Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - konstantinat

Σελίδες: 123 ... 5
1
Συνάδελφε,δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις,αλλά και τους αναπληρωτές θεολόγους εγώ τους βλέπω στο φόρουμ κάθε χρόνο μόνο στις παραμονές των φάσεων αναπλήρωσης.Οταν ολόκληρο τον υπόλοιπο χρόνο οι θεολόγοι δεν συμμετέχουν στις συζητήσεις,τις ζυμώσεις,τις διαλεκτικές αντιπαραθέσεις,τους όποιους αγώνες του κλάδου των εκπ/κών,μην περιμένετε ούτε από την διοικούσα Εκκλησία,ούτε από τον οποιοδήποτε πολιτικό να παλέψει για τα δίκαιά σας.Εδώ μέσα,για παράδειγμα,πως ελπίζετε σε σεβασμό της ειδικότητάς μας,όταν δεν υπάρχει επαρκής ,τεκμηριωμένος, επιστημονικός λόγος (από τους πλέον αρμόδιους γι'αυτό και ειδικά από τους νεώτερους και,υποτίθεται,πιο δυναμικούς θεολόγους) απέναντι στην ημιμάθεια και την προκατάληψη που το σημερινό μιντιακό κατεστημένο προωθεί όσον αφορά στη θρησκευτική εκπ/ση;Πως ελπίζουμε σε βελτίωση της κατάστασης,όταν μας ενδιαφέρει μόνο ο δικός μας διορισμός;Προσέξτε:δεν κατακρίνω κανέναν,είναι λογικό να τρέχεις περισσότερο όταν καίγεσαι για δουλειά.Εάν,όμως,διορίζονταν τώρα οι 50-60 πρώτοι στον πίνακα,πιστεύω πως αυτόματα η πρόσφατη κινητοποίηση θα έπαυε.Λες και θα λυνόταν το πρόβλημα.Μα,συγνώμη,εάν πρόκειται μόνο για 50-60 άτομα,τότε γιατί να ενδιαφερθεί κάποιος πέρα από τους άμεσα θιγόμενους;Εάν παρατηρήσετε,οι φιλόλογοι π.χ. έχουν δουλέψει αρκετά τα τελευταία χρόνια για να καταφέρουν τα φετινά αποτελέσματα.

Εύχομαι,λοιπόν,συνάδελφοι να προσληφθείτε όσο το δυνατό πιο γρήγορα,αλλά από εκεί που θα είστε εύχομαι επίσης να μην εφησυχάσετε και να πλαισιώνετε τουλάχιστον τις ενώσεις θεολόγων,την ΠΕΘ,τον Καιρό.Εχει ανάγκη η πατρίδα και η Εκκλησία νέους και δυναμικούς θεολόγους με ανιδιοτελή κίνητρα.

Εξαιρετικός-για μία ακόμη φορά!!! Νομίζω πως ο συνάδελφος τα είπε όλα.
Υ.Γ. Να μην ξεχνάμε και το Σύνδεσμο Θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης που επίσης κάνει καλή δουλειά όσον αφορά τα αιτήματα του κλάδου.

2
Στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ (6/2/2012) ο καθηγητής Μπαμπινιώτης αναφέρεται σήμερα αναλυτικά στο Νέο Λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα, απαντώντας σε καίριες ερωτήσεις.

Αποκαλυπτικά είναι όσα αναφέρει για το μάθημα των Θρησκευτικών, για το οποίο μέχρι στιγμής είχε τηρηθεί σιγή ιχθύος από το Υπουργείο Παιδείας. Μεταφέρουμε κατά λέξη από το σχετικό δημοσίευμα την σχετική ερώτηση και την απάντηση του καθηγητή Μπαμπινιώτη:
Ερώτηση: Ποια θα είναι τα βασικά μαθήματα; Τα Θρησκευτικά τι θα γίνουν;


Απάντηση: Γλώσσα, Ιστορία, Μαθηματικά είναι τα βασικά. Όλα τα άλλα θα είναι επιλεγόμενα. Τα Θρησκευτικά θα είναι ένα από αυτά
.


