*

Αποστολέας Θέμα: Μισθοδοσία ΠΔΣ  (Αναγνώστηκε 424881 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Απ: Μισθοδοσία ΠΔΣ
« Απάντηση #252 στις: Μαρτίου 31, 2008, 07:40:04 pm »
Μάλιστα................... :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X
Κάθε πέρσι και καλύτερα δηλαδή................

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:24:19 »

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Μαρτίου 31, 2008, 07:47:21 pm »
Αν σκεφτεις οτι τα χρηματα απο το 3 τρίμηνο του 2004-05 τα πήραμε τα Χριστούγεννα και έχουμε να παίρνουμε ολο το 2007, οι Αναπληρωτές απλήρωτοι απο Νοέμβρη, ωρομίσθιοι άλλοι πήραν άλλοι όχι ( εγω απο Δεκέμβρη δεν είδα ευρώπουλο ) θα έλεγα Αγάπη κάθε πρόπερσι καλύτερα
Εχω σταματήσει πια να περιμένω χρήματα.Οταν έρθουν με το καλό καλοδεχούμενα
Θα δηλώσουμε χρήματα τα οποια δεν πήραμε.Αυτό είναι αρκετό για το μέγεθος της ανευθυνότητάς τους, για να μη πω τίποτε άλλο γιατι δεν μου το επιτρέπει ουτε η θέση μου ούτε η ηλικία μου

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Μαρτίου 31, 2008, 07:52:49 pm »
Δεν πιστεύω ότι ειδικά αυτοί που είναι ωρομίσθιοι περιμένουν τα λεφτά αυτά για να ζήσουν.

Αλλα σε ότι αφορά στους απλήρωτους  αναπληρωτές...................εξοργίζομαι............

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Μαρτίου 31, 2008, 08:50:59 pm »
Δεν πιστεύω ότι ειδικά αυτοί που είναι ωρομίσθιοι περιμένουν τα λεφτά αυτά για να ζήσουν.
Τι σχέση έχει αυτό με το ότι πρέπει να πληρωθούν και αυτοί?.
Δήλωσαν πουθενά οι άνθρωποι ότι είναι υπεράνω χρημάτων?.  Δεν προσφέρει κανείς αφιλοκερδώς την εργατική του δύναμη, όλοι ανταλλάσουμε την εργασία μας με κάποιο ποσό, για χρήματα. (Που είναι οι οικονομολόγοι να τα εξηγήσουν λίγο αυτά ::) )
Έτσι όπως πάμε στο τέλος θα θεωρήσουμε δεδομένο και φυσιολογικό να πληρώνουν οι ωρομίσθιοι ή οι αναπληρωτές για να τους προσλάβουν στα σχολεία επειδή τους δίνουν μόρια για τον μόνιμο διορισμό που θα έρθει αν έρθει μετά από πολύ μα πάρα πολύ καιρό. :(
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:24:19 »

