Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - tzav

Σελίδες: 1234
1
Επιδόματα ΟΑΕΔ / Απ: Επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
« στις: Ιούλιος 01, 2022, 04:30:55 μμ »
Απ ότι βλέπω στο σαιτ του οαεδ για μισθό πάνω από 382ε το βασικό επίδομα είναι 438ε με δυο παιδιά 525ε και με τη σύζυγο 569ε και κάτι ψιλά.

Το βασικό επίδομα εξαρτάται από το ύψος του μισθού. Οι περισσότεροι παίρνουν το κλασικό ποσό.
Όμως, αν παίρνεις πολύ χαμηλό μισθό τότε μπορεί να πάρεις τα 3/4 ή το 1/2 του βασικού επιδόματος.
Η προσαύξηση είναι 10% του επιδόματος, για κάθε προστατευόμενο μέλος.

2
Επιδόματα ΟΑΕΔ / Απ: Επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
« στις: Ιούλιος 01, 2022, 02:21:42 μμ »
Αυτό είναι για να δώσεις ασφαλιστική ικανότητα αν δεν υπάρχει στα έμμεσα μέλη, εμένα υπάρχει. Απλά έψαχνα βεβαίωση που να το δείχνει. Τέλος πάντων έκανα σκρινσοτ από το σαιτ  του εφκα που φαίνονται οι πληροφορίες. Ξέρει κανείς πόσο βγαίνει το επίδομα με προστατευόμενα μέλη δυο παιδιά και σύζυγο; Εξαρτάται από το ύψος του μισθού;

Μήπως σου είναι χρήσιμες αυτές οι οδηγίες;
https://www.efka.gov.gr/sites/default/files/2021-02/manual_apodosi_ai_emmesa_apografi.pdf

3
Επιδόματα ΟΑΕΔ / Απ: Επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
« στις: Ιούλιος 01, 2022, 11:59:57 πμ »
Καλημέρα και καλό μήνα. Για επίδομα ανεργίας αναπληρωτή για τα προστατευόμενα μέλη ξερει κανείς το έγγραφο Ασφαλιστική Ικανότητα (μόνο για όσους έχουν προστατευόμενα μέλη) που το βγάζουμε; Τέτοια βεβαίωση ο ΕΦΚΑ δεν εκδίδει.

4
Στον ΙΝΕΔΙΒΙΜ που πήρα σήμερα τηλ στα ΣΔΕ και τους είπα ένας αναπληρωτής πλήρους με 8 ώρες στα ΙΕΚ πόσες μπορεί να πάρει και στα ΣΔΕ και μου είπαν άλλες 10. Λέω σύνολο 18; Λένε ναι. Μήπως ήταν άσχετοι. Λέω έχετε κανα εμαιλ να μου απαντήσετε επίσημα και λένε δεν σε καλύψαμε; :P Εντωμεταξύ βάζουν προθεσμία για επικαιροποίηση στοιχείων στο μητρώο του ΣΔΕ να λήγει 29/6 για μια μέρα να μην έχουμε τη βεβαίωση προϋπηρεσίας οι αναπληρωτές. Επίτηδες τα κάνουν υπηρεσία του υπ παιδείας είναι... >:(


Καλημέρα ναι ισχύει

5
Καλημέρα ισχύει ακόμα το παρακάτω ότι ένας αναπληρωτής πλήρους ωραρίου του παιδείας μπορεί να πάρει μέχρι 10 ώρες συνδυαστικά σε όλες τις δομές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ πχ ΔΙΕΚ 8 ώρες και ΣΔΕ 2 ώρες;


*********************************************************************************************
Aυτό το ΦΕΚ ισχύει:

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1807
2 Ιουλίου 2014

Άρθρο 7
Εξωτερική Αξιολόγηση − Έλεγχος
3. Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτή ενη−
λίκων, σε όλες τις δημόσιες δομές Διά Βίου Μάθησης,
ορίζονται οι είκοσι (20) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως.
Όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκων έχει την δημοσιοϋπαλλη−
λική ιδιότητα ή έχει πλήρη απασχόληση στον ιδιωτικό
τομέα, ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι δέκα
(10) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως.

6
Αν κάποιος έχει πάρει κάτω από 10 ώρες στις ΕΠΑΣ και πάει αναπληρωτής πλήρους στο παιδείας δεν υπάρχει ποινή; Μπορεί να συνεχίσει αν θέλει με τις 10 αυτές ώρες ή τις χάνει;

Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος ωρομίσθιος προσληφθεί στα σχολεία του ΟΑΕΔ και αποχωρεί οικειοθελώς
κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους;
Σύμφωνα με το ΦΕΚ αναφέρεται ότι:
Αποκλείεται για το επόμενο σχολικό έτος από τη διαδικασία επιλογής ωρομισθίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών υποψήφιος/α, ο/ η οποίος/α:
β.α. Έχει αξιολογηθεί και προσληφθεί στα σχολεία του ΟΑΕΔ και αποχωρεί οικειοθελώς κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, είτε διότι προσλαμβάνεται ως αναπληρωτής με πλήρη απασχόληση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είτε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.
Εξαιρούνται όσοι αποχωρούν λόγω κύησης ή ασθένειας δικής τους ή συζύγου τους ή συγγενών Α' βαθμού.
Ειδικότερα στην περίπτωση που η αποχώρηση του οφείλεται στην πρόσληψή του ως αναπληρωτή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με πλήρη απασχόληση και η ανάθεση ωρών διδασκαλίας που του είχε γίνει στις Σχολές Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ. είναι κάτω των δέκα (10) ωρών ανά εβδομάδα, ο ωρομίσθιος μεταπίπτει και εντάσσεται στον πίνακα των δημοσίων υπαλλήλων, από τη Δ/νση Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καταλαμβάνοντας στον πίνακα αυτό, τη θέση η οποία αντιστοιχεί στα μόρια τα οποία κατέχει.
Σε ερώτηση μου προς στο τμήμα Α2 (αρμόδια επιτροπή ελέγχου) που αφορά την περίπτωση συναδέλφου που ενώ παραιτήθηκε κατά το προηγούμενο σχολικό έτος από τις ΕΠΑΣ και προσλήφθηκε στο Υπουργείο Παιδείας ως αναπληρωτής με πλήρες ωράριο και παρόλα αυτά βρίσκεται και πάλι φέτος στον πίνακα ιδιωτών μου απάντησαν ότι:
Η αλλαγή αυτή (δηλαδή από τον πίνακα των ιδιωτών να ενταχθεί στον πίνακα των δημοσίων) αφορά το προηγούμενο έτος δηλαδή το 2020/2021 και όχι το επόμενο το 2021/2022 και για τον λόγο αυτό ο υποψήφιος δικαιούται να βρίσκεται και πάλι κατά τη φετινή χρονιά στον πίνακα ιδιωτών. Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τι ισχύει? Ευχαριστώ.

7
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
« στις: Φεβρουάριος 15, 2022, 04:16:46 μμ »
Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του  :o


Εδώ και 5-6 χρόνια  οι μόνιμοι διατίθενται για συμπλήρωση ωραρίου στα ΔΙΕΚ κατά προτεραιότητα  .Δεν μπαίνουν σε πίνακες πρόσληψης όπως οι ωρομισθιοι.Πολλοι από αυτούς μάλιστα δεν θέλουν κάν να πάνε αλλά τους διαθέτουν από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης για να συμπληρώσουν ωράριο.

8
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
« στις: Φεβρουάριος 15, 2022, 03:47:10 μμ »
Πήρα τηλ σε ένα ΙΕΚ που είμαι πρώτος στη λίστα σε ένα μάθημα πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα και μου είπαν ότι θα το δώσουν σε ένα μόνιμο υπεύθυνο εργαστηρίου που δεν είναι στη λίστα...και τι μας βάζουν να δηλώνουμε αν είναι να τα δίνουν στους δικούς τους;  >:(

9
Ιδιωτικά σχολεία / Απ: απορία σχετικά με τα ιδιωτικά
« στις: Οκτώβριος 26, 2021, 04:41:44 μμ »
Αυτά τα ψιλά γράμματα μας φάγαν...θενκς