Είναι μάλιστα χαρακτηριστική και μία ακόμη απάντηση του καθηγητή Μπαμπινιώτη σχετικά με την τύχη των επιλεγομένων μαθημάτων. Στην ερώτηση «Δεν εντοπίζετε κανένα πρόβλημα στο νέο σύστημα;» ο καθηγητής απαντά: «Ναι, ένα πρόβλημα θα είναι ότι οι επιλογές των μαθητών σε επιλεγόμενα μαθήματα ίσως περιοριστούν αναγκαστικά σε ένα μικρό σχολείο, σε ένα νησί, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Ενδεχομένως θα έχουν μειωμένες επιλογές επειδή θα έπρεπε να υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί και αυτό δεν θα μπορεί να γίνει».
πηγή:thriskeftika.blogspot

Ο καθηγητής Μπαμπινιώτης έχει τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν την αξία του μαθήματος και έχει ταχθεί υπερ της ύπαρξης του στο ελληνικό σχολείο. Τι μεσολάβησε λοιπόν και άλλαξε γνώμη είναι κάτι που πιθανόν να μη μάθουμε ποτέ (ή πολύ αργότερα, ίσως).
Πάντως, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι η κα. Διαμαντοπούλου, βλέποντας ότι ζει τις τελευταίες της ημέρες ώς Υπουργός Παιδείας (εύχομαι και ελπίζω και ως εκλεγμένη πολιτικός), βιάζεται με λύσσα να αποτελειώσει αυτό που ξεκίνησε μαζί με τις αλήστου μνήμης συμβούλους της: την αποδόμηση του βασικού σκοπού της εκπαίδευσης, τη μόρφωση, μετατρέποντας το ελληνικό σχολείο απλώς σε χώρο απόκτησης αποσπασματικών γνώσεων και δεξιοτήτων με μαθητές χωρίς κριτική σκέψη και προβληματισμούς, που είναι και επικίνδυνα εφόδια σε μια κοινωνία που πρέπει να υποταχθεί στους λίγους (και φυσικά δεν εννοώ ότι μόρφωση προάγεται μόνο από το ΜτΘ, για να προλάβω τους κακοπροαίρετους! Δεν είναι εξάλλου το μοναδικό επιλεγόμενο στο Νέο Λύκειο, κατά πως φάινεται...)
Πόσο βολικό φαντάζει όμως όλο αυτό το σχέδιο για το Λύκειο ενόψει των απολύσεων που απαιτεί η τρόικα στο δημόσιο τομέα! Πόσο εύκολα θα εκδιωχθούν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί, μιας και δεν θα υπάρχει πια μάθημα να διδάξουν...Πόσο ξεκάθαρα φαίνονταν όλα αυτά πολύ καιρό πριν ενώ εμείς, στην καλύτερη περίπτωση, πελαγοδρομόυσαμε και εξυπηρετούσαμε με τον τρόπο αυτό το σχέδιο αποπροσανατολισμού που δρομολογούσαν μεταξύ άλλων και πολλοί "ημέτεροι"-οι οποίοι τώρα που το καράβι βουλιάζει θα καταλάβουν πώς οι ινστρούχτορες τους είναι οι πρώτοι που έχουν φροντίσει να πηδήσουν από αυτό...
Συνάδελφοι, εύχομαι κουράγιο σε όλους γιατί έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες, όχι μόνο για τους θεολόγους, και πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί. Τα σχολεία είμαστε όλοι εμείς και οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας παρά τις συγχωνεύσεις, τις φωτοτυπίες, τα επιλεγόμενα και τις απολύσεις. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο τρώγοντας τις σάρκες μας, τώρα είναι η ώρα να φανούμε ενωμένοι απέναντι στον κοινό κίνδυνο, ακόμα και αν όλα δείχνουν να έχουν τελειώσει. 

3
Μια ακόμη παρέμβαση υπερ της υποχρεωτικότητας του ΜτΘ από το Σύνδεσμο Θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης:

http://thriskeftika.blogspot.com/2012/01/o_28.html#more

4
Μικρή χρονική παράταση παίρνει η κατάθεση στη

5
"Πέρασε στα… ψιλά της επικαιρότητας (σσ για την ακρίβεια, δεν καταγράφηκε παρά σε μερικά μονόστηλα) ότι από τα πρώτα πράγματα που απαίτησε ο Αρβανιτόπουλος στο υπουργείο Παιδείας ήταν η επαναφορά ως υποχρεωτικού του μαθήματος των Θρησκευτικών.

