0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι πορείες χρειάζονται περιφρούρηση!
Πέρυσι είχαμε τρεις νεκρούς, φέτος ελπίζω να μην έχουμε άλλον έναν. Υπάρχουν στιγμές που ο θάνατος κάποιου, όταν αυτός ο κάποιος πεθαίνει συνειδητά και υπό την σκέπη μιας ιδεολογίας, ξεσηκώνει τον κόσμο και γίνεται ήρωας στη συνείδηση των πολλών. Εδώ, όμως, σκοτώνονται κάτω από καθεστώς ωμής βίας και στη συνείδηση του κόσμου θεωρούνται θύματα και όχι ήρωες. Επομένως, τέτοια γεγονότα έχουν αρνητική επίδραση στο θυμικό της κοινωνίας και, γι αυτό, δεν πρέπει να υπάρχουν και να εκβιάζονται τέτοιες καταστάσεις, γιατί μόνο αυτούς που θέλεις να χτυπήσεις εξυπηρετούν. Θέλω να πω ότι όσο οι διάφορες παρατάσεις ή οργανώσεις πρέπει να περιφρουρούν τις πορείες και να μη νομίζουν, βλακωδώς, ότι οι ξυλοδαρμοί από τα ΜΑΤ θα εμπνεύσουν τους πολλούς, ώστε να ξεσηκωθούν. Ίσα-ίσα πιο βαθιά θα βουλιάξουν στον καναπέ τους. Πρέπει να έχεις ανθρώπους κοντά σου που ξέρουν γιατί κατεβαίνουν σε μια πορεία και όχι ανθρώπους που θεωρούν ότι το να πετροβολήσεις τα ΜΑΤ είναι η ύψιστη πράξη αντίστασης. Μόνο τότε μπορείς να ανατρέψεις αυτά που σε περιμένουν.
Παράθεση από: paraxenos στις Μαΐου 12, 2011, 03:57:52 pmθα προσθέσω μια άλλη παράμετρο στην συζήτηση...αφου πρωτα ευχηθώ να πανε όλα καλά γιαυτους.διάβασα πως οι δυο τραυματίες ειναι 29 και 31 ετών φοιτητές. Αναρωτιέμαι ……είναι τόσα χρόνια φοιτητές επειδή οικονομικές δυσκολίες τους οδήγησαν εκεί;…η συμβαίνει κάτι άλλο;Ρε παιδιά...Τι είδους τοποθέτηση είναι αυτή, που τη βλέπω και σε άλλα φόρουμ; Δηλαδή η ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει από την κτηνωδία αυτών ακριβώς που υποτίθεται ότι έπρεπε να μας προστατεύουν, μπαίνει σε ζυγαριά με βάση την ιδιότητα, το χρώμα την ηλικία, την οπαδική τοποθέτηση ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Δηλαδή αν ήταν αιώνιος φοιτητής - όπως κάποιοι αρέσκονται να λένε- θα βρεθεί και κατηγορούμενος από πάνω; ¨Ελα Χριστέ και Παναγία!!!
θα προσθέσω μια άλλη παράμετρο στην συζήτηση...αφου πρωτα ευχηθώ να πανε όλα καλά γιαυτους.διάβασα πως οι δυο τραυματίες ειναι 29 και 31 ετών φοιτητές. Αναρωτιέμαι ……είναι τόσα χρόνια φοιτητές επειδή οικονομικές δυσκολίες τους οδήγησαν εκεί;…η συμβαίνει κάτι άλλο;
τα ΜΑΤ είναι ανεγκέφαλα πιόνια των 22 ετών και 700
Παράθεση από: corina στις Μαΐου 12, 2011, 05:58:52 pmτα ΜΑΤ είναι ανεγκέφαλα πιόνια των 22 ετών και 700
Το σύνδρομο της ύαινας. Είναι τραγικό, αλλά έχει γίνει συνηθισμένο (ίσως και «χρήσιμο» να το βλέπουμε προκειμένου ο φόβος να εξαπλώνεται): ο διαδηλωτής πεσμένος κάτω, δαρμένος, αιμόφυρτος κι όμως ακόμη ένας αστυνομικός (σε αυτήν την περίπτωση μπάτσος) να σπεύδει δέρνοντάς τον κι άλλο! με κλομπιές, με κλωτσιές κι αν μπορούσε με δαγκιές, και ύστερα, άλλος αστυνομικός -μπάτσος κι αυτός- να τρέχει με τη σειρά του και να συνεχίζει τον ξυλοδαρμό του ανυπεράσπιστου και πλέον εξουθενωμένου διαδηλωτή, πάλι με κλομπιές, με κλωτσιές στο κεφάλι, παντού, με μίσος, με ζήλο, με λύσσα κι ύστερα άλλος μπάτσος, κι άλλος, κι άλλος, όλοι να δείρουν, όλοι να θανατώσουν, με ειδεχθή αγριότητα, με επιδεικτική σκληρότητα -να χτυπούν στα μουλωχτά και να φεύγουν, σαν λαγοί, θρασύδειλοι, άθλιοι, ύαινες. ................................... Τι μυαλά κουβαλάνε τέτοιοι άνθρωποι; τι ψυχές είναι; τι εκπαίδευση έχουν πάρει; Σιγά μην είναι αυτοί οι τύποι «εργαζόμενοι», μάλιστα «χαμηλόμισθοι», μάλιστα «λαϊκά παιδιά που βρήκαν κι αυτοί μια δουλειά να κάνουν» -τρίχες! λουμπεναριό είναι, με νεκρωτική αγωγή, μισθοφόροι και παλιάνθρωποι, δολοφόνοι με στολή. Και άνθρωποι να ήταν κάποτε αυτά τα αθύρματα, τους έχουν κάνει ύαινες! Αλλά αυτό είναι η Αστυνομία; μηχανισμός παραγωγής ταγμάτων εφόδου; Εν δυνάμει δολοφόνων; Μπορεί να μην είναι έτσι όλοι οι αστυνομικοί, αλλά, ως φαίνεται, είναι πάρα πολλοί που είναι έτσι.