Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Slayer

Σελίδες: 123
1
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2025
« στις: Απριλίου 19, 2025, 12:49:48 pm »
Δεν κατάλαβα, δε μπορούν να γίνουν οι προσλήψεις μέσα στον Αύγουστο και να αναφέρει η προκήρυξη ότι όμως ξεκινάει η εργασία από 1/9 οπότε όλα να προσμετρούνται από τότε;

Ακόμα και αν δεν γίνεται, αν γίνει πρόσληψη τον Αύγουστο ο λόγος που δεν ξεκινάει η εργασία τους και δε πάνε για δουλειά και πληρώνονται τσάμπα και άδικα είναι γιατί είναι κλειστά τα σχολεία και δε δουλεύει κανείς εκείνη τη περίοδο. Το επιχείρημα αυτό δηλαδή γυρνάει μπούμερανγκ στους μόνιμους "γιατί να σας πληρώνουμε το καλοκαίρι αφού κάθεστε".

Εγώ όλες τις φορές που έχω εργαστεί ως αναπληρωτής απ' τη 1η μέρα έχει πολύ δουλειά πριν ξεκινήσουν καν τα μαθήματα, αν κάποιοι λέτε ότι ξεκινάει ουσιαστικά 10/9 η εργασία σας όλα βγάζουν ένα νόημα για το ποιος την βγάζει τη δουλειά. Στεναχωριέμαι με αυτά που διαβάζω από συναδέλφους εδώ μέσα, πραγματικά, λες και είμαστε αντίπαλοι και χωρίς κατανόηση του ότι λέμε θα το βρούμε  μπροστά μας κάποια στιγμή και τότε θα είναι πολυ αργά.

2
Υπάρχουν πόσα παραδείγματα φοιτητών που πάνε στο εξωτερικό σε καλά και μεγάλα πανεπιστήμια και τους δέχονται με ανοικτές αγκαλες γνωρίζοντας πόσο καλοί είναι. Ή ακόμα πόσων που έχουν καταξιωθεί. Μιλάτε για επίπεδο σπουδών ενώ ακόμα σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού πχ της Αγγλίας πάνε Κινέζοι χωρίς να μιλάνε καν Αγγλικά και παίρνουν πτυχία. Με τη λογική σας δεν υπάρχει κανένα καλό πανεπιστήμιο παγκοσμίως. Εγώ προσωπικά μια χαρά βιβλία είχα, πολλά μεταφρασμένα και ποιοτικά και έριξα φυσικά πολύ διάβασμα τόσο για να περάσω μαθήματα και να μάθω, όσο και στο να γράφω έστω σε ένα αρχικό επίπεδο μια πτυχιακή εργασία.

Για τους συναδέλφους μας που δε ξέρουν νομοθεσίες, δε ξέρουν για τις άδειες τους και όλα αυτά καταλαβαίνετε ότι είναι μια μειονότητα; Ρωτάνε στο fb άντε 20 κάθε φορά απ' τους δεκάδες χιλιάδες που εργάζονται.

3
Ποιο είναι το ψέμα; Η αλήθεια συνιστά υποβιβασμό;

Οι γενικεύσεις είναι λάθος με τον τρόπο που τα παρουσιάζετε και τα συμπεράσματα χωρίς επαρκή δεδομένα

4

Μαθαίνεις στο σχολείο αγγλικά επιπέδου proficiency; Είναι σα να λες ότι μαθαίνεις μαθηματικά στο σχολείο, άρα δε χρειάζεται η σχολή του μαθηματικού. Απλά δεν ισχύει. Το 0.01% είναι μεγαλύτερο από το 0% που αντιστοιχεί στους νέους πτυχιούχους που μπορούν να διοριστούν με το τωρινό σύστημα. Το αν δεν έχει μάθει κανένας να οργανώνει το διάβασμα του σε 12 χρόνια σχολείου + 4 χρόνια πανεπιστημίου, ίσως λέει κάτι για το επίπεδο των σπουδών. Λέω εγώ τώρα. Δηλαδή ήξερε να διαβάζει μόνος του για 40 μαθήματα και να κάνει εργασίες, πτυχιακή, πολλοί μεταπτυχιακό και διδακτορικό, αλλά δε μπορεί να διαβάσει μόνος του για τον γραπτό ΑΣΕΠ. Κι αυτό εσύ το θεωρείς φυσιολογικό ας πούμε.

