Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - missathens

Σελίδες: 123 ... 6
1
Σχολική ζώνη / Απ: Σχολικές Εκδρομές
« στις: Απρίλιος 07, 2024, 03:36:12 μμ »
Ισοπέδωση και απολυτότητα μήπως;
Η εκδρομή παίρνει το χαρακτήρα που της δίνεις. Ξεκαθαρίζεις από την αρχή στα παιδιά ότι είναι καθαρά εκπαιδευτική και, αν ενδιαφέρονται, συμμετέχουν.
Η φετινή μας εκδρομή είχε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σημεία ενδιαφέροντος, περιηγήσεις στο ιστορικό κέντρο των πόλεων που επισκεφτήκαμε, θέατρο και κανένα ξενύχτι πέραν της μουσικής ταβέρνας. Διασχίσαμε σχεδόν τη μισή Ελλάδα και τα παιδιά είδαν άπειρα πράγματα σε 4 ημέρες. Πολλή κούραση για όλους, αλλά και πολλές εμπειρίες.
Το θέμα είναι αν είναι διατεθειμένος κανείς να το κάνει με αυτόν τον τρόπο. Προσωπικά μόνο σε τέτοιες εκδρομές έχω συμμετάσχει εδώ και σχεδόν 20 χρόνια σε πολλά και διαφορετικά σχολεία... Τόσο τυχαίο να είναι;

2
Σχολική ζώνη / Απ: Σχολικές Εκδρομές
« στις: Απρίλιος 04, 2024, 04:58:31 μμ »
Ευχαριστώ...μιλάω για 30 μαθητές της Γ' Γυμνασίου. Ναι, πήγαμε την περσινή χρονιά τους μαθητές μας σε μία κλασική "σχολική εκδρομή friendly" ταβέρνα στου Ψυρρή και δεν μπορώ να πω ότι ήταν μείναμε (συνοδοί και μαθητές) ικανοποιημένοι. Γι' αυτό και ρώτησα...

Συνάδελφε, πριν 2 μέρες γύρισα από σχολική εκδρομή στην Αθήνα. Το ένα βράδυ πήγαμε σε μία ταβέρνα στου Ψυρρή. Στα παιδιά άρεσε και η μουσική και το φαγητό. Αν ενδιαφέρει, να δώσω περισσότερες πληροφορίες. Ελπίζω να μη μιλάμε για την ίδια.  ;D

3
Τώρα με την τράπεζα θεμάτων, η ύλη καλό είναι να βγει εγκαίρως, ώστε να γίνουν ίσως κάποιες επαναλήψεις, επισήμανση των όρων που πέφτουν στις εξετάσεις και επεξεργασία πηγών της τράπεζας. Αυτό εξαρτάται από τη χρονιά βέβαια και από το πόσα μαθήματα θα χαθούν. Χοντρικά παραδίδουμε μία ενότητα ανά μάθημα, εκτός βέβαια από τις μεγάλες ενότητες, όπως είναι π.χ. η Ελληνική Επανάσταση ή η Ελλάδα στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Όταν ήταν πανελλαδικό μάθημα και επίσης υπήρχε πίεση με την ύλη, είχε τύχει να την τελειώσω και αρχές Μαρτίου. Συνήθως η ύλη βγαίνει Απρίλιο. Μέχρι τα Χριστούγεννα να υπολογίζεις να τελειώνεις το Γ κεφάλαιο (κάπου στο Μικρασιατικό πόλεμο ή στη Ρωσική επανάσταση).

4
Απ΄ όσο θυμάμαι, μετά από αίτηση του κηδεμόνα μπορεί ο κηδεμόνας μαζί με το παιδί να δουν το γραπτό.

5
Εάν κατάλαβα καλά, ο συνάδελφος ανέφερε την περίπτωση στην οποία δε θέλει κανείς να κάνει αίτηση για μία τέτοια θέση όταν ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία. Και εγώ κατέγραψα μία ανάλογη διαδικασία για την κάλυψη θέσης υπ/ντη (όχι αναπληρωτή δ/ντή!) - έτσι ακριβώς γίνεται, και έχει ξαναγίνει παλαιότερα, όταν ο αρχαιότερος απλά δέχτηκε από την αρχή. Για μία θέση βγαίνει η αντίστοιχη προκήρυξη, είτε όταν πρόκεται για ολόκληρη θητεία είτε για τη μισή σε έκτακτες περιπτώσεις. Το θέμα είναι ότι κανένας δεν μπορεί να με υποχρεώσει να γίνω υποδ/ντής. Εάν εγώ υποκύψω σε πιέσεις και καταθέσω αίτηση, αυτό είναι προσωπικό μου θέμα.

6
Σε σχολείο χήρεψε η θέση υπ/ντή λόγω παραίτησης. Κανείς δεν υπέβαλε αίτηση. Απευθύνθηκαν στον αρχαιότερο και εφόσον αρνήθηκε με έγγραφο όπου αναφέρθηκαν οι λόγοι άρνησης, προχώρησαν στον επόμενο μέχρι να δεχθεί κάποιος. Δέχτηκε κάποια συνάδελφος κάπου στη μέση της ιεραρχίας σε σχέση με την παλαιότητα η οποία κάποιους μήνες αργότερα πήρε άδεια λόγω εγκυμοσύνης. Ξαναέγινε η διαδικασία από την αρχή. Δέχτηκε τελικά ο 3ος στη σειρά. Αυτό που ειπώθηκε ήταν ότι εάν δε δεχόταν κανείς, αναγκαστικά θα αναλάμβανε ο αρχαιότερος. Έτσι απλά.

