Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Dimi94

Σελίδες: 123
1
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Ιουνίου 17, 2025, 03:35:11 pm »
Θα παρακαλέσω να μείνουμε στο θέμα. Υπάρχει κόσμος χωρίς αυτό που αποκαλείτε "βύσμα" με ερευνητικές συνεργασίες και αντικείμενο να ασχοληθεί σοβαρά αν πάρει την απόσπαση. Αν κάποιος έχει σοβαρή ενημέρωση από το τμήμα που θέλει να συνεργαστεί παρακαλώ ας ενημερώσει. Ευχαριστω για την κατανόηση.
Να τα πείτε αυτά σε όλους όσους κουνάνε το δάχτυλο και αμφιβάλλω αν κάποιοι από αυτούς έχουν σχέση με την εκπαίδευση. Καλό απόγευμα.

2
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Ιουνίου 11, 2025, 12:31:02 pm »
Παρα πολυ σωστα: ελευθερη βουληση, εξελιξη, ανοδος.
Ομως η καλλιεργεια τετοιων δεξιοτητων, προυποθετει και θυσιες.
Οχι "θεσμοθετημενη και βολικη μετακινηση απο μια θεση μονιμοτητας σε αλλη".

Οποιος προσεληφθει ως δασκαλος, πρεπει μονιμως να ειναι στην ταξη του. Χωρις αποσπασεις και μεταταξεις εκτος ταξης. Οποιος θελησει να εξελιχθει, ο δρομος ειναι ανοικτος: βρισκει νεα εργασια.
Σιγουρα η επικειμενη καταργηση της μονιμοτητας υων εκπαιδευτικων, θα διευκολυνει ψυχολογικα τετοιες αποφασεις, μια και πλεον οι εκπαιδευτικοι εκτιμω οτι θα ειναι ωρομισθιοι που θα προσλαμβανονται τοπικα καθε σεπτεμβριο, και εως τον ιουνιο (αν και προσωπικα δεν με βρισκει συμφωνη κατι τετοιο, ωστοσο δρομολογηθηκε πλεον).
Τοτε, θα υπαρχει ακομα μεγαλυτερη δυνατοτητα εξελιξης και αλλαγης σε οποιον το επιθυμει.
Θα συμφωνούσα, αγαπητέ μόνο όταν μιλάμε για "υγιή' ιδιωτικό τομέα και όχι τη γαλέρα που ισχύει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν είμαστε όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι ευτυχώς δεν είμαστε στις ΗΠΑ.

3
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Ιουνίου 11, 2025, 08:46:46 am »

Έχετε κάποια αντιπρόταση για όσους διαπίστωσαν πως δεν τους αρέσει η τάξη και μερίμνησαν, ώστε να σπουδάσουν εκ νέου για να μεταπηδήσουν στον φορέα που τους ενδιαφέρει, διαθέτοντας τα απαιτούμενα προσόντα?
Οι μετάταξεις απαγορεύτηκαν, άρα η μόνη λύση είναι οι αποσπασεις.
Να εγκλωβιστεί ο εκπαιδευτικος στην τάξη που δεν του αρέσει?
Να παραιτηθεί?
Τι άλλες επιλογές έχει, πλέον, στη διάθεση τιυ?
Προσωπικά, θα επέλεγα τον δρόμο της παραίτησης, εάν δεν υπήρχαν οικονομικές υποχρεώσεις.
Ας μην σκεφτόμαστε απόλυτα όταν αναφερόμαστε στο δικαίωμα για επαγγελματική εξέλιξη. Αντιθέτως, οι πολλές επιλογές και δυνατότητες αξίζουν σε υπαλλήλους με υψηλά προσόντα, όπως οι εκπαιδευτικοί.
Ορισμένοι εδώ  μέσα  νομίζουν ότι πρέπει ο εκπαιδευτικός  να είναι  μονίμως  yes man σε όλα με μια ιδεολογικά φορτισμένη επίφαση του "μεταλαμπαδευτή"... αφού λοιπόν δεν τους ενδιαφέρει  το διοικητικό έργο, γιατί κουνάνε μονίμως το δάχτυλο σε κάποιους που θέλουν να εξελιχθούν και έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση;
Ξέρετε η ελεύθερη βούληση αποτελεί συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας.