Σε όποια ΔΔΕ και να είσαι στα δικαιολογητικά που ζητάει κατα την πρόσληψη των αναπληρωτων έχει και μια υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να υπογράψεις. Η δήλωση αυτή είναι κοινή για όλες τις ΔΔΕ και αναφέρει στα ψιλά γράμματα:
.
.
.
4. Δεν είμαι ιδιοκτήτης-τρια/μέτοχος/διδάσκων-ουσα σε φροντιστήριο/ωδείο/ιδιωτικό σχολείο.
.
.
.
.
Αρα δεν μπορείς να αναλάβεις ως αναπληρωτής αν είσαι σε ιδιωτικό γιατί ακριβώς είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Τωρα αν μου πείς οτι ενω είσαι αναπληρωτής σου προσφέρουν δουλειά σε ιδιωτικό πάλι θέλεις άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου που κανένα υπηρεσιακό συμβούλιο δεν θα στη δώσει ποτέ γιατί ξαναλέω είναι οι δύο θέσεις ασύμβατες μεταξύ τους.

10
Ιδιωτικά σχολεία / Απ: απορία σχετικά με τα ιδιωτικά
« στις: Οκτώβριος 26, 2021, 04:17:55 μμ »
Στη δευτεροβάθμια που ρώτησα δεν ήταν σίγουροι πάντως είπαν να το ψάξουμε  ;D

Ναι απαγορεύεται. Θα ήταν λογικό να είσαι σε δημόσιο σχολείο και ταυτόχρονα σε ιδιωτικό; Είναι ασύμβατα μεταξύ τους.

11
Ιδιωτικά σχολεία / Απ: απορία σχετικά με τα ιδιωτικά
« στις: Οκτώβριος 26, 2021, 03:40:12 μμ »
Ταυτόχρονα να δουλεύει κάποιος αναπληρωτής και σε ιδιωτικό σχολείο απαγορεύεται;

12
Εργασιακά / Απ: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου
« στις: Οκτώβριος 26, 2021, 03:30:41 μμ »
Μάλιστα αυτό έχει νόημα και όταν βγει η άδεια αλλάζω και τη σύμβαση στην παλιά δουλειά και την κάνω όσες ώρες μου εγκρίνουν. Κάνα 20ωρο τη βδομάδα έχω ακούσει ότι δίνουν μέγιστο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Βάζεις οπωσδήποτε την ημερομηνία κατά την οποία σε προσέλαβαν ως αναπληρωτή και κατεθεσες αίτηση για άδεια καθώς τότε ουσιαστικά είχες ήδη και τις 2 δουλειές. Αυτοί μπορεί να συνεδριάσουν 20 ημέρες μετά ωστόσο η άδεια θα είναι από την ημέρα της αιτήσεως  σου.

13
Εργασιακά / Απ: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου
« στις: Οκτώβριος 25, 2021, 10:40:13 μμ »
Και τι ημερομηνία έναρξης βάζω πόσο κενό να αφήσω για να προλάβει να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ ώστε να είναι μεταγενέστερη.
 
Όχι. Συνεχίζεις να δουλεύεις. Παράλληλα κάνεις αίτηση ασκήσεως ιδιωτικού έργου. Από την πρώτη ημέρα πουωθα ξεκινήσεις ως αναπληρωτής. Έπειτα συνεδριάζει το ΠΥΣΠΕ ή ΠΘΣΔΕ και σου χορηγηθεί την άδεια με ημερομηνία έναρξης αυτής που αναφέρεις στην αίτηση σου.

14
Εργασιακά / Απ: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου
« στις: Οκτώβριος 25, 2021, 07:12:11 μμ »
Κάποιος στο ιδιωτικό τομέα με πλήρες ωράριο για να πάει αναπληρωτής πρέπει να παραιτηθεί απ το ιδιωτικό και μετά να περιμένει να πάρει την άδεια ιδιωτικού έργου και να ξαναπροσληφθει με νέο ωράριο; Η υπάρχει πιο εύκολη λύση;

Σελίδες: 1234

Pde.gr, © 2005 - 2023

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31878
  • Τελευταία: Quercus
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1144784
  • Σύνολο θεμάτων: 18955
  • Σε σύνδεση σήμερα: 483
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 2
Επισκέπτες: 336
Σύνολο: 338

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.108 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.