0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εμείς όσους ασθένησαν τους βάζουμε να γράψουν την ίδια μέρα στην ίδια αίθουσα. Οπότε δεν γράφουν μόνοι τους. Συνήθως είναι 2-3 διαφορετικά παιδιά. Φυσικά βγάζουμε διαφορετικά θέματα, είναι δυνατόν να μην γίνει αυτό; Γοατι λετε για δυο επιτηρητές; Αφού η νομοθεσία πλέον επιτρέπει έναν. Σας περισσεύουν τόσοι καθηγητές για να έχετε δυο; Εμείς όταν γράφουν δυο τάξεις ταυτόχρονα ουσιαστικά επιτηρούμε όλοι εκτός από τους εισηγητές και όσους είναι στις πανελλήνιες και στο γραφείο είναι μόνο όποιος έχει εισήγηση για τη 2η βάρδια, και οι επιτηρητές που δεν έχουν εξεταζόμενα, συνήθως επιτηρούν και τις δυο βάρδιες.
Γράφουν όλοι σε 1 αίθουσα, οπότε θέλεις 2+2 ατομα για 1ο και 2ο κύκλο. Επίσης τις εξετάσεις τις βάλαμε σε μέρες που δεν έχουμε πανελλήνιες στα ΓΕΛ όποτε είμαστε όλοι εκεί. 30 άτομα περίπου οπότε φτάνουν και περισσεύουν. Επίσης ναι ο νόμος σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις 1 επιτηρητή. Δεν απαγορεύει να μπούν 2.
Από εμάς φεύγουν επιτηρητές και για το ΓΕΛ και για το ΕΠΑΛ. όποτε και να γράφουμε, κάποιοι λείπουν. Αν είχαμε δυο επιτηρητές, που αντικειμενικά θα χρειαζόταν, η πρώτη βάρδια θα ήθελε 16 άτομα, συν τους δυο διαδρόμους 18, αν αφαιρέσεις διευθυντή και υποδιευθύντρια που δεν επιτηρούν, τους τουλάχιστον τρεις εισηγητές (που σε διπλό φιλολογικο μπορεί να είναι 4 μόνο από τη μια τάξη της πρωινής βάρδιας), και όποιον έχει εισήγηση 2η βάρδια που δεν μπορεί να επιτηρεί την 1η, απλα δεν υπάρχουν τόσοι. Με τους 8 επιτηρητές + 2 στο διαδρομο είμαστε ισα ίσα, συνήθως δεν μένει κανένας διαθέσιμος στο γραφείο ούτε για να απαντάει στα τηλέφωνα, το πρωί που είναι απασχολημένοι και διευθυντής/υποδιευθύντρια με τον συντονισμό. Γι αυτό απορώ πώς είναι άνετα τα άλλα σχολεία. Στις επαναληπτικές των ασθενών δεν θα βάζαμε 2 άτομα να επιτηρούν 3 παιδιά. Είναι υπερβολή εφόσον στις άλλες εξετάσεις 1 άτομο επιτηρεί 25 παιδιά που γράφουν στα ίδια θέματα. Αν και έχω παρατηρήσει ότι εμφανίζονται πρόθυμοι να κάνουν παρέα στον επιτηρητή σε τέτοιες καταστάσεις, ίσως για να μην είναι στο γραφείο και τους ανατεθεί κάποια εργασία
...Αυτό που σας είχαν λείψει τόσοι μαθητες έτσι απροκάλυπτα, είναι σοκαριστικό. Πώς νιώσετε σαν σχολείο; Γιατί εμείς (ή τουλάχιστον καποιοο από εμάς), όταν μας έρχονται χαρτιά γιατρού απόπαιδιά που ξέρουμε ότι παρακοιμήθηκαν, αισθανόμαστε ντροπή που μας συμβαίνει αυτό. Ποσο μάλλον ότανγίνεται κάτι τόσο ξεδιάντροπο. Και μάλιστα από καλους μαθητες. Κι έρχομαι τώρα να το δέσω και με την άλλη συζήτηση: αν κάνουν έτσι οι γονείς που τους εχεις αποκούμπι, τι να περιμένεις από τους άλλους; Σε εμάς πάντως γονείς καλων μαθητών δεν φέρονται ποτέ έτσι αναίσχυντα. Γενικα είναι οι γονείς που λέμε ότι ευτυχώς που υπάρχουν. Τέτοιες συμπεριφορές έχουμε συνηθίσει να έχουμε από νεόπλουτους γονείς κακομαθημένων ή τελείως άξεστους. Στα μουλωχτά βέβαια για πολλούς κατά καιρούς έχουν εγερθεί υποψίες, κυρίως ότι ήξεραν τα θέματα ή ότι έκαναν ιδιαίτερα με καθηγητές του σχολείου που ήταν συγγενείς ή οικογενειακοί φίλοι.