0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καταπληκτική είναι η θεματογραφία του Ευστράτιου Τσουρέα από τις εκδόσεις Παπαδήμα! Το βιβλίο είναι ακόμα από την εποχή των Δεσμών και με διαβαθμισμένα κείμενα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!
Παράθεση από: nikgre στις Φεβρουαρίου 04, 2010, 08:26:41 pmΚαταπληκτική είναι η θεματογραφία του Ευστράτιου Τσουρέα από τις εκδόσεις Παπαδήμα! Το βιβλίο είναι ακόμα από την εποχή των Δεσμών και με διαβαθμισμένα κείμενα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!Τώρα έπεσε στην αντίληψή μου αυτό το νήμα για τις θεματογραφίες και αμέσως στάθηκα στο συγκεκριμένο μήνυμα του nikgre, με το οποίο διαφωνώ παντελώς. Τη συγκεκριμένη θεματογραφία την έχω κι εγώ. Αν μιλάμε για το ίδιο βιβλίο, αυτό επιγράφεται: Ευστράτιος Τσουρέας, Αρχαία Ελληνική Θεματογραφία, εκδόσεις Παπαδήμα, 19902 (πρόκειται για τη δεύτερη - βελτιωμένη (!!) - έκδοση, δεν ξέρω αν υπάρχει νεότερη). Το βιβλίο είναι γεμάτο χονδροειδέστατα λάθη, αντιφάσεις εξόφθαλμες κ.λπ. Οι μεταφράσεις (κατά λέξη) είναι τόσο κακές, ώστε συχνότατα φτάνουν στο σημείο να είναι δυσκολότερες στην κατανόηση κι απ' το ίδιο το αρχαίο κείμενο.Νομίζετε ότι διακατέχομαι από κάποια εμπάθεια για το συγκεκριμένο άτομο; Κάνετε λάθος! Απλές διαπιστώσεις κάνω. Μπορώ να φέρω συγκεκριμένα επιχειρήματα για να αποδείξω του λόγου το αληθές, αλλά θα το κάνω μόνο αν διαπιστώσω ότι υπάρχει ενδιαφέρον.