεν θεωρούμαι εκπαιδευτικός επειδή διδάσκω ένα μουσικό όργανο που δεν το αναγνωρίζει το κράτος) έχασα όπως λέει το σύστημά τους τη σειρά μου ως φιλόλογος. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Δε μπορεί να μην με καλούν, όταν έχουν καλέσει φιλολόγους που ήδη δούλευαν να τους ρωτήσουν αν θέλουν να παραμείνουν στη γενική εκπαίδευση ή αν προτιμάνε να πάνε στην ειδική αγωγή. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα. Κι όταν τους το είπα αυτό, μου είπαν ότι αυτοί οι φιλόλογοι δούλευαν στη ΠΔΣ κι άμα δουλεύεις στην ΠΔΣ γίνεται. Τι βλακείες είναι αυτά μωρέ, άμα δουλεύεις ΠΔΣ γίνεται, ενώ άμα δουλεύεις σε ένα εντελώς άσχετο κλάδο με τη φιλολογία δε γίνεται. Ό,τι θέλουν κάνουν.  Γι' αυτό κι εγώ σήμερα θέλω μία τζάγκουαρ!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 13, 2010, 12:58:07 am
Εγώ έχω πραγματικά 7 ώρες, αλλά σε άλλο κλάδο και όχι στων φιλολόγων. Γνωρίζω όμως ότι έχω δικαίωμα σύμφωνα με το νόμο να απασχολούμαι σε διαφορετικούς κλάδους και 11 ώρες στον καθένα.

μπορείς να δουλέψεις 11 ώρες συνολικά ως ωρομίσθιος. γίνεται πχ να δουλέψεις 11ώρες ωρομίσθιος ως φιλόλογος άλλες 11 ως  γαλλικής κ.ο.κ.??? 11ώρες για κάθε ειδικότητα??δεν το νομίζω...

Γίνεται, αλλά και να μην γίνεται εγώ δεν έχω 11 ώρες, αλλά 7. Έπρεπε έστω για 4 ώρες να με καλέσουν κι όχι να πάρουν την επόμενη στην κατάταξη. Αλλά αυτοί δε μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι έστω και η μία ώρα.

