Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Εργασιακά => Αναθέσεις/Ωράριο => Μήνυμα ξεκίνησε από: jean στις Οκτώβριος 06, 2008, 08:26:58 μμ

Τίτλος: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: jean στις Οκτώβριος 06, 2008, 08:26:58 μμ
καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας. Φέτος η διεύθυνση του σχολείου μου ανέθεσε να φτιάξω το πρόγραμμα του σχολείου. Θα ήθελα να μου πείτε που μπορώ να κατεβάσω ένα ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα για την "κατασκευή" του προγράμματος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: bobpit στις Οκτώβριος 25, 2008, 05:18:46 μμ
Πολλές φορές, ειδικά στην αρχή του σχολικού έτους, υπάρχει το πρόβλημα ο Διευθυντής να χρησιμοποιεί το ωρολόγιο πρόγραμμα σα μέσο πίεσης προς τους διδάσκοντες. 

Μετά από ψάξιμο βρήκα το ακόλουθο.  Λέει ότι ο Διευθυντής δε μπορεί να κάνει αυθαίρετα πρόγραμμα χωρίς να συμβουλευτεί τους διδάσκοντες.  Και αν υπάρχει κάποια διαφωνία, θα πρέπει να δικαιολογήσει ότι η γνώμη του συμβάλει στην πιο αποδοτική λειτουργία του σχολείου:ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1340 16 Οκτωβρίου 2002

Αριθ. Φ.353.1./324/105657/Δ1

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ - ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ - ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ Σ.Ε.Κ. - ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΜΕΩΝ Σ.Ε.Κ.

Άρθρο 29
Καθήκοντα και Αρμοδιότητες των Διευθυντών σε σχέση με το Σύλλογο των Διδασκόντων

3. Σε συνεργασία με τους διδάσκοντες έχει την ευθύνη της σύνταξης του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου με γνώμονα την αποδοτική λειτουργία του.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: stefanosk στις Οκτώβριος 29, 2008, 08:41:02 μμ
Διαγράφηκε γιατί προοθεί εμπορικό λογισμικό. Προτάσεις για εμπορικά προϊόντα μέσω πμ μόνο.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: mentoras στις Ιανουάριος 19, 2009, 06:41:45 μμ
Ηθελα να ρωτησω για το τι ισχυει αναφορικα με την καταρτιση του προγραμματος, για το ποιες μερες/ωρες διδασκει ο καθε καθηγητης.

Υπαρχει ευελιξια σε αυτο το θεμα?
Ειναι απαραιτητη η παρουσια του καθηγητη στο σχολειο και τις 5 μερες της εβδομαδας ή εξαρταται απο το αν εχει μαθημα καθε μερα?

Αν καποιος επιθυμει να πραγματοποιει τα μαθηματα πχ. 4 μερες τη βδομαδα και να εχει μια μερα ελευθερη, αυτο ειναι εφικτο? Απο τι εξαρταται και ποσο πιθανο ειναι να συμβει στην πραξη;
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: moon στις Ιανουάριος 19, 2009, 07:27:25 μμ
Έχεις δεν έχεις μάθημα πρέπει να είσαι στη θέση σου καθημερινά. (κάτι τέτοια βλέπουν οι εκτός εκπαίδευσης και μας έχουν για τους Νο1 τεμπέληδες του δημοσίου...)
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: emmaki στις Ιανουάριος 19, 2009, 10:17:05 μμ
Ο νόμοςω λέει ότι πρέπει να είσαι στο σχολείο καθ' όλη τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου. Τώρα, αν ο διυθυντής κάνει τα στραβά μάτια, όπως γίνεται συνήθως....Π΄σντως μπορεί να σε κρατήσει στο σχολείο και να σε απασχολήσει με κάτι άλλο. Οπότε, δεν νομίζω ότι είναι εφικτό ή σωστό ή ηθικό αν θες να πηγαίνεις στιο σχολέιο 3 ή 4 μέρες την εβδομάδα.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: blueswire στις Ιανουάριος 19, 2009, 10:32:36 μμ
Απ' όσο ξέρω (ο διευθυντής μου ήταν προϊστάμενος γραφείου και γνωρίζει καλά τη νομοθεσία) είναι υποχρεωτικό το πρόγραμμα διδασκαλίας σου να το έχεις "απλωμένο" σε 5 μέρες. Από εκεί και πέρα υπάρχει ακόμη και η ακραία περίπτωση μία μέρα να έχεις ...1 ώρα μόνο. Πάντως αν και τόσα χρόνια ποτέ δεν έχω δει διευθυντή να υποχρεώνει να είσαι 8-2, σίγουρα όλοι μας συνολικά την εβδομάδα καθόμαστε παραπάνω από 21 ώρες, λόγω απουσιών, συνάντηση γονέων κ.λ.π. Τέλος να αναφέρω όπος είναι λογικό ότι αν πηγαινεις και σε δεύτερο σχολείο (Β), τότε υπάρχει περίπτωση μία μέρα σου να είναι εντελώς κενή στα Α΄ σχολείο.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: happiness στις Ιανουάριος 20, 2009, 10:14:33 πμ
Ο νόμοςω λέει ότι πρέπει να είσαι στο σχολείο καθ' όλη τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου.
Για πολλοστή φορά...ΟΧΙ. Αυτό δεν ισχύει! Ο νόμος υποχρεώνει τους καθηγητές να είναι στο σχολείο για όσες ώρες έχουν μάθημα, συν όσες ώρες χρειάζονται για να διακπεραιώσουν τις εξωδιδακτικές τους αναθέσεις. Το ΜΕΓΙΣΤΟ των ωρών που μπορεί να είναι ένας καθηγητής στο σχολείο είναι 6 συνεχόμενες (συνήθως 8πμ-2μμ).
Για το θέμα που ρωτάει ο/η mentoras, νομίζω ότι ισχύει αυτό που γράφει ο/η blueswire, αλλά καλά θα κάνεις να ρωτήσεις και στην Βθμια για σιγουριά.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: blueswire στις Ιανουάριος 20, 2009, 11:27:30 μμ
Κοτζάμ μπλε βελάκι ρε συ hapinesss, όχι και "η blueswire"  :)
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: my8os στις Ιανουάριος 21, 2009, 07:00:21 μμ
Ακόμα και να μην έχεις μάθημα ο διευθυντής συνήθως σε υποχρεώνει να πας στο σχολείο. Ξέρω καθηγητή που τις Παρασκευές δεν έχει μάθημα αλλά έρχεται κάθε μέρα υποχρεωτικά για καφέ....  ;)

Ο νόμος 1566 λέει ότι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, τήρηση βιβλίων του σχολείου και εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου. Άρα άμα δεν σου έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο ή έχεις εκτελέσει το έργο, τότε ΔΕΝ κάθεσαι.

Σε παραπέμπω και στο http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=6943.0
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: ister στις Ιούλιος 10, 2009, 06:51:54 μμ
καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας. Φέτος η διεύθυνση του σχολείου μου ανέθεσε να φτιάξω το πρόγραμμα του σχολείου. Θα ήθελα να μου πείτε που μπορώ να κατεβάσω ένα ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα για την "κατασκευή" του προγράμματος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


δε γνωρίζω καν αν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα, σίγουρα θα υπάρχει, αλλά θα λαμβάνει υπόψιν τις προσωπικές ανάγκες του κάθε συναδέλφου;
ή ρίχνεις μέσα του δεδομένα (ωράριο καθενός και μάθημα που διδάσκει) και ό,τι βγάλει; δηλ, μπάχαλο; νομίζω στο τέλος θα το κάνεις στο χέρι και απλά θα το μεταγράψεις σε excell!!! :)
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: mariav στις Φεβρουάριος 03, 2011, 10:23:24 πμ
Καλημέρα,

ξέρει κανείς κάποιο λογισμικό για να βγαίνει το ωρολόγιο πρόγραμα του σχολείου;

Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: TEO FYSIKOS στις Φεβρουάριος 03, 2011, 10:29:14 πμ
αυτό που χρησιμοποιούμε στο φροντιστήριο είναι το aScTimetables στο οποίο μπορείς να καθορίσεις αριθμό ωρών , αριθμό αιθουσών και περιορισμούς για μαθητές και καθηγητές (ώρες που δεν μπορούν να κάνουν μάθημα). πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: edume στις Φεβρουάριος 03, 2011, 08:31:20 μμ
Windows
χωρις να κανουμε διαφήμιση στην εταιρια που το διανεμει, το ASC timetables, είναι πολύ καλο. ;)
Πολλες παραμέτρους, ομορφο "περιβάλλον". Μπορείς να το κατεβάσεις απο το internet, αλλά δεν αποθηκεύει
το πρόγραμμα που φτιαχνει. Για πληρη λειτουργια, χρειαζεται να το αγοράσεις. :-\
Σε πολλα σχολεία, εχουν την πλήρη έκδοση και ετσι φτιαχνει ο προγραμματιστής, το ωρολογιο πρόγραμμα. :o

Επισης υπάρχει, ανάλογο software (επι πληρωμή) και απο ελληνική εταιρία που το ονομάζει Ωρολόγιο http://www.antinoos.gr/orologio.htm (http://www.antinoos.gr/orologio.htm)

Ubuntu
Αν χρησιμοποιείς Ubuntu, ανάλογο δωρεάν software που να φτιάχνει ωρολογιο πρόγραμμα, λέγεται Timetable Generator. ;)
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: killbill στις Φεβρουάριος 05, 2011, 12:55:26 πμ
Windows
το ASC timetables, είναι πολύ καλο. ;)
Πολλες παραμέτρους, ομορφο "περιβάλλον". Μπορείς να το κατεβάσεις απο το internet, αλλά δεν αποθηκεύει
το πρόγραμμα που φτιαχνει. Για πληρη λειτουργια, χρειαζεται να το αγοράσεις. :-\
..ή να ψάξεις λίγο παραπάνω!
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: aristos2 στις Ιούλιος 17, 2011, 11:04:44 μμ
Θέμα: «Ωράριο εκπαιδευτικών ανά βαθμίδα εκπαίδευσης»

 

Στα πλαίσια διαμόρφωσης  του ωρολογίου προγράμματος των σχολικών μονάδων, όσον αφορά στο υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται, εξ’ ολοκλήρου από τη δευτεροβάθμια στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν ως εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας τις είκοσι μία (21) ώρες.

Οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως για τη διδασκαλία στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, ακολουθούν το ωράριο διδασκαλίας που προβλέπεται για την βαθμίδα αυτή.

 

 

                                                                                                                     Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

 
                                                                                                                ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Ο πτωχός μου νους αδυνατεί να κατανοήσει τη διαφορά κάποιου μόνιμου ειδικότητας που διατίθεται στην Α/βάθμια (21 ώρες) και κάποιου αναπληρωτή ειδικότητας που προσλαμβάνεται στην Α/βάθμια (24 ώρες), όπως και κάποιου μόνιμου ειδικότητας που έχει διοριστεί στην Α/βάθμια (24 ώρες)!

Κάτι πιότερο θα κατανοούν οι Σοφοί του Υπουργείου, βεβαίως ...
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: panos2 στις Ιούλιος 17, 2011, 11:31:02 μμ
Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας.

Κάποιος που είναι στην Β'θμια και έχει συνηθίσει στις 21 ώρες και διατίθεται αίφνης - και παρά την θελησή του- στην Α'θμια με υποχρεωτικό ωράριο 24 ώρες, ξεβολεύεται, συγχύζεται, εκνευρίζεται, βρίζει, καταριέται θεούς και δαίμονες... Άρα τον αφήνουμε βολεμένο καλύτερα. Φτάνει που του κάναμε περικοπές στον μισθό...

Κάποιος που διορίζεται στην Α'θμια με 24 ώρες είναι ενθουσιασμένος με την επιτυχία του, δέχεται συγχαρητήρια και συνηθίζει... Το ίδιο ισχύει και για τον αναπληρωτή ειδικότητας που με χαρά δέχεται την αναγγελία της "ελαστικής" πρόσληψης, αφήνοντας για λίγο πίσω του την ανεργία. Χαίρεται και για τον μισθό του... τον πετσοκομμένο...

Το κάνουν λοιπόν, γιατί απλά μπορούν να το κάνουν...  ::)
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: rozy4 στις Ιούλιος 17, 2011, 11:37:03 μμ
Αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια της Χριστοφιλοπούλου, πού τα θυμηθήκατε;

Το "ωραίο" είναι ότι ένας αμω με 15 ώρες στην δ/θμια παίρνει 15/21 του μισθού του ακω ενώ στην πρωτοβάθμια παίρνει λιγότερα αφού αρκείται στα 15/24 . >:(
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: Damien στις Ιούλιος 17, 2011, 11:49:50 μμ
Αυτο που ουσιαστικα οριζει η ανωθι εγκυκλιος, επι της οποιας ακολουθησε αργοτερα διευκρινιστικη, ειναι οτι οι εκπαιδευτικοι της Β/θμιας που διατιθενται ολικα στην Α/θμια δεν μπορουν να εχουν λιγοτερο απο 21 ωρες υποχρεωτικο ωραριο διδασκαλιας, ανεξαρτητως του γεγονοτος οτι στη Β/θμια μπορει οι ιδιοι εκπαιδευτικοι να εχουν μειωμενο ωραριο διδασκαλιας λογω πολλων ετων προϋπηρεσιας (19/18/16 ωρες).
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: dimstella στις Ιούλιος 18, 2011, 05:42:15 μμ
ωραίο τσιφτετέλι χορεύει η ΟΛΜΕ
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: killbill στις Σεπτέμβριος 29, 2011, 03:05:40 μμ
Ισχύει ότι στο ωρολόγιο πρόγραμμα δεν επιτρέπεται από το νόμο η Γυμναστική να είναι 1η και 7η ώρα;

αν ναι θα ήθελα ναπαραθέσει κάποιος αν είναι εφικτό την αντίστοιχη νομοθεσία
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: kinegiros στις Σεπτέμβριος 29, 2011, 04:00:05 μμ
Ισχύει ότι στο ωρολόγιο πρόγραμμα δεν επιτρέπεται από το νόμο η Γυμναστική να είναι 1η και 7η ώρα;

αν ναι θα ήθελα ναπαραθέσει κάποιος αν είναι εφικτό την αντίστοιχη νομοθεσία

Μια πρόχειρη ματιά μπιλ που έριξα μου έδωσε αυτό

Γ4/745/18-12-1984 ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Θέματα Φυσικής Αγωγής
Σε ερωτήματα που μας έχουν υποβληθεί για θέματα Φυσικής Αγωγής, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

...........

4. Για λόγους βιολογικούς και υγιεινής, πρέπει ν` αποφεύγεται η γύμναση των μαθητών-τριών, την τελευταία ώρα του πρωινού και την πρώτη του απογευματινού κύκλου.

5. Κατά την καθημερινή λειτουργία του σχολείου, όταν καθηγητής Φ.Α. έχει την πρώτη ώρα μάθημα, πρέπει να φροντίζει σε συνεργασία με τον εφημερεύοντα καθηγητή, για την σύνταξη των μαθητών την πρώτη ώρα του πρωινού και απογευματινού κύκλου.


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: killbill στις Σεπτέμβριος 29, 2011, 04:10:32 μμ
σε ευχαριστώ πολύ.

πάντως τα 4 & 5 άρθρα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση.
Στο 4 λέει "να αποφεύγεται η 1η ώρα", και στο 5 λέει "αν έχει την 1η ώρα μάθημα"...
Μα πως να εχει την 1η ώρα μάθημα αφού αυτό πρέπει να αποφεύγεται;

Επομένως οι Γυμναστές δικαιολογημένα και με τον νόμο γκρινιάζουν γιατί με έβαλες 1η και γιατί με έβαλες 7η;
Άρα το ωράριό τους περιορίζεται 2η-6η. Μια χαρά για αυτούς!!
αυτα τα θεωρώ απαράδεκτα.
 Εξάλλου ένας γυμναστής εκτός από το πάρτε μια μπάλα και παίξτε, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ακόμα και μέσα στην τάξη, όπως να μιλήσει στα παιδιά για θέματα διατροφής, άθλησης, υγείας, να τους δείξει ντοκυμαντέρ κλπ

Πάω πάσο τότε
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: Βασίλης Πε02 στις Σεπτέμβριος 29, 2011, 04:20:55 μμ
σε ευχαριστώ πολύ.

πάντως τα 4 & 5 άρθρα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση.
Στο 4 λέει "να αποφεύγεται η 1η ώρα", και στο 5 λέει "αν έχει την 1η ώρα μάθημα"...
Μα πως να εχει την 1η ώρα μάθημα αφού αυτό πρέπει να αποφεύγεται;

Επομένως οι Γυμναστές δικαιολογημένα και με τον νόμο γκρινιάζουν γιατί με έβαλες 1η και γιατί με έβαλες 7η;
Άρα το ωράριό τους περιορίζεται 2η-6η. Μια χαρά για αυτούς!!
αυτα τα θεωρώ απαράδεκτα.
 Εξάλλου ένας γυμναστής εκτός από το πάρτε μια μπάλα και παίξτε, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ακόμα και μέσα στην τάξη, όπως να μιλήσει στα παιδιά για θέματα διατροφής, άθλησης, υγείας, να τους δείξει ντοκυμαντέρ κλπ

Πάω πάσο τότε

killbill μια και είσαι προγραμματιστής θα τα ακούσεις κι εσύ  ;) . Λοιπόν ο δικός μας φέτος ( νέος είναι ο ΠΕ03 , θα μάθει) έβαλε  στο εβδομαδιαίο ( προσωρινό) κάποιες μέρες 1η ώρα γυμναστική  και 7η ...Αρχαία  :o. Προς το παρόν δεν είπα τίποτα ,περιμένω το οριστικό ,αν διαπιστώσω ξανά τέτοιες "μπαταριές" θα ξαναεκραγεί ο Βεζούβιος ...
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: kinegiros στις Σεπτέμβριος 29, 2011, 05:39:32 μμ
bill λέει να αποφεύγεται η τελευταία ώρα του ΠΡΩΙΝΟΥ

δεν λέει να μην βάλεις λοιπόν 7η, αλλά καλό είναι να μην γίνει.

