Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - barbarosa

Σελίδες: 123 ... 14
1
Οικονομικά / Απ: Δεύτερη εργασία
« στις: Απριλίου 13, 2025, 09:30:05 pm »
Δεν τίθεται θέμα χρονικού περιορισμού παρά μόνο εξέταση για την παρεμπόδιση των εκπαιδευτικών καθηκόντων του ενδιαφερόμενου σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 63880/Ε1/23-04-2015 έγγραφο (απάντηση του υπουργείου σε ερώτημα του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας)

Για τα υπόλοιπα ερωτήματα (και αυτό) βλπ  έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με Α.Π. 77045/Ε1/13-05-2016 - Ενημέρωση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή
 https://www.takisroumpis.gr/wp-content/uploads/2015/01/%CE%95%CE%9D%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%A3%CE%97-%CE%A5%CE%A0.%CE%A0.%CE%95.%CE%98.-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%91%CE%94%CE%95%CE%99%CE%91-%CE%91%CE%A3%CE%9A%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%99%CE%94%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5-%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A5-%CE%9C%CE%95-%CE%91%CE%9C%CE%9F%CE%99%CE%92%CE%97.pdf
Ισχύει και για αναπληρωτές; Που είναι ιδιωτικού δικαίου; Γιατί μέχρι στιγμής αυτό που κυκλοφορεί είναι το μέχρι ώρες την εβδομάδα και όχι από θέση επιτηδευματία ή σε πόστο σχετικό με αυτό του σχολικού ωραρίου (άσκηση εκπαιδευτικού έργου).

2
Επίσης έχω μία απορία. Γνωρίζω άτομα με προυπηρεσία στα ιδιωτικά πάνω από 10 χρόνια που ετοιμάζονται να πάνε στην δημόσια εκπαίδευση 
Τώρα λέγεται ότι θα έχουν μία μοριοδότηση με 0,9 μόρια ανά μήνα,
όμως αυτοί στα ιδιωτικά είχαν προϋπηρεσία 12 μήνες ανά έτος οπότε για κάθε χρόνο θα πάρουν 10,8 μόρια
...τώρα ο αναπληρωτής έβγαζε την χρονιά μέσα στην αβεβαιότητα με προϋπηρεσία 5 ή 7,8 ή 10 μήνες και ανάλογη μοριοδότηση,
αυτό κρίνεται δίκαιο;;
και αποδίδει δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους;;
Λειτουργεί εξισορροπητικά για τους αναπληρωτές που δεν έχουν την ασφάλεια της σύμβασης αορίστου χρόνου που μπορεί να έχει κάποιος μόνο στο ιδιωτικό. Οι αναπληρωτές είναι αμιγώς ορισμένου και χωρίς να γνωρίζουν πού θα βρεθούν κάποια χρονιά ή και μέσα στην ίδια τη χρονιά στην περίπτωση που καλύπτουν κάποιο βραχυπρόθεσμο κενό ή κάποιο που η άδεια του μόνιμου λήγει στα μέσα της χρονιάς, ή ακόμη χειρότερα και αν βρεθούν γενικώς κάπου και δε μείνουν εκτός λόγω επιλογής ή και ζήτησης κάποιας περιοχής.

3
Γιατί δηλώνατε ένα μέρος τέτοιο που, κατά τη γνώμη σας, έπρεπε να κηρυχθεί προ πολλού ακατάλληλο για κατοίκηση;
Σέβομαι τον ανθρώπινο φόβο, αλλά μην προκαλούμε με τέτοιες κουβέντες.
Δεν προκαλούν κουβέντες, αλλά οι πράξεις που γίνονται ή - μάλλον - δε γίνονται.
Αυτό είναι το θέμα ότι υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση γύρω από το κτηριακά.
Προσωπικά τα λαμβάνω πάντα υπόψη, αλλά πάντα πιθανολογικά διότι δεν έχω πρόσβαση σε συγκεκριμένα δεδομένα. Στην Αττική εργάζομαι. Το νήμα το ξεκίνησα διότι θεωρώ αδιανόητο μια σύμβαση να μην έχει προβλέψει μια τέτοια διάταξη με τέτοια γήρανση κτιριακών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, που είναι η άγνωστη από δω και στο εξής η ανθεκτικότητα τους στους σεισμούς. Και η Αττική έχει πρόβλημα διότι πάρα πολύ μεγάλο μέρος των κτηρίων της είναι παλιό και χτισμένο με μπετόν το οποίο έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής - αντισεισμικής εγγύησης και προστασίας. Τα σχόλια στα οποία βρισκόμαστε οι περισσότεροι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

