Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - kyra_daskala

Σελίδες: 123 ... 49
1
"Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρθουν στο σχολείο στις 09:00 χωρίς τσάντες. Θα παρακολουθήσουν εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου και μετά θα αποχωρήσουν από το σχολείο."

Ετσι γίνεται. Αλλά εγώ ζητάω μία απάντηση στην ερώτηση "από που προβλέπεται;" δηλαδή την εγκύκλιο που επιτρέπει απόφαση συλλόγου για την παρουσία των μαθητών χωρίς τσάντες, την αποχώρηση νωρίτερα και την μη λειτουργία του ολοήμερου αν υπάρχει στις 23/12;

Η ανακοίνωηση ήταν από το γυμνάσιο της περιοχής. Τα δημοτικά και νηπιαγωγεία δούλεψαν κανονικά όλο το ωράριο μέχρι και το ολοήμερο.

2
Παράθεση
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρθουν στο σχολείο στις 09:00 χωρίς τσάντες. Θα παρακολουθήσουν εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου και μετά θα αποχωρήσουν από το σχολείο.

Έτσι γίνεται...

3
Όπως τα είπε ο συνάδελφος πιο πάνω.
Επίσης τι εννοείς "συνοδεύοντας μαθητή";
Μήπως αυτός ο μαθητής χρήζει παράλληλης στήριξης ή ειδικού προσωπικού;

4
Ό,τι κάνεις μέχρι τώρα είναι σωστά. Να μείνεις σε μια μέθοδο και να δώσεις πολύ χρόνο μέχρι να αποδώσει καρπούς. Μέχρι τα Χριστούγεννα είναι σαν νηπιαγωγείο ακόμη η συμπεριφορά τους, ιδιαίτερα όταν έχεις τόσες πολλές περιπτώσεις μέσα σε ένα τμήμα.
Χρησιμοποίησε ρουτίνες και εικόνες για όλα, πως να μπαίνουν σε σειρά, πως να περπατάνε, πως να βγαίνουν διάλειμμα, πως να μαζεύουν τη τσάντα. Όλα αυτά θέλουν χρόνο, προσωπικά Σεπτέμβρη και Οκτώβρη μια διδακτική ώρα κάθε μέρα μαζεύαμε την τσάντα και κάναμε "πρόβα" αποχώρησης. Τώρα μας παίρνει 20 λεπτά και έχουμε χρόνο να βελτιωθούμε κι άλλο.

Μαθησιακά είναι δύσκολο το τμήμα σου. Πρώτη, εγώ θα σου πω ότι δεν τα θεωρώ αλλοδαπά τα παιδάκια που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και δεν τα ξεχωρίζω. Αλλά οι γονείς τους είναι αλλοδαποί και δεν μπορούν να τα βοηθήσουν στο διάβασμα και αν στο σπίτι δεν μιλούν τα ελληνικά αυτά τα παιδάκια μειονεκτούν και δεν θα έπρεπε να είναι όλα μαζί στο ίδιο τμήμα. Τώρα αλλαγές δεν γίνονται. Εγώ θα έμενα στους βασικούς στόχους (αναγνωση αντιγραφή) και θα έδινα διαφοροποιημένες ασκήσεις ή και καθόλου φωτοτυπίες. Θα ταίριαζα στο θρανίο ένα καλό μαθητή με ένα πιο αδύναμο για να τον βοηθά.
Επίσης ένα οπτικό βοήθημα που μου είχε δείξει μια πιο παλιά δασκάλα από τα προηγούμενα βιβλία θα ήταν πολύ χρήσιμο. Σε σημείο που θα φαίνεται σε όλα τα παιδιά να κολλήσεις τα φωνήεντα ( α, ο, ι, ε) από δίπλα τις συλλαβές (τα, το, τι, τε), (πα, πο, πι,πε) (σα, σο, σι, σε) όπως τις συναντάς σε κάθε μάθημα. Κάθε μέρα θα διαβάζετε όλοι μαζί και οριζόντια και κάθετα τις "παρεούλες". Καθώς θα περνά ο καιρός, ακόμα και αυτά που μπερδεύονται, τα μαθαίνουν.

Υγ1: Μην στεναχωριέσαι για τις φωνές, 9 χρόνια πρώτη-δευτέρα, τις μόνες μέρες που δεν έχω φωνάξει, είναι όταν έχω πονόλαιμο. Κι όμως κανένα παιδάκι μου δεν θυμάται τις φωνές. Το ίδιο θα ισχύει και για σένα, φτάνει να μην είσαι άδικη.
Υγ2: Μην το παίρνεις προσωπικά, που παραπονιούνται όλοι που δεν μπορούν να κάνουν μάθημα στο τμήμα. Ο δάσκαλος της τάξης δεν έχει το μαγικό ραβδί που τα αλλάζει όλα μονομιάς.

