Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - nikgre

Σελίδες: 123 ... 19
1
Φιλολογικά μαθήματα / Απ: Αρχαία Ελληνικά Α' Λυκείου
« στις: Αυγούστου 27, 2012, 12:36:37 am »
συάδελφοι , -αλτήρ - τι σημαίνει???!!! το ψαχνω παντου αλλα τίποτε κι ειμαι βεβαιη πώς κάπου το χω δει και αυτο και την μεταφρασή του... :-\
Στο λεξικό α.ε. του Σταματάκου αναφέρεται μόνο στον πληθυντικό "οι αλτήρες" (εκ του "ὰλλομαι") κι ως ερμηνεία δίνει: "βάρη τα οποία έφερον οι πηδόντες προς έντασιν της φοράς".

2
Καταπληκτική είναι η θεματογραφία του Ευστράτιου Τσουρέα από τις εκδόσεις Παπαδήμα! Το βιβλίο είναι ακόμα από την εποχή των Δεσμών και με διαβαθμισμένα κείμενα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!
Τώρα έπεσε στην αντίληψή μου αυτό το νήμα για τις θεματογραφίες και αμέσως στάθηκα στο συγκεκριμένο μήνυμα του nikgre, με το οποίο διαφωνώ παντελώς. Τη συγκεκριμένη θεματογραφία την έχω κι εγώ. Αν μιλάμε για το ίδιο βιβλίο, αυτό επιγράφεται: Ευστράτιος Τσουρέας, Αρχαία Ελληνική Θεματογραφία, εκδόσεις Παπαδήμα, 19902 (πρόκειται για τη δεύτερη - βελτιωμένη (!!) - έκδοση, δεν ξέρω αν υπάρχει νεότερη). Το βιβλίο είναι γεμάτο χονδροειδέστατα λάθη, αντιφάσεις εξόφθαλμες κ.λπ. Οι μεταφράσεις (κατά λέξη) είναι τόσο κακές, ώστε συχνότατα φτάνουν στο σημείο να είναι δυσκολότερες στην κατανόηση κι απ' το ίδιο το αρχαίο κείμενο.
Νομίζετε ότι διακατέχομαι από κάποια εμπάθεια για το συγκεκριμένο άτομο; Κάνετε λάθος! Απλές διαπιστώσεις κάνω. Μπορώ να φέρω συγκεκριμένα επιχειρήματα για να αποδείξω του λόγου το αληθές, αλλά θα το κάνω μόνο αν διαπιστώσω ότι υπάρχει ενδιαφέρον.
Sali, εγώ δεν έχω τη συγκεκριμένη θεματογραφία αλλά μία άλλη με έτος έκδοσης το 1991. Δεν είναι σε δεύτερη έκδοση, έχει διαφορετικό τίτλο (δεν τιτλοφορείται ως "θεματογραφία") κι έχει παράρτημα για το Θουκυδίδη. Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος και δεν εντόπισα εξόφθαλμα λάθη, όπως το βιβλίο που λες. Δεν ήξερα ότι υπήρχε κ άλλη θεματογραφία από τον ίδιο. Ως συγγραφέα γενικά δεν μπορώ να τον κρίνω, γιατί δε γνωρίζω καλά το συγγραφικό του έργο. Ίσως έχεις δίκιο! Ευχαριστώ πάντως για την επισήμανση, να έχω το νου μου στο μέλλον!

3
Αγαπητή καρχαρίνα (?) -αλήθεια, ποιο είναι το θηλυκό του καρχαρία;!- ;) ευχαριστώ που με αποκάλεσες "νεαρό", αλλά δεν ξέρω μήπως είμαι πιο γηραιός και ως εκ τούτου πιο σοφός περί των τμημάτων και κατευθύνσεών μας με μεγάλη θητεία σε αυτή την τάλαινα σχολή! :)
1) Η "κλασική" (?) αύτη "συνάδελφος" (?) :D σίγουρα δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα, αλλά γνωρίζεις ως γραυς αφενός ότι δεν είναι και λίγες οι περιπτωσάρες αυτές και αφετέρου ότι δημιουργούν στους άλλους μια εικόνα και μια εντύπωση λανθασμένη που εύκολα μπορεί να γενικευτεί.
2) Τα πανηγύρια, σοφή μου γραυ, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν και να αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή τα του κλάδου μας που οδεύει προς διάλυση και λεηλασία. Και χαίρομαι που συμφωνείς.
3) Τρισέλιδη απάντηση-ανάλυση δεν έγραψα βρε! Θα έγραφα μόνο σε κάποιο σοβαρό συνομιλητή και όχι σε υπερφίαλα και νεαρά και στην ηλικία και στο μυαλό παιδάκια. :)

