0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν, σχεδόν με πείσατε. Είμαστε αμόρφωτοι, έστω ημιμαθείς, προχειραντζες που τελειώσαμε σχολές της πλάκας στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Γιατί δεν λέτε πως είμαστε και τεμπέληδες που καθόμαστε τόσο καιρό; Οπότε ΑΣΕΠ κ ιδιωτικά πανεπιστήμια θέλουμε. Αν δεν είναι οργανωμένη ενορχήστρωση για να φτιάχνεται κλίμα τότε είστε βούτυρο στο ψωμί του αφηγήματος τους.
Εγώ προσωπικά θεωρώ πως ένας φοιτητής αξίζει όχι μόνον να διαβάζει μα και να συμμετέχει στο κίνημα του καιρού του. Θυμόμαστε και το Χριστόδουλο που 'λεγε δεν ήξερα τι γινότανε στη Χούντα γιατί διάβαζα. Δε θέλω σπουδαστές-ρομποτάκια και τα καλά χαϊδεμένα παιδιά των προφεσσόρων. Αν δεν αγωνίζονται κόντρα στο κοινωνικό status quo τότε τζάμπα παν οι γνώσεις τους κι είναι μεγάλο κρίμα.
Τον μέσο φοιτητή τον βλέπουμε δίπλα μας κάθε μέρα στα σχολεία. Δεν μπορεί να διαβάσει νόμους, δεν ξέρει πού να ψάξει νόμους, δεν ξέρει να διαβάσει τις οδηγίες, είναι αναλφάβητος τεχνολογικά και παριστάνει ότι είναι άποψη, και μπαίνει στις ομάδες του facebook και ρωτάει πόσες άδειες μπορεί να πάρει ή πώς μπορεί να ξεχρεώσει την οργανική του χωρίς να εμφανιστεί ποτέ εκεί.
Τον «μέσο φοιτητή» των ίδιων χρόνων που σπουδάσατε και εσείς εννοείτε, ή τον μέσο σημερινό (έστω της τελευταίας δεκαετίας); Γιατί αν εννοείτε τον δεύτερο, τότε (α) σίγουρα δεν έχει προλάβει -στην πλειονότητά τους τουλάχιστον- να διοριστεί, καλά-καλά ούτε να προσληφθεί ως αναπληρωτής, και (β) τεχνολογικά αναλφάβητο δεν τον λες, τουλάχιστον ως προς τη χρήση mainstream πλατφορμών, ή χρήση των οποίων έχει γίνει δεύτερη φύση για τους περισσότερους. Επίσης, η πολυνομία και ο κατακερματισμός καθιστούν έτσι κι αλλιώς έργο για δυνατούς ερευνητές -ή για επαγγελματίες των νομικών επιστημών- το να βρεις το σύνολο των διατάξεων που διέπουν ένα θέμα που σε καίει. Και είναι επίτηδες καμωμένα έτσι, ακριβώς ώστε ο μέσος πολίτης να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να μη διεκδικεί, είτε γιατί το κόστος είναι δυσανάλογο του οφέλους, είτε γιατί η κόπωση είναι εξαντλητική και σε κάνει να λες «άι σιχτίρ» και να τα παρατάς. Θέλει γερό στομάχι (και ατσάλινα νεύρα) να ψάχνεις τους νόμους…
Και εκεί που όλοι είχαν ξεγράψει τον γραπτό, φαίνεται να εμφανίζεται κανονικότατα στο ετήσιο σχέδιο δράσης του υπουργείου για το 2025 (όπως και σε όλα τα προηγούμενα, από τότε που ξεκίνησε η συγγραφή τους).Αυτή η επιμονή, σε ένα κρίσιμο σημείο πριν την αποστολή του επίσημου αιτήματος για το άνοιγμα των πινάκων της ειδικής αγωγής, δεν μπορεί να είναι τυχαία.Είτε προσπαθούν και πάλι να καλλιεργήσουν την ελπίδα στους μη έχοντες πιθανότητες πρόσληψης/διορισμού με το προσοντολόγιο, ότι στα σχέδια του υπουργείου είναι κάποια στιγμή στο μέλλον να επιστρέψει ο γραπτός (όπως και τις προηγούμενες φορες) ή αυτή τη φορά όντως επεξεργάζονται (πάντα επικουρικά με τα υπόλοιπα κριτήρια) τη θέσπισή του.Η ανακύκλωση του θέματος στα sites πάντως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία και κάνει μπαμ ότι πρόκειται για δοσμένη είδηση μέσα από το Μαρούσι. Αν μη τι άλλο πρέπει να υπάρξει πίεση για το έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων της ειδικής (η οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή).