Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - niina

Σελίδες: 1 ... 171819202122
253
@niina
Ένα σχολείο, είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι διοικητική μονάδα και λειτουργεί με συγκεκριμένους νόμους.
Επίσης, τί εννοείς όταν λες τί θα απογίνουν οι συνάδελφοι των ειδικών σχολείων? Εσύ ξέρει πολλούς, γιατί εγώ μόνο για ελλείψεις γνωρίζω στα ειδικά σχολεία.
Τέλος, αν τελειώσει το ΕΣΠΑ (κονδύλια δεν υπάρχουν για του χρόνου, απορροφήθηκαν φέτος και αυτά που αντιστοιχούσαν για του χρόνου http://seepea-stella.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9355.html-5η παρ.) μοιραία ΟΛΑ τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα φοιτήσουν στα ειδικά σχολεία, με το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό (μετακινήσεις μονίμων εκπαιδευτικών των ΤΕ στα ειδικά σχολεία-προάγγελος των εξελίξεων!!!)
Όπως καταλαβαίνεις εγώ μιλάω ρεαλιστικά και όχι θεωρητικά.

αυτο ειναι το προβλημα .. ότι δεν θα έπρεπε καν να μιλαμε για ειδικα σχολεια !!! αυτο λοιπον το καθεστώς πρέπει να αλλαξει και δεν μιλω για θεωρια μιλω για πραξη αυτο το πραγμα μονο στην Ελλαδα συμβαίνει !! αν μελετησεις προσεκτικα τα καινουργια αναλυτικα όλο και μιλανε για συμπεριληπτικη εκπαιδευση ολο και το φερνουν και ειδικα των ειδικων σχολειων αλλα ειναι τοσο άσχετοι εκει στο υπουργείο που προσπαθουν να το κάνουν αναποδα καταργόντας στην ουσια τα ειδ σχολεια (μεσω ΕΣΠΑ) (για μενα πρεπει να καταργηθουν) αντι να ενημερώσουν ουσιαστικα τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντες ώστε να αλλαξει επιτέλους η νοοτροπια του σχολείου!!! και ναι το σχολείο είναι διοικ μοναδα αλλα ποιος το διοικεί και με ποια νοοτροπία και ποια κουλτουρα ?? με την κουλτουρα της ασυλοποιησης?? ή του εγκλεισμού?? ή της απομονωσης?? ή του ρατσισμού?? το ότι δεν ξερουμε πως να διδαξουμε αυτα τα παιδια δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να τα διδαξουμε ή ότι δεν μπορουν να μάθουν.. απλα πρεπει να αλλαξουμε την στάση μας απεναντι τους και να επιδειωξουμε μονοι μας την επιμορφωση σε τέτοια θέματα!!! ώστε να μπορεσουμε να τα βοηθησουμε ουσιαστικα και όχι να γινονται μπαλακι στα συμφέροντα του κάθε υπουργου και του καθε δασκαλου και του καθε διευθυντη σχολειου και να στέλνονται απο τον Άννα στον Καιάφα και πάλι πίσω !!!!!!

254
ως δάσκαλοι ειμαστε αξιοι της μοίρας και όχι γιατι δεν γνωρίζουμε αλλα γιατι δεν θελουμε να μαθουμε!! ειμαστε βολεμενοι στο καθεστώς που ισχυεί και γιατι αλλωστε να ξεβολευτουμε εμεις εφόσον υπάρχουν τα ειδικα σχολεια ?? τι θα απογίνουν αυτοί?? που να ψάχνουν δουλεια τώρα σε κανονικά σχολεία??? αφου μια χαρα τα έχουμε "μαντρωμένα" τα "αυτιστικά" στους ειδικούς χώρους !!! γιατι να αλλαξει άλλωστε το καθεστώς ?? γιατί μπορουν να μάθουν?? αφου ειναι "άρρωστα" .. έχουν και διαγνωση απο το ΚΕΔΔΥ.... άρα γιατι να αλλαξουμε εμεις τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο διδασκαλία μας εφόσον το κράτος εθελοτυφλεί!!!

