Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - areth

Σελίδες: 1
1
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 05:42:26 pm »
Αν έχει κάποιος διάθεση και γνωρίζει με σιγουριά ας απαντήσει  στην ερώτησή μου: το ποσό που πληρωθήκαμε για τον Ιανουάριο περιλαμβάνει και τα αναδρομικά? Κάποιος συνάδελφος έγραψε ότι τα αναδρομικά θα αρχίσουν να τα κρατάνε απο Φεβρουάριο...απο την άλλη τα ΜΜΕ διαδίδουν ότι  ο μισθός Ιανουαρίου είναι τόσο μειωμένος λόγω αναδρομικών....τελικά τι ισχύει? δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα επιτραπεί να υπάρχουν διαφορές απο διεύθυνση σε διεύθυνση. Απο την άλλη, αν αυτό που πληρωθήκαμε είναι ο τελικός μισθός τότε ο καθένας απο μας (ή έστω απο όσους έχουν μικρή προυπηρεσία σαν εμένα) χρωστάει γύρω στα 800Ε απο Νοέμβρη και Δεκέμβρη...???

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63594974

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100018_28/12/2011_467395

2
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 07:26:06 pm »
Μια γρήγορη ερώτηση κι απο μένα...απο Ιανουάριο μας κρατάνε και τα αναδρομικά για τους μήνες που πληρωθήκαμε με το παλιό μισθολόγιο? Νοέμβρη, Δεκέμβρη? Διανύω τον τρίτο χρόνο ως μόνιμη και περίμενα μισθό γύρω στα 785...αλλά στη βεβαίωση μισθοδοσίας Ιανουαρίου έγραφε 693 και ημέρες απεργίας 2.... τα ψίχουλα μετράμε αλλά τεσπα...

3
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2010
« στις: Αυγούστου 27, 2010, 05:25:40 pm »
Καλησπέρα,
είμαι νηπιαγωγός και διορίστηκα πέρσυ σε μια κωμόπολη στα χανιά. Όταν ήρθε η ώρα να πάρω οργανική, βρέθηκα να είμαι υπεράριθμη στο νηπιαγωγείο της οργανικής μου. (!) Τότε ένας αιρετός με συμβούλευσε να κάνω αίτηση για απόσπαση.(όλα αυτά τον Ιούνιο) Πριν απο λίγες εβδομάδες μαθαίνω ότι πήρα απόσπαση σε σχολείο στον ίδιο δήμο. Πάρα πολύ ωραία, έμεινα ευχαριστημένη, λύθηκε το θέμα σκέφτηκα... (το σχολείο είναι στον ίδιο δήμο που ήθελα εξαρχής και είχε και παραπάνω μόρια) Παίρνω βέβαια τηλέφωνο και στο γραφείο να σιγουρευτώ και όλα έδειχναν να είναι εντάξει! Πριν απο δυο μέρες ήρθα σε επικοινωνία με τις δύο συναδέλφισσες που είναι  ήδη τοποθετημένες στο συγκεκριμένο σχολείο και τι μαθαίνω??? Ότι η συνάδελφος της οποίας το κενό  θα καλύψω εγώ έχει άδεια μητρότητας και θα επιστρέψει τον Οκτώβρη!!!  Στην ουσία δηλαδή βρέθηκα να είμαι δεύτερη φορά υπεράριθμη..!
Εννοείται ότι έχω πάρει αμέτρητα τηλέφωνα στην Πρωτοβάθμια και το μόνο που έχω λάβει ως απάντηση είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ασχοληθούν με τις τοποθετήσεις των νηπιαγωγών γιατί επείγουν των δασκάλων!! Περιττό να πω ότι έχω ήδη κλείσει σπίτι + ξενοδοχείο για τις πρώτες μέρες γιατί το σπίτι δεν θα είναι διαθέσιμο μέχρι 5-6 Σεπτεμβρίου....τεσπα!!
Κατάσταση σουρεάλ....
Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σ'αύτην την περίπτωση? Θέλω να πω είμαι υποχρεωμένη να μείνω για ένα μήνα και ύστερα να με στείλουν όπου υπάρχει κενό? κι αυτό το κενό μπορεί να είναι και σε άλλο δήμο??? επίσης απο τη στιγμή που κρίνομαι υπεράριθμη και με στείλουν αλλού θα παίρνω τα μόρια του πρώτου σχολείου?

