*

Αποστολέας Θέμα: Μισθοδοσία ΠΔΣ  (Αναγνώστηκε 424871 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vassilis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα καλύτερα έρχονται ! ! ! (ΠΕ 02)
    • Προφίλ
    • http://dradio.gr
Απ: Μισθοδοσία ΠΔΣ
« Απάντηση #280 στις: Μαΐου 02, 2008, 07:00:59 pm »
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι μέσα σε ενάμισι μήνα, θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών του προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, που τους οφείλονται από το 2ο τρίμηνο του 2006 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και αποκαθίστανται 40.000 περίπου εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν»... Είναι τουλάχιστον ντροπή, όταν οφείλονται δεδουλευμένα από το 2006(!), όταν έχουν ακολουθήσει από τότε δυο κρατικοί προϋπολογισμοί χωρίς να τακτοποιηθεί το θέμα, να μιλάει τώρα η κυβέρνηση για ικανοποίηση πάγιου αιτήματος. Μα το αίτημα έγινε «πάγιο» επειδή τους άφησε... παγίως απλήρωτους! Και τώρα επαίρονται επειδή επιτέλους τους πληρώνουν, μετά από δυο χρόνια; Ντροπή.
Δηλαδή να περιμένουμε κατά τα μέσα Ιούνη;
Όταν θα χουν τελειώσει οι Πανελλαδικές και θα γίνεται ένα μπάχαλο με τις αιτήσεις κλπ κλπ κλπ;;;
Γιατί έχω γίνει δύσπιστος;;; (ο εο) ;D ;D
<br />blog:adioristos <br /><br /><br />radio station dRadio

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:02:53 »

Αποσυνδεδεμένος amdakos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Μαΐου 02, 2008, 08:27:46 pm »
Να βάλουν χρήματα για 40000 άτομα σε ενάμισυ μήνα, στους λογαριασμούς τους;

Θα πρέπει να εξυπηρετούν 900-1000 άτομα την ημέρα(και τα σαββατοκύριακα)

Μου φαίνεται πολύ αισιόδοξη η εκτίμηση του ενάμισι μηνός.

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Μαΐου 05, 2008, 09:03:28 am »
Λοιπόν, η εφορία μού είπε ότι πρέπει να τα δηλώσω όλα μαζί αθροιστικά με το κανονικό εισόδημα. Πιάσ'το αυγό και κούρευτο. Θα περάσω από τη Δευτεροβάθμια να μου πούνε σίγουρα.

Μήπως τελικά βρήκες άκρη ? Μου έδωσαν και εμένα μια βεβαίωση για την ΠΔΣ του 04-05 , που εξοφλήθηκε το 07 και δεν εχω ιδέα που να την βάλω .

Οποιος ξέρει , ας με βοηθήσει .

Ευχαριστώ .

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #283 στις: Μαΐου 05, 2008, 10:14:45 am »
Λοιπόν, η εφορία μού είπε ότι πρέπει να τα δηλώσω όλα μαζί αθροιστικά με το κανονικό εισόδημα. Πιάσ'το αυγό και κούρευτο. Θα περάσω από τη Δευτεροβάθμια να μου πούνε σίγουρα.

Μήπως τελικά βρήκες άκρη ? Μου έδωσαν και εμένα μια βεβαίωση για την ΠΔΣ του 04-05 , που εξοφλήθηκε το 07 και δεν εχω ιδέα που να την βάλω .

Οποιος ξέρει , ας με βοηθήσει .

Ευχαριστώ .

Δεν ξέρω τι συμβαίνει για χρήματα παλαιότερων ετών που εξοφλούνται μεταγενέστερα. Πάντως, η ΠΔΣ δεν φορολογείται με ειδικό τρόπο, αλλά προστίθεται με τα υπόλοιπα κανονικά εισοδήματα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:02:53 »

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: Μαΐου 05, 2008, 05:19:16 pm »
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση .

Η βεβαίωση αναφέρει οτι τα χρήματα τα εισέπραξα το 2007 το οποιο δεν είναι αληθές καθώς μόνο το 1/3 απο αυτά τα εισέπραξα το 2007 . Τελοσπάντων .......... Προφανώς πρέπει να τα δηλώσω φέτος .

Μια ερώτηση ακόμη :

Τον φόρο θα τον βάλουμε στον φόρο που παρακρατήθηκε . Σωστά ? Και στον φόρο που αναλογεί τι θα βάλουμε ?