4
Από φοβίες είναι κατανοητές και σεβαστές. Όμως ένας εργαζόμενος και μάλιστα σε επάγγελμα που απευθύνεται άμεσα στο κοινωνικό σύνολο, δεν μπορεί να θεωρεί ότι ανά πάσα στιγμή θα εγκαταλείπει την εργασία του χωρίς καμία συνέπεια, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να πάει. Όταν πας κάπου αναλαμβάνεις και την ευθύνη ότι πας με επίγνωση των συνθηκών, και την επίγνωση ότι απρόβλεπτα ζητήματα μπορεί να προκύψουν, γιατί και ο σεισμός είναι κάτι απρόβλεπτο, σε οποιοδήποτε μέρος μιας σεισμγενούς χώρας μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει ένας μεγάλος σεισμός με θύματα, όπως είναι μια πλημμύρα, όπως είναι μια πυρκαγιά. Αλίμονο αν οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες θέσεις του κράτους έφευγαν έτσι απλα επειδή σ αυτό το μέρος προέκυπτε μια φυσική καταστροφή.
δεν υπάρχει γνώση για την κατάσταση των κτιρίων σ επίπεδο δόμησης από τους αρμόδιους φορείς - άρα ι εκπαιδευτικός δεν έχει επίγνωση.
Ο σεισμός δεν προβλέπεται - αν υπάρχουν κτήρια που πληρούν τις προδιαγραφές, έχει καλώς - και πάλι οι προδιαγραφές αφορούν μέχρι σεισμούς 6,5 Ρίχτερ. Τα γερασμένα κτήρια της Αττικής μετά βίας επιβιώνουν από 5 Ρίχτερ ως πράσινα, αν ο μη γένοιτο συμβεί.
Για να μη λέμε όμως το ο μη γένοιτο, εδώ υπάρχει η ιδιομορφία και της ηφαιστειογένειας. Από αυτήν την άποψη η Σαντορίνη έπρεπε να έχει κηρυχθεί προ.πολλού ως ακατάλληλο για κατοίκηση. Το ότι λόγω πολιτικών συμφερόντων και εθνικής κυριαρχίας δεν έχει ανακηρυχθεί, δε σημαίνει πως είναι κατάλληλο για κατοίκηση και πως όσοι ζουν εκεί δεν παίζουν στα ζάρια τη ζωή τους.
Μπορεί όλη η Ελλάδα να είναι στην ουσία σέικερ, αλλά υπάρχουν περιοχές υψηλότερου κινδύνου που τον αυξάνουν οι διαχρονική ελληνική αντιδραστικότητα, διχόνοια, βεντετισμός, ανενσυναισθησία, έλλειψη κοινωνικής νοημοσύνης, προοπτικής και πρόνοιας.
Όλη η Ελληνική επικράτεια είναι επικίνδυνη, αλλά η Σαντορίνη τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τα τριγύρω νησιά που συδονούνται είναι επικίνδυνη στο τετράγωνο γιατί δεν εξαιρείται από την κτηριακή επικινδυνότητα μέσα σε όλα τ' άλλα που την απειλούν.