5
Τα παιδιά στο δημοτικό και το γυμνάσιο πάνε φροντιστήριο γιατί οι γονείς βαριούνται να ασχοληθούν μαζί τους...

Ύπο Κ.Σ. δεν θα έπαιρνα μέρος σε αυτή τη συζήτηση αλλά το ρήμα "βαριούνται" με ενοχλεί πλέον. Δεν μπορούν όλοι να βοηθήσουν, ούτε τις γνώσεις έχουν, ούτε το χρόνο πάντα. Στην τελική δεν είναι αυτή η δουλειά του γονιού.
Το παίρνω λίγο προσωπικά διότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχω αφιερώσει πολλές ώρες να "διδάσκω" ξανά το απόγευμα αυτό που έπρεπε να είχε γίνει το πρωί.
Όταν η ύλη με ξεπεράσει, ή του χρόνου που θα έχει διάβασμα και ο μικρός μου και ο χρόνος μου θα λιγοστέψει, θα το σκεφτώ και εγώ το φροντιστήριο. Παρόλο που το θεωρώ παραπαιδεία και το παιδί μου θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σχολείου, αν γινόταν έστω το τυπικό μάθημα.

6
Σχολική ζώνη / Απ: Ενέργειες παιδαγωγικού χαρακτήρα
« στις: Οκτωβρίου 21, 2024, 11:13:42 pm »
Καταλαβαίνω ότι μιλάμε για δευτεροβάθμια, μήπως εννοεί τη συζήτηση/υποστήριξη από τον συμβουλο σχολικής ζωής και τι έπραξε αυτός πχ επίσκεψη στην τάξη, παρατήρηση στα διαλείμματα, ενισχυμένη εποπτεία, διαμεσολάβηση συμμαθητών, κάποιο πρόγραμμα στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων.

7
Πολύ ανησυχητικά αυτά που περιγράφεις.
Στα κοντινά μου γυμνάσια είναι περισσότερο θέμα μόδας/ μουσικής, για την ώρα τουλάχιστον.

8
Έχετε (διαχρονικά, όπως έχω παρατηρήσει) ένα «κάτι» με αυτή την εγκληματική οργάνωση, και τη μνημονεύετε με κάθε ευκαιρία ως αρχή και ρίζα κάθε κακού στα σχολεία; Θα μου επιτρέψετε πάντως να μη συμμερίζομαι αυτή σας την επισήμανση (ή ανησυχία, πείτε το όπως θέλετε), γιατί αν τη συμμεριστούμε όλοι, τότε μάλλον δίνουμε αξία σε μια ήδη απαξιωμένη, στη συνείδηση της νεολαίας, γκρούπας μαχαιροβγαλτών και λοιπών παραβατών του κοινού ποινικού δικαίου. Επίσης, δεν ξέρω σε ποιο σχολείο ή περιοχή αναφέρεστε, αλλά στη δεκαετία του ‘90 η εν λόγω οργάνωση ήταν γνωστή μόνο στους ρέκτες ή σε ελάχιστους πολύ παρατηρητικούς που πρόσεχαν κάποια σποραδικά συνθήματα σε τοίχους. Ο μέσος πολίτης αγνοούσε παντελώς την ύπαρξή της, η οποία άλλωστε περιοριζόταν σε ποσοστά… δεκάκις χιλιοστών τότε.

Επιβεβαιώνω το συνάδελφο που το έγραψε. Και στο σχολείο μου (Αμπελοgarden/ Αμπελοcity και σας..... - όποιος κατάλαβε, κατάλαβε) είχαμε πολλούς τη δεκαετία του 90 αλλά ήταν πλήρως ταυτισμένοι με τους νεοναζιστές, ξυρισμένα κεφάλια, σβάστικες και έξω οι "ξένοι". Δεν τους πλησιάζαμε καν. Πώς κατάφεραν και το "γύρισαν" να εμφανίζονται ως κόμμα και μάλιστα πατριωτικό, ούτε  ο Γκεμπελς δεν θα το είχε πετύχει. Να τους ψηφίζει κόσμος, που είχαν θύματα στην οικογένειά τους από τις ναζιστικές θηριωδίες.

Σήμερα μετά από τη δίκη και το πραγματικό πρόσωπο της Χ.Α. θέλω να πιστεύω ότι έχουν απαξιωθεί από τη νεολαία.
Η "αισθητική" στα ρούχα και τα μαλλιά που περιγράφεις, Έσπερε, νομίζω ότι έχει να κάνει και με την trap μουσική.

9
Συνάδελφε, κάτι δεν κατάλαβες καλά. Μήπως υπάρχει και 2ος πληροφορικός στο σχολείο και εσύ συμπληρώνεις εκεί το ωράριο.
Δεν γίνεται και δεν επιτρέπεται από το νόμο αυτό που λες.
Το διευρυμένο ωράριο στα ολοήμερα δημοτικά κρατάει μέχρι τις 17:30, που σημαίνει ότι το νωρίτερο που μπορούν να σε φέρουν στο σχολείο για το πρωινό πρόγραμμα είναι το 11:30, δηλαδή 5η και 6η διδακτική ώρα. (10 ώρες)
Το κλασσικό ολοήμερο είναι 3 διδακτικές ώρες από τις 13:20- 15:50 (15 ώρες).
Το διευρυμένο άλλες 2 διδακτικές ώρες (10 ώρες), έφτασες τις 35 ώρες.

