*

Αποστολέας Θέμα: Μισθοδοσία ΠΔΣ  (Αναγνώστηκε 425160 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TasosSl

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Μισθοδοσία ΠΔΣ
« Απάντηση #224 στις: Μαρτίου 29, 2008, 12:49:37 pm »
Λοιπον....είναι η πρώτη φορά που στέλνω μήνυμα στο forum...πρέπει επιτέλους να κάνουμε κάτι...όχι τόσο για τα λέφτα..όχι οτι δεν τα χρειάζομαι ή ότι δεν μου λείπουν...αλλα πιο πολύ γιατί  κουράστικα να με δουλεύουν.Ας μαζευτούμε, να βάλουμε ένα δικηγόρο όλοι μαζί να μας βγει πιο φτηνά, και να  καταθέσουμε αγωγή και καταβολή τόκων για παρακράτηση.Αν έιχα την δυνατότητα θα το έκανα μόνος μου. όσο για την εφορία..ακόμα δεν μου ήρθε το χαρτί με τις αποδοχες..αλλά και να έρθει δεν θα τα δηλώσω..τι θα μου κάνουν;Αλλωστε και να με κυνηγήσουν στον λογαριασμό μου που έχει η δευτεροβάθμια για να καταθέτουν τα λεφτά δεν υπάρχει ούτε μία κατάθεση το 2007 και 2008.Αν μπορούν ας αποδείξουν ότι τα πήρα.Προτείνω να κάνετε το ίδιο...αυτά και ελπίζω να μαζευτούμε επιτέλους..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:03:59 »

Αποσυνδεδεμένος evita_l

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Μαρτίου 29, 2008, 01:49:29 pm »
Συμφωνώ, φίλε μου
Ας ανοίξουμε στο forum ένα σχετικό θέμα.
Κατόπιν, κάποιοι που μένουν στην Αθήνα, ας προτείνουν ένα δικηγορικό γραφείο.
Υπάρχουν δικηγόροι που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά και με επιτυχία με τέτοια θέματα. Θα συννενοηθούμε με προσωπικά μηνύματα για τις λεπτομέρειες.
Από την ΟΛΜΕ μην περιμένουμε καμία βοήθεια.
Τηλεφώνησα εκεί εχτές. Η απάντηση ήταν "και τρέχα γύρευε πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση και τρέχα γύρευε πότε θα πάρουμε τα χρήματα..."
Πως τους βρίσκετε ?
Και στο καπάκι "ελάτε στο συλλαλητήριο την Πέμπτη" Αυτό  ξέρουν όλο κι όλο να κάνουν !
Τηλεφώνησα και στο Υπουργείο, στο 2103443900 (γραφείο του Υπουργού) και αφού με παρέπεμψαν από γραμμή σε γραμμή, ένας -ευγενέστατος, ομολογώ- κύριος μου είπε πως ... "υπάρχει κινητικότητα" Γέλασα, πάρα πολύ όμως !
Λοιπόν, κάνω έκκληση προς όλους τους ... φεσωμένους συναδέλφους :
Τώρα, στα δικαστήρια, για τα χρωστούμενα και τους τόκους !

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Μαρτίου 30, 2008, 08:48:50 pm »
Λίγη ψυχραιμία δεν θα έβλαπτε.
Το πρόβλημα με την εφορία που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν πάρει ΠΔΣ το αντιμετωπίζουν πιθανόν και οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές που δεν έχουν πληρωθεί αλλά θα πρέπει να κάνουν φορολογική δήλωση και να φορολογηθούν όχι για αυτά που έχουν εισπράξει αλλά για αυτά που "διεκδικόυν". Γιατί έτσι είναι οι νόμοι ενός κράτους που λειτουργεί με το σκεπτικό τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου, δικά μου. ;D
Αυτό είναι το πρόβλημα συνάδελφοι κι όχι όλα τα υπόλοιπα.
Μη κοιτάμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος…..
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 30, 2008, 08:50:45 pm από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος exoaptadodia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Μαρτίου 30, 2008, 09:07:08 pm »
Μην δηλωνετε τιποτα αν το συνολικο
σας εισοδημα ειναι πανω απο 12000 ευρω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:03:59 »

Αποσυνδεδεμένος evita_l

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Μαρτίου 30, 2008, 09:11:52 pm »
Μην δηλώσετε τίποτα γενικά.
Που ακούστηκε να φορολογηθούμε για χρήματα που δεν πήραμε ;
Κι αν ανεβαίνει ο συντελεστής, ακόμα χειρότερα.
Σκέφτομαι να επιστρέψω το χαρτί στη Διεύθυνση - κακώς και που το παρέλαβα - εσείς τι λέτε ?

και ... μην της απαντάτε βρε παιδιά, μην της απαντάτε...