ΥΓ: Σωστά συνειδητοποιώ μόλις ότι το "νεαρός" πήγαινε στον nikgre;! ... Και χάρηκα για λίγο! ;D
Θά 'θελες λιγουλάκι να σε προσφωνήσουν με αυτόν τον τίτλο... Τα διδακτορικά σας και στο πλησιέστερο ΚΑΠΗ! :) ;D ;D

4
Χαχαχα! Ψοφάω, πεθαίνω, τρελαίνομαι για φιλολογικό μαλλιοτράβηγμα! 8)
... Ρε πόσα κιλά άχυρο έχουμε στο κεφάλι μας! ::)
Αν και δεινος θαλάσσιος θηρευτής, μιλάς σοφά, ω καρχαρία!

5
συνάδελφοι λυπάμαι που θα το πω αλλά με ντοκυμαντέρ στην ιστορία κατεύθυνσης δε βγαίνει το πράγμα από πλευράς χρόνου. Δυστυχώς, το μάθημα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ οι μαθητές να το μαθαίνουν απέξω κι ανακατωτά! Γι αυτό κατά τη διάρκεια της παράδοσης εγώ προσωπικά δίνω το σχεδιάγραμμα του κεφαλαίου, τούς δίνω σε φωτυπία τους ορισμούς που τυχόν υπάρχουν, διασαφηνίζουμε απορίες ή δυσνόητους όρους και έχουμε και στον πίνακα γραμμένο έναν χρονολογικό πίνακα με τα γεγονότα κατά σειρά. Αν μείνει χρόνος εξετάζουμε πηγές ( βιβλίου και εκτός) και τους δίνω σε μία τουλάχιστον έτοιμη απάντηση, αφού ακούσω τις απόψεις τους. Είναι δεδομένο ότι πολλά μπορούν να ειπωθούν για τη διδασκαλία της συγκεκριμένης ιστορίας αλλά αν δεν την απομνημονεύσεις έχοντας κατανοήσει πρώτα δε γράφεις καλά...
Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο. Όταν ο μαθητής θα πάει στις Πανελλήνιες πρέπει να απαντήσει π.χ. στο Γ θέμα το κομμάτι από την τρίτη παράγραφο στη σελ.24 του σχολικού μέχρι κ το τέλος της δεύτερης παραγράφου στη σελ. 25. Έτσι είναι τα πράγματα και είναι δύσκολο ν' αλλάξουν. Τα ντοκιμαντέρ είναι μία πολυτέλεια για την Ιστορία Κατεύθυνσης. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παρακινήσεις τους μαθητές σου να τα παρακολουθήσουν στον ελεύθερο χρόνο τους, εφόσον τον διαθέτουν...

6
Είμαι της κλασσικής φιλολογίας και μηξ μου μιλάς εμένα για αρχαία , λατινικά και ιστορία που πήρα όλα τα επιλεγόμενα!!Με τις υγείες σου!!!