Αποσυνδεδεμένος pe03

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Απριλίου 01, 2008, 01:10:54 pm »
 ??? ???Αν μας δίνουν λοιπόν κανα διωράκι να τους λέμε και ευχαριστώ και να περιμένουμε καμιά 10 ετία να μας πληρώσουν. >:( >:( >:( Ας σοβαρευτούμε λίγο.
Αν περιμένουμε πάντα από τους άλλους ποτέ δεν πρόκειται να γίνει κάτι και πάντα θα μας πληρώνουν όποτε θέλουν.
Για ενημέρωσή σας, σας αναφέρω ότι η ΠΔΣ πληρώνεται 100 % από χρήματα του Ελληνικού δημοσίου, επομένως οι προφάσεις τους είναι αβάσιμες για κονδύλια της Ε.Ε.
Νομίζω, επίσης ότι οι ωρομίσθιοι έχουν πραγματική ανάγκη και τα μόρια και τα χρήματα της ΠΔΣ. Εγω είμαι μόνιμος και έχω σταθερό μισθό, σίγουρα δεν μου αρέσει να είμαι απλήρωτος, αλλά γνωρίζω ότι άλλοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αυτά τα χρήματα. Δεν είναι λοιπόν λογικό οι ωρομίσθιοι να αγωνιστείτε για αυτά τα χρήματα, που ναι μεν δεν τα παίρνετε και από την άλλη σας δίνουν και βεβαιώσεις αποδοχών σαν να τα έχετε πάρει;
Το γεγονός ότι δεν πλήρωναν ΠΔΣ ποτέ κάθε τρίμηνο τους δίνει το δικαίωμα να πληρώνουν όποτε θέλουν; Δεν πρέπει μέσα στο επόμενο το πολύ τρίμηνο να εξοφλούν το προηγούμενο τρίμηνο;
Η λογική να χρωστάνε κάποιον 200-300 έουρος και επειδή δεν του χρωστάνε 2000-3000 ευρώ να μην το ενοχλεί πρέπει εμένα να με ευχαριστεί;
Με άλλα λόγια το να καίγεται το σπίτι του διπλανού μου και επειδή δεν καίγεται το δικό μου πρέπει εγώ να είμαι χαρούμενος;
Λυπάμαι, πολύ λυπάμαι όταν διαβάζω απόψεις ανθρώπων που έμαθαν να ζουν με τον ωχαδερφισμό.
Εδω επίσης, θεωρώ, είναι μία σελίδα για να βρούμε τρόπους, αν γίνεται, για να διεκδικούμε χρήματα απο ΠΔΣ. Δεν μας νοιάζει ποιος έχει 2 ή 4 ή 10 ώρες, αν έπρεπε να τις έχει, ούτε πως τις πήρε.
Πολύ περισσότερο δεν μας νοιάζει αν τον α ή τον β τον επιβραβεύουν ή τον κατηγορούν οι μαθητές του. Μπράβο του βέβαια αν τον επιβραβεύουν και αν αυτό τον ευχαριστεί 100 %, αλλά εγώ που είμαι απλήρωτος και άλλοι συνάδελφοι μου,που θέλουμε και να πληρωθούμε, ψάχνουμε μια λύση στο πως θα πάρουμε τα χρήματά μας. Ποιός άνθρωπος θέλει να εργάζεται απλήρωτος; Εκτός αν τα σχολεία είναι κοινοφελή ιδρύματα. Αν κάποιος δεν θέλει τα λεφτά του και δεν έχει πρόβλημα, θεωρώ, δεδομένου ότι το FORUM εδώ είναι για χρήματα της ΠΔΣ, ότι δεν πρέπει να γράφει εδώ, για να μην προκαλείται και σύγχηση με τους ανθρώπους που και τα χρήματά τους θέλουν και να αγωνιστούν θέλουν και όχι να αντιδικούν με άλλους συναδέλφους για θέματα που δεν αφορούν στην πληρωμή της ΠΔΣ.
Το μύνημα είναι γενικό και ελπίζω και εύχομαι, από τα βάθη της ψυχής μου, να γίνει κατανοητό.
Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος evita_l

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Απριλίου 01, 2008, 07:37:49 pm »
Έτσι... έτσι !!!

Τι θα κάνουμε, λοιπόν συνάδελφοι,
εκτός από το να τρωγόμαστε μεταξύ μας (προν τέρψιν των θηρίων και του Καίσαρος) ?

rozy4

• Επισκέπτης
« Απάντηση #258 στις: Απριλίου 01, 2008, 11:42:44 pm »
??? Για ενημέρωσή σας, σας αναφέρω ότι η ΠΔΣ πληρώνεται 100 % από χρήματα του Ελληνικού δημοσίου, επομένως οι προφάσεις τους είναι αβάσιμες για κονδύλια της Ε.Ε.

αυτό που καταλαβα εγω διαβαζοντας την ανακοινωση ειναι οτι εξασφαλισαν ΠΑΛΙ την συγχρηματοδοτηση της ΕΕ και για το λογο αυτο από εδω κι εμπρος η ΠΔΣ θα πληρωνεται σε ευλογο χρονικο διαστημα. πιθανως με τα χρηματα που ΘΑ παρουν να εξοφλησουν και τα παλια. ειδαλλως για τα τελευταια τρια τριμηνα θα γινει οτι εγινε και με τα χρηματα του 2004-5.
το μονο που με κανει πια να πιστευω οτι προκειται να μας πληρωσουν ειναι οτι μας αποσταλλησαν οι βεβαιωσεις αποδοχων. τις προηγουμενες φορες δεν γινοταν αυτο, γιατι ξερανε οτι δεν ειχαν τα χρηματα για να μας εξοφλησουν. βεβαια παλι δεν φαινεται και να μας υπολογιζουν.