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Μαρτίου 30, 2008, 09:33:28 pm »
Μην δηλωνετε τιποτα αν το συνολικο
σας εισοδημα ειναι πανω απο 12000 ευρω.
Μην προτρέπεται για κάτι όταν δεν γνωρίζεται ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες. Ρωτήστε έναν Λογιστή δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα ειδικά όταν εμπλέκεται η εφορία στη μέση.
Kι εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό  πίστευα ότι αφού δεν έχει κανείς εισπράξει κάτι δεν πρέπει και να το δηλώσει. Έλα όμως που η εφορία σου λέει αυτό που δεν έχεις εισπράξει το διεκδικείς δηλαδή, πρόκειται να το εισπράξεις κάποτε στο μέλλον ως εισόδημα του συγκεκριμένου οικονομικού έτους? Λες εσύ, ναι θα το εισπράξω  ίσως κάποια στιγμή. Έ τότε σου λένε το δηλώνεις κανονικά και θα φορολογηθείς σαν να το είχες εισπράξει,  αλλιώς σε κάποιες περιπτώσεις (σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρομαι σε χρήματα από την ΠΔΣ ή την ωρομισθία και την αναπλήρωση) αν δε θες να φορολογηθείς  και θεωρείς ότι τα έχεις χάσει τα χρήματα που σου χρωστάνε, τα εκχωρείς στην εφορία. Καλό ε? ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 30, 2008, 10:02:20 pm από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος evita_l

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Μαρτίου 30, 2008, 09:38:49 pm »

Και στο δικό μας σχολείο, που είναι κάπως ξακρισμένο, μας τελείωσαν οι ωρομίσθιοι κάποια στιγμή.
Ή έμειναν κάτι άχρηστοι - και μη σοκάρεσαι από τη λέξη - που δεν θα τους έπαιρνε κανένα φροντιστήριο,
γιατί το σχολείο μας να το κάνει ?
Αν θες, μια άλλη φορά θα σου πώ παραδείγματα και συμβάντα και τμήματα που έκλεισαν.
Μην τα βάζετε όλα σε ένα τσουβάλι. Υπάρχουν καλοί και κακοί μόνιμοι και ωρομίσθιοι.
Όπως δεν είναι σωστό να δίνουμε ΠΔΣ σε μόνιμους μόνο για να βολευτούν οικονομικά,
έτσι ακριβώς δεν είναι σωστό να δίνονται σε ωρομίσθιους μόνο για να βολευτούν ως προς τα μόρια.
Άλλα πρέπει να είναι τα κριτήρια σ΄αυτόν τον ταλαίπωρο θεσμό, που παρ΄όλο το χάλι του,
κάποια παιδάκια τον περιμένουν πως και πως και τον στηρίζουν ακόμα. 
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 31, 2008, 12:01:23 am από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος evita_l

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Μαρτίου 30, 2008, 09:50:34 pm »

Καλό ε? ;D
[/quote]
Μόνο καλό ? Τρί-καλο !
Ούτε που κατάλαβα τίποτα, και διαβάζω και Λογιστική για ένα πρόγραμμα του ΚΕΕΕΝΑΠ ! Φτού μου ...
Τελικά  ???

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Μαρτίου 30, 2008, 10:00:30 pm »
Εvita, εγώ δεν είμαι σχετική με τα λογιστικά αλλά επειδή ήρθα αντιμέτωπη με παρόμοιο πρόβλημα  σαν αυτό που έχουν όσοι θα πρέπει να φορολογηθούν για χρήματα από την ΠΔΣ τα οποία δεν έχουν εισπράξει θα προσπαθήσω πάλι. Λέω λοιπόν ότι την  εφορία δεν την νοιάζει αν δεν έχεις εισπράξει χρήματα που αφορούν το τρέχων οικονομικό έτος για αυτό και σε φορολογεί σαν να τα είχες εισπράξει από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν συμβάσεις ή οποιαδήποτε άλλα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι θα εισπράξεις κάποια χρήματα. Ακόμη κι αν εσύ δεν πάρεις τη βεβαίωση από τη διεύθυνση το έγγραφο υφίσταται και είναι δική σου η ευθύνη που δεν το δηλώνεις. Γι αυτό λέω ρωτήστε Λογιστή και μη κάνετε του κεφαλιού σας . ;)

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Μαρτίου 30, 2008, 10:04:52 pm »
Και κυρίως ρωτήστε έναν ενήμερο και διαβασμένο λογιστή σε θέματα νόμων και αποφάσεων. Γιατί λογιστής δεν είναι μόνο αυτός που ξέρει θεωρητικά λογιστική :P

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Μαρτίου 30, 2008, 10:16:28 pm »
'Η μπορειτε να ρωτησετε πολλους λογιστες μαζι. ;)
Μπειτε στο forum των λογιστων www.taxheaven.gr   γραφτειτε και κανετε την ερωτηση. Θα σας απαντησουν εικοσι ατομα. :D

Αποσυνδεδεμένος evita_l

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Μαρτίου 30, 2008, 10:40:30 pm »
Κατάλαβα, mat, σ΄ευχαριστώ πολύ !

Αποσυνδεδεμένος evita_l

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Μαρτίου 30, 2008, 11:34:33 pm »
Τελικά, συνάδελφοι, θα κάνουμε κάτι για τα οφειλόμενα ?
Έχουμε πληροφορία για δικηγορικό γραφείο ?

Αυτό που με χαλάει μόνο, είναι ότι κάποιοι λίγοι θα τραβηχτούμε, θα εκτεθούμε και θα ξοδευτούμε
και θα επωφεληθούν αυτοί που κάνουν (?) τις κότες και τσιμπάνε τα μοριάκια τους ....

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #237 στις: Μαρτίου 31, 2008, 12:08:44 am »
Διαγράφηκαν ή τροποποιήθηκαν κάποια μηνύματα τα οποία παραβίαζαν τους όρους χρήσης του site ή ήταν προσωπικές επιθέσεις.
Η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί με την παράκληση του να παραμείνει εντός των πλαισίων του θέματος, το οποίο θέμα είναι : "Χρήματα για ΠΔΣ... "

Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση   :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 692
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144