Κάθε απάντηση θα εκτιμηθεί δεόντως, ευχαριστώ προκαταβολικά!  ;)

4
LAaleXXX σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου σε σένα και σε όλους τα καλύτερα και μόνο, απο κάθε άποψη!
Φέτος έδινα για τρίτη φορά, και πραγματικά με βοήθησαν σε απίστευτο βαθμό οι συζητήσεις στο forum...
Κορίτσια, όσες δεν τα καταφέρατε αυτή τη φορά μην απογοητεύεστε. Να φροντίζετε τον εαυτό σας για να'στε γερές, να έχετε πίστη, πείσμα και όλα θα πάνε καλά. Δεν θα του περάσει του Ασεπ!!! Κι εδώ θα συναντιόμαστε, να τα λέμε και να βοηθάμε η μία την άλλη...όλες για μία και μία για όλες  ;)

5
Κορίτσια σε πρώτη φάση θα ήθελα να πώ πολλά συγχαρήτήρια σε όλους, διοριστέους και μη. Σας αξίζουν τα καλύτερα, πραγματικά!
Κατα δεύτερον θα ήθελα κι εγώ να καταθέσω την εμπειρία μου. Διορίζομαι με την πρώτη φουρνιά οπότε ίσως βοηθήσω να κατανοήσουμε τι περίπου ζητούν οι εξεταστές..
Η δραστηριότητά μου (πείραμα) είχε την εξής δομή + σημεία κλειδιά:

-Αφόρμηση: Αναφορά στην μεταγωγική σκέψη του παιδιού, που κινείται απο το μερικό στο μερικό. Ενα παιδί μπορεί να πεί : " Κυρία είναι βράδυ τώρα, γιατί νυστάζω". Η πρόταση αυτή προκαλεί αντιδράσεις των άλλων παιδιών και συζήτηση σχετικά με τη μέρα και τη νύχτα.."νύχτα έχουμε όταν σκοτεινιάζει"..κτλ.

-Προετοιμασία: Η εκπαιδευτικός αφού βεβαιωθεί για το ενδιαφέρον των παιδιών σχετικά με το θέμα, προετοιμάζει την δραστηριότητα. Εδώ αναφέρω ότι προέρχεται απο την Μελέτη Φυσικού Περιβάλλοντος με

6
Ευχαριστώ Ριτάκι, κατάλαβα τι εννοείς   :)
Dionisiac θα ήθελα απλά να διευκρυνίσω ότι δεν εννοούσα πως αλλάζουμε θέμα μόνο και μόνο επειδή κάποιος αναφέρθηκε σε κάτι άλλο. Ας υποθέσουμε όμως πως το θέμα της unisef δεν τραβάει όπως λές και το παιδί που μοιράζεται τον ενθουσιασμό του για το λιοντάρι που είχε δει π.χ σ'ένα ντοκυμαντέρ και παρασύρει και τα άλλα παιδιά να εκφράσουν τα βιώματά τους που σχετίζονται με τα ζώα του δάσους (π.χ. επίσκεψη στο αττικό πάρκο), τότε ίσως έχει προκύψει ένα ωραιότατο project! Ολοκληρώνοντας λοιπόν τη θεματική σου προσέγγιση, μπορείς να προχωρήσεις σε δραστηριότητες ανίχνευσης για να βεβαιωθείς ότι τα παιδιά ενδιαφέρονται για το καινούργιο θέμα και να διαπιστώσεις πώς επιθυμούν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με αυτό.
Αυτά, πάω να δω κανένα επεισόδιο απ'τη φρουτοπία.. ;D

7
Συμφωνώ, σίγουρα είναι καλύτερο να ολοκληρωθεί η αρχική δραστηριότητα και σε καμία περίπτωση δεν τα διακόπτεις αν κυλάει ομαλά η δραστηριότητα.. Αν όμως έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους, δεν είναι προτιμότερο να προχωρήσω σ'αυτό που τους τράβηξε περισσότερο και στο τέλος να αξιολογήσω το τι πήγε στραβά στην πρώτη και πως θα μπορούσα να την αναδιαμορφώσω? 