Αποσυνδεδεμένος TasosSl

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Απριλίου 02, 2008, 12:05:55 am »
Σήμερα πάντως με πηραν τηλέφωνο για την βεβαίωση αποδοχών και τους ειπα ότι δεν θα παώ να την πάρω..λεφτά που δεν πήρα δεν τα δηλώνω....ακόμη περιμένω να δω πόσοι ειναι σύμφωνοι με την δικαστική οδό.

Αποσυνδεδεμένος evita_l

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Απριλίου 02, 2008, 12:09:50 am »
Είμαστε δυό, είμαστε τρεις ... και τέρμα !

Αποσυνδεδεμένος kittoulini

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Απριλίου 02, 2008, 02:01:34 am »
εγω που ειμαι ωρομισθια στο πρωινο προγραμμα δεν μου εδωσαν τη βεβαιωση γιατι μου ειπαν οτι πληρωθηκα το 2008 αυτα τα χρηματα οποτε δε θα μου τη δωσουν..θα μου τη στειλουν του χρονου..ειναι παρανομο λεει να δηλωσω χρηματα για τα οποια πληρωθηκα το 2008.εχουν δικιο;ετσι ειναι;

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Απριλίου 02, 2008, 08:31:19 am »
Μάλλον στο είπαν αυτό γιατί η δήλωση που θα κάνεις στην εφορία είναι για το 2007. Ως εκ τούτου τώρα σου δίνουν βεβαίωση πληρωμής για το 2007 και του χρόνου τέτοια εποχή για το 2008. Έτσι και αλλιώς δε θα μπορούσες να δηλώσεις χρήματα που πληρώθηκες το 2008.
Θεωρώ, όπως όλοι άλλωστε, ότι αυτή  η κατάσταση με τις πληρωμές είναι απαράδεκτη! Αύριο που είναι η παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο ΥΠΕΠΘ πρέπει να συμμετέχουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε, αδιόριστοι, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, μόνιμοι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Απριλίου 02, 2008, 04:06:59 pm »
δε ξερω αν εγινα κατανοητη..εννουσα οτι δεν μου δινουν για Οκτωβρη-Νοεμβρη-Δεκεμβρη 2007, επειδη η πληρωμη αυτων των μηνων εγινε Φεβρουαριο του 2008. Παντως σημερα που το ξανασυζητησα μου ειπαν οτι αυτη την τακτικη θα ακολουθησουν και..τελος..ελπιζω να μη δημιουργηθει καποιο ποβλημα..

Αποσυνδεδεμένος pe03

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Απριλίου 02, 2008, 04:16:47 pm »
Kittoulini : Αν οι αποδοχές σου αφορούν την περίοδο 9-2007 εως 12-2007 τότε πρέπει να σου δώσουν βεβαίωση αποδοχών, ανεξάρτητα από το αν πληρώθηκες ή όχι. Αν εργάστηκες από 1-1-2008 και μετά θα πάρεις βεβαίωση του χρόνου. Κανονικά πρέπει κάθε χρόνο να μας δίνουν βεβαίωση αποδοχών για όλες τις αποδοχές μας μέσα στο προηγούμενο έτος και φυσικά να μας έχουν πληρώσει όλα αυτά τα λεφτά.