«Συζητάμε για όλα αλλά πρώτα θα επανέλθουν τα Θρησκευτικά» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός. Παράλληλα, βρίσκεται σε συζητήσεις με πρυτάνεις και μέλη της Ακαδημίας Αθηνών ώστε από τώρα να ξεκινήσει η συγγραφή των νέων σχολικών βιβλίων με σημεία αναφοράς στην κλασική ελληνική λογοτεχνία και ποίηση καθώς και στην Ιστορία.

Θυμίζουμε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση Σαμαρά διατυπωθείσα στην τελευταία ΔΕΘ ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως η ελληνική παιδεία ώστε οι μαθητές να μάθουν για την Ελλάδα , την Ιστορία της και τον πολιτισμό της και όχι να συμπεριφέρονται ως … «μαθητευόμενοι διεθνιστές» όπως τους κατάντησαν η Διαμαντοπούλου και παλαιότερα η Γιαννάκου".
πηγή:metrogreece.gr

Μεταφέρω, με κάθε επιφύλαξη, την παραπάνω είδηση ελπίζοντας πως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και είναι μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας να ανατραπεί το καταστροφικό "Νέο Λύκειο" που ευαγγελίστηκε η ηγεσία του ΥΠΔ

6
Τα Θρησκευτικά είναι το μοναδικό μονόωρο μάθημα του Τεχνολογικού Λυκείου που παρουσίασε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.  Το μάθημα θα διδάσκεται για μία ώρα στην Α΄ τάξη και για μία ώρα στη

7
Για να τελειώνω μια και καλή με αυτή την ιστορία-παρόλο που έχω τονίσει ότι απεχθάνομαι να χρησιμοποιώ το forum ως χώρο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και αδιέξοδων αντιπαραθέσεων:
@xaan (μιας και «αναμένετε» με αγωνία-ελπίζω ότι ο πληθυντικός δεν είναι της μεγαλοπρέπειας…):
Οφείλω να ομολογήσω ότι αρχικά δεν είχα καταλάβει το σκοπό αλλά και το νόημα της επίμαχης ερώτησης. Έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ίδια την Υπουργό, φαντάζομαι έχετε ενημερωθεί σχετικά, ότι το ΜτΘ έχει μετατραπεί σε επιλεγόμενο στην Γ’ τάξη του Λυκείου-με επιπλέον μείωση μιας ώρας στη

8
από που προκύπτει;

Όταν το "που" είναι ερωτηματικό, τονίζεται. Οπότε η σωστή γραφή είναι:
"από πού προκύπτει;"

9
Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ  Θ Ε Ο Λ Ο Γ Ω Ν  Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α Σ – Θ Ρ Α Κ Η Σ
Γραφείο 404, Θεολογική Σχολή ΑΠΘ, 54624 Θεσσαλονίκη
Τηλ. Επικ.– fax: 2310 997113, mail: theologoi@gmail.com, http://theologoi.wordpress.com
Θεσσαλονίκη, 2.05.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ
Κατά τη συνάντηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με εκπροσώπους των Θεολογικών Σχολών και των Θεολογικών Ενώσεων και Συνδέσμων της χώρας την 30η Απριλίου 2011 στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ι. Μ. Πεντέλης) το σύνδεσμό μας εκπροσώπησν τα μέλη του Συνδέσμου, ο καθηγητής της Παιδαγωγικής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κ. Ηρακλής Ρεράκης και ο υποψ. Διδάκτωρ του ίδιου Τμήματος θεολόγος Καθηγητής Ευάγγελος Πεπές, οι οποίοι μετέφεραν στη συνάντηση τις παρακάτω θέσεις του Συνδέσμου:
Η Εκκλησία, με βάση τη θεολογική και την ανθρωπολογική της διδασκαλία, έχει μια ολιστική προσέγγιση ως προς την παιδεία του νέου ανθρώπου... Στο σχέδιο για το Νέο Λύκειο γίνεται ένα παιδαγωγικό και ανθρωπολογικό λάθος, αφού υπερτιμάται η οικονομική και επαγγελματική πλευρά της μόρφωσης του νέου και υποβαθμίζεται η πνευματική, ηθική, κοινωνική και συναισθηματική. Είναι παράδοξο να προσπαθούμε να πείσουμε το Υπουργείο της Παιδείας για το τι σημαίνει ολοκληρωμένη παιδεία, μόρφωση και αγωγή ή πώς μορφώνεται στο σχολείο ο μαθητής για να γίνει ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος.