8
Καλησπέρα,
εγώ προσωπικά διαφωνώ με την άποψη της συμβούλου και θεωρώ ότι δεν έδωσε καν κάποιο σαφές επιχείρημα. Τι σημαίνει λάθος μονοπάτια? Αν σε μια δραστηριότητα μαθηματικών, (χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο παράδειγμα της dionisiac) προκύψει απο τα παιδιά ενδιαφέρον για τη διάκριση των χρωμάτων, πιστεύω πως ο/η νηπιαγωγός πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα και να διαμορφώσει μια σχετική δραστηριότητα και  ίσως τελικά η γνώση που θα αποκομίσουν τα παιδιά αλλά και η γενικότερη συμμετοχή τους να είναι πολύ πιο ενθουσιώδης και έτσι το αποτέλεσμα να είναι πιο ουσιαστικό. Εξάλλου, υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε να ξαναγυρίσει αργότερα σε κάποια πιο κατάλληλη στιγμή στους στόχους που είχε θέσει αρχικά. Αυτή την άποψη δεν διατυμπανίζει και ο οδηγός? Ιδιαίτερα για τα μαθηματικά, η κατάλληλη προσέγγισή τους υποτίθεται πως είναι μέσα απο την επίλυση προβλημάτων και όταν αυτά προκύπτουν αβίαστα, σαν αναγκαιότητα, είναι μεγαλύτερη και η συμμετοχή των παιδιών. Οπότε, ο/η νηπιαγωγός έχει αρκετά περιθώρια ελευθερίας και ευελιξίας ώστε να αναπροσαρμόζει τους στόχους του με βάση το τι εισπράτει απο τα παιδιά.  :)

9
Σ'ευχαριστώ Ριτάκι  :-[! Καμιά φορά οι λέξεις ζωνανεύουν στη σκέψη μας και μας δίνουν έμπνευση... Ισως αν αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο τις θεωρίες, τους ορισμούς και τους υποορισμούς και δεν χαθούμε στις λεπτομέρειες παρα μόνο κρατήσουμε την ουσία, σε συνδυασμό με μπόλικη κριτική σκέψη, θα μπορούσαμε να κάνουμε θαύματα στην πράξη... Εξάλλου και οι θεωρίες απο την εμπειρία και την πράξη δεν έχουν βγεί? (τρελή αμπελοφιλοσοφία για Κυριακή απόγευμα, ε? νιώθω μεθυσμένη και μόνο που τα σκέφτομαι όλα αυτά  ;D)
Εχεις δίκιο για τις ενοχές...ο εκπαιδευτικός που νιώθει ενοχές είναι αυτός που επαγρυπνά και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.... ;)