4
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Ιουνίου 10, 2025, 09:38:10 am »
Το θέμα κύριοι αιρετοί δεν είναι ποιοι θα τις εξετάζουν μόνο.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν κριτήρια, μοριοδότηση, διαφάνεια σε αυτές τις μεταβολές.
[/b][/b]
Για να υπάρξουν όλα αυτά τα παραπάνω, ή θα πρέπει να μπει περιορισμός από το ΥΠΑΙΘΑ της πλειοψηφίας των έτσι κι αλλιώς βυσματικών αποσπάσεων, ή να υπάρχει μοριοδότηση των  κριτηρίων την οποία θα αναλαμβάνει το ΑΣΕΠ για παράδειγμα, ή να επανέλθει το καθεστώς της κινητικότητας (ν.4440/2016) όπως προϋπήρχε μέχρι τον περασμένο Οκτώβρη- γιατί σύμφωνα με τον κο Λιβάνιο- Λιβανάτο του ΥΠΕΣ  εμείς οι εκπαιδευτικοί  δεν θεωρούμεθα πολιτικοί υπάλληλοι, ασχέτως ότι στην ισχύουσα  νομοθεσία αναφέρεται ακριβώς το αντίθετο.

5
Έχει δίκιο η Έσπερος!
Αν όντως ενδιαφέρονταν για την παιδεία, θα έδιναν έμφαση στα δημοτικά, όπου γίνεται της κακομοίρας!
Αντίθετα, επιλέγουν η κατηγοριοποίηση των μαθητών να γίνεται μετά τα 12.
Επειδή αναφέρατε τον όρο "gentrification", μήπως τελικά στόχος είναι η "αναβάθμιση" των γειτονιών (με αντίστοιχη άνοδο των τιμών) που θα έχουν τα σχολεία αυτά; Όσοι ξέρουν από Κολωνό και Κυψέλη, καταλαβαίνουν τι εννοώ.
Δεν αποκλείεται, ήδη ένα  Λύκειο στην περιοχή μου η οποία πλέον έχει το hype του εξευγενισμού(ακριβά καφέ, τιμές ενοικίων στον Θεό, δήθεν κοσμοπολίτικος αέρας τύφλα να' χει το Camden Town ένα πράγμα) προτείνεται για την κατηγορία των Ωνασείων Σχολείων, οπότε ένας κάπως "εξευγενισμός" ως προς την παροχή εκπαιδευτικού έργου μήπως θα υπάρξει κι εκεί;; :-\ :-\ Πολύ αμφιβάλλω, ειδικά όταν το μαθητικό δυναμικό προέρχεται από οικογένειες που δύσκολα εξασφαλίζουν τα προς τω ζειν..το πολύ πολύ να πλακώσουν οι μαθητές των ΒΠ κι οι ντόπιοι να πάνε αλλού και καλή τους τύχη :( :(

6
Μπορεί κάποιος διορισμένος να φοιτήσει εσδδ;
Φυσικά, αλλά θα πρέπει να ρίξει πολύ διάβασμα!!!

7
Σήμερα κάποια δημοτικά σχολεία έδιναν βαθμούς, προκειμένου να μη φύγει κάποιος για μακριά..

8
Εσείς κάνετε μάθημα στις 23; Γενικα μιλάω. Εμείς πάμε εκκλησία και μετά κάνουμε κάτι σύντομο προσχηματικό στο σχολείο για να μην τα διώξουμε από τις 10. τα παιδιά όλες τις προηγούμενες ημέρες παρακαλάνε να μην τους κανεις μάθημα.