1η ώρα βάλε δεν υπάρχει περιορισμός εκτός και αν το σχολείο δουλεύει απογευματινή βάρδια
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: founes στις Οκτώβριος 01, 2011, 11:21:20 πμ
http://ischool.e-steki.gr/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82/%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%B3%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%89%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-41220/
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: matlab88 στις Οκτώβριος 03, 2011, 03:31:43 μμ
Ήθελα να ρωτήσω στο σχολείο σας με ποιόν τρόπο συνάξατε το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου σας :
1) Ποιός είναι ο υπεύθυνος προγράμματος
2) Αν χρησιμοποιείται κάποιο λογισμικό κατασκευής του
3) Αν κάνει ο εκπαιδευτικός  κάνει τις ώρες του και φεύγει από το σχολείο,  ή αν ανεξάρτητα από τις ώρες του κάθεται μέχρι να του επιτραπεί να φύγει.

Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: blueswire στις Οκτώβριος 03, 2011, 03:41:43 μμ
για το 3, έχω πάει σε 7 σχολεία μέχρι τώρα στην εκπαιδευτική πορεία μου (γυμνάσια - λύκεια), σε όλα έκανα τις ώρες μου και έφευγα εκτός αν υπήρχε ζήτημα με τις απουσίες, να δω κανένα γονιό, να κάνω κάποια δουλειά που εγώ ήθελα ή φωτοτυπίες που εγώ ήθελα. Ποτέ δεν αντιμετώπισα διευθυντή να μου πεί "θα καθήσεις μέχρι τις 2". Επίσης δεν έχω ακούσει να ισχύει κάτι άλλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: Κυκλάμινο στις Οκτώβριος 03, 2011, 03:53:52 μμ
Στο δικό μας σχολείο:
1) Το πρόγραμμα το φτιάχνει μαθηματικός
2) Με τη βοήθεια λογισμικού
3) Οι περισσότεροι συνάδελφοι παραμένουν στο σχολείο όσο διαρκεί το ωράριο διδ/λίας τους. Υπάρχουν και κάποιοι που συχνά κάθονται παραπάνω για δουλειές του σχολείου, χωρίς όμως να τους υποχρεώνει ο δ/ντής.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: bitch στις Οκτώβριος 03, 2011, 04:02:10 μμ
όταν ήμουν στο σχολείο
1. το πρόγραμμα το έφτιαχνε ο φυσικός  ( και όχι ο υποδιευθυντής όπως προβλέπεται)
2. μέσω λογισμικού
3. όταν τελείωνε ο καθένας από όσους δίδασκαν κατεύθυνση το μάθημά του στο τρίωρο την έκανε. Το σχολείο το φυλάγαμε ως τις 2 ( ενιοτε και αργότερα) οι εναπομείναντες μ@%%$%#ς λοιπών ειδικοτήτων που ως γνήσιοι "μαύροι" καθόμασταν απο πρώτη μέχρι έβδομη ώρα με τα απαραίτητα κενά ενδιάμεσα για να φαίνεται ότι κάποιος υπάρχει στο σχολείο.
Διευκρινίζω ωστόσο ότι προσωπικά είχα επιλέξει να έχω πολλά κενά ενδιάμεσα για να προλαβαίνω πρωτόκολλο, αρχειοθέτηση, survey, ΠΔΣ, τμήμα και διακίνηση αλληλογραφιας που τα είχα αναλάβει οικειοθελώς μεταξύ άλλων .
Οι υπόλοιποι "μαύροι' πάντως δεν φευγανε νωρίτερα γιατί είχαν θέσει 'βέτο" οι της κατεύθυνσης πως πρώτα βολεύονταν αυτοί και οι υπόλοιποι να πάνε να πνιγουνε....
όμορφος κόσμος...

ευτυχώς αυτά δε συμβαίνουν στα περισσότερα σχολεία... το συγκεκριμένο σκηνικό το χαμε εμείς ως πατέντα!
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: belas στις Οκτώβριος 03, 2011, 04:17:16 μμ
1) Το έκανε ο ίδιος ο δ/ντής με την βοήθεια 2-3 άλλων συναδέλφων (συνήθως Φυσικών - Μαθηματικών)
2) Δια χειρός αλλά από ότι γνωρίζω υπάρχει και το timetable
3) Κανείς δεν καθόταν αν δεν είχε μάθημα (συνήθως αυτός που είχε την πρωτελευταία ώρα μάθημα καθόταν και την τελευταία για μπλα-μπλα... χωρίς να είναι υποχρεωτικό).

Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: Pris στις Δεκέμβριος 07, 2011, 06:38:55 μμ
Υπηρετώ σ' ένα μουσικό σχολείο (εξ ου και το 9ωρο) της επαρχίας.

Εδώ που υπηρετώ έχουμε την εξής παρατυπία. Οι ώρες του μαθήματος είναι:
1η ώρα 45'
Διάλειμμα 5'
2η ώρα 45'
Διάλειμμα 10'
3η ώρα 40'
Διάλειμμα 10'
4η ώρα 40'
Διάλειμμα 10'
5η ώρα 40'
Διάλειμμα 5'
6η ώρα 40'
Διάλειμμα 5'
7η ώρα 30'
ΧΩΡΙΣ διάλειμμα
8η ώρα 30'
ΧΩΡΙΣ διάλειμμα
9η ώρα 30'

Όταν ρώτησα τι γίνεται και γιατί είναι έτσι οι ώρες, όλοι μου το γύρισαν αυτό λέει ο νόμος. Και φυσικά ρώτησα ποιος νόμος προβλέπει τις τελευταίες ώρες που είναι και οι πιο δύσκολες να μην υπάρχει διάλειμμα και η ώρα να είναι 30λεπτά. Μου είπαν γενικόλογα 3850/96 και ο 1824/88.

Έψαξα και βρήκα και τους δύο. Κανένας δεν αναφέρει οτιδήποτε σχετικό με το ωρολόγιο πρόγραμμα ή την διάρκεια των ωρών και των διαλειμμάτων.

Που μπορώ να κοιτάξω για να ενημερωθώ τι προβλέπει η νομοθεσία; Διότι πολλοί "συνάδελφοι" μπορεί να έχουν βολευτεί με αυτό το 30λεπτο των τελευταίων ωρών, εγώ όμως δεν μπορώ να "σκοτώνομαι" για να ολοκληρώσω το μάθημα σε 30 λεπτά! (που δεν είναι ποτέ 30 αφού δεν υπάρχει και διάλειμμα)

Όποιος μπορεί να με ενημερώσει. Να ξαναπώ ότι είναι μουσικό σχολείο (γυμνάσιο και λύκειο) και ίσως υπάρχει κάποια εξαίρεση από τα υπόλοιπα σχολεία.

Ευχαριστώ.
Υ.Γ. Το μόνο σχετικό που βρήκα είναι αυτό (http://users.sch.gr/efstratiou/TEE/vrario_lykeivn.htm). Δεν γνωρίζω αν για κάποιο λόγο αυτό δεν ισχύει στα μουσικά σχολεία.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: killbill στις Μάιος 25, 2013, 09:35:38 πμ
το ωρολόγιο πρόγραμμα προβλέπεται από το νόμο να το φτιάχνει ο διευθυντής ή ο υποδιευθυντής; υπάρχει κάτι να μου παραθέσετε πάνω σε αυτό;

άκυρο. βρήκα:
http://edu.klimaka.gr/nomothesia/kathhkontologio/542-nomothesia-kathikontologio-dieyuhntes-ypodieyuhntes.html (http://edu.klimaka.gr/nomothesia/kathhkontologio/542-nomothesia-kathikontologio-dieyuhntes-ypodieyuhntes.html)

Άρθρο 29 -Καθήκοντα και αρμοδιότητες των Διευθυντών σε σχέση με το Σύλλογο των Διδασκόντων
3. Σε συνεργασία με τους διδάσκοντες έχει την ευθύνη της σύνταξης του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου με γνώμονα την αποδοτική λειτουργία του.

Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: killbill στις Σεπτέμβριος 09, 2013, 06:34:06 μμ
Μιας και αύριο θα γίνει η ανάθεση καθηκόντων στον σύλλογο διδασκόντων, θέλω να ρωτήσω το εξής:

Γιατί συνηθίζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα να το αναλαμβάνει κάποιος συνάδελφος αφού ανήκει στα καθήκοντα των διευθυντών και όχι του συλλόγου διδασκόντων;

σε εσάς τι συνηθίζεται στο σχολείο σας;

μπορώ να επιμείνω στο ότι είναι καθήκον του διευθυντή και να μην το πάρω;
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: kinegiros στις Σεπτέμβριος 09, 2013, 06:45:04 μμ
Μιας και αύριο θα γίνει η ανάθεση καθηκόντων στον σύλλογο διδασκόντων, θέλω να ρωτήσω το εξής:

Γιατί συνηθίζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα να το αναλαμβάνει κάποιος συνάδελφος αφού ανήκει στα καθήκοντα των διευθυντών και όχι του συλλόγου διδασκόντων;

σε εσάς τι συνηθίζεται στο σχολείο σας;

μπορώ να επιμείνω στο ότι είναι καθήκον του διευθυντή και να μην το πάρω;

να πεις ότι δεν μπορείς άλλο να παίρνεις το πρόγραμμα. Θα το πεις από πριν στο Δ/ντη να το ξέρει και να βρει άλλον συνάδελφο, γρηγορα αυτό.  Με το ζόρι πρόγραμμα δεν βγαίνει... αυτό είναι γνωστό. Α και μαγκιές ότι θα το πάρεις θες δεν θες δεν χωράνε. Να τους κάνεις ένα πρόγραμμα #$%#^#$&% να μάθουν.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: beacon στις Σεπτέμβριος 09, 2013, 06:48:39 μμ
Σε όσα σχολεία έχω δουλέψει μέχρι τώρα (13 χρόνια) ποτέ δεν έβγαζε το πρόγραμμα ο δ/ντής. Πάντα ήταν συνάδελφος. Σίγουρα είναι δύσκολη δουλειά ( γκρίνιες, συνάδελφοι που πάνε σε άλλα σχολεία, κλ κλπ κλπ). Αν δεν το θέλεις, μπορείς όχι να πεις "αρνούμαι" (γιατί οι εποχές είναι λίαν πονηρές), αλλά να επισημάνεις ότι  θα ήσουν πιο αποδοτικός σε μια άλλη εργασία και αυτό είναι προς το συμφέρον του σχολείου. Αν σε στριμώξουν πολύ και δεν μπορέσεις τελικά να αρνηθείς, αυτό που σίγουρα πρέπει να ζητήσεις είναι να μην πάρεις άλλη εξωδιδακτική εργασία (πέραν των εφημεριών) όσο μικρός κι αν είναι ο σύλλογος. Γιατί πρόγραμμα θα βγάλεις πολλές φορές μέσα στη χρονιά και χώρια και των εξετάσεων-επιτηρήσεων. Αν βέβαια τους βγάλεις πρόγραμμα μέσω λογισμικού, εσύ θα το βγάλεις μεν μπαμ-μπαμ, αλλά να ξέρεις ότι αν θέλουν θα στο διαλύσουν στην πράξη.... κι αν σε σύλλογο θέσουν όλοι μαζί θέμα, θα αναγκαστείς να το αλλάξεις. Γνώμη μου επέμεινε μέχρι τέλους ότι θα δυσκολευτείς να ανταποκριθείς και ότι θες να βοηθήσεις το σχολείο από άλλο πόστο. Τράξηξέ το μέχρι αηδίας! Μπορεί να ψάξει αλλου τελικά ο δ/ντής!!!! Καλή τύχη με τη μοιρασιά!!!!! :) :)
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: greedo στις Σεπτέμβριος 09, 2013, 06:58:54 μμ
 Σε όσα σχολεία ήμουν το πρόγραμμα το έκανε συνάδελφος με τη βοήθεια λογισμικού.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: Siobaras στις Σεπτέμβριος 09, 2013, 07:23:57 μμ
Με χρήση λογισμικού, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες οι εκτυπώσεις και να μπορείς να κουνάς κάρτες, αλλά κατά τα άλλα με το χέρι.
Δεν ξέρω αν υπάρχει νεώτερη έκδοση που να δουλεύει καλύτερα, αλλά αυτό που έχω σέρνεται, ΔΕΝ βρίσκει τη βέλτιστη λύση και ΔΕΝ έχει όλους τους περιορισμούς που πρέπει να μπουν - με την έννοια ότι δεν μπορείς να ιεραρχήσεις περιορισμούς.
3 χρόνια τώρα όλοι είναι χαρούμενοι στο σχολείο μου.

Συμφωνώ 100% με το ότι πρέπει να το αναλαμβάνει αυτός που θα καταβάλει το μικρότερο κόπο, επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν έχει νόημα να το πάρει ένας φιλόλογος (π.χ. το λέω - μην πέσετε να με φάτε) και να έχουμε χάλια πρόγραμμα σε 1 μήνα, όπως ακριβώς δεν έχει νόημα να αναλάβει τη γιορτή ένας μαθηματικός (πάλι π.χ.), να δουλεύει 1 μήνα και να βγει μια μπούρδα.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: kinegiros στις Σεπτέμβριος 09, 2013, 08:08:10 μμ
Συμφωνώ 100% με το ότι πρέπει να το αναλαμβάνει αυτός που θα καταβάλει το μικρότερο κόπο, επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν έχει νόημα να το πάρει ένας φιλόλογος (π.χ. το λέω - μην πέσετε να με φάτε) και να έχουμε χάλια πρόγραμμα σε 1 μήνα, όπως ακριβώς δεν έχει νόημα να αναλάβει τη γιορτή ένας μαθηματικός (πάλι π.χ.), να δουλεύει 1 μήνα και να βγει μια μπούρδα.

σωστά όσα λες, αλλά δεν λαμβάνεις υπόψη τον παράγοντα κόπωση.
Αν το παίρνεις καιρό το πρόγραμμα και έχεις κουραστεί από τις γκρίνιες, τις αλλαγές, το υπουργείο, την δδε, τις άδειες, τις αναπληρώσεις, την αχαριστία, την μη αναγνώριση από τον δ/ντη  τότε ακόμα και αν ήσουν κάποτε αποτελεσματικός με μικρό κόπο μπορεί να έχει γυρίσει τούμπα η κατάσταση και να μην μπορείς άλλο.
Οπότε προσθέτω ως σημαντικό παράγοντα σε όσα είπες την καλή διάθεση
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: giokspy στις Σεπτέμβριος 09, 2013, 08:22:31 μμ
Αν το σχολειο δεν ειναι μεγαλο, ξερεις να δουλευεις το ask time tables και οι απαιτησεις των συναδελφων λογικες δεν ειναι δυσκολο. Εγω σε γυμνασια επαιρνα ευχαριστως προγραμμα. Σε επαλ ηταν λιγο δυσκολο λογω των πολλων ειδικοτητων.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: ekai στις Σεπτέμβριος 10, 2013, 03:24:03 μμ
¨Ενα φοβερό και ελεύθερο λογισμικό για πρόγραμμα είναι τo FET. Έχει μονάδα προγραμματισμού το μάθημα και όχι το τμήμα και αυτό σου λύνει τα χέρια.Υστερεί μόνο στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων.Σε αποζημιώνει όμως με το παραπάνω γιατί τρέχει με άπειρους περιορισμούς.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: killbill στις Σεπτέμβριος 10, 2013, 06:00:42 μμ
παιδιά σωστά τα όσα λέτε παραπάνω, απλά εγώ ρώτησα γιατί αφού ο νόμος λέει ότι είναι καθήκον του διευθυντή το πρόγραμμα, τότε γιατί να τίθεται θέμα στο σύλλογο για το ποιος θα το αναλάβει;

Δεν ρώτησα τι να κάνω για να μην μου το φορτώσουν!
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: kinegiros στις Σεπτέμβριος 10, 2013, 11:02:10 μμ
Σε συνεργασία με τους διδάσκοντες έχει την ευθύνη της σύνταξης του ωρολογίου

εσύ είσαι η συνεργασία, αυτός είναι η ευθύνη, οκ ?
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: killbill στις Σεπτέμβριος 11, 2013, 07:51:45 πμ
Σημασία έχει το ποιός το συντάσσει τελικά, ποιός θα χτυπηθεί ώρες για να βγεί. Ο συνεργάτης ή ο διευθυντής;

Θες να πεις ο διευθυντής έχει την εποπτεία, αλλά το κουπί το τραβάει αυτός που θα οριστεί υπεύθυνος; Γιατί εγώ δεν βλέπω πουθενά ότι ορίζεται κάποιος υπεύθυνος για το πρόγραμμα.

Και εξάλλου στην πρόταση "Σε συνεργασία με τους διδάσκοντες έχει την ευθύνη της σύνταξης του ωρολογίου", έχει πληθυντικό! δεν απευθύνεται σε έναν συγκεκριμένο καθηγητή.

Η φράση "έχει την ευθύνη της σύνταξης" σημαίνει ότι o διευθυντής είναι ο υπεύθυνος για την σύνταξή του, δηλαδή αυτός το συντάσσει. Δεν εποπτεύει.

Εγώ το ερμηνεύω ότι ο διευθυντής θα κτυπηθεί να βγάλει το πρόγραμμα, απλά συνεργάζεται με τους διδάσκοντες για τυχόν κωλλύματα που έχει κάποιος κλπ.

