0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: emmaki στις Μαΐου 29, 2010, 12:18:34 amΗ άδεια ανατροφής στο δημόσιο είθιστε να δίνεται στις γυνάικες. Κάλλιστα μπορούν να την πα΄ρουν και οι άντρες δημόσιοι υπάλληλοι αντί για τις γυναίκες. Είναι, όμως, τόσο πατριαρχική η κοινωνία μας (δυστυχώς) που είναι ελάχιστοι οι άντρες που θα επέλεγαν να καθίσουν για 9 μήνες στο σπίτι και να κάνουν όλες τις δουλιές τπου σπιτιού και παράλληλα να προσέχουν και το παιδί τους. Για τις γυνάικες, όμως, είναι κάτι το φυσιολογικό, ε; Εγώ πολύ θα ήθελα όταν κάνω παιδί να πάω αμέσως στη δουλειά. Δεν μπορώ να κάθομαι στο σπίτιθ. Το θέμα όμως είναι ο άντρας μου θα κάτσει; Όχι!Όσο για το τι είναι "φυσιολογικό" για τις γυναίκες και τι είναι κοινωνικά κατσκευασμένο, απλά σας λέω ότι η Simone de Beauvoir είχε πει "Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι"! Όταν τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν διαφορετικά, παίζοντας διαφορετικά παιχνίδια (τα κοριτσακια σπιτάκια=ρόλοι φροντίδας, και τα αγοράκια πόλεμο=στρατηγικές, σχεδιασμός, πολύπλοκη σκέψη, επίλυση προβλημάτων), τότε έχουμε καθαρή κατασκευή ρόλων και φύλων!Όσο για το αν ο στρατός καθυστερεί τους άντρες, είναι γεγονός ότι τους καθυστερεί στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας. Στη συνέχεια, όμως, η καθυστέρηση αυτή εξισορροπείται με την πιο εύκολη ανέλιξη τους στην ιεραρχία, με αποτέλεσμα τελικά οι άντρες να έχουν καλύτερες δουλειές και πιο καλοπληρωμένες (το pay gap ζει και βασιλεύει στην χώρα μας)... Τώρα αν θα έπρεπε να πηγαίνουν και οι γυναίκες....Για μένα ο ρόλος του στρατού γενικά είναι άχρηστος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά από τη στιγμή που είναι υποχρεωτική η θητεία όλοι πρέπει να πάνε. ΑΝ αποφασιστεί να πάνε και οι γυναίκες, φυσικά να πάνε και οι γυναίκες. Μέχρι τώρα, όμως, παρόμοια απόφαση δεν έχει παρθεί, οπότε η συζήτηση είναι άκυρη!"είθισται" αν δε κάνω λάθος.Για τη Σιμόν, ακριβώς αυτού του είδους τα πράγματα λένε οι φεμινίστριες. Πώς το στηρίζει αυτό που λέει? Από πού αποδεικνύει τη θέση της? Μήπως λέει αυτό που θα συνέφερε το φεμινισμό να ειπωθεί?
Η άδεια ανατροφής στο δημόσιο είθιστε να δίνεται στις γυνάικες. Κάλλιστα μπορούν να την πα΄ρουν και οι άντρες δημόσιοι υπάλληλοι αντί για τις γυναίκες. Είναι, όμως, τόσο πατριαρχική η κοινωνία μας (δυστυχώς) που είναι ελάχιστοι οι άντρες που θα επέλεγαν να καθίσουν για 9 μήνες στο σπίτι και να κάνουν όλες τις δουλιές τπου σπιτιού και παράλληλα να προσέχουν και το παιδί τους. Για τις γυνάικες, όμως, είναι κάτι το φυσιολογικό, ε; Εγώ πολύ θα ήθελα όταν κάνω παιδί να πάω αμέσως στη δουλειά. Δεν μπορώ να κάθομαι στο σπίτιθ. Το θέμα όμως είναι ο άντρας μου θα κάτσει; Όχι!Όσο για το τι είναι "φυσιολογικό" για τις γυναίκες και τι είναι κοινωνικά κατσκευασμένο, απλά σας λέω ότι η Simone de Beauvoir είχε πει "Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι"! Όταν τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν διαφορετικά, παίζοντας διαφορετικά παιχνίδια (τα κοριτσακια σπιτάκια=ρόλοι φροντίδας, και τα αγοράκια πόλεμο=στρατηγικές, σχεδιασμός, πολύπλοκη σκέψη, επίλυση προβλημάτων), τότε έχουμε καθαρή κατασκευή ρόλων και φύλων!Όσο για το αν ο στρατός καθυστερεί τους άντρες, είναι γεγονός ότι τους καθυστερεί στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας. Στη συνέχεια, όμως, η καθυστέρηση αυτή εξισορροπείται με την πιο εύκολη ανέλιξη τους στην ιεραρχία, με αποτέλεσμα τελικά οι άντρες να έχουν καλύτερες δουλειές και πιο καλοπληρωμένες (το pay gap ζει και βασιλεύει στην χώρα μας)... Τώρα αν θα έπρεπε να πηγαίνουν και οι γυναίκες....Για μένα ο ρόλος του στρατού γενικά είναι άχρηστος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά από τη στιγμή που είναι υποχρεωτική η θητεία όλοι πρέπει να πάνε. ΑΝ αποφασιστεί να πάνε και οι γυναίκες, φυσικά να πάνε και οι γυναίκες. Μέχρι τώρα, όμως, παρόμοια απόφαση δεν έχει παρθεί, οπότε η συζήτηση είναι άκυρη!
γιατί ανάλογη συζήτηση είχαμε και για το θέμα του έθνους, στο οποίο κάποιο ισχυρίστηκαν οτι το έθνος όπως το νοούμε σήμερα είναι ένας όρος που κατασκευάστηκε το 19 αιώνα, και κατά συνέπεια δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναφορά στην αρχαιότητα.
Οι γυναίκες στο δημόσιο, δε παίρνουν ένα χρόνο άδεια μετ' αποδοχών για την εγκυμοσύνη/ανατροφή?Μετά το πότε θα κάνει μια γυναίκα παιδί, λίγο πολύ μπορεί να το καθορίσει, και για κάποιο λόγο συνήθως συμβαίνει αμέσως μετα το διορισμό. Ο άνδρας δε μπορεί να καθορίσει σε τέτοιο βαθμό πότε θα υπηρετήσει.
Έχω δει τοκετό σε βάτραχο, κάνει;; Δεν διαφωνώ ότι η περίοδος ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες, δεν διαφωνώ ότι η γέννηση είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο γεγονός. Αν και πλέον και οι άνδρες μπορούν να γεννούν με μεταμόσχευση μήτρας (δεν το θεωρώ παράδειγμα προς μίμηση). Αυτά όλα που λες δηλώνουν περίτρανα τη φύση της γυναίκας: περίοδος, τοκετός, πόνοι, αλλαγές στο σώμα που είναι: η δημιουργία οικογένειας και η ανατροφή.Πάνω από όλα αυτό και μετά όλα τα άλλα