5
Επειδή με αγγίζει το θέμα είμαι σε νησί κοντά στην Σαντορίνη και κουνιόμαστε τακτικά...Θέλω να πω ότι ο βηματοδότης έχει απολυτό δίκιο...
Όπως επίσης  κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται διαφορετικά τις φοβίες του...Προσέξτε αυτό το τελευταίο...
Νά ' σαι καλά, αυτόματο.Ρο θέμα είναι ότι ο εκπαιδευτικός παίζει με το νευρικό του σύστημα,.όπως ο ηθοποιός για να φέρει εις πέρας της διδασκαλία. Δεν είναι επάγγελμα υψηλής τυποποίησης που ανεξάρτητα από την κατάσταση του εργαζόμενου, έρχεται εις πέρας όπως και νά'χει. Η ανασφάλεια μπορεί να ρίξει το επίπεδο απόδοσης και ποιότητας αφού πρόκειται για μετάδοση λόγου εκ πρώτης και συμπεριφοράς.
Αυτό το νήμα είναι σχετικό κατ' επέκταση και με ζητήματα καταλληλότητας και στατικότητας κτιρίων. Τα κτήρια που πληρούν προδιαγραφές για σχολεία στην πραγματικότητα είναι λίγα από άποψης γήρανσης των υλικών δόμησης - αν η απειλή είναι μόνο ο σεισμός.
Αν είναι όμως και το ηφαίστειο εν προκειμένω, τότε δε σε σώζει τίποτε, μόνο η μετεγκατάσταση αν γίνει έγκαιρα.

6
Προβλέψεις σεισμών (ίσως) δε γίνονται (και να γίνονται δε θα το μαθαίναμε πρώτοι) δηλαδή ενεργητική ασφάλεια (πρόληψη), προβλέψεις αντοχής κτιρίων στα πλαίσια παθητικής ασφάλειας γίνεται και παραγίνεται. Νόμοι για τις αντισεισμικές προδιαγραφές δόμησης υπήρξαν πρώτη φορά μετά το 1956 (μετά από τους μεγάλους καταστροφικούς σεισμούς της Σαντορίνης, της Αμοργού, της Ρόδου, του Βόλου - πρώτος Ελληνικός Αντισεισμικός Κανονισμός) και μετά ξανά μετά το 1983 με αφορμή από τους σεισμούς της Θεσσαλονίκης (αναθεωρημένος ΕΑΚ). Επίσης τα υλικά δόνησης δίνουν και το χρόνο ζωής του κτηρίου, ή μάλλον το προσδόκιμο ζωής του, ειδικά ως προς τα θεμέλιά του. Τα πέτρινα είναι "σαν" αιώνια, με διάρκεια ζωής άνω των 100 ετών, τα σκυροδέματος (μπετόν) δεν ξεπερνούν τα 60 έτη. Άρα όποιος ζει στο νησί μπορεί να καταλάβει αν μπορούν να αντέξουν σε αυτούς και σε άμεσα επερχόμενους σεισμούς.
Αν το κριτήριο μας ήταν ως εκπαιδευτικών, ειδικά των αναπληρωτών, στην 5η πιο σεισμογενή χώρα παγκοσμίως και τη 2η στη Μεσόγειο το επίπεδο αντισεισμικότητας και συντήρησης των σχολικών μονάδων, θα ήταν όλα προς το καλύτερο.
Φαντάζει φοβερό, αλλά λίγοι λαμβάνουν αυτές τις παραμέτρους υπόψιν και ακόμη λιγότεροι τις ψάχνουν,(αν και οι οργανισμοί συντήρησης σχολικών κτιρίων θα έπρεπε να τα κοινοποιεί αυτά).
Επίσης κανονικά ο,το είναι μπετόν άνω των 70 ετών, θέλει γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο. Απίστευτο αλλά αναγκαστικά εφικτό σε σεισμογενή χώρα κι όχι να διαιωνίζουμε νοοτροπία που επαληθεύει ότι δεν έχουμε χαρακτηριστικά κανονικού κράτους. Αν δεν το απαιτήσουμε εμείς, δε θα μας δοθεί.