Επιπλέον και το πιο σημαντικό, αν υπήρχε πρόβλημα( που δεν υπάρχει και το τονίζω) θα μπορούσα να παραιτηθώ. Και το να δηλώσεις παραίτηση σημαίνει ότι δεν προσλαμβάνεσαι ξανά το τρέχον έτος στον κλάδο από τον οποίο έφυγες, όχι ότι δεν προσλαμβάνεσαι σε άλλον. Άρα λοιπόν θα έφευγα από τον πίνακα μουσικών και δεν θα με ενδιέφερε κιόλας μπορώ να πω, αλλά θα δούλευα στο βασικό μου πτυχίο της φιλολογίας. Κανένας όμως δεν το σκέφτηκε αυτό κι απλά δεν ειδοποιήθηκα ΠΟΤΕ. Αυτό για μένα είναι είτε ελλιπής γνώση και εκτέλεση καθηκόντων είτε εσκεμμένη παράλειψη. Αλλά ξέχασα, το σύστημα δεν αναγνωρίζει πού δουλεύει ο καθένας, το σύστημα μόνο στο τέλος της χρονιάς λειτουργεί, που μας λέει οι εμπειροτέχνες μουσικοί να βάλουν την προϋπηρεσία στο συρτάρι με τις αναμνηστικές συμμετοχές και να μην αξιώνουν διορισμό κι ας δουλεύουν 5,10, 15 χρόνια τώρα. Εγώ δουλεύω έτσι από το 2004 κι όταν πήγα βρήκα συναδέλφους που εργάζονταν 10 χρόνια κι ακόμα είναι στην ίδια μοίρα. Κι όλοι εμείς αν δουλεύουμε ως μουσικοί για να καλύψουμε τις ανάγκες τους, δεν έχουμε δικαίωμα ούτε διορισμού, ούτε όμως και να απασχοληθούμε σε άλλο κλάδο. Κι αν το ήξερα αυτό τρελή είμαι να πάω ως μουσικός, θα περίμενα να με καλέσουν ως φιλόλογο. Αλλά πού να το ξέρω, όταν με διαβεβαίωναν ότι είναι άσχετο το ένα με το άλλο κι όταν το έβλεπα και στις εγκυκλίους των μουσικών.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 13, 2010, 01:02:09 am
Αύριο σειρά έχει ο περιφερειάρχης. Ε δεν πρέπει να μάθει κι αυτός τι συμβαίνει στην περιφέρειά του  :)
Καλό σας βράδυ συνάδελφοι και σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: PHYSCIENCE στις Ιανουαρίου 13, 2010, 09:00:24 am
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατ'ι οι προσλήψεις αναπληρωτών πήγαν στο υπουργείο ....και όχι αυτές των ωρομισθίων ? ? ? Είναι πραγματικά γελοίοι όλοι τους.Και περισσότερο από όλους οι λιμοκοντόροι που κάθισαν στην θέση του Διευθυντή αναβλύζοντας αλαζονεία ακόμα και από τα αυτιά τους .
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 13, 2010, 01:14:49 pm
Καλημέρα! Μόλις μίλησα με το υπουργείο και το αντίστοιχο τμήμα για τους μουσικούς. Η κυρία με την οποία είχα τον διάλογο (ευγενέστατη και εξυπηρετικότατη!) μου είπε ότι μέσα στο σύστημα μπορεί να δείξει πού δουλεύει ο καθένας ανοίγοντας απλώς και μόνο την προσωπική καρτέλα του καθενός.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: jak_13 στις Ιανουαρίου 13, 2010, 01:23:26 pm
Και τώρα λεέι πώς να διώξει την άλλη κοπέλα (να και οι συναισθηματισμοί).