Το πτυχίο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνεις εκπαιδευτικός. Κι είναι η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση. Το μεταπτυχιακό ΔΕΝ είναι. Έχει καταλήξει να είναι.

Σου παρέθεσα πολλά επιχειρήματα σε όλες μου τις απαντήσεις και πιο πριν. Θα το πω τελευταία φορά, ο γραπτός είναι ανταγωνιστικό πλαίσιο, κρίνει εκείνη τη στιγμή όχι τις γνώσεις σου αλλά το ποσό καλός είσαι σε εξετάσεις. Δεν είναι ο φόβος να περάσει ο κόσμος τη βάση και να οργανώσει το διάβασμα του όπως τα παρουσιάζετε. Και 90% να γράψεις αν οι θέσεις είναι ελάχιστες και όλοι γράψουν περίπου τόσο έκανες μια τρύπα στο νερό. Θα κριθεί εν τέλει στις λεπτομέρειες και δε νομίζω αυτές να καθορίζουν πόσο καλός εκπαιδευτικός είναι κάποιος ή οχι.
Να έβαζε γραπτό και να μην έδινε μόρια καθόλου αλλά να υπήρχε προϋπόθεση να περάσεις μια βάση ας πούμε 60% είναι αυτό που λες εσύ δίκαιο. Τύπου pass/fail.
Αγγλικά από 3η δημοτικού ξέρω εγώ ξεκινάνε τα παιδιά κάπου εκεί, αν κάποιο παιδί διαβάζει μέχρι την 3η λυκείου θα τα καταφέρει. Άτοπο το παράδειγμα με το μαθηματικό, δεν έχουν καμία σχέση σε βαθμό δυσκολίας και όγκο ύλης.

5
Μια χαρά εφαρμογή έχουν. Και κόσμος περνάει στο πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήριο και κόσμος επιτυγχάνει στον γραπτό χωρίς φροντιστήριο. Έχουμε παραδείγματα κι εδώ μέσα.

Δωρεάν μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως από όσο ξέρω δεν υπάρχουν. Άρα για κάποιον που διαμένει αλλού, δωρεάν δε θα είναι. Δε θα έχει δίδακτρα απλώς. Το proficiency είναι νέα γνώση που δε σου έχει προσφερθεί και λες να την απόκτησω μόνος μου. Στο Λύκειο ή στον γραπτό ΑΣΕΠ, μου τα έχουν διδάξει δωρεάν κι απλά τα ξαναδιαβάζω για να προετοιμαστώ.

Το ποσοστό ατόμων που αναφέρεις που όχι απλά επιτυγχάνει σε εξετάσεις αλλά είναι και σε υψηλές θέσεις για μένα είναι το 0.01% εσένα πλειοψηφία; Αν κάποιος μένει μακριά από μια πόλη που γίνεται ένα μεταπτυχιακό δεν μπορεί ούτε και να σπουδάσει σε άλλη πόλη για το πρώτο του πτυχίο. Οι φοιτητικές εστίες καλύπτουν και μεταπτυχιακα προγράμματα πχ στη Θεσσαλονίκη. Αγγλικά μαθαίνεις και στο σχολείο άρα δεν είναι νέα γνώση.
Όσον αφορά αυτό καθ' αυτό το σύστημα γραπτών εξετάσεων υπάρχουν και άλλες δυσκολίες και αδικίες που αναφέρθηκαν.

Ας πούμε ότι διαφωνούμε και να το κλείσουμε γιατί όσο πιο βαθιά το πάμε θα αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι δεν είναι όλα τόσο δίκαια όπως τα παρουσιάζεις.