οι νομοι συνάδελφοι είναι για να αλλαζουν ... αλλα αν δεν αλλαξουμε εμεις πρώτα αυτον τον ρατσισμό και αυτην την αδικία που βιώνουν τα άτομα με ειδικές αναγκες ποιος θα την αλλάξει...!!!!!

απλα ας σκεφτουμε λίγο!!
(η φιλολογος είναι πρωτο πτυχιο το δευτερο είναι εκπαιδευτικός ειδικης αγωγής και ειναι υποχρεωμένη να είνα διπλα στον μαθητη της και να τον παροτρύνει να συμμετέχει παντου είτε μας αρέσει είτε όχι)

255
Ποιος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε ενα μαθητη να πάει σχολείο???????????????? είναι ευθυνη του μαθητη να προσαρμοστεί στο σχολείο ή ειναι ευθυνη του δασκαλου να κάνει τα πάντα ώστε να προσαρμοστεί ο καθε μαθητης του??????? Ο δασκαλος έχει ευθυνη να επιμορφωθει στα νέα δεδομενα που υπαρχουν στην ειδικη εκπαιδευση και τα νεα δεδομενα ονομαζεται ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ( INCLUSIVE EDUCATION)!!!!!!!!! δεν ζουμε πλεον στο 1960 που κλεινονταν τα παιδια με αυτισμο, down, με νοητικη υστέρηση σε ιδρύματα ως μιάσματα και ντροπη για την οικογενεια και την κοινωνια!!!!! θα παραπονεθει γονιός γιατι ο "άριστος" γιος/ κορη του παρεμποδίζεται στη μαθηση απο τον μαθητη με αυτισμό!!!???????????? ο γονιος του μαθητη με αυτισμό σε ποιον πρέπει να παραπονεθει που το παιδι του αντιμετωπιζεται ως το "κακομοιρο" της κοινωνίας και δεν έχει τα ίδια δικαιώματα στην εκπαιδευση με εμας τους "κανονικούς"!!!!!!! Ένα παιδι με αυτισμό δεν έιναι άρρωστο, ειναι ένα παιδι με ιδιαιτερα χαρισματα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται!! ως εκπαιδευτικοί ωφείλουμε να διαμορφώσουμε την διδασκαλία μας όταν έχουμε ένα τέτοιο ιδιαιτερο μαθητη... και όχι ο μαθητης να προσαρμοστεί σε εμάς!! και μια διορθωση στον τίτλο του θέματος : δεν υπάρχουν αυτιστικά παιδιά ... υπάρχουν παιδιά με αυτισμό ...και ο λόγος του ότι πρέπει να απαγορευθουν τέτοια επιθετα είναι το ότι το συγκριμένο άτομο δεν το χαρακτηριζει μόνο το ότι έχει αυτισμό αλλά έχει και άλλα χαρισματα..!! Δυστηχώς όμως η άγνοια μας ως εκπαιδευτικοι μας κάνουν να έχουμε τετοιου είδους απορίες!!! Η πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα για να μας ενημερώσει .... αλλα το μονο που μας ωθεί να κάνουμε είναι να τσακωνόμαστε για το ποιοι θα περασουν πρώτοι στους πίνακες ειδικής αγωγής ... οι έχοντες σεμιναρίο ή οι έχοντες μεταπτυχιακό??

Αυτα τα λίγα ... ελπίζω να λύθηκαν οι απορίες σας σχετικα με το που ανηκει ο μαθητης με αυτισμό και η απαντηση είναι μια : ανηκει και είναι μέλος της κοινωνίας μας !!!!!

Μια μεταπτυχιακή φοιτητρια ειδικης αγωγής!

256
Εμένα με κάλεσαν για Κυκλάδες ωρομίσθιο χωρίς καν να το έχω δηλώσει ! Λέει δεν υπάρχουν άλλες αιτήσεις για ωρομίσθιους και καλούν όλους κανονικά από τον πίνακα τον αναπληρωτών μπας και δεχτεί κανένας !!!