Μάλιστα! Με... συγχωρείς που νόμιζα ότι ήσουν του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και ένιωσες... προσβεβλημένη. Και εδώ που τα λέμε έπρεπε να το καταλάβω ότι ήσουν μια "ΓΝΗΣΙΑ" κι εσύ της κλασικής Φιλολογίας, επιβεβαιώνοντάς με περίτρανα για το ποιοι σπείρουν ζιζάνια και κυκλοφορούν αυτές τις άθλιες φήμες, δημιουργώντας διχόνοια στους κόλπους του κλάδου μας. Όσο για τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά  που έκανες (ιστορία διδάσκεστε μία και αυτή επιλογής και καμία υποχρεωτική -κάτι που είναι σημαντικό για το βαθμός δυσκολίας και το περιεχόμενο του μαθήματος- σε αντίθεση με το ΦΠΨ, στο οποίο διδάσκονται 4 υποχρεωτικές!) και γενικώς την κλασική παιδεία που σπούδασες, δε βλέπω να σου προσέδωσαν και ιδιαίτερο ήθος και... ευγένεια ψυχής με τον τρόπο που γράφεις για συναδέλφους σου, τους οποίους δε γνωρίζεις και οι οποίοι μπορεί να έχουν περισσότερες γνώσεις, τίτλους και επαγγελματικές επιτυχίες από εσένα. Επομένως, μείνε με τις δάφνες της κλασικής σου κατεύθυνσης και περαστικά σου!!!

ΥΓ: Μπορείς να μας πεις και πόσα μαθήματα Παιδαγωγικής - Διδακτικής, Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας διδάχτηκες; Μήπως αυτά δε σε συμφέρουν ή είναι... πανάσχετα για το εκπαιδευτικό έργο ενός καθηγητή φιλολόγου;  :D

Αγαπητέ μου, κάναμε σε κάθε εξάμηνο παιδαγωγικά υποχρεωτικά! Και σιγά την επιστήμη, είδαμε που φτάσαμε με τις παιδαγωγικές βλακείες σας, να γράφουν τα παιδιά τα ρήματα με "ο", γιατί δεν επιτρέπεται λένε οι παιδαγωγοί να τα διορθώσουμε στο Δημοτικό γιατί θα πληγώσουμε την ευαίσθητη ψυχή τους.Bye!!!!!!
Belisha, δεν είμαι απόφοιτος ΨΠΨ αλλά ο τρόπος σου είναι εριστικότατος. Δεν είναι ωραίο πράγμα να υποτιμούμε επιστήμονες με διαφορετικό πτυχίο από εμάς (λες κι ανακαλύψαμε το μποζόνιο...) αλλά ούτε να μιλάμε για την επιστήμη της παιδαγωγικής τοιουτοτρόπως...
Καλό θα ήταν στις μεταξύ μας συνομιλίες να διατηρούμε τα τελευταία ψήγματα αστικής ευγένειας που μας απέμειναν!
ΥΓ. Τα παραπάνω στα λέω τελείως φιλικά. Με τον τρόπο σου και δίκιο να είχες, το έχασες.

7
χαχαχαχαχα! Nikgre, εγώ άκουσα ότι θα αποκλειστούν όλοι οι Έλληνες από την Ελλάδα! Άκουσες κάτι; :D
Διέρρευσε κι αυτή η πληροφορία;;; Την πάτησα!

8
Αντιγόνη, δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος. Είναι μυστικόόό!!

9
Συνάδελφοι, άκουσα από έγκυρη πηγή μέσα στο ΑΣΕΠ κ στο Υπουργείο ότι θα αποκλειστούν γενικά οι εκπαιδευτικοί από την εκπαίδευση. Ακούσατε κάτι κι εσείς;

10
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: ΦΠΨ και ΑΣΕΠ
« στις: Ιουλίου 13, 2012, 03:47:21 am »
Χωρίς να είμαι απόφοιτος ΦΠΨ έχω να σου πω ότι αυτά είναι μπούρδες!! Με το τελευταίο μάλιστα νομοσχέδιο της επάρατης υπουργού οι πτυχιούχοι της εν λόγω σχολής, όπως και των Φιλοσοφικών κ Κοινωνικών σπουδών Ρεθύμνου και  Φιλοσοφίας, δικαιούνται να δώσουν ΑΣΕΠ ΠΕ02 Φιλολόγων ΧΩΡΙΣ πιστοποιητικό εκπαιδευτικής επάρκειας. Αντίθετα όλοι οι υπόλοιποι που τελειώσαμε Φιλολογία ή Ιστορικό υποχρεωνόμαστε να πάρουμε το προαναφερθέν πιστοποιητικό. Καλόόό;;