Ψιλό βλακεία είναι αυτό και καψωνι για όποιον είναι μακριά. Όμως οι «καλοί συνάδελφοι» έχουν ήδη κανονίσει ψεύτικες άδειες για να κ μας διαλύσουν ήδη από την Παρασκευή.
[/b][/b][/b]
Εάν υπάρχει συνάδελφος ο οποίος κατάγεται από νησί άγονης γραμμής, για παράδειγμα και έχει κανονίσει να ταξιδέψει πχ με καράβι για τις 23 του μήνα- ξαναλέω για τις 23 του μήνα και λόγω του ότι τα δρομολόγια είναι περιορισμένα και  όχι για αύριο την Παρασκευή γιατί να μπει σε παρένθεση ως "καλός" ;
Έτσι κι αλλιώς σε σχολική μονάδα εργάζεται, δεν είναι στο ευρύτερο δημόσιο για να παίρνει άδεια από τη σημαία.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η τάση ειρωνείας και δεν αναφέρομαι σε σας προσωπικά, το ίδιο θα έλεγα και για άλλους χρήστες εδώ μέσα που απαντουν με αυτό τον τρόπο, σόρι κιόλας. Δε θεωρείται ψεύτικη άδεια.

9
Λοιπόν, σχεδόν με πείσατε. Είμαστε αμόρφωτοι, έστω ημιμαθείς,  προχειραντζες που τελειώσαμε σχολές της πλάκας στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Γιατί δεν λέτε πως είμαστε και τεμπέληδες που καθόμαστε τόσο καιρό; Οπότε ΑΣΕΠ κ ιδιωτικά πανεπιστήμια θέλουμε. Αν  δεν είναι οργανωμένη ενορχήστρωση για να φτιάχνεται κλίμα τότε είστε βούτυρο στο ψωμί του αφηγήματος τους.
.
Και για να μπει μια άνω τελεία εδώ σε αυτό το νήμα, μόνο πανεπιστήμια της πλάκας δεν είναι τα ελληνικά, άλλωστε και οι διεθνείς κατατάξεις (rankings) αυτό αποδεικνύουν.Το πρόβλημα είναι όταν το σύγχρονο ελληνικό ΑΕΙ έχει κολλήσει ακόμα στη νοοτροπία της δεκαετίας του 80, όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων συγκεκριμένων σχολών.Τελος.

10
Με γελούν τα μάτια μου ή όντως διαβάζω εκπαιδευτικούς να απαξιώνουν τις σπουδές τους; Αν δεν είναι τρολ του υπουργείου, είναι τουλάχιστον άξιο έρευνας.
Εμ βέβαια, όταν ενοχλεί η αλήθεια για το εκπαιδευτικό σύστημα και τις αγκυλώσεις του εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το λέμε τρολαρισμα Δεν πήγαμε σε κάποια ιταλικά πανεπιστήμια της πλάκας ή  ακόμα χειρότερα, σε ακαδημίες της Πρώην Γιουγκοσλαβίας για να κάνουμε σπουδές στην εκπαίδευση, όχι όμως και θα κρύβουμε κάτω από το χαλί τα παράλογα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ειδικά της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την οποία ματωσαμε και οικονομικά και ψυχολογικά κι εμείς κι οι οικογένειες μας.