6
Γιατί αναφέρεσαι στα λεφτά; Η αναφορά γίνεται στον κόπο να κάνεις για μια 10ετια συνέχεια πράγματα, να φθείρεσαι και να ζεις μέσα στην ανασφάλεια ότι θα αλλάξουν πάλι τους κανόνες. Πες τα ίδια σε ένα παιδί 3ης λυκείου. Δε χρειάζεται να πας φροντιστήριο κάτσε διάβασε μόνος σου, τι δε μπορείς να οργανωθείς;;
Επίσης, υπάρχουν και δωρεάν μεταπτυχιακά και αν κάποιος θέλει να δώσει proficiency μπορεί να πάρει ένα βιβλίο να διαβάσει μόνος και να του βγει τσάμπα. Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα επιχειρήματα ακούγονται αστεία γιατί ναι μεν ισχύουν αλλά δεν έχουν εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο.
Αν θέλει να βάλει γραπτό και να μη προστίθενται νέα άτομα ας τον ανακοινώσει αναλυτικά τώρα και να πει θα ξεκινήσει να ισχύει σε 3 χρόνια, ώστε όσοι είναι τελειόφοιτοι να μη ξεκινήσουν να μαζεύουν πτυχία αβερτα. Ήδη όπως σου ξανά είπα ακόμα και αναπληρωτης να μην είσαι έχεις ξεκινήσει το μάζεμα πτυχίων, ούτε αυτοί το θέλουν τον γραπτό ΑΣΕΠ. Δίκαιο είναι κάτι που ισχύει πάντα με τα θετικά του και τα αρνητικά του, τέλειο σύστημα δεν υπάρχει.

7
Το πλεονέκτημα στις γνώσεις είναι σχετικά μικρό, καθώς κρίνεται στις λεπτομέρειες όπως ανέφερα και δεν είναι ο γραπτός πιστοποίηση γνώσεων αλλά ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο και δε θα έπρεπε να είναι το μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης των γνώσεων και ικανοτήτων. Είναι πολλοί που είναι καλοί στο να περνάνε εξετάσεις και ουσία μηδέν. Και δεν είναι η ίδια η αφετηρία ενός 22χρονου με την 40αρα μάνα αναπληρώτρια που ενώ είχε παιδιά έκανε ένα δύο μεταπτυχιακά με τα παιδιά στα πόδια. Οι γραπτές εξετάσεις για ΑΣΕΠ έχει ξανά υπάρξει πάλι αδικίες υπήρχαν, γιατί το άλλαξαν; Άτομα με δυσλεξία πώς θα αποδώσουν; Άτομα με αναπηρία; Υπάρχει ισορροπία πράγματι; Εγώ ξέρω ότι είναι παρωχημένο από εκπαιδευτικά ιδρύματα και από παντού σχεδόν σαν μέθοδος αξιολόγησης.

Αφού είναι σκότωμα τα μεταπτυχιακά κλπ που έχουν οδηγήσει τον κόσμο να κάνει τα τελευταία χρόνια, ακόμα και των μη ενεργών αναπληρωτών, γιατί χρειάζεται να τους ξανά πεθάνεις κάνοντας τους και να ξανα διαβάσουν, να αποδείξουν τι;

Επίσης, να αλλάξει το σύστημα ως προς γραπτό μόνο βολεύει μόνο τους φοιτητές μια σχολής, καθώς και όσοι έχουν ήδη τελειώσει τις σχολές τους και δεν είναι αναπληρωτές ήδη έχουν τελειώσει μεταπτυχιακά κλπ, άρα ούτε αυτοί το θέλουν.

Για το πώς θα οργανώσει κάποιος το διάβασμα του δε το σχολιάζω, συμφωνώ.

Η διαφωνία μου εμένα δεν είναι στον γραπτό αυτόν καθ' αυτόν πάντως, είναι στις αλλαγές του συστήματος όποτε θέλουν και στο ότι κάνοντας μια τέτοια αλλαγή αυτή πρέπει να γίνει ομαλά και όχι με απότομο φρενάρισμα. Δε γίνεται να σταματήσουν να αναγνωρίζουν προηγούμενο κόπο. Δεν υπάρχει ισοτιμία στην πρόσβαση. Δε γίνεται να αλλάζουν τους κανόνες εν μέσω του παιχνιδιού, οφείλεις να τους ξέρεις από πριν και αν αλλάξουν να υπάρχει σοβαρή δικαιολόγηση χωρίς να αφήνει αδικημένους. Ακόμα και με το προσοντολογιο η προϋπηρεσία και τα κοινωνικά κριτήρια που μετρούσαν πιο πριν δε σταμάτησαν να μετράνε. Μετά κάνοντας το σύστημα πιο περίπλοκο μετρώντας τα όλα μαζί με γραπτό θα βγαίνουν οριστικά αποτελέσματα μετά από 2 χρόνια. Να δω εκεί τι θα λέει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ που κλαίγεται ότι είναι τώρα περίπλοκο...