στους αναπληρωτες σε ποια θεση εισαι στον πινακα??????

257
Annap, τα τηλεφωνα πρέπει να μου έχουν στοιχίσει πάνω από το κόστος της εγγραφής....
Η μια μου έλεγε: δεν υπάρχεικανένα πρόβλημα με την εγγραφή, η άλλη θα το δούμε και θα σας πάρουμε τηλ.εφωνο, που ακόμα περιμένω. Στο τελος,  στις 4 Φεβρ, βγήκαν οτι δεν είχα πληρώσει, λεει, και αφού τοης έστειλα προώθηση του εμειλ με τα καταθετήρια μου έστειλε την επόμενη το καλοσώρισμα κλπ.
Ζήτησα τα αμαθήματα ανάμεσα στα 4 που υπήρχαν διαθέσιμα, δηλαδή δικαίωμα επιλογής 1 στα 2 και ακόμα περιμένω από εχτές.
Σίγουρα το πρώί θα πάρω πάλι τηλέφωνο, Κύπρο και όχι Ελλαδα. Εδώ είναι πιο ευγενικές αλλά πρέεπι να πάρουν πληροφορλιες από κυπρο και την επόμεη σε παίρνουν πίσω...
Αυρια βλέπουμε, ελπίζω να αρχίσω τελικά... ???
τηλεφωνο δεν παιρνεις στην Ελλαδα δεν γνωριζουν τιποτα και απλα υποθετουν ουτε εχουν στοιχεια... τηλ παιρνεις στην Κυπρο και ζητας διευκρινησεις σχετικα με την πληρωμη διδακτρων και επιμενεις ωστε να μπουν στην καρτελα σου και να σε κατατοπισουν!!!!

258
Μία πρακτική ερώτηση ως προς την κατάθεση χρημάτων παιδιά : πήγα να κάνω ηλεκτρονικά την κατάθεση και η προμήθεια που ζητάει η τράπεζα Κύπρου για το εισερχόμενο έμβασμα είναι 18 ευρώ  >:(. Εσείς τα πληρώσατε αυτά, ή το αφήσατε το έξοδο αυτό να το καλύψει το Πανεπιστήμιο; Αν κάνει κανείς κατάθεση απ' ευθείας σε υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου είναι λιγότερα; Υπάρχει άλλος τρόπος πληρωμής ώστε να το αποφύγουμε;
τα χρηματα θα τα καταθετετε σε δικο σας λογ και μετα θα ζητατε να κανει η τραπεζα μεταφορα στο πανεπιστημιο γιατι διαφορετικά θεωρειτε εμβασμα στο εξωτερικο και πληρωνετε προμηθεια..... δεν γνωριζω τι συμβαινει σε αλλη τραπεζα (σε περιπτωση που δεν εχετε τρ Κυπρου στην περιοχή σας) πρεπει να το ρωτησετε αν και δεν νομιζω να γινετε χωρις προμηθεια...

259
μπορει να μην το πιστευεις αλλα εγω θα πηγαινα γιατι εχω περασει τοσο δυσκολα την πρωτη φορα που μπηκα σε ταξη με ενα παιδι με ΔΕΠΥ και δεν με ενημερωσε ουτε διευθυντης ουτε δασκαλα ουτε κανενας και το ανακαλυψα για το τι ειχε οταν απο μονη μου ψαχτηκα στο πανεπιστημιο Θεσσαλιας απο κατι σεμιναρια και συνεδρια και εμαθα γι αυτο και κανω και το μεταπτυχιακό και γι αυτο θα εδινα και 1000€ για να εχω αυτην προσωπικη επιβλεψη όλων των συμπεριφορων ενος παιδιού .... τα παιδια μας χρειαζονται κια ειμαστε υποχρεωμενοι να γνωριζουμε 2 πραγματα ωστε να μην τα ταλαιπωρουμε....

