Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - vg76

Σελίδες: 1 ... 6789
99
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2013
« στις: Ιούλιος 15, 2013, 04:26:16 μμ »
Το χαρτί της ΔΕΗ ή κάποιου λογαριασμού στο όνομά μου, μου το ζήτησαν απο το δήμο σήμερα για να μου δώσουν πιστοποιητικό εντοπιότητας. Το πήγα άμεσα και πήρα το χαρτί. Δεν ήταν όλοι οι δήμοι κλειστοί σήμερα.

100
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2013
« στις: Ιούλιος 15, 2013, 04:18:33 μμ »
Για ενα μεγάλο δήμο στη Θεσσαλονίκη σου μιλάω. Της δευτεροβάθμιας είμαι αλλά δεν έχει σχέση η Β/θμια με αυτό.

101
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2013
« στις: Ιούλιος 15, 2013, 04:11:47 μμ »
Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Υπεύθυνη δήλωση φιλοξενίας μου είπανε.

102
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2013
« στις: Ιούλιος 15, 2013, 04:01:35 μμ »
Της το είπα εγω! Μου το ζήτησαν εμένα σήμερα το πρωι αλλιώς δε μου έδιναν πιστοποιητικό εντοπιότητας. Μου είπαν οτι έχει αλλάξει εδώ και ένα μήνα. Απο το 1500 δε μπορείς πια να το ζητήσεις και στα ΚΕΠ πρέπει να έχεις φωτοτυπία κάποιου λογαριασμού στο όνομά σου όπου να φαίνεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας. Αν πχ είναι στο όνομα του πατέρα σου, θέλει και υπεύθυνη δήλωση οτι σε φιλοξενεί...! Αυτά τα ωραία!

103
Η διδασκαλία της ιστορίας είναι θέμα της Β' ανάθεσης, όχι ειδικότητας. Πως μπορεί ένας εκπαιδευτικός που έχει καταργηθεί το βασικό μάθημά του να μείνει στην εκπαίδευση αποκλειστικά και μόνο για να διδάξει μάθημα Β' ανάθεσης;

104
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2013
« στις: Ιούλιος 06, 2013, 11:12:03 πμ »
Επειδή ο εν λόγω εκπαιδευτικός δεν είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ αλλά έχει κανονικά οργανική και ζητάει απόσπαση εντός, τα ΠΥΣΔΕ συνεξετάζουν τις αιτήσεις (των εντός και των εκτός) και μετά αναλόγως τα μόρια (εντοπιότητα, συνυπηρέτηση κλπ)

105
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: τιμές για ιδιαίτερα αγγλικών
« στις: Σεπτέμβριος 14, 2012, 07:38:28 μμ »
3 ευρώ μεικτά???? Ε όχι βρε παιδιά κόψτε κάτι!
Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος αλλοίωσης του χαρακτήρα του εκπαιδευτικού λόγω αιφνίδιου πλουτισμού :D :D :D

106
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: Πώς βρίσκετε ιδιαίτερα αγγλικών;
« στις: Σεπτέμβριος 09, 2012, 09:48:30 μμ »
Α, και χρόνια σου πολλά για αύριο planety!

107
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: Πώς βρίσκετε ιδιαίτερα αγγλικών;
« στις: Σεπτέμβριος 09, 2012, 08:52:20 μμ »
Έτσι ακριβώς είναι! Και σε αντιστοιχία Θεσσαλονίκης, ξέρω συναδέλφους που όταν τύχαινε ιδιαίτερο σε Πανόραμα, Πυλαία, Μητροπόλεως στο κέντρο και άλλες χλιδάτες περιοχές ανέβαζαν τις τιμές κυρίως για να μην τους απορρίψουν!