10


Συμφωνώ, Ρίτα, με το ότι είναι απαραίτητοι οι ορισμοί και οι θεωρίες για να έχουμε μία επιστημονική βάση πάνω στην οποία στηρίζουμε τις εκπαιδευτικές μας πράξεις. Ως υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητο να αναρωτιόμαστε διαρκώς, γιατί, πώς και με τί θα πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε κάθε φορά. Το αρνητικό για μένα είναι ότι ο κάθε θεωρητικός χρησιμοποιεί διαφορετικές εκφράσεις και ελαφρώς αλλοιωμένες ερμηνείες, ίσως με σκοπό να προχωρήσει την εκάστοτε θεωρία ένα βήμα παραπέρα. Αυτό έχει σαν συνέπεια ο απλός θνητός, δηλ. εγώ, πάνω που νομίζει ότι κατάλαβε..να ξεκινά πάλι απο την αρχή! (αυτή την ενιαία συγκεντρωτική, την κυνηγούσα σε κάθε βιβλίο που διάβαζα μπας και την καταλάβω και κάθε φορά μπερδευόμουν χειρότερα...)
Οσον αφορά τη διαθεματικότητα, συμφωνώ μαζί σου titi6984, για το διαχωρισμό που κάνεις και γενικότερα για τον τρόπο που την περιγράφεις. Για μένα η δυσκολία βρίσκεται στο ότι σε κάθε βήμα σχεδιασμού με βάση τη συγκεκριμένη μεθοδολογία πρέπει να έχουμε υπόψιν τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών. Διαφορετικά η μορφωτική της αξία είναι μηδαμινή.   Αυτό είναι και το στοιχείο που διαφοροποιεί, κατα τη γνώμη μου πάντα, τη συγκεκριμένη μέθοδο και την κάνει φοβερά ανθρωπιστική, καθώς σέβεται τη διαφορετικότητα και εξαλείφει κάθε είδους εξαναγκασμού...κάτι που θα υποστούν, αναγκαστικά τα άμοιρα παιδάκια στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης. Και όταν λέω "εξαναγκασμού" εννοώ το να ασχοληθούν με μαθήματα που τα αφήνουν εντελώς αδιάφορα (προφανώς γιατί η/ο νηπιαγωγός δεν κατάφερε να τους προκαλέσει το ενδιαφέρον για μάθηση)...
Δεν ξέρω αν βγάζουν νόημα όλα αυτά, και συγχωρέστε μου τα όποια εκφραστικά ή ορθογραφικά λάθη...είμαι κι εγώ παιδί τη διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και τα Ελληνικά τα έμαθα σε μεγαλύτερη ηλικία.. ;)

11
Κλάδος ΠΕ60 Νηπιαγωγών / Απ: ΠΕ60 - B' Θεματική- Σύγκριση
« στις: Απριλίου 03, 2009, 04:33:51 pm »
Καλησπέρα σε όλες και όλους,
σε πρώτη φάση θα ήθελα να ευχηθώ καλη επιτυχία σε όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Μιας και είμαι μία απο τους υποψήφιους, για την ώρα εύχομαι να εξοπλιστούμε με μπόλικη υπομονή και να μη χάσουμε τις ελπίδες μας ως την ημέρα των αποτελεσμάτων. Απο'κει και πέρα εύχομαι να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοκρατία (όσον αφορά τη βαθμολόγηση) και...τι να πω.. ο θεός βοηθός.
Για να είμαι ειλικρινής παρακολουθούσα κατα καιρούς το forum και ήταν πράγματι εξαιρετικό αγχολυτικό ιδιαίτερα προ ασεπ εποχή. Ευχαριστώ όλους, αλλά ιδιαίτερα εσένα ritalamp.. πραγματικά θεωρώ ότι είσαι παράδειγμα προς μίμηση!! Τυχεροί οι μαθητές σου, θα γίνουν ξεφτέρια! Και δεν εννοώ μόνο τα νήπια ;) Να'σαι καλά!
Σε υπεράσπιση όσων έγραψαν δραστηριότητα με βασική επιδίωξη απο τη γλώσσα-προφορική επικοινωνία, ακούστε  τι με προβληματίζει . Μια τάξη, όπως αυτή που περιέγραφε η εκφώνηση, έχει τα ίδια παιδιά όλο το χρόνο, έτσι δεν είναι? Αυτό σημαίνει ότι κατα τη διάρκεια του χρόνου δεν θα γίνουν ποτέ δραστηριότητες απο την περιοχη της γλώσσας?
Για να μην σας κουράζω, η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι όποια δραστηριότητα κι αν έγραψε ο καθένας αν είναι τεκμηριωμένη, αν λαμβάνει υπόψη τα ξενόγλωσσα παιδιά και αν συμβαδίζει με το πνεύμα του οδηγού (βλέπε διαθεματικότητα) πιστεύω πως είναι σωστή.

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182834
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 1
Επισκέπτες: 620
Σύνολο: 621

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.046 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.