11
1) Δεν σας καταλαβαίνω. Πότε ήταν τα παιδαγωγικά τμήματα «αποκούμπι» στις δέσμες για όσους υποψηφίους δεν έπιαναν όλες τις άλλες σχολές της δέσμης; Μήπως δεν θυμάστε καλά;
Κι όμως ήταν αποκουμπι από τα  τέλη της δεκαετίας του 80 μπορώ να σου πω. Οταν ήθελε κάποιος πχ να δηλώσει στο μηχανογραφικό του ας πούμε Ιστορικό Αρχαιολογικό, Φιλολογικά τμήματα ή Ψυχολογία (από Γ δέσμη που είχα μπει εγώ ας πούμε ή Πάντειο από τέταρτη κι οι βάσεις τότε ήταν στο Θεό, ακόμα και σε πανεπιστήμια της περιφέρειας, έβρισκε συχνά αποκουμπι στα Παιδαγωγικά Τμήματα, ασχέτως αν δεν είχαν προσληφθεί ούτε καν ως αναπληρωτές οι απόφοιτοι των τελευταίων ετών που λειτουργούσαν οι Ακαδημίες. Αργότερα, όταν άλλαξε το τοπίο στην εκπαίδευση με την εμφάνιση των πρώτων μεταναστευτικών ροών  και την καθιέρωση του ολοήμερου Δημοτικού σχολείου και αργότερα του προνηπιου- έστω κι αν δεν ήταν ακόμα υποχρεωτικό- οι βάσεις εκτοξεύτηκαν, ακόμα και μετά την κατάργηση των δεσμών Την πρώτη χρονιά που έδωσα πανελλαδικές, το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ είχε λίγο ψηλότερη βάση από εκείνη πχ του ΠΤΔΕ Ρόδου , το θυμάμαι χαρακτηριστικά. Στο όχι και τόσο μακρινό 1990 αναφέρομαι.
[b]...γι΄αυτό και οι περισσότεροι δάσκαλοι αγνοούν μαθηματικά και φυσική (άλλο κεφάλαιο αυτό, αλλά η αλήθεια είναι αλήθεια).[/b]
Δε ρωτάτε  καλύτερα  κάποιους boomers ή  gen-x υποψηφίους α ή β΄δέσμης  όταν άκουγαν για
Παιδαγωγικά Τμήματα σε περίπτωση μη εισαγωγής τους σε σχολές θετικης κατεύθυνσης πώς κάποιοι από αυτούς αντιδρούσαν από τότε;;
Υπήρχε μεγάλη απαξίωση τότε των συγκεκριμένων σχολων, να τα λέμε κι αυτά, άκουγαν τότε για παιδαγωγικά τμήματα οι υποψήφιοι φυσικοί και μαθηματικοί- για του Πολυτεχνείου  δεν το συζητάω καν- και τα έπαιρναν στην πλάκα, ίσως κάνοντας συνειρμούς με τους "δασκαλάκους" των Ακαδημιών. Να τα λέμε κι αυτά!!