108
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: Πώς βρίσκετε ιδιαίτερα αγγλικών;
« στις: Σεπτέμβριος 09, 2012, 08:37:04 μμ »
Antigoni118 για να βρίσκεις σοφό το σεντόνι μου, είναι επίσημο πια, γέρασα! :)
Μετά απο αυτό, μπορούμε να μαζευτούμε γύρω απο το τζάκι και να σας λέω παραμύθια ;D

109
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: Πώς βρίσκετε ιδιαίτερα αγγλικών;
« στις: Σεπτέμβριος 09, 2012, 11:42:03 πμ »
Και οι δυο πλευρές έχουν απόλυτο δίκιο γιατι οι εποχές έχουν αγριέψει και χρειάζεται συμβιβασμός. Τώρα ως ποιό σημείο θα συμβιβαστεί κανείς όπως έχετε ήδη αναφέρει είναι ένα καθαρά προσωπικό θέμα. Ανήκω στις τυχερές που έχουν δουλέψει χρόνια σε ιδιαίτερα τις πολύ καλές εποχές, όταν οι επιπλέον γνώσεις, η δουλειά και η πείρα μπορούσαν να πληρωθούν. Νομίζω όμως οτι αν εξακολουθούσα ακόμα να διδάσκω σε ιδιαίτερα, θα έκανα περίπου οτι και η planety. Ακόμα και στις καλές εποχές βέβαια, αν ήσουν ακόμα στη σχολή ή είχες πείρα λίγων χρόνων δε μπορούσες να ζητήσεις πάνω απο 15 ευρώ, ακόμα και σε FCE επίπεδο. Όχι γιατι το λέει κάποιος άγραφος νόμος αλλά για να μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός-η. Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι   Α. οτι το ιδιαίτερο μάθημα δεν απευθύνεται σε όλους, και Β. οι γονείς πάντα έψαχναν για καλύτερη τιμή, οι περισσότεροι όμως ήξεραν περίπου τις τιμές της αγοράς και αν κάποιος ζητούσε πολύ λιγότερα, απλά τον κοιτούσαν με καχυποψία και πιθανότατα δεν έκλειναν και μαζί του.
Προσωπική συμβουλή: αν είστε σίγουροι για τον εαυτό σας, γνωρίζετε καλά το επίπεδο που πρόκειται να αναλάβετε και έχετε επιτυχίες στο ενεργητικό σας, μη συμβιβάζεστε με ψίχουλα. Προσαρμογή ναι, όχι εξευτελισμός του μαθήματος και του ρόλου σας. Αυτά που ακούω για 6-7 ευρώ είναι εξωφρενικά όταν ο καφές είναι ακόμα στα 4-5. Αν ο γονιός ζητήσει πολύ χαμηλή τιμή γιατι αδυνατεί να πληρώσει, προτείνετε γκρουπάκι ή αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε τουλάχιστον περιορίστε τα δικά σας έξοδα μετακίνησης κάνοντας ένα δίωρο την εβδομάδα. Φυσικά και δεν είναι ο,τι καλύτερο παιδαγωγικά αλλά προσωπικά το βλέπω ως τη μόνη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις.
Επίσης, σπάνια κάποιος γονιός έπαιρνε πρώτος τηλ το Σεπτέμβρη (το λέω για να μην ανησυχείτε :) ). Στις περισσότερες περιπτώσεις αν και είχαμε συνεννοηθεί οτι το παιδί θα συνεχίσει, δεν έπαιρναν τηλ αρχές Σεπτέμβρη γιατι περίμεναν να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία για να δουν μέρες και πρόγραμμα και επίσης γιατι δεν υπήρχε λόγος βιασύνης (και για εξοικονόμηση χρημάτων εννοείται) αν το παιδί δεν έδινε εξετάσεις για κάποιο πιστοποιητικό. Εσείς όμως μπορείτε μια χαρά να επικοινωνήσετε μαζί τους και καθόλου δε ρίχνετε τα μούτρα σας ;).
Φυσικά ολα αυτά είναι προσωπικές απόψεις και αποστάγματα πείρας  :D :D :D (νιώθω τελείως γιαγιά), ο κάθενας ομώς ακολουθεί το δικό του δρόμο και αυτό που του επιβάλλει η λογική και η συνείδησή του. Σαφώς και θα γίνουν σημαντικές εξατομικευμένες διευκολύνσεις (περιοχή, οικονομική κατάσταση, επίπεδο, ώρες κλπ) απλά οχι όλες σε βάρος σας. Αυτά, συγνώμη για το σέντονι :)