7
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: Ιστοριά κατεύθυνσης Γ΄ΓΕΛ
« στις: Ιανουάριος 10, 2023, 08:04:06 μμ »
Εγώ ξεκίνησα από χθες το Κρητικό.

8
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: Ιστοριά κατεύθυνσης Γ΄ΓΕΛ
« στις: Ιανουάριος 10, 2023, 03:35:01 μμ »
Τότε απλά ο/η κάθε σύμβουλος λέει τα δικά του; Τι να πω. Αφού δε βγήκε ανακοίνωση για κάποια αλλαγή, προφανώς ισχύει το περσινό έγγραφο; Εμάς και οι 3 σύμβουλοι της περιοχής μας ενημέρωσαν εγγράφως σχετικώς. Επί της ουσίας βέβαια δεν έχει και τόση σημασία, καθώς το Κρητικό είναι μικρό και δεν επηρεάζει και τόσο.

9
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: Ιστοριά κατεύθυνσης Γ΄ΓΕΛ
« στις: Ιανουάριος 09, 2023, 09:27:11 μμ »
Εμείς έχουμε ενημέρωση να κάνουμε πρώτα το Κρητικό και μετά το Προσφυγικό. Επίσης, την ίδια ενημέρωση έχουν και γνωστοί συνάδελφοι από άλλες περιοχές.

10
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Υποχρεωτική Β' ανάθεση
« στις: Αύγουστος 19, 2022, 10:58:58 πμ »
Θλιβερό να διακατέχει κάποιον η εριστικότητα και η εμπάθεια και μάλιστα χωρίς λόγο και σε άτομα που δε γνωρίζει. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο είναι απλά περιττό.

11
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Υποχρεωτική Β' ανάθεση
« στις: Αύγουστος 19, 2022, 10:41:09 πμ »
Ναι, δικαιούμαι να διαλέξω την ιστορία και να αφήσω π.χ. τα αρχαία αν το θέλω, γιατί είναι μάθημα 1ης μου ανάθεσης. Δικαιούμαι την ιστορία, αφού την έχω σπουδάσει και δεν την αφήνω για κανέναν. Αλλά έτσι, φαίνεται κακός ο φιλόλογος που διεκδικεί το αυτονόητο και όχι αυτός που βολεύεται με άλλα μαθήματα από τα δικά του. Όταν φυσικά μιλάμε για 10 ώρες- δηλαδή το μισό του ωράριο! - και όχι για απλή συμπλήρωση 2 ωρών. Και το πώς γίνεται αυτό το μάθημα στο σχολείο από άλλες ειδικότητες θα μου επιτρέψετε να το γνωρίζω καλύτερα από εσάς. Όπως επίσης, το αν θεωρείται βασικό μάθημα στο λύκειο.

Υ.Γ. Το ποιος είναι με τα καλά του και ποιος όχι φαίνεται από τις απαντήσεις του και τον τρόπο του.

12
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Υποχρεωτική Β' ανάθεση
« στις: Αύγουστος 18, 2022, 11:47:11 μμ »
Το να θέλουν δηλαδή οι φιλόλογοι να κάνουν τα μαθήματα της ειδικότητάς τους σημαίνει ότι είναι κατά των συναδέλφων; Το να θέλουν να μοιράζουν μεταξύ τους τα μαθήματα της α΄ανάθεσης σημαίνει ότι είναι μπάζα σε κάποια μαθήματα; Το να θέλουν τα μαθήματα να γίνονται από τους ειδικούς είναι κακό; Το να κάνει ιστορία κάποιος που την έχει σπουδάσει και δεν παραδίδει απλά υπογραμμίζοντας το βιβλίο είναι παράξενο;  Ε, τι να πω...

13
Το γραπτό μπορεί να δει ο κηδεμόνας (προφανώς και ο μαθητής μαζί του) μόνο μετά από γραπτή αίτησή του στο σχολείο.

14
Σχολική ζώνη / Απ: Απορία για κατανομή μαθημάτων
« στις: Σεπτέμβριος 22, 2021, 07:36:57 μμ »
Κανονικά συμπληρώνει το ωράριό του ο Α και ο Β πρέπει να διατεθεί σε άλλο σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου. Εκτός αν οι ΠΕ04 έχουν συμπληρώσει και περισσεύουν ώρες, οπότε μπορεί να τις πάρει ο Β. Για την υπερωρία που βγαίνει αναγκαστικά λόγω των μονών-ζυγών αριθμών προσωπικά δεν γνωρίζω.

Σελίδες: 123 ... 6

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32288
  • Τελευταία: Dialeimma
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1159706
  • Σύνολο θεμάτων: 19212
  • Σε σύνδεση σήμερα: 273
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 9
Επισκέπτες: 250
Σύνολο: 259

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.114 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.