0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θεωρητικά, βάσει νόμου, δεν μπορεί να είναι πάνω από 4 μαθητ@, με μαθησιακή δυσκολία δυσ- που να εξετάζονται προφορικά, στο ίδιο τμήμα.Από κει και πέρα εξαρτάται το μάθημα, εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ αρκετές ερωτήσεις κλειστού τύπου τις οποίες προτιμούν να απαντούν συνήθως μόνοι τους.Διαφορετικά τους εξετάζω χαμηλόφωνα στην έδρα και καταγράφω τις απαντήσεις τους στο γραπτό ενώ οι υπόλοιποι γράφουν. Η όλη διαδικασία σίγουρα μπορεί να ξεφύγει κατά πολύ πάνω από το 15λεπτο αλλά ο χρόνος που έχουν διαθέσιμος για να ολοκληρώσουν είναι συγκεκριμένος.Ξέχασα να πω πως βάζω το τεστ προς το τέλος του μαθήματος ώστε να χρησιμοποιηθεί και μέρος το διαλείμματος αν χρειαστεί.
Κατά την διάρκεια του τεστ, δεν πρέπει και αυτά τα παιδιά να γράψουν- σκεφτούν;
Αυτό το "τους εξετάζω χαμηλόφωνα" και ταυτόχρονα βλέπω και τους υπόλοιπους είναι εφικτό;
Οι μαθητές χρειάζονται οπωσδήποτε το διάλειμμα. Μια μαθήτρια - δυσλεξική - είπε σε συνάδελφο, που την κράτησε στο τέλος να μιλήσουν, " κύριε δεν μπορείτε να με κρατάτε στο διάλειμμα!"
Με το σκεπτικό αυτό δεν χρειάζεται διαγώνισμα για κανένα παιδί και αλήθεια θα μου άρεσε πολύ ένα τέτοιο σχολείο. Αλλά αν είναι υποχρεωτικό για τους άλλους, είναι και για τους δυσλεξικους. Ωραία η ιδέα σου IoannisDr να μπαίνει το τεστ στο τέλος του μαθήματος. Το τεστ άλλωστε μπορεί να έχει μορφή φιλική όπως ανέφερες ώστε να μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Κάποιοι συνάδελφοι επιλέγουν να μην εξετάσουν προφορικά το τεστ αλλά είναι πιο τυπικοί με το διαγώνισμα.
Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Εγώ για γραπτό τεστ μίλησα που είναι κοινό για όλους ανεξαρτήτως μαθησιακών δυσκολιών, όπως και το διαγώνισμα, με θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας. Άντε το πολύ πολύ να έχει Α και