260
Πιστεψε με το ΕΠΠΑΙΚ είναι κλάσης ανώτερο από πλευράς κάποιων μικρών πρακτικών και καθημερινών πραγμάτων. Π..χ στο μαστερ δεν κάνεις μικροδιδασκαλίες, ενώ στο ΕΠΠΑΙΚ κάνεις. Καμιά σχέση αυτά που θα μάθεις στο εν λόγω μαστερ και γενικά στα μαστερ. Τα μαστερ εστιάζουν ερευνητικά. Στο μαστερ μαθαίνεις μια γενικούρα, στο ΕΠΠΑΙΚ επίσηε μαθαίνεις γενικούρα αλλά κάνεις και λίγο πρακτική, ακους κανμα δυο κουβεντούλες. Αναφέρομαι πάντα στο πρακτικο κομμάτι της επάρκειας.  Δεν αποθεώνω το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά όπως και να το κάνουμε είναι πιο πρακτικά εστιασμένο και πιο κοντά σε αυτά που μπαίνουν στις εξετάσεις ΑΣΕΠ.

Α και όσοι σκέφτεστε να κάνετε το μαστερ αυτο γιοα επάρκεια, η ΑΣΠΑΙΤΕ πολύ απλά κάθε χρόνο αυξάνει τις θέσεις σε κάθε παράρτημα και από του χρόνου θα προσφέρει και το μαστερ το αγγλικό που έχει στα παιδαγωγικά σε όλα τα παραρτήματα. Για αυτο και για εμένα κανένα μαστερ πλεον δεν πρέπει να δίνει παιδαγωγικη επάρκεια. Είναι άλλος ο ρόλος του μαστερ.
σχεδον ολα για εμενα αυτα που λες ειναι δεκτα και ισως να εχεις και δικιο απο μια αλλη οπτικη αλλα δεν μου λες τον τροπο οταν εγω για να μπω στην ΑΣΠΑΙΤΕ εχω δωσει μαζι και με τα ταχυδρομεια ολα αυτα τα χρονια πανω απο 500 € όταν όλοι οι συανδελφοι μου ηταν στα αποτελεσματα πριν απο εμενα τουλαχιστον με 1 διαδακτορικο και 2 μεταπτυχιακα πως εγω να μπω ??? δηλ τελειωνοντας να κανω αιτηση ασπαιτε μονο και μονο για να κανω τα πρακτικά όταν ολα αυτα τα χρονια ειμαι ωρομισθια ή και αναπληρωτρια ή και σε φροντιστηρια ή και σε ιδιαιτερα , το πρακτικό κομματι το ξερω μου λειπει το θεωρητικό πως να αντιμετωπισω ενα παιδι οταν έχει ΔΕΠΥ και σηκωνεται και κανει βολτες ενω δεν μου εχει πει κανενας τι εχει !!!!! Για μενα ειναι οι θεωρητικες γνωσεις (δηλ να ξερεις τι αντιμετωπιζεις με το που βλεπεις την συμπεριφορα) και 2ον η εμπειρια σε πραγματική ταξη ...........

261
Καλό απόγευμα και από εμένα. Επειδή και εγώ έχω αποφασίσει να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, αλλά από το επόμενο εξάμηνο, παρακολουθώ συνέχεια τις πληροφορίες σας και ομολογώ με έχουν βοηθήσει πολύ. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω εσάς που το παρακολουθείτε, θεωρείτε πως είναι εύκολο να ανταπεξέλθεις όταν ουσιαστικά δεν έχεις καμία βοήθεια?? Εννοώ ότι αν ήμασταν στο πανεπιστήμιο θα είχαμε την αλληλοβοήθεια με τους συμφοιτητές μας για τυχόν απορίες κτλ. Τώρα που ουσιαστικά ο καθένας είναι σπίτι του χωρίς κάποια βοήθεια εκτός των καθηγητών έστω και για την πιο απλή απορία, είναι εύκολο αυτό?
ναι ειναι ευκολο να ανταπεξελθεις γιατι δεν σε αφηνουν μετεωρο .... εισαι υποχρεωμενος να εχεις καθημερινη προσβαση που εχουν ολα τα εξ αποστασεως σε μια πλατφορμα ωστε εκει να λες αποριες να διαβαζεις αποριες να διαβαζεις αλλες ιδεες συμφοιτητων σου , να απαντας να ρωτας τα παντα... δεν εισαι μονη .... και βεβαια εχεις συνεχη επικοινωνια με τον διδασκοντα με οποιον τροπο εσυ μπορεις σου δινει διαφορες επιλογες