Από την εμπειρία μου στα σχολεία, κανένας δεν έκανε μάθημα πληροφορικής στο ολοήμερο. Κάποιοι έμεναν στην τάξη για να μελετήσουν οι μαθητές τα μαθήματά τους, κάποιοι έμπαιναν στο εργαστήριο πληροφορικής και έκαναν παιγνιώδεις δραστηριότητες στον υπολογιστή, άλλοι έκαναν θέματα stem, έχω πετύχει και συνάδελφο που τους έκανε φιλαναγνωσία.

10
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: Μέντορας
« στις: Ιουλίου 11, 2024, 05:00:40 pm »
Δεν είμαι σίγουρη.
Την περσινή σχολική χρονιά ήταν σε ισχύ σίγουρα διότι κάθε φορά που υπήρχε πίεση για κάποια διαδικασία (π.χ προγραμματισμός συναντήσεων με συναδέλφους, υποδειγματικές διδασκαλίες, συντονισμός της ύλης, απολογιστική έκθεση κ.α.) επικαλούμασταν την απεργία-αποχή και μας άφηνε ήσυχες. Ευτυχώς με την άλλη συνονίστρια και την μέντορα είμασταν μαζί σε όλα και δεν μπόρεσε η διεύθυνση του σχολείου να μας διασπάσει.
Φέτος δεν είχαμε καμία όχληση οπότε δεν χρειάστηκε να το ψάξω αν είναι ακόμα σε ισχύ.

11
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: Μέντορας
« στις: Ιουλίου 11, 2024, 03:30:12 pm »
Μιλώντας εκ πείρας, θα σου πει ότι επιλέχθηκες λόγω άλλων προσόντων και όχι λόγω μοριοδότησης π.χ. είσαι πολύ οργανωτική, με εμπειρία, που  σε ακούν και σε σέβονται οι συνάδελφοι, λόγω χαρακτήρα κ.α. Οπότε δεν έχει καμία σημασία αν υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι, αρχαιότεροι, με μεταπτυχιακά και που συμφωνούν με την αξιολόγηση.

Μπορείς να προσφύγεις στον ιεραρχικά ανώτερο αλλά καλύτερο θα ήταν να προβάλλεις άλλους λόγους π.χ. φόρτο εργασίας, λόγους υγείας, οικογενειακούς και πάλι δεν ξέρω αν θα βγάλεις άκρη.

12
Την Τρίτη που είχα στο πρόγραμμα ολοήμερο μέχρι τις 15:00 έφυγα με ήπια συμπτώματα θερμοπληξίας, που είμαι ενήλικη, που έπινα νερό, που δεν βγήκαμε σε κανένα διάλειμμα έξω, που εργάζομαι σε σχολείο με θερμομόνωση και ήμουν και σε μια από τις δροσερές τάξεις. Στις πιο ζεστές αίθουσες φεύγαν παιδιά από τις 11-12 το πρωί με πονοκέφαλο, ζαλάδα, άνοιγε η μύτη τους από τη ζέστη.
Ευτυχώς δεν μίλησαν για webex γιατί θα ήταν κοροϊδία. Η διεύθυνση του σχολείου δεν απαίτησε από κανέναν μας να έρθει, γνωρίζαμε όμως ότι το σχολείο θα ήταν ανοικτό για όποιον ήθελε.
Προσωπικά είχα πολλές υποχρεώσεις να ολοκληρώσω πριν την Παρασκευή και να μαζέψω την τάξη και το υλικό των παιδιών, έτσι πήγα και τις δύο μέρες. Εχθές μέχρι και τις 11:30  άντεχες στην τάξη. Σήμερα με το ζόρι μέχρι τις 10 το πρωί.

13
Κλάδος ΠΕ60 Νηπιαγωγών / Απ: Μεταφορά ωραρίου
« στις: Μαΐου 30, 2023, 03:54:45 pm »
Στην πρωτοβάθμια όταν κάνουμε γιορτή λήξης του σχολικού έτους το απόγευμα, αιτούμαστε μεταφορά ωραρίου και δεν πάμε το πρωί σχολείο αλλά μόνο το απόγευμα την ημέρα της γιορτής.

14
Κλάδος ΠΕ60 Νηπιαγωγών / Απ: Μεταφορά ωραρίου
« στις: Μαΐου 30, 2023, 01:00:51 am »
Ακριβώς.

Σελίδες: 123 ... 49

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 6
Επισκέπτες: 536
Σύνολο: 542

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.049 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.