Η δικαστική οδός για χρήματα που δεν έδωσαν, κατά τη γνώμη μου δεν είναι λύση στο πρόβλημα, δεδομένου οτι  απαιτείται πολύς χρόνος και χρήμα. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις λίγο πριν τις εξετάσεις είναι μια καλή λύση, αλλά με αρνητικές επιπτώσεις στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Αν το εισόδημα σας είναι κάτω από 12000 ευρώ μαζί με τις βεβαιώσεις της ΠΔΣ τότε δεν έχετε πρόβλημα να τις βάλετε. Αν τις ξεπερνάτε τότε θα φορολογηθείτε με συντελεστή 29 % για το παραπάνω από τις 12000  ποσό. Θέλω εδώ να τονίσω ότι οι βεβαιώσεις φέτος πρώτη φορά δόθηκαν σωστά, δηλαδή γράφουν όλες τις αποδοχές μέσα στο 2007, με εξαίρεση των μονίμων που δεν γράφουν το 1ο τρίμηνο ΠΔΣ 2007-2008, το οποίο έπρεπε να είχε μπει και αυτό, όμως τους έδωσαν βεβαιώσεις αποχοχών για την ΠΔΣ 2004-2005 όλο το ποσό. Επαναλαμβάνω γενικά οι βεβαιώσεις δόθηκαν σωστά το άσχημο(λάθος) είναι ότι αυτά τα λεφτά έπρεπε μέχρι τέλη Μαρτίου 2008 να έχουν πληρωθεί.
Σαφώς κάποιοι θα πληρώσουν φόρο για λεφτά τα οποία δεν εισέπραξαν, το θέμα είναι ότι πρέπει να βρούμε τρόπο να μας πληρώνουν στην ώρα μας, δεδομένου τότε οτι θα πληρώνουμε  φόρο για λεφτά που εισπράξαμε κανονικά. Τέλος δείτε το ακόλουθο παράδειγμα....(Χαρτί και μολύβι)
(Το ορεκτικό)
Κάποιος φέτος έχει από μισθούς 10000 και απο ΠΔΣ 2000 με παρακράτηση φόρου 400 ευρώ της ΠΔΣ
Του χρόνου του δώσανε βεβαίωση μόνο του μισθού 10000 και έχει πάλι από μισθούς 10000 και ΠΔΣ 2000 με παρακράτηση φόρου 400 ευρώ της ΠΔΣ. Η ΠΔΣ τελείωσε τον Μάιο και μέχρι τον Δεκέμβρη του πλήρωσαν και την ΠΔΣ της προηγούμενης χρονιάς.Αυτός στην εφορία υπέβαλε δήλωση 10000 ευρώ τον δεύτερο χρόνο.
Τον τρίτο χρόνο θα φορολογηθεί για τον προηγούμενο. Του δώσανε λοιπόν βεβαίωση 10000 για τον μισθό και 4000 για την ΠΔΣ αθροιστικά αφού την πληρώσαν μέσα στο προγούμενο έτος!!!!
(Τώρα το κυρίως πιάτο)
Τον τρίτο χρόνο : Αφορολόγητο 12000 αυτός έχει 10000+4000=14000 και με συντελεστή 29% πληρώνει για τις 2000 παραπάνω 2000*29%=580 ευρώ. Όμως του παρακράτησν 400+400=800 ευρώ άρα θα πάρει επιστροφή 800-580=220 ευρώ. Πω, πω χαρά!!
(Το επιδόρπιο : Τούρτα)
Αν κάθε χρόνο υπέβαλε δήλωση με τις αποδοχές που είχε, ανεξάρτητα από το αν είχε πάρει τα λεφτά ή όχι, τότε επειδή έιχε εισόδημα 12000 ευρώ, άρα αφορολόγητο, θα έπαιρνε πίσω τον φόρο που παρακρατήθηκε, άρα 400 ευρώ άρα για τα δύο χρόνια συνολικά 800 ευρώ επιστροφή.
( Το κερασάκι στην τούρτα )
Στα δύο χρόνια έχασε 800-220=580 ευρώ για φόρο που πλήρωσε επειδή του δώσανε τις βεβαιώσεις όταν τον πληρώσανε!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 02, 2008, 04:21:32 pm από pe03 »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Απριλίου 02, 2008, 04:23:37 pm »
αρα θα χασω την επιστροφη φορου;γιατι βεβαιωση..δεν παιρνω..μονο αν τσακωθω με τον διευθυντη..κατι που δεν το θελω

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182656
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)