8
Δεκτό για τον ιδιωτικό τομέα ως προς ενα βαθμό γιατί αυτό που λες είναι για πολλή υψηλή θέση συνήθως.

Ως προς το κομμάτι των εξετάσεων θεωρώ το βλέπεις ρομαντικά ότι απλά περνάς μια βάση, πιστοποιείται ότι το κατέχεις και είναι μετά όλοι το ίδιο με την ίδια σειρά. Μιλάμε για ανταγωνισμό που κρίνεται η λεπτομέρεια με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Ο καλύτερος να σαι θα χρειαστεί να πεθάνεις στο διάβασμα για να διατηρήσεις ότι έχεις κατακτήσει ως τώρα. Δε νομίζω να θεωρείται προϋπόθεση να μπορείς να διδάξεις ύλη όλου του γυμνασίου λυκείου σε πόσα μαθήματα ανάθεσης ακαριαία και άπταιστα χωρίς να μπορείς να προετοιμαστείς πρώτα και να τα φρεσκαρεις αν χρειαστεί.

9
Μπορεί ο γραπτός να δουλεύει σε περιπτώσεις ατόμων που ούτε έχουν δουλέψει, ούτε έχουν ξεκινήσει στο παρελθόν άλλο μαραθώνιο. Δεν είναι ίδια η ενέργεια ενός που μόλις βγήκε απ' τη σχολή με έναν ο οποίος ήδη τρέχει χρονια τώρα. Επίσης, δεν είναι μόνο το πτυχίο, είναι και τα μεταπτυχιακά που έχουν και αυτά εξετάσεις, εργασίες κλπ και οι γλώσσες που θέλουν και αυτές εξετάσεις. Δε τα χαρίζουν τα χαρτιά. Τουλάχιστον εγώ τα απέκτησα με κόπο. Ακόμη, ο βαθμός πτυχίου με το τωρινό σύστημα έχει προβλεφθεί και ναι μεν δίνει μόρια αλλά όχι τόσα ώστε να επηρεάσει πολύ. Προσοντολογιο με γραπτό χωρίς βάση που να μοριοδοτει ισότιμα όπως τα υπόλοιπα το ακούω περισσότερο.

Όσο για τους πληροφορικούς και τις εξετάσεις δεν το έχω ξανά ακούσει ποτέ και έχω πολλούς φίλους πληροφορικούς. Είναι ένας κλάδος με πολλή προσφορά εργασίας σιγά μη τους βάζουν εξετάσεις κάθε μέρα, ανάγκη τους έχουν με το τσουβαλι. Κάθε μήνα μπορούν να αλλάζουν εταιρεία, είναι το άκρως αντίθετο της εκπαίδευσης.
Α ούτε βαθμό πτυχίου κοιτάνε ποτέ στα βιογραφικά κανείς δε το βάζει πλέον, κοίτα να δεις ομως που αυτό που κοιτάνε είναι η προϋπηρεσία περισσότερο και τα πτυχία - μεταπτυχιακά.

10
Κανείς δεν αντιλέγει ότι όλα τα συστήματα έχουν τα αρνητικά τους και τα θετικά τους. Το θέμα είναι η σταθερότητα, να μην αλλάζεις όποτε σου καπνίσει σύστημα. Τώρα όποιος τελειώνει τη σχολή του και θέλει να εργαστεί αναπληρωτής ξέρει πολύ εύκολα τι πρέπει να κάνει. Υπολογίζει τα μόρια του με μεταπτυχιακα γλώσσες κλπ και ξεκινάει να μαζεύει αναγκαστικά. Δεν είναι τέλειο, αλλά δουλεύει, μπορείς να κάνεις προγραμματισμό στη ζωή σου χωρίς άγχος. Πόσα άτομα τώρα περιμένουν το άνοιγμα των πινάκων της ειδικής γιατί έχουν επενδύσει με μεταπτυχιακα κλπ. Ακόμα και σε αυτούς που είναι πρόσφατα απόφοιτοι, θα τους πει κάτσε τώρα διαβάστε κιόλας; Συν αυτούς που εργάζονται ήδη και έχουν επενδύσει και σε προσόντα. Αν είναι να αξιολογείς συνέχεια τις γνώσεις και τις ικανότητες των εκπαιδευτικών ας το κάνει και στους μόνιμους να δω εκεί τι θα πει ο κόσμος. Αλλά όχι, μόνο οι αναπληρωτές χρειάζεται να αξιολογούνται με χίλια μέσα, οι μόνιμοι ούτε από ψυχίατρο δε περνάνε κάθε χρόνο, μια φορά και τέλος. Πολιτικό κόλπο είναι και θέλει να ανακατέψει απλώς κάπως τη τράπουλα