τέλος πάντων το κουράσαμε πολύ.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: giokspy στις Σεπτέμβριος 11, 2013, 08:08:12 πμ
Ο διευθυντής και με την αυξηση του ωραριου εχει παρα πολλα πραγματα να κανει οπότε δε νομιζω κανένας να βγαζει προγραμμα.  Αν το σχολειο ειναι μεγαλο και πολυποικιλο τα πραγματα ειναι δύσκολα. Θυμαμαι παλιότερα στο επαλ ο προγραμματίστης έβγαζε καθε βδομάδα προγραμμα για ολο το χρονο και καθε φορα που το έβγαζε εξαφανίζονται γιατι τον περίμενε ουρά παραπόνων. Άντε να ικανοποίησεις 80 καθηγητες με ενα σορό ειδικοτητες
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: greedo στις Σεπτέμβριος 11, 2013, 09:40:50 πμ
¨Ενα φοβερό και ελεύθερο λογισμικό για πρόγραμμα είναι τo FET. Έχει μονάδα προγραμματισμού το μάθημα και όχι το τμήμα και αυτό σου λύνει τα χέρια.Υστερεί μόνο στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων.Σε αποζημιώνει όμως με το παραπάνω γιατί τρέχει με άπειρους περιορισμούς.
Μόλις το κατέβασα και το δοκιμάζω! Φαίνεται ενδιαφέρον με μία πρώτη ματιά!

Btw, δεν είμαι προγραμματιστής στο σχολείο μου.  8)
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: Siobaras στις Σεπτέμβριος 12, 2013, 07:03:04 πμ
Συμφωνώ 100% με το ότι πρέπει να το αναλαμβάνει αυτός που θα καταβάλει το μικρότερο κόπο, επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν έχει νόημα να το πάρει ένας φιλόλογος (π.χ. το λέω - μην πέσετε να με φάτε) και να έχουμε χάλια πρόγραμμα σε 1 μήνα, όπως ακριβώς δεν έχει νόημα να αναλάβει τη γιορτή ένας μαθηματικός (πάλι π.χ.), να δουλεύει 1 μήνα και να βγει μια μπούρδα.

σωστά όσα λες, αλλά δεν λαμβάνεις υπόψη τον παράγοντα κόπωση.
Αν το παίρνεις καιρό το πρόγραμμα και έχεις κουραστεί από τις γκρίνιες, τις αλλαγές, το υπουργείο, την δδε, τις άδειες, τις αναπληρώσεις, την αχαριστία, την μη αναγνώριση από τον δ/ντη  τότε ακόμα και αν ήσουν κάποτε αποτελεσματικός με μικρό κόπο μπορεί να έχει γυρίσει τούμπα η κατάσταση και να μην μπορείς άλλο.
Οπότε προσθέτω ως σημαντικό παράγοντα σε όσα είπες την καλή διάθεση

Αν υπάρχουν πολλοί μίζεροι στο σύλλογο, γκρίνιες θα υπάρχουν συνέχεια.
Π.χ. ο άλλος μπορεί να γκρινιάζει γιατί του πήρες 5 παιδιά από το τμήμα για πρόβα.
Η καλή διάθεση που λες, είναι απαραίτητη για να μην υπάρχουν γκρίνιες γενικότερα.

Σχετικά με το πρόγραμμα και τις γκρίνιες, το πιο απλό (αν δεν το βγάζεις με χέρι, αλλά μέσω προγράμματος) είναι να φωνάξεις τους γκρινιάρηδες πριν πατήσεις το κουμπί. Έχοντας απόδειξη ότι δεν μεροληπτείς υπέρ ή κατά κάποιου, κανείς δεν έχει βάση για γκρίνια.

Επίσης, αν είσαι στο ίδιο σχολείο για χρόνια, κάθε χρόνο το πιθανότερο είναι να βελτιώνεσαι (μαθαίνεις καλύτερα τις προτιμήσεις των συναδέλφων, τους αυστηρούς περιορισμούς, τα συχνά προβλήματα που εμφανίζονται, κλπ.

Αν, βέβαια, έχεις φτάσει σε σημείο να το σιχαίνεσαι, τότε παύει να ισχύει το ότι "είσαι ο κατάλληλος για αυτή τη δουλειά" και πρέπει να βρεθεί άλλος.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: killbill στις Σεπτέμβριος 12, 2013, 04:00:01 μμ
Siobaras, μακάρι με ένα πάτημα ενός κουμπιού να έβγαινε το πρόγραμμα. Όπως θα ξέρεις και εσύ χρειάζεται και πολύ δουλειά μετά χειροκίνητα, μετακινώντας καρτέλες. Το πρόγραμμα βελτιώνεται πολύ όταν επεμβάινεις και εσύ με το χέρι. Δυστυχώς ο υπολογιστής δεν σου βγάζει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Οπότε δεν είναι εφικτό να τους μαζέψεις όλους πριν το πάτημα του κουμπιού.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να τεθούν κάποια όρια. Δηλαδή να ξεκαθαρίσει ο προγραμματιστής στο σύλλογο ότι θα φροντίσει για κάποια αυτονόητα πράγματα όπως πχ κανείς δεν θα έχει απο 1η μέχρι και 7η ώρα, σε κανέναν δεν θα του βάλεις 2-3 κενά μέσα στην ίδια μέρα κλπ, και να συμφωνήσουν όλοι σε αυτό και ότι μέχρι εκεί θα το δουλέψεις.
Από κει και πέρα ο κάθε συνάδελφος να το αναλάβει προσωπικά για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του ανάγκες, και να κάτσει να σπάσει μόνος του το κεφάλι του και να έρθει και σε συννενόηση με τους υπολοίπους για να το φέρει στα μέτρα του. Δεν χρωστάει τίποτα ο προγραμματιστής να χάνει τα απογεύματά του για να ικανοποιήσει τις ιδιοτροπίες του καθενός.
Σε όποιον δεν αρέσει να βρει άλλη δουλειά όπου εκεί θα του έχουν καλύτερο πρόγραμμα!

Όταν μπαίνουν προσωπικές προτιμήσεις του στυλ, μη με βάζεις πρωι δεν μπορώ να ξυπνάω κλπ τότε εκτός του ότι είναι ντροπή για τον κλάδο στις μέρες μας όπου άλλοι απολύονται, δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με το πρόγραμμα...

ΥΓ.
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω  σε κάτι που έγραψες παραπάνω, γιατί έχω δει και φιλόλογο να βγάζει άριστα το πρόγραμμα αλλά και μαθηματικό να κάνει άψογες σχολικές γιορτές!!  ;D
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: Siobaras στις Σεπτέμβριος 12, 2013, 10:04:42 μμ
ΥΓ.
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω  σε κάτι που έγραψες παραπάνω, γιατί έχω δει και φιλόλογο να βγάζει άριστα το πρόγραμμα αλλά και μαθηματικό να κάνει άψογες σχολικές γιορτές!!  ;D

"Π.χ." έγραψα...
Κι εγώ έκανα γιορτή 25 Μάρτη σε ΕΠΑΛ παλιότερα και ο υποδιευθυντής είπε "Είναι η πρώτη γιορτή μετά από 15 χρόνια στην οποία δεν κοιμάμαι".

Τώρα, για το πρόγραμμα, δεν ξέρω τι κάνει ο καθένας, αλλά και να αφιερώσεις κάποια απογεύματα δεν είναι και τίποτα τραγικό.
Το "κουμπί" που είπα παραπάνω, είναι για την περίπτωση που έχεις σύλλογο με πολλούς γκρινιάρηδες.
Όταν βλέπεις ότι ποτέ δεν θα είναι όλοι χαρούμενοι, κάνεις τα εξής:

1) Φωνάζεις τους πάντες και τους ζητάς ΜΙΑ προτίμηση. Π.χ. όχι συνεχόμενο 4ωρο, όχι συνέχεια πρώτες ώρες, κλπ.
2) Μετά τους δείχνεις ότι έχεις παραμετροποιήσει τις απαιτήσεις τους.
3) Πατάς το κουμπί.
4) Λες : "Κύριοι και κυρίες, αυτό το πρόγραμμα βγήκε, με αξιοκρατικό τρόπο και με αυτά που ζητήσατε. Όποιος δεν είναι χαρούμενος, μπορεί να αναλάβει να κάνει καλύτερη εργασία από εμένα."

Δεν μπορώ να φανταστώ να το κάνω ποτέ ο ίδιος, αλλά, πάλι δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να γκρινιάζει επειδή θα φάω ένα απόγευμα (ή και 2).
Το παραπάνω το προτείνω σε όσους έχουν αυτή την ανάθεση εργασίας, ενώ την απεχθάνονται, ή τους φαίνεται δύσκολη.
Προσωπικά, προτιμώ να χάσω το Σ-Κ μου και να το ξαναχάσω σε 15 μέρες που θα μας έρθει ένας καινούριος φιλόλογος, από το να μετράω απουσίες κάθε μέρα και να στέλνω γράμματα στους γονείς.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: perastikos_kav στις Σεπτέμβριος 12, 2013, 10:12:47 μμ
Το μόνο πρόβλημα με το πρόγραμμα είναι η γκρίνια κάποιων συναδέλφων. Μια δυσκολία υπάρχει μόνο στα ΕΠΑΛ, γιατί πρέπει να ικανοποιηθούν πολλοί διαφορετικοί περιορισμοί (συνδιδασκαλίες, διαθέσιμα εργαστήρια κλπ) και καμιά φορά το γραμμικό σύστημα είναι άλυτο.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: killbill στις Σεπτέμβριος 13, 2013, 07:27:30 πμ
"Π.χ." έγραψα...
Κι εγώ έκανα γιορτή 25 Μάρτη σε ΕΠΑΛ παλιότερα και ο υποδιευθυντής είπε "Είναι η πρώτη γιορτή μετά από 15 χρόνια στην οποία δεν κοιμάμαι".
Ωραίος!! το έχω κάνει και εγώ γιαυτό σου μίλησα εκ πείρας πριν!!