7
Η Σαντορίνη είναι ημιενεργό ηφαίστειο και κατ' ουσίαν η Θήρα - γιατί η Σαντορίνη είναι το αβύθιστο μέρος του ηφαιστείου - νησιού, που όμως συνδέεται με το βυθισμένο.
Πιθανότητες έκρηξης πάντα υπάρχουν και σε αυτή την περίπτωση με τον αφανισμό του υπολοίπου μέρους (καταβύθιση, διάλυση).
Οι δονήσεις συνεχίζονται και είναι ισχυρές κα πολλές καθημερινά, άνω των 4ων Ρίχτερ, πλήττοντας τα θεμέλια όλων των εγκαταστάσεων, δημιουργώντας κατολισθήσεις κ.λπ..
Δεν είναι γνωστό αν είναι ηφαιστειογενούς ή τεκτονικής αιτιολογίας, δεν μπορεί να διαψευστεί ούτε να επιβεβαιωθεί κάτι ακόμα. Εϊναι ρίσκο για όποιον μένει και για όποιον φεύγει. Το θέμα είναι όταν έχει σπίτια και δημόσια κτήρια που είναι πεπερασμένης αντοχής, προ και μετά του 1983 που άλλαξε η νομοθεσία δόμησης δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. αν είσαι περίεργος, κάθεσαι. Αν η περιέργεια δεν είναι το στοιχείο σου, φεύγεις. Το θέμα είναι ότι εδώ δε θα έπρεπε να είναι καν δίλημμα για τους αναπληρωτές, οι οποίοι είναι κατά κανόνα από άλλες περιοχές και δεν έχουν μάθει να μην αντιδρούν σε τέτοιες συνθήκες διαρκούς σεισμού, διατηρώντας την ψυχραιμία τους και παραμένοντας ψυχικά λειτουργικοί.
Εργαζόμενοι με παιδιά φεύγουν πάντως. Οι μη παραγωγικής ηλικίας, μένουν γιατί δεν έχουν πού αλλού να πάνε.

8
στα σχολεία φυλακών που είναι πάγια η απειλή δεν προβλέπεται αποκλεισμός. Εδώ που είναι έκτακτη, από ισχυρά φυσικά φαινόμενα και άγνωστης μέγιστης διάρκειας δεν προβλέπεται κάτι; Στο τέλος θα γίνει και το σουρεαλιστικό: ήδη 5.000 Σαντορινιοί έχουν εγκαταλείψει το νησί και σίγουρα πολλοί έχουν και τα παιδιά τους. Στο τέλος ο αναπληρωτής θα πηγαίνει να κάθεται σε ένα άδειο σχολείο να περιμένει τη λήξη του ωραρίου με όλους τους κινδύνους
Έστω τηλεκπαίδευση δε θα έπρεπε να γίνει σε αυτήν την περίπτωση; Να φύγουν όλοι και να συνεχίσουν διαδικτυακά από το νέο τόπο εγκατάστασής τους λειτουργώντας το σχολείο σε άυλη μορφή.

9
Αυτό το νήμα ανοίγει για να γίνει αναφορά στο καθεστώς της σύμβασης η οποία δεν έχει προβλέψει την αναγκαστική λύση για λόγους απειλής της ζωής από φυσικά φαινόμενα.
Σε αυτήν την περίπτωση, αν κάποιος υποβάλλει παραίτηση, θα του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού;
Υπάρχει κάποια διάταξη εκτός ΦΕΚ που μπορεί να επικαλεστεί ο αναπληρωτής;
Λέει τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή, αλλά οι σεισμολόγοι δεν ξέρουν πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο και πόσο επικίνδυνο είναι - ειδικά αν τα σχολείο βρίσκονται εντός εμβέλειας των σεισμικών δονήσεων ή επηρεάζονται άμεσα.