Ο ισχύων εκπαιδευτικός νόμος 1566 του 1985 στο 1ο άρθρο και στην 1η παράγραφο, αναφερόμενος στο θέμα αυτό, είναι εντελώς σαφής: «Σκοπός της Εκπαίδευσης είναι να συμβάλλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών. Ειδικότερα υποβοηθεί τους μαθητές να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι δημοκρατικοί πολίτες, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση, να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και να αποκτούν μέσα από τη σχολική τους αγωγή κοινωνική ταυτότητα και συνείδηση». Το Σύνταγμα επίσης (άρθρ. 16) ορίζει σαφώς ως στόχο της ελληνικής παιδείας την «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης».

Δεν κατανοούμε τους λόγους, που το Υπουργείο παιδείας παραβαίνει το Σύνταγμα και τον ίδιο τον ισχύοντα εκπαιδευτικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο μία από τις κύριες λειτουργίες του σχολείου είναι η κοινωνικοποίηση του μαθητή, που σημαίνει μια εσωτερίκευση τρόπων σκέψης και ζωής, συμπεριφορών, στάσεων, προτύπων, αρετών αξιών, που έχουν κληροδοτηθεί ως ελληνική ταυτότητα, μέσα από τη ζώσα κοινωνικοπολιστισμική και εκκλησιαστική παράδοση.

Το νέο σχέδιο για το Λύκειο, ειδικά σ’ αυτήν την ιστορική συγκυρία, θα έπρεπε, όχι να μειώνει, αλλά να ενισχύει τη γενική ανθρωπιστική κατάρτιση. Είναι αναγκαίο να βλέπουμε προφητικά το μέλλον, οπλίζοντας τους νέους μας, όχι μόνον με προσόντα που προάγουν την παραγωγικότητα, αλλά και με στοιχεία που τους βοηθούν να αντιμετωπίζουν με ανθρώπινο πρόσωπο και με κοινωνική, ηθική και πνευματική ευθύνη τις καταστάσεις, τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής, προσβλέποντας στην αιωνιότητα.

Είναι απορίας άξιον πως, ενώ η ίδια η υπουργός τονίζει ότι το νέο Λύκειο στοχεύει σε «αξίες», «συλλογικότητα», «αλληλεγγύη», «σεβασμό στους άλλους», ώστε να μπορεί να γίνει ο μαθητής «συνειδητός Έλληνας πολίτης του κόσμου, γνώστης της ταυτότητάς του στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον», στη συνέχεια υποβαθμίζει και αποδυναμώνει το μάθημα των θρησκευτικών, που, εκτός από τον πνευματικό και θεολογικό του προσανατολισμό, αποτελεί, επίσης, ένα βασικότατο ανθρωπιστικό και κοινωνικό μάθημα του σχολικού Προγράμματος, που υπηρετεί σε βάθος τους παραπάνω στόχους που θέτει και η ίδια η Υπουργός.

Γι΄ αυτούς τους λόγους καταλήγουμε στις παρακάτω προτάσεις:

1. Ως προς το θέμα της προαιρετικότητας του θρησκευτικού μαθήματος στη Γ΄ Λυκείου, θεωρούμε ότι η καθιέρωσή της, είναι βέβαιο ότι θα πλήξει κυριολεκτικά το όλον της Γενικής Παιδείας στο Λύκειο. Ο έφηβος στην ηλικία αυτή έχει αναπτύξει την ικανότητα της κριτικής του σκέψης και θα μπορούσε, πλέον, μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο και μια πλούσια θεματολογία, όπως αυτή που του προσφερόταν έως τώρα, στο μάθημα της χριστιανικής ηθικής να συνειδητοποιεί και να αφομοιώνει αξίες, πρότυπα και τρόπους ζωής, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του. Η τοποθέτηση του Θρησκευτικού μαθήματος στο Πρόγραμμα της Γ΄ Λυκείου σε μια θέση που είναι βέβαιο ότι κανείς μαθητής δεν θα το επιλέξει, αφού θα προτιμήσει αναγκαστικά άλλα μαθήματα που σχετίζονται άμεσα με τις πανελλαδικές εξετάσεις και την επιτυχία του σ’ αυτές, στερείται παιδαγωγικής θεμελίωσης.