12
Μάλλον εσύ δεν θες να καταλάβεις αυτά που λέω, γιατί εγώ σου έχω χιλιοαπαντήσει σε αυτά που λες.Λοιπόν, 1ον: πάντα περισσεύαμε. Δεν είναι κριτήριο αυτό. Τι σχέση έχει ο αριθμός των εκπαιδευτικών με το σύστημα διορισμού; Είτε με το ένα σύστημα είτε με το άλλο ο αριθμός των εκπαιδευτικών δεν αλλάζει ούτε ο αριθμός όσων διοριστούν. Σύστημα και αριθμός εκπαιδευτικών είναι δύο άσχετοι μεταξύ τους παράγοντες. Δεν ξέρω καν γιατί το αναφέρεις σαν κριτήριο για να υποστηρίξεις τον γραπτό ΑΣΕΠ. Με ή χωρίς γραπτό υπάρχει σειρά διορισμού. Άκυρο λοιπόν αυτό που λες. 2ον: λες ότι δεν ισχύει ότι ο γραπτός καταργεί το πτυχίο. Μα φυσικά και το καταργεί. Όταν σου λέει ότι πρέπει να δώσεις ξανά εξετάσεις για να αποδείξεις για 1000η φορά ότι άξιζε που πήρες το πτυχίο, αυτό τι είναι αν όχι έμμεση απαξίωση του πτυχίου; Ο γραπτός ΑΣΕΠ δεν είναι το καλύτερο σύστημα διορισμού. Ο λόγος που το έχουν να συζητιέται και θα το φέρουν κάποτε δεν είναι για καμία δικαιοσύνη αλλά για να γίνουν όπως παλιά οικονομικές ρεμούλες και να κερδίζουν λεφτουδάκια τα φροντιστήρια. Ειδικά αν ισχύσουν τα όσα ακούγονται περί αποκλεισμού όσων δεν πιάσουν τη βάση, αυτό κι αν πόσο απαξιώνει το πτυχίο και τα όποια προσόντα όχι χ1 φορές αλλά χ100. Και κάτι επιπλέον αν και δεν είσαι σχετικό με τον γραπτό ΑΣΕΠ. Αναφέρεσαι σε μεταπτυχιακά που πολλά είναι της πλάκας κλπ. 9/10 εκπαιδευτικούς που εγώ γνωρίζω είτε προσωπικά είτε από ομάδες, από τότε που ήρθε το σύστημα Γαβρόγλου και μετά, γιατί πριν ήταν διαφορετικά κάπως τα πράγματα, φτύσαμε αίμα για να τελειώσουμε τα μεταπτυχιακά. Προφανώς υπάρχει μια ελάχιστη μερίδα που βρήκε την τρύπα και πήρε έτοιμα μεταπτυχιακά αγορασμένα κλπ. Κάποτε αυτοί μπορεί και να τους πιάσουν και τότε θα πέσουν καμπάνες αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα είναι ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η πιπίλα γύρω από τα μεταπτυχιακά που τα περισσότερα τα κάναμε στην Κύπρο και όχι εύκολα δεν ήταν αλλά πολύ απαιτητικά, ειδικά για όσους έμπαιναν στα παιδαγωγικά με 15 και 16 χιλιάδες μόρια. Αναφέρεις τα προσόντα σου και δεν καταλαβαίνω καν τον λόγο να σου πω την αλήθεια. Κι εγώ και πολλοί άλλοι όταν τα παιδαγωγικά ήταν στο Θεό και χρειαζόσουν βαθμούς αντάξιους της ιατρικής για να περάσεις στο παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης γράψαμε τόσο και μεταπτυχιακά τελειώσαμε με άριστα και διδακτορικά αν θέλαμε θα συνεχίζαμε , και , και , και, και,.... Και να σου πω ότι ναι και μετά από όλα τα χαρτιά που πήραμε τόσα χρόνια και να γυρνούσαμε τώρα στην επετηρίδα, όχι δε θα το θεωρούσα άδικο σύστημα. Ακόμη κι έτσι αν είναι να γυρίσουμε κάπου μόνο η επετηρίδα είναι το δικαιότερο μεταξύ αυτής και του γραπτού ΑΣΕΠ γιατί όπως είπα για 1 εκατομμύριο φορές, μεταξύ αυτού και του γραπτού, είναι αυτό που δεν σου απαξιώνει άμεσα ή έμμεσα το πτυχίο. Αν θες να καταλάβεις ότι σου λέω έχει καλώς αν όχι πάλι έχει καλώς, απλά αν είναι να μου απαντήσεις καμιά "εξυπνάδα πάλι", μην το κάνεις, γιατί βαριέμαι να σου αντιπαραβάλω τα αυτονόητα. Απάντα σε κανέναν άλλον
πάντα περισσεύαμε.[/b]
Τι εννοείς πάντα περισσεύαμε; Και στο φινάλε, γιατί να περισσεύουμε δηλαδή εδώ και χρόνια? Μήπως έπρεπε τα ίδια τα ΑΕΙ να έθεταν εδώ και δεκαετίες  πλαφόν στον αριθμό υποψηφίων και κατ' επέκταση των εισακτέων  των σχολών που σχετίζονται κυρίως με την εκπαίδευση; Μήπως η ίδια η Β/βάθμια Εκπαίδευση και δη η Γ' Λυκείου με τις πανελλήνιες εξακολουθεί να αποτελεί ακόμα, μετά από δεκαετίες τη βασική δεξαμενή υποψηφίων  με σχολές που δεν έχουν άλλες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης πέρα του Δημοσίου και αυτές να έχουν μπλοκάρει εδώ και χρόνια με τα σημερινά τραγελαφικά αποτελέσματα;
Τουλάχιστον τα νέα παιδιά, όταν φτάσουν στην Γ' Λυκείου και πλησιάζουν στη βάσανο των πανελληνίων, να ξέρουν τι τους γίνεται με την επαγγελματική τους αποκατάσταση,'ωστε να μην την πατάνε όπως μεγάλο ποσοστό από εμάς.