10
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Αιτήσεις για Πειραματικά
« στις: Φεβρουαρίου 01, 2025, 05:16:56 pm »
Το παιχνίδι χάνεται από την αρχή όταν τα παιδιά στοιβάζονται σε τμήματα των 25 ατόμων. Πώς γίνεται να προωθούν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, όταν παραβιάζουν βασικές παιδαγωγικές αρχές; Όταν το προσωπικό καλύπτεται με αναπληρωτές που αλλάζουν κάθε χρόνο και μπορεί να χρειαστεί να φτάσει Νοέμβριος για να καλυφθούν οι ανάγκες;

Αντί να είναι συνδεδεμένα με τα πανεπιστήμια και να αποτελούν χώρους έρευνας και πρακτικής εφαρμογής νέων διδακτικών πρακτικών, έχουν καταλήξει να προσελκύουν γονείς που τα έχουν περάσει για τζάμπα ιδιωτικά σχολεία, τα οποία υποτίθεται πως θα απασχολήσουν καλύτερα τα παιδιά που θα παρκάρουν εκεί σε σχέση με ένα τυπικό δημοτικό σχολείο.
συν του ότι ποντάρουν στο τζάμπα σχολικό λεωφορείο από την περιφέρεια. Πολλοί δεν μπορούν να πάνε και να φέρουν τα παιδιά τους προς και από το σχολείο και θέλουν μια βολική διέξοδο. Αν η τύχη είναι με το μέρος τους στην κλήρωση, συνεχίζουν μέχρι τέλους (ειδικά στα δημοτικά). Κατά τα άλλα είναι και χειρότερα ίσως από σχολεία γειτονιάς, με γονείς και μαθητές τουρίστες στην περιοχή που δεν τους ενδιαφέρουν οι εγκαταστάσεις, ο σύλλογος γονέων συνήθως δεν είναι δραστήριος προς θετικές κατευθύνσεις και πράγματι πολλοί πάνε τσαμπουκαλεμένοι με τα λεφτά του δημοσίου νομίζοντας πως είναι σε λαϊκό ιδιωτικό.
Τα πειραματικά βουλιάζουν και το πείραμα απέτυχε.

11
Υποτίθεται ότι γίνονται ωνάσεια σε προβληματικές περιοχές και ότι θα δίνουν και τεστ δεξιοτήτων μαζί με τις εξετάσεις γλώσσας και μαθηματικών.
Οι μαθητές θα δηλώνουν συμμετοχή βάσει εντοπιότητας; Διότι στα πρότυπα αυτό δεν ισχύει. Και αν υπάρχουν μαθητές από αυτές τις περιοχές, και ισχύει η εντοπιότητα, που θέλουν να δοκιμαστούν, θα είναι λίγοι και θα γράφουν χαμηλά.
Αν γινόται πρότυπα με πλάγιο τρόπο κι όχι για να ευνοηθεί ο κάτοικος της περιοχής, πώς βοηθούν στην αναβάθμιση των περιοχών αυτών;

12

Το θέμα είναι ότι ο Έλληνας συγκεκριμένα ως λαός πιστεύει ότι είναι ειδικός της δουλειάς του διπλανού του. Προς τους εκπαιδευτικούς αυτό ισχύει ×10. Αν δε γίνουν αλλαγές και στη χρηματοδότηση και στη νοοτροπία που λέει ο Leon έτσι ώστε να ανακαλύπτεται από νωρίς η κλίση των παιδιών, να κατευθύνονται σε ανάλογες σπουδές κ.λπ. θα είμαστε οι περιττοί που τρώνε τα αποφάγια.
Πολλοί μας θεωρούν περιττούς, δεν έχουμε κύρος πια,.ούτε το ελάχιστο που απορρέει από το γνωστικό μέρος των σπουδών μας και μας κάνουν υποδείξεις ενώ δεν έχουν ιδέα από σχολικό περιβάλλον.
Πώς θα ξαναγίνουμε ορατοί; αυτό είναι το θέμα.
Δε βλέπω άλλη λύση από τη μακρά αποχή.
Και όσο για την κατάρτιση, ναι, ο εκπαιδευτικός πρέπει σε ένα πρωτοβάθμιο επίπεδο να μπορεί να κινηθεί νομοθετικά και διαδικαστικά σε θέματα παραπομπής για διερεύνηση της ψυχικής υγείας και της ανάπτυξης κατάστασης του παιδιού, σε θέματα δικών του δικαιωμάτων και νομοθετικής κάλυψης, γι'αυτό και η κατάρτιση είναι επιβεβλημένη. Σε πρωτοβάθμιο επίπεδο να υποκαθιστά άλλους επαγγελματίες, σε δευτεροβάθμιο όμως αν υπάρχει συνέχεια, να τους επικαλείται για να αναλαμβάνουν αυτοί. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να μπορεί να λειτουργεί ως μια ολοκληρωμένη μονάδα σε ένα ικανό εύρος δράσης πριν χρειαστεί βοήθεια από μεγαλύτερα μέσα. Τώρα κινείται πολύ περιορισμένα.