262
θεωρεις οτι ειναι καλυτερο να παρεις 9 μαθηματα ή 7 και διπλωματικη?
δεν μπορω να σου απαντησω ακομα γιατι ειναι πολυ νωρις και για μενα ...αλλα μεχρι τωρα παρολο που το συγκεκριμενο μαθημα ηταν καινουργιο για μενα τα καταφερα ικανοποιητικα ... αρα παιζουν και τα 2 ενδεχομενα για την τελικη επιλογη μου!!!!

263
xaxaxaxax τιποτα.... το συγκεκριμενο ηταν 5 βδομαδες παραδοσεων 2 live συναντησεις και ειχαμε καπου 15 ημερες  χωρις παραδοσεις πριν τις εξετασεις χωρις τις γιορτες των Χριστουγέννων η πρωτη παραδοση εγινε 15 Νοεμβριου ... και η τελευταια 3 μερες πριν τα Χριστουγεννα

264
χαχαχαχαχαχαχχαχαχ δεν πειραζει..... αρκει που βοηθησα!!!!!

265
nina και κατι τελευταιο...στη Μεσογειων δωσατε εξατσεις στα γραφεια της Global?????Για το ΜΒΑ εκει γινονται οι εξετασεις.
ναι ... το πιο λογικο εκει θα δινεται και εσεις... εκει ειναι το παραρτημα του πανεπιστ.

266
η εργασια ειναι ερευνητικη αρα εχει αρκετο βαθμο δυσκολιας ειδικα αν δεν εχεις ξανα κανει αλλα εχει πολυ καλες οδηγιες απο τους διδασκοντες ..... δεν ξερω ακομα αν εχει εξετασεις και στα σεμιναρια..... ναι πολλες φορες τα ανοιχτα βιβλια κρυβουν παγιδες στην προκυμενη δεν ηταν πολλες οι παγιδες αν ειχες κανει ο ιδιος την εργασια σου και ειχες μελετησει τις παραδοσεις σωστα και οχι παπαγαλιστικα ηταν καλα οχι ευκολα αλλα οχι και δυσκολα.... το βιβλιο δυστηχως στο συγκεκριμενο μαθημα ηταν υποχρεωτικό....

το βιβλιο ποσο κανει?? θελει πολυ διαβασμα?? εσυ για παραδειγμα εργαζεσαι??  σε ρωταω γιατι εγω εργαζομαι κ με ανησυχει για το αν θα προλαβαινω. οι εξετασεις για το εαρινο ειναι τελη μαιου? επισης οι εξετασεις ειναι σαβ/κο ή καθημερινη?
μαλλον τελη Μαιου και εμας τωρα ηταν Σαββατο μην ανησυχεις δινουν χαρτι αρκει να το ζητησεις για τους εργαζομενους .... δεν θελει τρελο διαβασμα γιατι δεν παπαγαλιζεις θελει να κατανοησεις καποια πραγματα, οχι δεν εργαζομαι αλλα και παλι πιεστηκα γιατι το αφηνα πισω πισω την εργασια και πελαγωσα την τελευταια βδομαδα για να τελειωσω την εργασια.. απλα θελει συστημα και προγραμμα δεν ζητανε εξω πραγματικά πρέγματα......

Σελίδες: 1 ... 171819202122

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30330
  • Τελευταία: giap
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1059150
  • Σύνολο θεμάτων: 17997
  • Σε σύνδεση σήμερα: 528
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 32
Επισκέπτες: 454
Σύνολο: 486

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.173 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.