Υπογραμμίζεται ότι η θεματολογία της διδακτέας ύλης της Γ΄ Λυκείου περιλαμβάνει θέματα ανεκτίμητης σπουδαιότητας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κοινωνικοποίησης του μαθητή όπως: Η ηθική συνείδηση, η ελευθερία, το κοινωνικό πρόβλημα, η ειρήνη, τα δύο φύλα, ο γάμος, η οικογένεια, η αυτοκτονία, τα ναρκωτικά, ο προβληματισμός για την τεχνολογία, το οικολογικό πρόβλημα, η βιοηθική, ο προβληματισμός για την πληροφορική και τα ΜΜΕ, το πρόβλημα του άγχους, η χαρά, η λύπη, το θέμα του θανάτου κ.ά.

Στην πραγματικότητα είναι πλέον εμφανές ότι το θρησκευτικό μάθημα, με αυτή την υποβάθμισή του στο επίπεδο του επιλεγομένου, εντάσσεται μόνον τυπικά στο πρόγραμμα της Γ΄ Λυκείου. Η πρότασή μας είναι να παραμείνει το μάθημα υποχρεωτικό και να γίνει δίωρο στη Γ΄ Λυκείου.

2. Ως προς το θέμα της μονόωρης διδασκαλίας του θρησκευτικού μαθήματος στη

10
πηγή: Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ευρεία σύσκεψη με θέμα τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν για το μάθημα των θρησκευτικών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Καισαριανής κ. Δανιήλ και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και εκπρόσωποι των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και εκπρόσωποι άλλων θεολογικών συνδέσμων.
Στη σύσκεψη κατέληξαν ομόφωνα ότι:
- Ενώ αριθμητικά οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στο Νέο Λύκειο φαίνεται να παραμένουν οι ίδιες, στην πράξη μειώνονται από πέντε σε τρεις υποχρεωτικές ώρες, καθότι προφανώς ο μαθητής της Γ’ Λυκείου θα προτιμήσει να επιλέξει κάποιο από τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας που τον ενδιαφέρει παρά το μάθημα των θρησκευτικών...
- Είναι τουλάχιστον παράδοξο το μάθημα των θρησκευτικών να μετατρέπεται σε μονόωρο στη

12
Δελτίο τύπου του Συνδέσμου Θεολόγων Μακεδονίας Θράκης για τα Θρησκευτικά στο Νεό Λύκειο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας δια

13
Τα καλά νέα είναι ότι τελικά το μάθημα θα είναι υποχρεωτικό στις δύο πρώτες τάξεις του λυκείου και άρα δεν εξοβελίζεται από την εκπαίδευση, όπως φαινόταν στην αρχή. Ωστόσο, η μετατροπή του σε μονόωρο στη

14
 http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=12175:oi-allages-stin-a-kai-b-likeiou-olo-to-sxedio-tou-ippaideias-mono-sto-esos&Itemid=1796
Όλο αυτό το διάστημα που τα δημοσιεύματα ήθελαν το ΜτΘ υποχρεωτικό και στις τρείς τάξεις του λυκείου προτίμησα να περιμένω και να μη βιαστώ να θριαμβολογήσω ακριβώς γι' αυτό το λόγο.
Από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές πως από τους πρωταρχικούς στόχους του Υπουργείου ήταν η υποβάθμιση (καθώς η εξαφάνιση προσέκρουε σε νομικά κωλύματα) των Θρησκευτικών και η συγκυρία της οικονομικής κρίσης και της ανάγκης "συμμαζέματος" των προσλήψεων στην εκπαίδευση τους ήρθε κουτί, ως φτηνή δικαιολογία.
Ας τρέχουμε τώρα να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, γιατί ως κλάδος για πολλοστή φορά είμαστε οι μεγάλοι χαμένοι της ιστορίας. Ελπίζω τουλάχιστον αυτή την ύστατη ώρα οι διάφοροι σύνδεσμοι θεολόγων να προσπαθήσουν-έστω και τύποις-να συντονιστούν σε μια κοινή ενέργεια αντίδρασης.

Σελίδες: 123 ... 5

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32937
  • Τελευταία: alex06
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1186013
  • Σύνολο θεμάτων: 19500
  • Σε σύνδεση σήμερα: 725
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 25
Επισκέπτες: 630
Σύνολο: 655

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.047 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.