Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - vg76

Σελίδες: 1 ... 678
99
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: Πώς βρίσκετε ιδιαίτερα αγγλικών;
« στις: Σεπτέμβριος 09, 2012, 08:37:04 μμ »
Antigoni118 για να βρίσκεις σοφό το σεντόνι μου, είναι επίσημο πια, γέρασα! :)
Μετά απο αυτό, μπορούμε να μαζευτούμε γύρω απο το τζάκι και να σας λέω παραμύθια ;D

100
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: Πώς βρίσκετε ιδιαίτερα αγγλικών;
« στις: Σεπτέμβριος 09, 2012, 11:42:03 πμ »
Και οι δυο πλευρές έχουν απόλυτο δίκιο γιατι οι εποχές έχουν αγριέψει και χρειάζεται συμβιβασμός. Τώρα ως ποιό σημείο θα συμβιβαστεί κανείς όπως έχετε ήδη αναφέρει είναι ένα καθαρά προσωπικό θέμα. Ανήκω στις τυχερές που έχουν δουλέψει χρόνια σε ιδιαίτερα τις πολύ καλές εποχές, όταν οι επιπλέον γνώσεις, η δουλειά και η πείρα μπορούσαν να πληρωθούν. Νομίζω όμως οτι αν εξακολουθούσα ακόμα να διδάσκω σε ιδιαίτερα, θα έκανα περίπου οτι και η planety. Ακόμα και στις καλές εποχές βέβαια, αν ήσουν ακόμα στη σχολή ή είχες πείρα λίγων χρόνων δε μπορούσες να ζητήσεις πάνω απο 15 ευρώ, ακόμα και σε FCE επίπεδο. Όχι γιατι το λέει κάποιος άγραφος νόμος αλλά για να μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός-η. Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι   Α. οτι το ιδιαίτερο μάθημα δεν απευθύνεται σε όλους, και Β. οι γονείς πάντα έψαχναν για καλύτερη τιμή, οι περισσότεροι όμως ήξεραν περίπου τις τιμές της αγοράς και αν κάποιος ζητούσε πολύ λιγότερα, απλά τον κοιτούσαν με καχυποψία και πιθανότατα δεν έκλειναν και μαζί του.
Προσωπική συμβουλή: αν είστε σίγουροι για τον εαυτό σας, γνωρίζετε καλά το επίπεδο που πρόκειται να αναλάβετε και έχετε επιτυχίες στο ενεργητικό σας, μη συμβιβάζεστε με ψίχουλα. Προσαρμογή ναι, όχι εξευτελισμός του μαθήματος και του ρόλου σας. Αυτά που ακούω για 6-7 ευρώ είναι εξωφρενικά όταν ο καφές είναι ακόμα στα 4-5. Αν ο γονιός ζητήσει πολύ χαμηλή τιμή γιατι αδυνατεί να πληρώσει, προτείνετε γκρουπάκι ή αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε τουλάχιστον περιορίστε τα δικά σας έξοδα μετακίνησης κάνοντας ένα δίωρο την εβδομάδα. Φυσικά και δεν είναι ο,τι καλύτερο παιδαγωγικά αλλά προσωπικά το βλέπω ως τη μόνη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις.
Επίσης, σπάνια κάποιος γονιός έπαιρνε πρώτος τηλ το Σεπτέμβρη (το λέω για να μην ανησυχείτε :) ). Στις περισσότερες περιπτώσεις αν και είχαμε συνεννοηθεί οτι το παιδί θα συνεχίσει, δεν έπαιρναν τηλ αρχές Σεπτέμβρη γιατι περίμεναν να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία για να δουν μέρες και πρόγραμμα και επίσης γιατι δεν υπήρχε λόγος βιασύνης (και για εξοικονόμηση χρημάτων εννοείται) αν το παιδί δεν έδινε εξετάσεις για κάποιο πιστοποιητικό. Εσείς όμως μπορείτε μια χαρά να επικοινωνήσετε μαζί τους και καθόλου δε ρίχνετε τα μούτρα σας ;).
Φυσικά ολα αυτά είναι προσωπικές απόψεις και αποστάγματα πείρας  :D :D :D (νιώθω τελείως γιαγιά), ο κάθενας ομώς ακολουθεί το δικό του δρόμο και αυτό που του επιβάλλει η λογική και η συνείδησή του. Σαφώς και θα γίνουν σημαντικές εξατομικευμένες διευκολύνσεις (περιοχή, οικονομική κατάσταση, επίπεδο, ώρες κλπ) απλά οχι όλες σε βάρος σας. Αυτά, συγνώμη για το σέντονι :)

101
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2012
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2012, 12:51:46 πμ »
 Οι εκπαιδευτικοί σε χηρεία λαμβάνουν δώδεκα (12) μονάδες αν έχουν παιδί που είναι
ανήλικο ή σπουδάζει, άλλως λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες. Οπότε και ο εκπαιδευτικός σε χηρεία χωρίς παιδιά, λαμβάνει 4 μονάδες