   

11
" Πήρα το πτυχίο μου και τώρα τι??"
Τιιιιιι;

12
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: ιδιαίτερα μαθήματα από μόνιμους.
« στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 04:24:23 pm »
Σε τελική ανάλυση ποιό είναι το πρόβλημα; τα ιδιαίτερα ή τα ιδιαίτερα από τους μόνιμους;

Εγώ πιστεύω ότι εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι η κάθε είδους φροντιστηριακή εκπαίδευση που χρεώνουν κατά πολύ τον προυπολογισμό μιας οικογένειας.
Δεν είναι χαζό, ενώ τα διδάσκεσαι στο σχολείο να πρέπει να τα διδάσκεσαι και το απόγευμα επί πληρωμή;
Τουλάχιστον αν το πείτε σε έναν ξένο ότι έτσι γίνεται στην Ελλάδα θα του φανεί αστείο!

Από την άλλη όμως όλοι οι αδιόριστοι πως θα ζήσουν; Αναγκαίο κακό επομένως; άρα ας λύσουμε το πρόβλημα των ιδιαιτέρων από τους μόνιμους και να αφήσουμε απλά τα ιδιαίτερα να υπάρχουν; Το θεωρείτε λύση αυτό;

Για να σταματήσει η κάθε είδους φροντιστηριακή εκπαίδευση (είτε φροντιστήριο είτε ιδιαίτερα από τον οποιοδήποτε), θα διαφωνήσω με την τακτική να το ρίξουμε στις καταγγελίες. Δεν βγαίνει τίποτα έτσι. Απλά θα διαιωνίζεται ένας πόλεμος μόνιμων με μή μόνιμους.

Η λύση είναι μία: Τόσο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αλλά και η οικογένεια να πείσουν τα παιδιά ότι μπορούν να στηριχτούν στα πόδια τους και ότι αν ξέρουν πως να διαβάζουν τότε δεν έχουν ανάγκη τίποτα.
Στο πανεπιστήμιο δηλαδή πως τα καταφέρναμε;
Με σημειώσεις, με ψάξιμο, ρωτώντας τον φίλο μας κλπ. Μάθαμε να διαβάζουμε και να ψάχνουμε.

Αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα. Τα παιδιά θέλουν σερβιρισμένα πράγματα. Αν τα αφήσεις έτσι χάθηκαν. Σπάνια θα βρεις μαθητή που και χωρίς να του βάλει άσκηση ο καθηγητής για το σπίτι θα δοκιμάσει μόνος του να λύσει καμιά 1αριά! έτσι δεν είναι;

Να μάθουμε τα παιδιά να διαβάζουν και να μελετούν! Αυτός είναι ο σωστός δρόμος!
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου! Πλέον βλέπουμε γραφικότητες του τύπου ιδιαίτερα σε παιδιά Δημοτικού!! Ωρέ πού πάμε; Οι ίδιοι οι γονείς βαριούνται να διαβάσουν τα παιδιά τους και μην μου πεις δεν προλαβαίνουν, δεν, δεν, δεν...

13
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: ιδιαίτερα μαθήματα από μόνιμους.
« στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 04:01:28 pm »
πολύ καλή η ιδέα σου και την έχω ήδη εφαρμόσει στο σχολείο μου μόνο στην Γ τάξη όμως που δίνουν πανελλήνιες
(Προσωπικά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται στις άλλες τάξεις. το μάθημα φτάνει και περισσεύει & αν προσέχει ο αλλος δεν έχει ανάγκη από ιδιαίτερα. Στην Γ είναι αλλιώς τα πράγματα.)

Πολλά παιδιά δεν πάνε φροντιστήριο και έτσι το εφάρμοσα δύο φορές την βδομάδα που βολεύει που σχολάω και εγώ και τα παιδιά στο 6ωρο, το κάνουμε 7ωρο.

Περιττό να σου πω τι αρνητικά σχόλια άκουσα από τους συναδέλφους. Ότι στηρίζω την κυβέρνηση και ότι ξελασπώνω την Διαμαντοπούλου και ένα σωρό άλλα.

