0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχετε (διαχρονικά, όπως έχω παρατηρήσει) ένα «κάτι» με αυτή την εγκληματική οργάνωση, και τη μνημονεύετε με κάθε ευκαιρία ως αρχή και ρίζα κάθε κακού στα σχολεία; Θα μου επιτρέψετε πάντως να μη συμμερίζομαι αυτή σας την επισήμανση (ή ανησυχία, πείτε το όπως θέλετε), γιατί αν τη συμμεριστούμε όλοι, τότε μάλλον δίνουμε αξία σε μια ήδη απαξιωμένη, στη συνείδηση της νεολαίας, γκρούπας μαχαιροβγαλτών και λοιπών παραβατών του κοινού ποινικού δικαίου. Επίσης, δεν ξέρω σε ποιο σχολείο ή περιοχή αναφέρεστε, αλλά στη δεκαετία του ‘90 η εν λόγω οργάνωση ήταν γνωστή μόνο στους ρέκτες ή σε ελάχιστους πολύ παρατηρητικούς που πρόσεχαν κάποια σποραδικά συνθήματα σε τοίχους. Ο μέσος πολίτης αγνοούσε παντελώς την ύπαρξή της, η οποία άλλωστε περιοριζόταν σε ποσοστά… δεκάκις χιλιοστών τότε.
Επιβεβαιώνω το συνάδελφο που το έγραψε. Και στο σχολείο μου (Αμπελοgarden/ Αμπελοcity και σας..... - όποιος κατάλαβε, κατάλαβε) είχαμε πολλούς τη δεκαετία του 90 αλλά ήταν πλήρως ταυτισμένοι με τους νεοναζιστές, ξυρισμένα κεφάλια, σβάστικες και έξω οι "ξένοι". Δεν τους πλησιάζαμε καν. Πώς κατάφεραν και το "γύρισαν" να εμφανίζονται ως κόμμα και μάλιστα πατριωτικό, ούτε ο Γκεμπελς δεν θα το είχε πετύχει. Να τους ψηφίζει κόσμος, που είχαν θύματα στην οικογένειά τους από τις ναζιστικές θηριωδίες. Σήμερα μετά από τη δίκη και το πραγματικό πρόσωπο της Χ.Α. θέλω να πιστεύω ότι έχουν απαξιωθεί από τη νεολαία. Η "αισθητική" στα ρούχα και τα μαλλιά που περιγράφεις, Έσπερε, νομίζω ότι έχει να κάνει και με την trap μουσική.