102
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: βιβλία για ιδιαίτερα αγγλικών
« στις: Αύγουστος 10, 2012, 02:25:23 μμ »
Μην προσπαθήσεις να παπαγαλίσεις τους ορισμούς, έτσι κι αλλιώς το λεξιλόγιο επαναλαμβάνεται και θα δείς πολλές φορές τις ίδιες λέξεις. Άλλωστε βοηθούν πολύ και τα τέστ. Παρόλα αυτά θεωρώ πως σε αυτή τη φάση δε θα πρέπει να βασιστείς στη μετάφραση μιας λέξης στα ελληνικά. Τα συνώνυμα (που θα σε βοηθήσουν να αποδώσεις το νόημα μιας λέξης και περιφραστικά) και η κατανόηση του ορισμού είναι κάτι παραπάνω απο αρκετά. Τα συγκεκριμένα βιβλία του Γρίβα δεν τα έχω δουλέψει και δεν τα ξέρω. Αυτό που ξέρω όμως είναι οτι έχω βρεί πάρα πολλές ελλείψεις κατα καιρούς σε βιβλία του και εδω και πολλά χρόνια δεν τα εμπιστεύομαι. Πως κατέληξες σε αυτά; Σου τα σύστησε κάποιος; Οσο για τη γραμματική, οι ασκήσεις που έχει μέσα απευθύνονται 100% σε format πιστοποιητικού Cambridge και οχι ECPE. Δεν ξέρω το επιπέδο σου στη γραμματική για να σου προτείνω κάτι αντίστοιχο, συνήθως όμως βοηθάει το grammarway 4 της express publishing το οποίο βέβαια είναι σχεδιασμένο για πολύ χαμηλότερο επίπεδο αλλά είναι πλήρες, λεπτομερέστατο και δε σε δυσκολεύει τόσο όσο το use of english της ίδιας εταιρείας. όπως και να έχει συνέχισε με τα βιβλία που έχεις διαλέξει και αν δυσκολευτείς, τα ξαναλέμε

103
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: βιβλία για ιδιαίτερα αγγλικών
« στις: Αύγουστος 10, 2012, 12:05:13 πμ »
Εγώ δεν πολυεμπιστεύομαι τα βιβλία του Γρίβα, και όσες φορές τα δούλεψα στο παρελθόν χρειάστηκα πολλή προσωπική δουλειά και έξτρα υλικό. Η Sylvia Kar εξειδικεύεται στο ECPE και το Words you need είναι πολύ καλο. Θα σου πρότεινα τα practice tests της ελληνοαμερικανικής ένωσης αλλά πριν απο αυτά απο τη New Editions και την Piniaris το Michigan Proficiency Final Practice Tests (το πράσινο). Τα βιβλία της Express Publishing που αναφέρεις είναι στην πλειοψηφία τους πολύ προσεγμένα, δεν είμαι σίγουρη όμως για το αν τα συγκεκριμένα είναι τα κατάλληλα για ECPE, νομίζω οτι ταιριάζουν περισσότερο σε Cambridge Proficiency προετοιμασία. Ανάλογα με το επιπέδο προτείνω και το skills builder ή ακόμα καλύτερα μια σειρά του Μπουκουβάλα που είναι πάρα πολύ καλή για το ECPE. Ελπίζω να μη σε άγχωσα...Καλή επιτυχία!!!

104
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2011
« στις: Αύγουστος 30, 2011, 01:30:20 μμ »
Μα αυτά τα άτομα(απο + σε -) στην Πρωτοβάθμια είναι ελάχιστα..
Η δική μου λογική λέει οτι για να βγάλουν ανακοίνωση ΔΟΕ και αιρετοί μαζί λέγοντας
οτι θα γίνουν "χωρίς πλαφόν" εννοούν οτι κάτι άλλαξε

105
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2011
« στις: Αύγουστος 30, 2011, 01:18:31 μμ »
Συγνώμη βρε παιδιά για να καταλάβω...
Λογικά το "χωρίς πλαφόν"  πρέπει να ισχύσει και για τη Β'θμια, έτσι δεν είναι?
Δε γίνεται να γίνουν οι αποσπάσεις με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά :o :o

106
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2011
« στις: Αύγουστος 30, 2011, 12:37:07 μμ »
Μα είμαστε όμως κι εμείς αχάριστοι...
Ποιό άλλο υπουργείο προσφέρει απλόχερα ταξίδια και συγκινήσεις???  :o :o :o ??? ;D >:(

107
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2011
« στις: Αύγουστος 29, 2011, 09:18:15 μμ »
Τώρα θα μιλάμε και με τις συζύγους??Καταπληκτικά...
Όλη η οικογένεια στο μαγαζί >:(

108
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2011
« στις: Αύγουστος 29, 2011, 11:54:02 πμ »
Ο λόγος που το ΚΥΣΔΕ συνεδριάζει μια μέρα μετα το ΚΥΣΠΕ είναι για να πάρει απο την πρωτοβάθμια τα κενά που μένουν και να δώσει σε επιπλέον ξενόγλωσσους και γυμναστές. Τουλάχιστον εγώ αυτό έμαθα