Αν έχει κάνει λάθος πρέπει να σε τακτοποιήσει και ας κρατήσει και την άλλη κοπέλα. Δικό του πρόβλημα.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Χριστίνα στις Ιανουαρίου 13, 2010, 06:16:32 pm
Πω πω έμπλεξες πολύ άσχημα....Τι να πω ελπίζω πραγματικά να βγάλεις άκρη. Είναι απαράδεκτο αυτό που σου συνέβη
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: karxarias29 στις Ιανουαρίου 14, 2010, 12:35:11 am
... Τι γίνεται, βρε παιδιά! :o ::) :( Και έλεγα ότι σε μένα συμβαίνουν όλα τα περίεργα! :( Αλλά αυτό εδώ ξεπερνάει και τον ... Steven Spielberg σε επιστημονική φαντασία!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 14, 2010, 01:42:56 am
Τώρα αυτό καλό είναι βρε Karxarias29? Αν είναι η ιστορία μου να ξεπερνάει και τον Spielberg ζήτω που καήκαμε!  :)
Μην αισθάνεσαι πάντως μόνος σε αυτό το σύμπαν, είμαστε πολλοί!  ;)
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: tagiw634 στις Ιανουαρίου 14, 2010, 08:03:29 pm
Το θεμα δεν ειναι μονο να της δωσει ωρες απο εδω και περα! τι θα γινει και με τις ωρες που εχασε τοσο καιρο? ωραια δικαιολογια σκεφτηκε να πει ο δ/ντης. Δεν νομιζω πως υπαρχει λογική σε αυτο! Ασε που την απαντηση την εδωσε η υπαλληλος του υπουργειου!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: korinad στις Ιανουαρίου 14, 2010, 08:45:43 pm
Οι περισσότεροι προιστάμενοι στις δευτεροβάθμιες νομίζουν οτι οι ωρομίσθιοι είναι ο πάτος του γκαζοντενεκέ και οτι δεν ξέρουμε που πάνε τα 4, φοβόμαστε άρα μπορούν να μας εκμεταλλευτούν χωρίς ν' αντισταθούμε. Φέτος ένας μου είπε ''κοριτσάκι μου βγες έξω, εδω μέσα κουμάντο κάνω εγώ και όχι το τι λέει το υπουργείο''!!!Φυσικά μετά έγινε τρελό πανηγύρι και στο τέλος πήρα αυτό που ήταν νόμιμο και αυτό που ζητούσα απο την αρχή.
Σου είχα πει Lucida να πάρεις δικηγόρο και να πας και πιστεύω οτι θα τα καταφέρεις γιατί έχεις το δίκιο με το μέρος σου.Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να μας κάνουν να αισθανόμαστε αδύναμοι δεν είμαστε και τελικά πρέπει να καταλάβουμε οτι -δυστυχώς- στην Ελλάδα το νόμιμο δεν είναι αυτονόητο.Χρειάζεται να φωνάξεις και να μαλώσεις για να κερδίσεις. 
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: xloi69 στις Ιανουαρίου 14, 2010, 09:10:48 pm
Για ο,τιδήποτε συμβαίνει να ενημερώνετε και τους συλλόγους αναπληρωτών ή ωρομισθίων.Όταν είναι ενήμερωμένοι οι σύλλογοι συνήθως βοηθούν.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Ιανουαρίου 15, 2010, 09:31:37 am
Καλημέρα, άλλη μια δύσκολη μέρα ξεκινά!Σήμερα έχει έγγραφη κοινοποίηση στο υπουργείο, έτσι ώστε να μπορεί να επέμβει κι αυτό στην υπόθεση και ένσταση διόρθωσης ημαρτημένων για την προϋπηρεσία που έχασα. Καλά τι μαθαίνει ο άνθρωπος άμα αδικείται! Ε ρε γλέντια!
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Χριστίνα στις Ιανουαρίου 15, 2010, 02:20:22 pm
Καλό κουράγιο και κράτα γερά! Αλήθεια ενημέρωσες και τους συλλόγους ωρομισθίων;
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Lucinda στις Φεβρουαρίου 01, 2010, 05:21:58 pm
Μετά από ένα τεράστιο σόου, σήμερα προσλήφθηκα. Η έσχατη κατάντια είναι ότι ενώ το υπουργείο είχε δώσει εντολή να προσληφθώ, η δευτεροβάθμια εδώ ισχυριζόταν ότι δεν έχει λάβει καμία απάντηση κι ότι θα μου απαντούσαν εντός 50 ημερών!!! 'Άκουσον άκουσον! Σημειωτέον, ο νόμος λέει ότι πρέπει να μου απαντήσουν εντός 10 ημερών και μετά εγώ μπορώ να προσφύγω στα διοικητικά δικαστήρια εντός 50 ημερών από τη στιγμή της κοινοποίησης της απόφασης. Και βέβαια τρελάθηκα, αλλά πραγματικά τρελάθηκα, εκτός εαυτού κι από τη φωνή που έβγαλα από μέσα μου έχει κλείσει ο λαιμός μου! Όλη η αδικία που ένιωσα βγήκε από μέσα μου. Ο πόλεμος βέβαια δεν τελείωσε, μια μάχη κέρδισα απλώς.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: agatha14 στις Φεβρουαρίου 01, 2010, 07:35:41 pm
Συγχαρητήρια lucinda. Μπράβο για το κουράγιο σου, την υπομονή και επιμονή σου και που δεν τους άφησες να σε κοροιδέψουν. Ελπίζω όλα να συνεχιστούν καλώς από εδώ και πέρα.
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: tagiw634 στις Φεβρουαρίου 01, 2010, 08:30:50 pm
Συγχαρητηρια! Συγχαρητηρια! Συγχαρητηρια!
Μ'αρεσει ομως που η
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Ms Daisy στις Φεβρουαρίου 01, 2010, 08:38:47 pm
ΜΠΡΑ
Τίτλος: Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
Αποστολή από: Melina04 στις Φεβρουαρίου 02, 2010, 11:49:50 pm
 
   Μπράβο και από μένα!!!