11
Ποιος γραπτός ρε σεις. Ειδικά αυτό το υβριδικό που λένε μαζί με προσόντα κλπ θα πάρει μήνες να βγάλουν αποτελέσματα, εδώ κλαίνε με το προσοντολογιο στον ΑΣΕΠ λέει ο πρόεδρος του και θα θέλει αυτό που είναι και χειρότερο οικονομικά και περισσότερο χρονοβόρο; Επίσης, θα τον ανακοινώσουν τώρα για πότε; Δε προλαβαίνουν τους πίνακες ειδικής, εκφοβισμός είναι, δε θα γίνει

12
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Α φάση αναπληρωτών 2024-25
« στις: Σεπτεμβρίου 01, 2024, 03:52:36 pm »
Ξέρουμε αν θα ανακοινωθούν εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά κλπ για αναπληρωτές και πότε;

13
Σχετικό και αυτό που παραθέτετε.οι συνάδελφοι που είναι χρόνια αναπληρωτές και δεν έχουν διοριστεί ,εν συνέχεια προχώρησαν σε προσοντολογιο( που όπως λέτε και εσείς αγοράσαν μεταπτυχιακά - είμαι ένας από αυτούς που κοπίασε ) και τώρα θα μπουν σε τριπάκι να διαβάσουν για γραπτό ΑΣΕΠ …δεν είναι λίγο άδικο;;;

Ομοίως δηλαδή όσοι είμαστε 35+ έχουμε κάνει δύο μεταπτυχιακά ξένες γλώσσες σεμινάρια έχουμε ήδη δουλέψει μερικά χρόνια θα πρέπει να διαβάσουμε απ' την αρχή για άλλο σύστημα; Το θέμα δεν είναι κατά του γραπτού αλλά κατά των περιττών αλλαγών και της μη σταθερότητας. Δε γίνεται να αλλάζεις συστήματα συνέχεια μία να λες κάντε μεταπτυχιακά μετά τελικά άκυρο διαβάστε για εξετάσεις και μετα κάτι άλλο. Και όλα αυτά μόνο για το φαίνεσθαι γιατί στην πραγματικότητα αν θέλουν να διοριστούν αυτοί με τα λίγα προσόντα ας κάνει απλά παραπάνω διορισμούς δεν είναι θέμα συστήματος.( Εν τω μεταξύ μετά τους διορισμούς βλέπω που φτάνουν οι πίνακες και με εξαίρεση κάποιες ειδικότητες οι άλλες φτάνουν πολύ χαμηλά με πολύ λίγα προσόντα.

14
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Α φάση αναπληρωτών 2024-25
« στις: Αυγούστου 26, 2024, 07:50:06 pm »
προφανως και ειναι τραγικο. πρωτη χρονια συμβαινει; καθε χρονο τα ιδια εχουμε.

Το 22-23 26 αυγουστου τα έβγαλαν τα αποτελέσματα με τοποθέτηση στις 5 σεπτέμβρη, θα μπορούσαν να συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο και να το βελτιώνουν.
Επίσης, είναι αντικειμενικά αγχωτική κατάσταση αυτή δε γίνεται να λετε μην αγχωνεσαι, ειναι αστειο. Αλλά υπάρχει τρόπος να ξεαγχωθούν όλοι, να βγαίνει η πρώτη φάση όσο πιο νωρίς γίνεται π.χ 20 αυγούστου.

Σελίδες: 123

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 6
Επισκέπτες: 522
Σύνολο: 528

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.045 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.