Το έγραψα και πιο πριν. Κάνεις καλό μάθημα θα σου την πουν ότι το κάνεις για να τραβήξεις ιδιαίτερα. Κάνεις κακό μάθημα πάλι το ίδιο θα ακούσεις!

Φταίω και εγώ βέβαια που το έκανα χωρίς να το αναφέρω στον σύλλογο...

Όπως καταλαβαίνετε, ο κύριος λόγος της επίθεσης που δέχτηκα είναι το κόμπλεξ και η τεμπελιά άλλων συναδέλφων που έτσι ήρθαν στην επιφάνεια. Σίγουρα τα παιδιά θα είπαν και σε άλλους καθηγητές γιατί δεν το κάνουν και αυτοί αυτό.

Η απάντηση είναι για τον ίδιο λόγο που ποτέ δεν έχω ζητήσει να μην με βάζουν ποτέ τις 3 πρώτες μάθημα γιατί δεν μπορώ να ξυπνάω, ή γιατί ποτέ δεν ζήτησα να μην έρθω όποτε είναι γιορτή στο σχολείο και ένα σωρό άλλα που καλύτερα να μην τα σκέφτομαι και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!

Τέλος πάντων, για να πω και την πικρή αλήθεια, ούτε φροντιστήρια ούτε ιδιαίτερα θα χρειαζόνταν αν απλά δεν χάνονταν ούτε 1 ώρα μαθήματος στο σχολείο! όπως εκδρομές, συνελεύσεις, καταλήψεις, γιορτές κλπ κλπ που ναι μεν είναι χρήσιμα αλλά να γινόταν Σάββατα και Κυριακές! όπως δηλαδή στα φροντιστήρια!!!!!!! που όλα αυτά τα κάνουν Κυριακές!

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, σας συμβουλεύω κάθε χρονιά να σημειώνετε τις ώρες που χάνετε μάθημα για λόγους για τους οποίους δεν θα χανόταν σε ένα φροντιστήριο. πχ σημειώνω ότι χάθηκε μάθημα γιατί κάναμε συνελευση εμείς ή οι μαθητές αφού αυτο δεν θα γινόταν στο φροντιστήριο, κλπ κλπ.
Θα καταλάβετε τότε γιατί υπάρχουν τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα.

Για να προλάβω ορισμένους, που θα πουν ότι όλα τα παραπάνω έχουν παιδαγωγική αξία και το σχολείο δεν είναι μόνο παροχή γνώσεων οπως το φροντιστήριο, απαντάω ότι ναι έτσι είναι δίκιο έχετε αλλά το πρόβλημα είναι ότι το σχολείο έχει καταντήσει να υπάρχει για όλα τα αλλα και τελευταίο για την παροχή γνώσεων!
Η σχολική χρονιά είναι ένα σύνολο εκδρομών, συνελεύσεων, δραστηριοτήτων, επισκέψεων σε μουσεία, καταλήψεων , απεργιών ανάμεσα στα οποία παρεμβάλλονται και κάποιες ώρες μαθήματος.
Όσο δεν υπάρχει ισορροπία σε αυτά θα υπάρχουν και ιδιαίτερα & φροντιστήρια.

Το πρόβλημα πάντως λύνεται εύκολα αν όλα αυτά γίνονται Σάββατα και Κυριακές. Τότε το σχολείο θα παρέχει τα πάντα!
Αν δεν πάρετε χαρτί και μολύβι να καταγράψετε πόσες ώρες χάνονται δεν πρόκειται ποτέ να συνειδητοποιείσετε και να καταλάβετε τίποτα από αυτά που έγραψα!
Είναι τόσο δύσκολο κι άλλοι συνάδελφοι να σκέφτονται σαν τον killbill; Τόσο δύσκολο;
killbill, τα θερμά μου συγχαρητήρια για τον τρόπο σκέψης σου και για την όλη στάση σου!!

14
Η γνώμη των συναδέλφων της

Σελίδες: 123 ... 19

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182528
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 14
Επισκέπτες: 498
Σύνολο: 512

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.046 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.