109
Germanos, υποδείξεις δε δέχεσαι...Μήπως δέχεσαι διορθώσεις; Απο όσο γνωρίζω, αν και ΠΕ06, "εγώ αδικούμαι" και όχι "αδικούμε". Απο εκεί και πέρα, δε χρειάζεται να βλέπεις φαντάσματα και εχθρούς σε συναδέλφους και χαίρομαι που μιλάς εκ μέρους όλου του κλάδου προφανώς όταν λές πως "δε σας ενοχλεί που εμείς διδάσκουμε και πως μας θεωρείτε συναδέλφους"....Σε ευχαριστώ εγώ προσωπικά!Ευτυχώς που δεν έχουν όλοι οι φιλόλογοι την ίδια άποψη

110
Φαντάζομαι ότι δε διαφωνούμε πως κανείς εκπαιδευτικός δε διαλέγει να διδάξει ένα μάθημα που δεν είναι της ειδικότητας του. Από τη στγμή όμως που είναι υποχρεωμένος να το διδάξει οφείλει να το κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα.Δεν αντιλέγει κανείς πως ο φιλόλογος είναι ο πλέον αρμόδιος να διδάξει ιστορία και εμένα δε μου τέθηκε ποτέ το δίλλημα:ή πας σε άλλο σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου ή διδάσκεις ιστορία για να διαλέξω το δεύτερο και να βολευτώ.Σίγουρα εργατικότητα και ζήλος πρέπει να διακρίνουν κάθε εκπαιδευτικό όμως απο τη μικρή μου πείρα τολμώ να πώ πως δυστυχώς δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα.Υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που βολεύονται με διάφορους τρόπους και με το λιγότερο κόπο και παρουσία στα σχολειά.Φέτος είχα το παράδειγμα φιλολόγου που δε βοήθησε σε καμια γιορτή που επέμενε να αναλάβω εγώ και τις δικές της 2 ώρες ιστορίας  Β γυμνασίου γιατι είχε τελειώσει πρίν 20 χρόνια τη σχολή με κατεύθυνση άσχετη της ιστορίας και δε θα είχε χρόνο να προετοιμαστεί.Έτσι έμεινε με 19 ώρες τη στιγμή που εγώ είχα 21!Άδικο?Και όμως τελικά συνέβη.Το θέμα είναι να αλλάξουν τα πράγματα απο το υπουργείο γιατι έτσι όπως έχουν σήμερα όλοι βολεύονται εκτός απο τους εκπαιδευτικούς,φιλολόγους και μή, και τα παιδιά.

111
Παιδιά νομίζω οτι θα έπρεπε να διαχωρίζουμε τις αποφάσεις του υπουργείου σχετικά με τις δεύτερες αναθέσεις με τις αποφάσεις του συλλόγου του κάθε σχολείου, τις ανάγκες του σχολείου και φυσικά την εργατικότητα και την προσωπικότητα των εκπαιδευτικών. Είμαι ΠΕ06,διορισμένη μέσω ΑΣΕΠ εδώ και 3 χρόνια. Πέρασα από μικρά σχολεία και χρειάστηκε όλες τις χρονιές να διδάξω ιστορία (Α,Β,Γ γυμνασίου και Α&Β λυκείου).Μετά το πρώτο αρχικό σόκ "αμάν τι λένε τώρα στα παιδιά?", αγόρασα και δανείστηκα αρκέτα βοήθηματα,τα σ/κ κατέβαζα και τους σχετικούς τόμους απο την ιστορία του ελλ.έθνους, διάβαζα αρκέτες ώρες την εβδομάδα, έκανα σχεδιαγράμματα και γενικώς για να μη γίνω ρεζίλι πήγαινα πολύ προετοιμασμένη.Η αλήθεια είναι οτι στην τάξη δεν αισθάνομαι το ίδιο άνετα με το μάθημα της ειδικότητας μου αλλά πλέον δεν έχω πρόβλημα να διδάξω ιστορία τη στιγμή που έτσι είναι τα πράγματα και τις περισσότερες φορές η εκάστοτε δευτεροβάθμια δε στέλνει ωρομίσθιο φιλόλογο γι αυτές τις ώρες.Να προσθέσω επίσης οτι ούτε με τις γιορτές ύπαρχει κάτι στάνταρ.Φέτος στο σχολείο που ήμουν δεν ήθελε κανείς να αναλάβει τις γιορτές και έτσι κατεληξα να οργανώσω και τις 3,ενώ περσι τις 2. Για να μην παρεξηγηθώ δεν τα έγραψα αυτά για να ¨αποδείξω κάτι απλώς ήθελα να κάνω το διαχωρισμό μεταξύ του τι υπάρχει στα χαρτιά και τι μπορεί να γίνεται σε κάθε σχολείο.

Σελίδες: 1 ... 678

Pde.gr, © 2005 - 2020

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 29337
  • Τελευταία: Psychlogic
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1008984
  • Σύνολο θεμάτων: 17378
  • Σε σύνδεση σήμερα: 340
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 19
Επισκέπτες: 238
Σύνολο: 257

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.066 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.