13
Δεν κατάλαβα τι εννοείς να μην παρεκτρεπόμαστε στη συζήτηση. Αναφέρεσαι σε κατι που έχω γράψει ; Γιατί εγώ δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις. Είναι  όπως τα λες. Εγώ αναφέρθηκα στο πώς πλασάρεται ο διαγωνισμός στον κόσμο. Γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Είμαι «μεγαλούτσικη» βλέπεις και έχω συμμετάσχει επίσης και όχι μόνο σε έναν. Και αν έχω διοριστεί σήμερα το οφείλω στη συμμετοχή μου στον πρωτο διαγωνισμό του 1998 που με βοήθησε να αποκτήσω προϋπηρεσία και να διοριστώ.
Η "παρεκτροπή" αφορά το κατά πόσο ένας επιτυχών στον γραπτό ΑΣΕΠ και στη συνέχεια διοριστέος, μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση  στις δυσκολίες του επαγγέλματος, να μπει στα βαθιά δηλαδή. Υπήρξε αριστούχος συνάδελφος επιτυχών του διαγωνισμού που στην τάξη μέσα γινόταν χαμός. Αυτό εννοώ.

14
Νοιάστηκε ποτέ το Υπουργείο και οι Υπουργοί για τους εκπαιδευτικούς και τα προβλήματά τους; Αντίθετα φροντίζει να τους δημιουργεί μεγαλύτερα με την υποχρεωτική παραμονή 2 ετών στον τόπο διορισμού, την αύξηση του αριμού των μαθητών ανά τάξη, αύξηση διδακτικού ωραρίου κ.ο.κ...
Φυσικά και είναι επικοινωνιακό παιχνίδι ο διαγωνισμός ότι να, αξιολογώ... οι καλύτεροι θα διοριστούν κ.τ.λ. ....αλλά και δίνει ελπίδα στους νέους αποφοιτήσαντες, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν μεταπτυχιακά, διδακτορικά, γλώσσες..... ,στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε, ώστε να μπορούν να δουλέψουν με τα υπάρχοντα δεδομένα. Άλλωστε και το 1998 ο διαγωνισμός γι' αυτό "πέρασε" . Διότι οι τότε νέοι απόφοιτοι δεν θα δούλευαν ποτέ με την επετηρίδα σε πολλές ειδικότητες.
Και για να είμαι δίκαιη να προσθέσω ότι δεν έχουν άδικο. Και τότε διορίστηκαν άτομα που δεν θα διορίζονταν διαφορετικά και θα συμβεί και τώρα αν γίνει ο διαγωνισμός. Δυστυχώς ταυτόχρονα αδικήθηκαν και πάρα πολλοί που περίμεναν να διοριστούν με την επετηρίδα. Γι' αυτό μετά έγιναν οι παράλληλοι πίνακες ...
Οι καλύτεροι που γράφουν καλά, όχι απαραίτητα ότι οι δύο μέρες μίας γραπτής δοκιμασίας αναδεικνύουν εκείνο τον εκπαιδευτικό που μπορεί όχι απλώς μόνο να σταθεί στην τάξη, αλλά να επιτύχει σε μέγιστο βαθμό την εκπαιδευτική διαδικασία. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ διορίστηκα κι εγώ, οπότε όλοι ξέρουμε ότι η θεωρία με την πράξη απέχουν παρασάγγης.
Αλλά ας μην παρεκτρεπόμαστε στη συζήτηση.

Σελίδες: 123

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32919
  • Τελευταία: Silia499
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185363
  • Σύνολο θεμάτων: 19495
  • Σε σύνδεση σήμερα: 666
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 16
Επισκέπτες: 477
Σύνολο: 493

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.047 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.