110
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2012
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2012, 12:51:46 πμ »
 Οι εκπαιδευτικοί σε χηρεία λαμβάνουν δώδεκα (12) μονάδες αν έχουν παιδί που είναι
ανήλικο ή σπουδάζει, άλλως λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες. Οπότε και ο εκπαιδευτικός σε χηρεία χωρίς παιδιά, λαμβάνει 4 μονάδες

111
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: βιβλία για ιδιαίτερα αγγλικών
« στις: Αύγουστος 10, 2012, 02:25:23 μμ »
Μην προσπαθήσεις να παπαγαλίσεις τους ορισμούς, έτσι κι αλλιώς το λεξιλόγιο επαναλαμβάνεται και θα δείς πολλές φορές τις ίδιες λέξεις. Άλλωστε βοηθούν πολύ και τα τέστ. Παρόλα αυτά θεωρώ πως σε αυτή τη φάση δε θα πρέπει να βασιστείς στη μετάφραση μιας λέξης στα ελληνικά. Τα συνώνυμα (που θα σε βοηθήσουν να αποδώσεις το νόημα μιας λέξης και περιφραστικά) και η κατανόηση του ορισμού είναι κάτι παραπάνω απο αρκετά. Τα συγκεκριμένα βιβλία του Γρίβα δεν τα έχω δουλέψει και δεν τα ξέρω. Αυτό που ξέρω όμως είναι οτι έχω βρεί πάρα πολλές ελλείψεις κατα καιρούς σε βιβλία του και εδω και πολλά χρόνια δεν τα εμπιστεύομαι. Πως κατέληξες σε αυτά; Σου τα σύστησε κάποιος; Οσο για τη γραμματική, οι ασκήσεις που έχει μέσα απευθύνονται 100% σε format πιστοποιητικού Cambridge και οχι ECPE. Δεν ξέρω το επιπέδο σου στη γραμματική για να σου προτείνω κάτι αντίστοιχο, συνήθως όμως βοηθάει το grammarway 4 της express publishing το οποίο βέβαια είναι σχεδιασμένο για πολύ χαμηλότερο επίπεδο αλλά είναι πλήρες, λεπτομερέστατο και δε σε δυσκολεύει τόσο όσο το use of english της ίδιας εταιρείας. όπως και να έχει συνέχισε με τα βιβλία που έχεις διαλέξει και αν δυσκολευτείς, τα ξαναλέμε

112
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: βιβλία για ιδιαίτερα αγγλικών
« στις: Αύγουστος 10, 2012, 12:05:13 πμ »
Εγώ δεν πολυεμπιστεύομαι τα βιβλία του Γρίβα, και όσες φορές τα δούλεψα στο παρελθόν χρειάστηκα πολλή προσωπική δουλειά και έξτρα υλικό. Η Sylvia Kar εξειδικεύεται στο ECPE και το Words you need είναι πολύ καλο. Θα σου πρότεινα τα practice tests της ελληνοαμερικανικής ένωσης αλλά πριν απο αυτά απο τη New Editions και την Piniaris το Michigan Proficiency Final Practice Tests (το πράσινο). Τα βιβλία της Express Publishing που αναφέρεις είναι στην πλειοψηφία τους πολύ προσεγμένα, δεν είμαι σίγουρη όμως για το αν τα συγκεκριμένα είναι τα κατάλληλα για ECPE, νομίζω οτι ταιριάζουν περισσότερο σε Cambridge Proficiency προετοιμασία. Ανάλογα με το επιπέδο προτείνω και το skills builder ή ακόμα καλύτερα μια σειρά του Μπουκουβάλα που είναι πάρα πολύ καλή για το ECPE. Ελπίζω να μη σε άγχωσα...Καλή επιτυχία!!!

Σελίδες: 1 ... 6789

Pde.gr, © 2005 - 2020

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 29925
  • Τελευταία: Xristiana29
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1035869
  • Σύνολο θεμάτων: 17732
  • Σε σύνδεση σήμερα: 637
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 32
Επισκέπτες: 527
Σύνολο: 559

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.096 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.