13
οι εκπαιδευτικοί πέρα από τη φωνή, παίζουμε με το νευρικό μας σύστημα,.όπως ακριβώς οι ηθοποιοί. Η διαφορά είναι ότι ο θεατής πληρώνει και αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος από μια παράσταση δεν ξαναπάει, αν φορτίζει αρνητικά την ατμόσφαιρα στο κοινό, ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη και ο ηθοποιός αν το εισπράξει διαισθητικά ξέρει ότι είναι για μία μεμονωμένη βραδιά.
Εμείς πολλές φορές καλούμαστε να παίξουμε σε μια παράσταση που δε θέλει να παρακολουθήσει κανείς, δεν την πληρώνει (στο δημόσιο) και νομίζει ότι μπορεί να έχει μόνο δικαιώματα πάνω στο φορέα της.

14
Το να κανεις έναν γονέα να διαπιστώσει πώς οτιδήποτε σχετικά με το παιδί του ίσως πάει λάθος, είναι δύσκολο. Ακόμα και για πιο απλα ζητήματα της νηπιακής ηλικίας, που μπορούν γρήγορα να μπουν σε σειρά με παρέμβαση ειδικών. Αυτό φυσικά δυσκολεύει όλο και περισσότερο, όσο τα παιδιά μεγαλώνουν και μιλάμε για περίπλοκα ζητήματα. Πολλοί γονείς κάνουν σοβαρα λάθη, και κάποιοι ίσως είναι και παντελώς ακατάλληλοι. Δεν γίνεται όμως να θεωρούμε ότι οι μαθητες μας είναι παιδιά μας. Και με δεδομένη την ανυπαρξία φροντίδας για παιδιά που δεν έχουν γονεϊκη φροντίδα στη χώρα μας, πρέπει κι εμείς να ειμαατε πολυ προσεκτικοί όταν εντοπίζουμε δείγματα παραμέλησης ή σοβαρής δυσκολίας στην εκτέλεση του γονεϊκού ρόλου, διότι δεν ξέρεις ποτέ αν θα κανεις μεγαλύτερο κακό. Όμως υπάρχουν τρόποι να φέρεις τους γονείς σε σημείο να συνεργαστούν ή έστω να αποδεχτούν ότι πρέπει να δράσουν. Θέλει άτομα με εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες, δεν πετυχαίνει πάντα, ή πετυχαίνει ώς ένα σημείο, αλλά γίνεται. Κι αν δεν γίνει με πειθώ, υπάρχουν και αρμόδιες υπηρεσίες εκτός σχολείου που μπορούν να διατάξουν κοινωνική έρευνα και έτσι να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση. Φυσικά αν δεν
υπάρχουν διευθυντές που να αναλαμβάνουν την ευθύνη, δεν γίνεται τίποτα.
Γι' αυτό πρέπει να ενδυναμωθεί ο εκπαιδευτικός ως μονάδα για να μπορέσει να λειτουργήσει ερήμην πλαισίου και να μην τον επηρεάζει αν είναι θετικό ή αρνητικό ή αδιάφορο το κλίμα στο σχολείο και η στάση της διοίκησης.

Σελίδες: 123 ... 14

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 11
Επισκέπτες: 601
Σύνολο: 612

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.048 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.