Τώρα, για το πρόγραμμα, δεν ξέρω τι κάνει ο καθένας, αλλά και να αφιερώσεις κάποια απογεύματα δεν είναι και τίποτα τραγικό.
Τραγικό δεν είναι. Τραγικό καταντάει όταν έχεις παράλογες απαιτήσεις σε έντονο ύφος και αφιερώνεις τον χρόνο σου για τους γκρινιάριδες χωρίς λόγο.

.....
3) Πατάς το κουμπί.
Θα το κάνω με βιντεοπροβολέα στην αίθουσα καθηγητών!!

Προσωπικά, προτιμώ να χάσω το Σ-Κ μου και να το ξαναχάσω σε 15 μέρες που θα μας έρθει ένας καινούριος φιλόλογος, από το να μετράω απουσίες κάθε μέρα και να στέλνω γράμματα στους γονείς.
ναι βρε συ έτσι σκέφτομαι και εγώ. Εξάλλου Μαθηματικοί είμαστε, μας αρέσουν τα καθήκοντα που σου σπάνε το μυαλό.
Το θέμα είναι όταν αρχίζουν και σπάνε και άλλα πράγματα..  ;D

Φέτος πάντως με την αύξηση ωραρίου και την μετακίνηση για συμπλήρωση ωραρίου δεξιά και αριστερά, δεν θα υπάρχουν και πολλές δυνατότητες ευελιξίας στο πρόγραμμα. Ίσως να είναι και πιο εύκολο! θα δείξει
τελος πάντων, καλή χρονιά και καλή δύναμη.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: ekai στις Σεπτέμβριος 13, 2013, 01:01:42 μμ
Κάντε μια δοκιμή στο λογισμικό FET, αξίζει το χρόνο σας. Εγώ δεν κάνω παρά απειροελάχιστα και συχνά τίποτα  με το χέρι και βάζω ένα σωρό παραμέτρους.
Είναι ελεύθερο και εύχρηστο με πολλά παραδείγματα, ενώ ήθελαν να μας πουλήσουν στο σχολείο ένα ακριβό και με πληρωμή για το φροντιστήριο..
Μη θεωρήσετε ότι κάνω διαφήμιση, απλά ξέρω τον κόπο της δουλειάς με το χέρι.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: demeb στις Σεπτέμβριος 24, 2013, 01:05:24 πμ
είναι δυνατόν στην ίδια μέρα να έχεις μάθημα τις 2 πρώτες ώρες και μετά τις 2 να έχεις πολιτιστικό πρόγραμμα; Τα τελευταία μπαίνουν κανονικά στο πρόγραμμα.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: killbill στις Σεπτέμβριος 24, 2013, 04:11:32 μμ
Επιτρέπεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα να μπουν την ίδια μέρα δύο ώρες από το ίδιο μάθημα;
Για παράδειγμα Μαθηματικά στην Α τάξη που είναι 5 ώρες (ή Αρχαία), μέσα στην ίδια μέρα (ή κάποιες μέρες) οι μαθητές να έχουν 2 ώρες συνεχόμενες (ή και διαφορετικές);

ορίζει ο νόμος οτι πρέπει να είναι υποχρεωτικά 1 ώρα σε μια μέρα;
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: ioanol στις Οκτώβριος 01, 2013, 05:30:20 μμ

Επιτρέπεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα να μπουν την ίδια μέρα δύο ώρες από το ίδιο μάθημα;
Για παράδειγμα Μαθηματικά στην Α τάξη που είναι 5 ώρες (ή Αρχαία), μέσα στην ίδια μέρα (ή κάποιες μέρες) οι μαθητές να έχουν 2 ώρες συνεχόμενες (ή και διαφορετικές);

ορίζει ο νόμος οτι πρέπει να είναι υποχρεωτικά 1 ώρα σε μια μέρα;

υποθέτω πως μιλάς για λύκειο.
τα αρχαία της Α λυκείου ειναι εγχειρίδιο και γνωστό νομίζω. Στο δικό μου σχολείο οι φιλόλογοι δέχονται να κάνουν 2 ώρες την ίδια μέρα , 1 γνωστό (αν το λέω σωστό) και μία εγχειρίδιο.
τα μαθηματικά στην Α λυκείου ειναι πλέον 3ώρες άλγεβρα και 2ώρες γεωμετρία για όλο το χρόνο. οπότε αν τα έχει αναλάβει ο ίδιος μπορεί να κάνει 1 ώρα γεωμετρία και 1 άλγεβρα
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: FKark στις Οκτώβριος 15, 2013, 08:36:56 μμ
Συνάδελφοι καλησπέρα,

Στο (μόνιμο) πρόγραμμα του σχολείου που βγήκε χτες υπάρχει μέρα που έχω από 1η έως και ώρα με ένα κενό - 7 ώρες μάθημα!!! Εννοείται ότι είπα ότι δεν δέχομαι την 8η ώρα και ότι είναι εξοντωτικές οι 7 ώρες μάθημα και οι απαντήσεις ήταν οι κλασικές ότι "κάθε χρόνο γίνεται αυτό", "και σε άλλα Λύκεια της πόλης αυτό κάνουν" (όντως) "δεν βγαίνει αλλιώς το πρόγραμμα" κτλ.
Είμαι σε ΓΕΛ, από διάθεση, για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο σχολείο και διδάσκω το μάθημα επιλογής της Β (Εφαρμογές Η/Υ). Επειδή τα επιλογής της Πληροφορικής είναι εργαστηριακά υπάρχει περιορισμός στο να είναι διαθέσιμο το εργαστήριο Πληροφορικής και όντως η εύκολη λύση για τον προγραμματιστή ήταν η 8η ώρα.
Ξέρω ότι η νομοθεσία αναφέρει για παρουσία μας στο σχολείο όχι πάνω από 6 ώρες την ημέρα, ότι δεν υπάρχει επίσημα θεσμοθετημένο τα επιλογής να γίνονται τελευταίες ώρες (άλλο αν έτσι γίνεται σχεδόν παντού γιατί βολεύει) και είμαι διατεθειμένος να τσακωθώ, το θέμα είναι να ξέρω αν όντως προβλέπεται κάπου η 8η ώρα και αν απαιτείται η συμφωνία του συλλόγου ή όχι. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει με νομοθεσία κτλ?
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: katerina05 στις Οκτώβριος 15, 2013, 09:16:22 μμ
δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω με νομοθεσία κτλ αλλά σε καμία περίπτωση δε πρέπει να δεκτείς να κάνεις 7 ώρες μάθημα την ίδια ημέρα :o :o :o ας βρουν άλλο τρόπο να βγάλουν ένα άνθρώπινο πρόγραμμα
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: oikat στις Οκτώβριος 16, 2013, 12:19:31 πμ
να μη το δεχτείς. Ούτε τα παιδιά θα το δεχτούν.

Στο δικό μου σχολείο το εργ. πληροφορικης είναι κοινό σε 2 σχολεία και επιπλέον είναι δεσμευμένο και τις ώρες των projects. και δεν βγαινει καμια 8η ώρα.....

να βάλουν κάτω τον ποπό να βγάλουν πρόγραμμα βολεύοντας όλους τους καθηγητές και όχι μόνο αυτούς που συμπαθούν περισσότερο.

Ο δ/ντης σου τι ειπε; Γιατί έχει μεγάλη σημασία και η στάση του και η σχέση του με τον άλλο καθηγητή αλλά και με σένα.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: FKark στις Οκτώβριος 16, 2013, 03:01:59 πμ
Είμαι σε σχολείο που όλοι σχεδόν είναι παλιοί  :o, κάποιοι έχουν παράπονα από το πρόγραμμα αλλά όχι το δικό μου το χάλι. Γενικά υπάρχει περίεργο κλίμα. Ο διευθυντής είπε τα ίδια και επέμενε ότι υφίσταται η 8η ώρα γενικά, ότι η διεύθυνση το δέχεται και το κάνουν και άλλα σχολεία της πόλης. Πήρα τηλ. σε ένα από αυτά και όντως το κάνουν. Του είπα ότι πρέπει να συμφωνήσω για να γίνει και ότι έπρεπε, αφού μιλάμε για 8η ώρα να το θέσει στο σύλλογο, δεν μου απάντησε και το αφήσαμε εκεί. Θα δω αύριο τι θα γίνει....
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: greedo στις Οκτώβριος 16, 2013, 03:18:17 πμ
 Τι είναι αυτό με την 8η ώρα; Καινούργιο φρούτο;;  >:( >:(
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: killbill στις Οκτώβριος 16, 2013, 03:55:04 μμ
Η 8η ώρα είναι μια ώρα "φάντασμα". Τη χρησιμοποιούν τα σχολεία όπου έχουν πχ έναν καθηγητή σε κάποιο μάθημα επιλογής (πχ πληροφορική), αλλά έχουν σχηματιστεί 2 τμήματα.
Με χρήση της 8ης ώρας, μπορεί να σχολάει το ένα τμήμα και να κάνει μάθημα το άλλο και αντίστροφα. Ουσιαστικά δεν γίνεται ποτέ και την κοπανάνε όλοι!

