0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι μέσα σε ενάμισι μήνα, θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών του προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, που τους οφείλονται από το 2ο τρίμηνο του 2006 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και αποκαθίστανται 40.000 περίπου εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν»... Είναι τουλάχιστον ντροπή, όταν οφείλονται δεδουλευμένα από το 2006(!), όταν έχουν ακολουθήσει από τότε δυο κρατικοί προϋπολογισμοί χωρίς να τακτοποιηθεί το θέμα, να μιλάει τώρα η κυβέρνηση για ικανοποίηση πάγιου αιτήματος. Μα το αίτημα έγινε «πάγιο» επειδή τους άφησε... παγίως απλήρωτους! Και τώρα επαίρονται επειδή επιτέλους τους πληρώνουν, μετά από δυο χρόνια; Ντροπή.
Λοιπόν, η εφορία μού είπε ότι πρέπει να τα δηλώσω όλα μαζί αθροιστικά με το κανονικό εισόδημα. Πιάσ'το αυγό και κούρευτο. Θα περάσω από τη Δευτεροβάθμια να μου πούνε σίγουρα.
Παράθεση από: Wizard στις Φεβρουαρίου 26, 2008, 01:24:42 pmΛοιπόν, η εφορία μού είπε ότι πρέπει να τα δηλώσω όλα μαζί αθροιστικά με το κανονικό εισόδημα. Πιάσ'το αυγό και κούρευτο. Θα περάσω από τη Δευτεροβάθμια να μου πούνε σίγουρα.Μήπως τελικά βρήκες άκρη ? Μου έδωσαν και εμένα μια βεβαίωση για την ΠΔΣ του 04-05 , που εξοφλήθηκε το 07 και δεν εχω ιδέα που να την βάλω .Οποιος ξέρει , ας με βοηθήσει .Ευχαριστώ .
Πίνακας 4 Δ 3."Εισόδημα που δεν συντάσετε σε άλλη περίπτωση του πίνακα 4" κωδικός 508 (γυναίκα) και Πίνακας 8 3. ¨φόροι 20% που παρακρατήθηκαν" κωδικός 606 τον αντίστοιχο φόρο.
k k βρίσκομαι και εγώ στην ίδια ακριβώς περίπτωση. Η βεβαίωση αναφέρει ότι πήραμε τα λεφτά το 2007 ενώ μόνο το 1/3 από αυτά πήραμε πέρυσι. Τέλος πάντων ρώτησα παλιούς συναδέλφους και μια εφοριακό και όλοι μου είπαν πως πρέπει να δηλωθούν πρώτον σαν να τα πήραμε όλα μέσα στο 2007 και δεύτερον όπως είπε και η margavare, δηλαδή :Παράθεση από: margavare στις Φεβρουαρίου 22, 2008, 05:41:32 pmΠίνακας 4 Δ 3."Εισόδημα που δεν συντάσετε σε άλλη περίπτωση του πίνακα 4" κωδικός 508 (γυναίκα) και Πίνακας 8 3. ¨φόροι 20% που παρακρατήθηκαν" κωδικός 606 τον αντίστοιχο φόρο.και αυτό γιατί αν δηλώσεις το εισόδημα της ΠΔΣ αθροιστικά με το μισθό και βάλεις τον φόρο της ΠΔΣ στον φόρο που παρακρατήθηκε δεν θα συμφωνεί ο φόρος που θα δηλώσεις με αυτό που περιμένουν να βγεί βάσει του συνολικού εισοδήματος αφου η ΠΔΣ φορολογήται με 20% και έτσι θα σου ζητήσουν εξηγήσεις! (Έτσι μου είπε η εφοριακός).
΄Παιδιά συγνώμη,αλλά μήπως είστε όλοι μόνιμοι και διαφέρουν οι βεβαιώσεις μας?