Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Roka

Σελίδες: 1
1
"Οι μαθητές με ODD συνήθως αμφισβητούν τους κανόνες της τάξης, αρνούνται να κάνουν τις εργασίες τους και μαλώνουν ή μπορεί να πιαστούν στα χέρια μ' άλλους μαθητές. Αυτή η συμπεριφορά τους προκαλεί σημαντική εξασθένηση της λειτουργικότητάς τους κοινωνικά κι ακαδημαϊκά. Η σταθερή προσπάθεια να ελέγξουν τα όρια κι οι διαφωνίες με τους ενήλικες ή και τους συνομήλικους δημιουργούν ένα αγχωτικό και δυσάρεστο περιβάλλον στην τάξη."

Οπότε όχι.

Ο κάθε μαθητής αποτελεί μία διαφορετική περίπτωση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα τα παιδιά με ΔΕΠΥ και εναντιωματική διαταραχή δεν μπορούν να τα πάνε καλά στο σχολείο. 

Εμένα η γνώμη μου Roka είναι πως η μητέρα σε προσέλαβε για να μαθαίνεις παπαγαλία το παιδί τα μαθήματά του και επειδή είσαι της ειδικής αγωγής πιστεύει πως έχεις μαγικούς τρόπους για να το βάζεις κάτω να παπαγαλίζει πιο εύκολα από ό,τι η ίδια. Δηλ αναγνωρίζει το πρόβλημα του παιδιού της μόνο στο ό,τι προβάλει αντιρρήσεις για να στρωθεί να διαβάσει και ήδη σε έχει ελέγξει και σε βρίσκει λειψή αφού τον εξετάζει και τον περιμένει άριστο παπαγάλο σαν τον αδελφό του. Στην θέση σου θα ένιωθα προσβολή και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα έλεγα ψέματα, όπως δεν θέλω να μου λένε (και μάλιστα στον εργοδότη μου). Ξεκαθάρισε την κατάσταση με τις θεωρίες, τις προσδοκίες της και την πραγματικότητα και ας χάσεις ένα εισόδημα.

Ναι, αυτό πρόκειται να κάνω. Ήδη την έχω προσκαλέσει να έχουμε μία κουβέντα ώστε να ξεκαθαριστούν κάποια θέματα.

3
Εγώ εδώ θα διαφωνήσω. Η προσαρμογή ανά μαθητή παίζει μεγάλο ρόλο για έναν εκπαιδευτικό. Κατ' εμέ δεν πρέπει να κωφεύουμε στις απόψεις του γονιού. Αλλά να συνεργαζόμαστε. Εγώ θα πρότεινα στη συναδέλφισσα να βρει μια χρυσή τομή συνδυάζοντας και τη γνώμη του γονιού και του παιδιού και τη δικιά της.

ΥΓ: Κι η απομνημόνευση αποτελεί μια βασική δεξιότητα. Όσοι διδάσκουμε λύκειο το ξέρουμε καλά. Μην την υποτιμάτε.

Σύμφωνοι, η απομνημόνευση αποτελεί μία βασική δεξιότητα. Όμως όταν μιλάμε για παιδιά μη τυπικής ανάπτυξης αλλάζουν τα πράγματα. Επίσης, πληθώρα μελετών πλέον υποστηρίζουν ότι η πολυαισθητηριακή μάθηση, δηλαδή η ταυτόχρονη εισροή της πληροφορίας μέσω διαφορετικών αισθήσεων, έχει πολύ καλύτερη επιρροή στη μνημονική διατήρηση της πληροφορίας (κάνω το διδακτορικό μου σε αυτό το θέμα) γεγονός που διαπιστώνω και από την εργασία μου με τους μαθητές μου. Το θέμα μου είναι πως μπορώ να πείσω αυτή την "ξερόλα" μητέρα ότι οι δραστηριότητες που κάνουμε με το μαθητή δεν τα κάνουμε για να περάσει η ώρα αλλά γιατί έχουν ουσιαστική επιρροή στη μάθηση του παιδιού.

4
Είχα ανάλογη περίσταση που μάνα πίεζε παιδί με ΔΕΠΥ να μαθαίνει απ' έξω την ιστορία. Αποτέλεσμα; Κάθε χρόνο μένει σε 3-4 μαθήματα.
Εγώ θα ρωτούσα το εξής: είναι αίτημα του σχολείου η παπαγαλία; Αυτό θα της έλεγα. Αν δεν είναι, τότε ποιος ο λόγος να πιέζουμε άδικα το παιδί; Δυστυχώς αυτές οι μαμάδες καταστρέφουν τα παιδιά, με την πίεση που τους ασκούν.
Μεταξύ μας, η μάνα χρειάζεται ψυχολόγο επειγόντως.