Να ρωτήσω κατι: μπορεί ένα τμήμα να κάνει ένα μάθημα Γενικής Παιδείας 2 ώρες μέσα σε μια μέρα; πχ Μαθηματικά Γενικής Γ τάξης, ή Θρησκευτικά μπορεί να είναι 2ωρο στην ίδια μέρα; ή αυτό απαγορεύεται από τον νόμο; δεν έχω βρει κάτι
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: katerina05 στις Οκτώβριος 16, 2013, 04:10:28 μμ
δε ξέρω αν απαγορεύεται απτο νόμο αλλά γίνεται συχνά για να εξυπηρετηθούν συνάδελφοι που συμπληρώνουν σε δύο κ τρία σχολεία ή γιατί δε βγαίνει το πρόγραμμα...τώρα βέβαια με τα μαθηματικά δε ξέρω αν γίνεται...
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: oikat στις Οκτώβριος 16, 2013, 09:07:51 μμ
fkark είναι απαράδεκτη και πάλι η κατασταση στο σχολειο σου.

Μπορείς:

1. να δεχτείς να κάνεις την 8η ώρα αλλά ξεκινώντας από την 3η-4η.

2. να πάρεις τηλέφωνο κάποιον της τοπικής ΕΛΜΕ σου

3. να δεις στο http://users.sch.gr/efstratiou/LYKEIO/vrario_lykeivn.htm το ωράριο των σχολείων όπου αυτό τηρείται από πολλά σχολεία, οπως και το δικο μου

4. http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/66-did-etos-argies-eortes.htm  διάβασα  ότι το ωράριο μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα τις τοπικές συνθήκες και με άδεια του οικειου περιφερειακου υπουργικου συμβουλιου.

Καλή τύχη!


Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: Κυκλάμινο στις Οκτώβριος 16, 2013, 09:49:17 μμ
Να ρωτήσω κατι: μπορεί ένα τμήμα να κάνει ένα μάθημα Γενικής Παιδείας 2 ώρες μέσα σε μια μέρα; πχ Μαθηματικά Γενικής Γ τάξης, ή Θρησκευτικά μπορεί να είναι 2ωρο στην ίδια μέρα; ή αυτό απαγορεύεται από τον νόμο; δεν έχω βρει κάτι
Και να μην απαγορεύεται από το νόμο, καλό είναι να αποφεύγεται από τον προγραμματιστή γιατί, αν για κάποιο λόγο, χαθούν οι ώρες της συγκεκριμένης ημέρας του 2-ώρου (π.χ. ημερήσιος περίπατος, αργία, κλπ), τότε εκείνη τη βδομάδα δεν θα γίνει καμία ώρα από το μάθημα αυτό.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: oikat στις Οκτώβριος 17, 2013, 12:03:58 πμ
και ξεχασα ότι δεν είναι υποχρεωτικο το εργαστηριο να ειναι συνεχομενο διωρο.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: FKark στις Οκτώβριος 17, 2013, 01:56:33 πμ
Στο πρόγραμμα που ήταν αναρτημένο σήμερα στον πίνακα ανακοινώσεων (επίτηδες δεν ρώτησα κανέναν) δεν υπήρχε η μουτζούρα και το "κυκλάκι" που είχαν μπει με το χέρι και σηματοδοτούσαν την 8η μου ώρα. Άρα αύριο Πέμπτη έχω 7ωρο. Από ότι κατάλαβα η 8η ώρα είναι κοινό μυστικό σε πολλά σχολεία ότι είναι παράτυπη αλλά βολεύει. Στη δικιά μου περίπτωση, που κάθε άλλο παρά βολεύει, αφού είναι παράτυπο δεν μπορούν να με υποχρεώσουν να το κάνω. Καλύπτομαι σίγουρα και από τον 1566/1985 που λέει για 6 ώρες το πολύ παραμονή στο σχολείο, άρα και να το πάνε στην κόντρα 14.05 θα σχολάω. Θα δείξει αύριο.

Ερώτηση: Αν χτύπα ξύλο συμβεί κάτι σε κάποιον μαθητή στις 14.15 καλύπτεται ο εκπαιδευτικός που κάνει 8η ώρα?
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: FKark στις Οκτώβριος 21, 2013, 09:05:45 μμ
Λοιπόν το πρόγραμμα άλλαξε αλλά όχι για την επίμαχη ημέρα! Παρέμεινε το 8ωρο με 1 κενό. Γίναμε μπίλιες με το Διευθυντή, μας άκουσε όλο το σχολείο. Έφτασε να μου πει ότι "εντάξει επιλογής εργαστηριακό μάθημα είναι 7η - 8η, δεν χρειάζεται να μιλάς πολύ στο μάθημα"! Ανένδοτοι και αυτός και αυτή που βγάζει το πρόγραμμα. Εγώ του είπα ότι είναι και παράτυπο και απάνθρωπο να έχεις 8ωρο και με καλύπτει ο νόμος 1566/85, βέβαια όταν υψώθηκαν οι τόνοι και με τις @!@$ που άκουγα σταμάτησα να μιλάω ήρεμα και με επιχειρήματα. Ο Υποδ/ντής που είναι πιο ψύχραιμος είπε ότι θα προσπαθήσει να βγουν οι πρώτες ώρες μου από το πρόγραμμα εκείνης της μέρας, ώστε να πηγαίνω 4η - 8η. Αν δεν γίνει αυτό θα κάνω έγγραφο στη Δ/νση και θα ζητήσω υποστήριξη από την ΕΛΜΕ.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: killbill στις Ιανουάριος 10, 2014, 07:00:08 μμ
Μιας και σε λίγες μέρες μπαίνουμε στο Β τετράμηνο στα Λύκεια, θέλω να ρωτήσω τι γίνεται με τους Φιλολόγους στην Γ τάξη Θεωρητικής Κατεύθυνσης, όπου αυξάνονται τα Λατινικά 1 ώρα και μειώνεται αντίστοιχα η Λογοτεχνία 1 ώρα, και είναι διαφορετικοί καθηγητές;

Συγκεκριμένα στο σχολείο μου έχουμε 3 τμήματα θεωρητικής, και ο ένας έχει πάρει τα Λατινικά και στα 3 τμήματα και  ο άλλος την Λογοτεχνία και στα 3 τμήματα. Και οι δύο συμπλήρωναν το ωράριό τους 21 ώρες.
Τώρα που αλλάζει στο Β τετράμηνο, τι θα πρέπει να γίνει; Αυτός της Λογοτεχνίας θα έχει 3 ώρες λιγότερες και αυτός των Λατινικών 3 ώρες περισσότερες;

Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: ioanol στις Ιανουάριος 10, 2014, 07:10:23 μμ
δεν γίνεται να κάνει υπερωρίες καθηγητής κάποιας ειδικότητας αν συνάδελφος της ίδιας ειδικότητας δεν συμπληρώνει ωράριο.

μία γνωστή μου φιλόλογος μου είχε πει πως είχαν αλλάξει και τις αναθέσεις τους, δεν θυμάμαι ακριβώς πως.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: kinegiros στις Ιανουάριος 10, 2014, 08:08:03 μμ
ακριβώς υπερωριακή αποζημίωση δεν θα πάρει και θα κάνει και 3 ώρες παραπάνω, ή είναι νεούδι και δεν το πήρε χαμπάρι  ή το ήξερε και ήθελε να πάρει το μάθημα γιατί το αγαπάει αγνά ή πονηρά (φροντιστήρια), διάλεξε και πάρε
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: killbill στις Ιανουάριος 11, 2014, 08:00:38 πμ
εσείς στα σχολεία σας τι κάνετε όσον αφορά τα Λατινικά και την Λογοτεχνία Γ Θεωρητικής;

γιατί η μόνη λύση που βλέπω εγώ είναι να τα έχει πάρει ο ίδιος καθηγητής και τα δύο αντικείμενα. Όμως και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό και μπορεί να αντιδράσουν οι Φιλόλογοι. Από την άλλη δημιουργείται μπέρδεμα με το ωράριό τους.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: Κυκλάμινο στις Σεπτέμβριος 09, 2014, 08:04:47 μμ
Γνωρίζει κανείς αν έχει αλλάξει κάτι στις ώρες των Θρησκευτικών στο Γενικό Λύκειο (από 2 ώρες σε Α, Β τάξη και 1 ώρα στη Γ); Ρωτάω γιατί διάβασα χθες αυτό το δημοσίευμα:
http://tanea24.gr/ste-prosfigi-gia-tin-meiosi-ton-oron-didaskalias-ton-thriskeutikon.3b748065ba9e66db9fef58eb1ffdc7a5.html
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: guestteacher στις Σεπτέμβριος 09, 2014, 08:18:06 μμ
Δες εδώ

http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%89%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-2014-2015
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: Κυκλάμινο στις Σεπτέμβριος 09, 2014, 08:26:27 μμ
Και εγώ αυτό είχα υπόψη μου, αλλά το δημοσίευμα κάνει λόγο για μείωση των ωρών με απόφαση του υφυπουργού τον περασμένο Ιούνιο...
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: blueswire στις Σεπτέμβριος 09, 2014, 08:55:29 μμ
προφανώς αναφέρεται όχι στα ΓΕΛ αλλά σε άλλο τύπο λυκείου... κακώς πάντως δεν γίνεται η επισήμανση
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: Dr_Michael στις Ιανουάριος 20, 2016, 04:57:27 μμ
Επιτρέπεται μάθημα Γ Λυκείου Πανελλαδικά εξεταζόμενο να γίνει σε μια μέρα ή θα πρέπει κάθε ώρα να είναι σε διαφορετική ημέρα; Θα ήθελα τη σχετική νομοθεσία αν γνωρίζει κανείς.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: kinegiros στις Ιανουάριος 20, 2016, 06:28:04 μμ
Επιτρέπεται μάθημα Γ Λυκείου Πανελλαδικά εξεταζόμενο να γίνει σε μια μέρα ή θα πρέπει κάθε ώρα να είναι σε διαφορετική ημέρα; Θα ήθελα τη σχετική νομοθεσία αν γνωρίζει κανείς.

κάτι που βρήκα είναι το παρακάτω...


Γ2/4889/21-09-2001 ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Ρύθμιση για την εφαρμογή του Ω.Π. στα Γυμνάσια και Λύκεια

Παρακαλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, κατά την κατάρτιση του Ωρολογίου Προγράμματος, η κατανομή των ωρών να γίνει με τρόπο ώστε κανένα μάθημα να μη διδάσκεται παραπάνω από μία (1) φορά την εβδομάδα την τελευταία ώρα. Θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα, ειδικότερα στο Λύκειο, τα μονόωρα μαθήματα που εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο να μη διδάσκονται την τελευταία ώρα.
Τα παραπάνω προτείνονται διότι την τελευταία διδακτική ώρα, αφ` ενός μειώνεται αισθητά ο συνολικός χρόνος διδασκαλίας, αφ` ετέρου δεν επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα εξαιτίας της φυσικής και πνευματικής κόπωσης των μαθητών.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: Dr_Michael στις Ιανουάριος 20, 2016, 06:39:53 μμ
κάτι που βρήκα είναι το παρακάτω...


Γ2/4889/21-09-2001 ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Ρύθμιση για την εφαρμογή του Ω.Π. στα Γυμνάσια και Λύκεια

Παρακαλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, κατά την κατάρτιση του Ωρολογίου Προγράμματος, η κατανομή των ωρών να γίνει με τρόπο ώστε κανένα μάθημα να μη διδάσκεται παραπάνω από μία (1) φορά την εβδομάδα την τελευταία ώρα. Θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα, ειδικότερα στο Λύκειο, τα μονόωρα μαθήματα που εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο να μη διδάσκονται την τελευταία ώρα.
Τα παραπάνω προτείνονται διότι την τελευταία διδακτική ώρα, αφ` ενός μειώνεται αισθητά ο συνολικός χρόνος διδασκαλίας, αφ` ετέρου δεν επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα εξαιτίας της φυσικής και πνευματικής κόπωσης των μαθητών.

Ευχαριστώ πολύ. Δεν λέει όμως αν μπορεί πχ ένα δίωρο μάθημα πανελλαδικά εξεταζόμενο να γίνει μέσα σε μια ημέρα πχ 2η και 3η ώρα.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: kinegiros στις Ιανουάριος 20, 2016, 07:32:38 μμ
Ευχαριστώ πολύ. Δεν λέει όμως αν μπορεί πχ ένα δίωρο μάθημα πανελλαδικά εξεταζόμενο να γίνει μέσα σε μια ημέρα πχ 2η και 3η ώρα.

αυτό για Γυμνάσιο στα μαθηματικά.... ίσως να δίνει το κλίμα.... δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο...

Γ2/123462/27-10-2011 Υπ. Παιδείας

Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθηματικών των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με τη διδασκαλία των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο και μετά από σχετική εισήγηση του Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (αρ. πρωτ. 6493/18-10-2011) σας γνωρίζουμε τα εξής:

...................

- Για παιδαγωγικούς λόγους, τα Μαθηματικά θα πρέπει να διδάσκονται μία (1) ώρα την ημέρα. Εξαίρεση μπορεί να υπάρξει μόνο στην περίπτωση κατά την οποία η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας επιβάλλει διαφορετική λύση.

Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: Dr_Michael στις Ιανουάριος 20, 2016, 07:34:00 μμ
αυτό για Γυμνάσιο στα μαθηματικά.... ίσως να δίνει το κλίμα.... δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου.
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: efi.. στις Οκτώβριος 09, 2016, 09:59:16 πμ
Ισχύει ότι ο καθηγήτης που είναι υπεύθυνος για το ωρολόγιο πρόγραμμα δεν κάνει εφημερίες;  Το σχολείο έχει 15 καθηγητές και 3 δεν συμπληρώνουν το ωράριο τους
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: kinegiros στις Οκτώβριος 09, 2016, 12:17:02 μμ


Ισχύει ότι ο καθηγήτης που είναι υπεύθυνος για το ωρολόγιο πρόγραμμα δεν κάνει εφημερίες;  Το σχολείο έχει 15 καθηγητές και 3 δεν συμπληρώνουν το ωράριο τους

Όχι δεν ισχύει, υποχρέωση έχουν όλοι να κάνουν εκτός και αν υπάρχει λόγος υγείας οπότε ο Σύλλογος μπορεί να απαλλάξει. Από την άλλη δεν είναι υποχρεωτικό να κάνουν όλοι τις ίδιες. Οπότε όσοι έχουν πάρει παραπάνω εξωδιδακτικά μπορούν να ελαφρυνθούν, αντίστοιχα όσοι δεν συμπληρώνουν να πάρουν παραπάνω. Αυτά φυσικά τα συζητάμε στο σύλλογο και σε πνεύμα ομόνοιας και λογικής γίνονται αποδεκτά.

Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: cgs στις Οκτώβριος 09, 2016, 02:56:43 μμ
Η εφημερία είναι εξωδιδακτική εργασία;;;
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: kinegiros στις Οκτώβριος 09, 2016, 11:26:22 μμ


Η εφημερία είναι εξωδιδακτική εργασία;;;

Όχι δεν είναι

Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: kostakkiss στις Σεπτέμβριος 13, 2020, 03:01:21 μμ
Γειά σας!

Έχει αλλάξει κάτι στο θέμα ανάθεσης του προγράμματος του σχολείου σε κάποιο εκπαιδευτικό; Το αναθέτει ο διευθυντής ή ο σύλλογος διδασκόντων; Τι γίνεται αν κανένας δεν το θέλει; Μπορούμε να βρούμε τι γράφει σχετικά ο νόμος;

Ευχαριστώ!
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: topsy στις Σεπτέμβριος 13, 2020, 03:09:33 μμ

Όχι δεν ισχύει, υποχρέωση έχουν όλοι να κάνουν εκτός και αν υπάρχει λόγος υγείας οπότε ο Σύλλογος μπορεί να απαλλάξει. Από την άλλη δεν είναι υποχρεωτικό να κάνουν όλοι τις ίδιες. Οπότε όσοι έχουν πάρει παραπάνω εξωδιδακτικά μπορούν να ελαφρυνθούν, αντίστοιχα όσοι δεν συμπληρώνουν να πάρουν παραπάνω. Αυτά φυσικά τα συζητάμε στο σύλλογο και σε πνεύμα ομόνοιας και λογικής γίνονται αποδεκτά.
Εφημερίες δεν κάνουν όσοι είναι σε πάνω από δύο σχολεία. Όσοι είναι σε δύο σχολεία κάνουν στο σχολείο οργανικής τους ή σε αυτό που έχουν τις περισσότερες ωρες
Τίτλος: Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
Αποστολή από: platonas στις Σεπτέμβριος 13, 2020, 03:15:37 μμ
Όπως όλες οι εξωδιδακτικές έτσι και για το πρόγραμμα ισχύει. Ο διευθυντής "εισηγήται και ο σύλλογος αποφασίζει". Φυσικά η απόφαση του συλλόγου μπορεί να είναι άλλη από αυτής της εισήγησης του διευθυντή.

(Απόσπασμα από το ΦΕΚ 1340/2002 - Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002)

5. Οργανώνει τον καταμερισμό των εργασιών στα μέλη του, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή, έτσι ώστε να αξιοποιούνται οι δυνατότητες όλων των μελών του και να εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα και η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας.

15. Όταν ο Σύλλογος, για οποιονδήποτε λόγο, αδυνατεί να αναθέσει στους εκπαιδευτικούς τη διδασκαλία μαθημάτων ή την κατανομή τάξεων και τμημάτων, την απόφαση παίρνει ο Διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο. Σε περίπτωση αδυναμίας να ανατεθούν εργασίες και τομείς ευθύνης εντός του σχολείου, την απόφαση παίρνει ο Διευθυντής.