Για καλή τύχη του μαθητή πηγαίνει σε ιδιωτικό όπου τον προσέχουν αρκετά και από ότι έχω δει από τις σημειώσεις που τους δίνουν στα μαθήματα δεν ακολουθούν τη μέθοδο της παπαγαλίας. Όμως η μητέρα τα μεταφράζει όλα με βάση τους βαθμούς. Μάλλιασε η γλώσσα μου να της λέω ότι η προσπάθεια του παιδιού έχει σημασία (και ότι βαθμοί όπως 70% και 80% σε παιδιά με μαθησιακές είναι σούπερ επιτυχία!) και αυτή μου απαντάει ότι ξέρει ότι το παιδί της μπορεί περισσότερα! Πιστεύω δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερος αδερφός που είναι άριστος μαθητής.

Θα δώσω ένα παράδειγμα (που με έκανε έξαλλη): τον μαθητή τον βοηθάω και στα αγγλικά του σχολείου. Με τη μητέρα κάθονταν και απομνημόνευαν απλώς τις λέξεις των κεφαλαίων. Αποτέλεσμα είναι ότι στο πρώτο τεστ έγραψε μηδέν (γιατί πολύ απλά δεν μπορούσε το παιδί να θυμηθεί λέξεις πέντε κεφαλαίων με απλή απομνημόνευση). Ξεκινάμε μαζί να κάνουμε τις λέξεις με πιο παιγνιώδη τρόπο μέσω πολυαισθητηριακής μάθησης έχοντας (εγώ) σαν στόχο να μπορέσει να συγκρατήσει όσο πιο πολλές μπορεί (αλλά όχι όλες φυσικά). Σε ακόλουθο τεστ λοιπόν έγραψε 75%. Ε, λοιπόν δεν της άρεσε! Ήθελε παραπάνω! Το γεγονός ότι από το 0 πήγε στο 75% πέρασε έτσι!

Η μητέρα σίγουρα θέλει ψυχολόγο. Της το έχω προτείνει ως ένα τρόπο διαχείρισης της εναντιωματικής διαταραχής του παιδιού.

5
Κάνε πως την ακούς και συνέχισε αυτό που κάνεις...

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αυτό είναι το πρώτο που σκέφτηκα να κάνω αλλά και ο ίδιος ο μαθητής (ίσως γιατί έχει συνηθίσει έτσι;) της παραπονέθηκε ότι δεν τα λέμε απέξω αυτά που κάνουμε κάτι που είναι εντελώς ψέμα γιατί πάντα πριν τελειώσουμε το μάθημα του ζητάω να μου πει τι έχει καταλάβει με δικά του λόγια χωρίς να κοιτάει το βιβλίο.

6
Γεια σε όλους!

Είμαι ειδική παιδαγωγός και στην παρούσα φάση έχω ένα μαθητή (ΣΤ τάξη) ο οποίος έχει διαγνωστεί (από ψυχίατρο και όχι από ΚΕΔΑΣΥ) με ΔΕΠΥ και παράλληλα συνυπάρχει εναντιωματική διαταραχή. Η συγκεκριμένη μητέρα απευθύνθηκε σε εμένα καθώς όπως μου είπε μαζί της "δεν κάθεται να διαβάσει" οπότε τον φέρνει σε εμένα για να διαβάζουμε τα μαθήματά του. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το θέμα μου είναι ότι:  α) έχω αντιληφθεί ότι πιέζει πολύ το παιδί της για καλούς βαθμούς (π.χ. πήρε το παιδί σε ένα τεστ 85% και έκρινε η ίδια ότι θα μπορούσε περισσότερο παρόλο που της ανέφερα ότι . Μάλιστα πολλές φορές όταν ρωτάω το παιδί πως τα πήγε αναφέρεται και το ίδιο ότι βαθμοί 75% για παράδειγμα είναι "χάλια") και β) με το παιδί εξασκούσαν την απλή αποστήθιση από το βιβλίο του μαθήματος.
Εγώ λοιπόν με το μαθητή δεν έχω υιοθετήσει αυτή τη μέθοδο (που έχει συνηθίσει με τη μητέρα του) και προσπαθώ να κάνουμε κάποια σχεδιαγράμματα, mind maps κ.λ.π. ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μαθήματα όπως ιστορία, γεωγραφία κ.λ.π. Το θέμα είναι ότι η μητέρα μου παραπονέθηκε ότι δεν τα θυμάται με τον τρόπο που τα κάνουμε και να υιοθετήσω την μέθοδο της απλής απομνημόνευσης (γιατί λέει ότι αυτή ξέρει το παιδί της και ότι ο μαθητής της παραπονέθηκε ότι δεν τα θυμάται).

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 10
Επισκέπτες: 597
Σύνολο: 607

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.087 δευτερόλεπτα. 32 ερωτήματα.