Η βεβαίωση δεν αναφέρει ποσό για φόρο που αναλογεί .

Αποσυνδεδεμένος guseus

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: Μαΐου 05, 2008, 07:10:12 pm »
k k βρίσκομαι και εγώ στην ίδια ακριβώς περίπτωση. Η βεβαίωση αναφέρει ότι πήραμε τα λεφτά το 2007 ενώ μόνο το 1/3 από αυτά πήραμε πέρυσι. Τέλος πάντων ρώτησα παλιούς συναδέλφους και μια εφοριακό και όλοι μου είπαν πως πρέπει να δηλωθούν πρώτον σαν να τα πήραμε όλα μέσα στο 2007 και δεύτερον όπως είπε και η margavare, δηλαδή :
Πίνακας 4  Δ 3."Εισόδημα που δεν συντάσετε σε άλλη περίπτωση του πίνακα 4" κωδικός 508 (γυναίκα) και
Πίνακας 8  3. ¨φόροι 20% που παρακρατήθηκαν" κωδικός 606 τον αντίστοιχο φόρο.
και αυτό γιατί αν δηλώσεις το εισόδημα της ΠΔΣ αθροιστικά με το μισθό και βάλεις τον φόρο της ΠΔΣ στον φόρο που παρακρατήθηκε δεν θα συμφωνεί ο φόρος που θα δηλώσεις με αυτό που περιμένουν να βγεί βάσει του συνολικού εισοδήματος αφου η ΠΔΣ φορολογήται με 20% και έτσι θα σου ζητήσουν εξηγήσεις! (Έτσι μου είπε η εφοριακός).

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #286 στις: Μαΐου 05, 2008, 09:01:45 pm »
k k βρίσκομαι και εγώ στην ίδια ακριβώς περίπτωση. Η βεβαίωση αναφέρει ότι πήραμε τα λεφτά το 2007 ενώ μόνο το 1/3 από αυτά πήραμε πέρυσι. Τέλος πάντων ρώτησα παλιούς συναδέλφους και μια εφοριακό και όλοι μου είπαν πως πρέπει να δηλωθούν πρώτον σαν να τα πήραμε όλα μέσα στο 2007 και δεύτερον όπως είπε και η margavare, δηλαδή :
Πίνακας 4  Δ 3."Εισόδημα που δεν συντάσετε σε άλλη περίπτωση του πίνακα 4" κωδικός 508 (γυναίκα) και
Πίνακας 8  3. ¨φόροι 20% που παρακρατήθηκαν" κωδικός 606 τον αντίστοιχο φόρο.
και αυτό γιατί αν δηλώσεις το εισόδημα της ΠΔΣ αθροιστικά με το μισθό και βάλεις τον φόρο της ΠΔΣ στον φόρο που παρακρατήθηκε δεν θα συμφωνεί ο φόρος που θα δηλώσεις με αυτό που περιμένουν να βγεί βάσει του συνολικού εισοδήματος αφου η ΠΔΣ φορολογήται με 20% και έτσι θα σου ζητήσουν εξηγήσεις! (Έτσι μου είπε η εφοριακός).

Από πού προκύπτει ότι η ΠΔΣ έχει αυτοτελή φορολόγηση 20%; Και το επίδομα Πανελληνίων έχει 20% φόρο, αλλά στη βεβαίωση αποδοχών, το προσθέτουνε στο τέλος στις βασικές αποδοχές.

Υπάρχουν αποδοχές που έχουν και αναλογούντα και παρακρατηθέντα φόρο (όπως οι βασικές, τα επιδόματα τύπου Πανελληνίων και η ΠΔΣ που είναι πρόσθετες αποδοχές) και προστίθενται στις βασικές. Υπάρχουν και αποδοχές που φορολογούνται αυτοτελώς και έχουν μόνο παρακρατηθέντα φόρο και όχι αναλογούντα. Στη δεύτερη περίπτωση, χρησιμοποιείς τον κωδικό 606. Εμείς όμως είμαστε στην πρώτη περίπτωση, γιατί είναι πρόσθετες αποδοχές με κανονικό τρόπο φορολόγησης (δεν υπάρχει διάταξη απαλλαγής, αλλιώς θα το ανέφερε και η βεβαίωση).
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 05, 2008, 09:19:28 pm από Wizard »

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Μαΐου 05, 2008, 09:19:21 pm »
Το 20% έχει σταματήσει να παρακρατείται εδω και 4 χρόνια.Κακώς σας το κρατάνε.
Οσες βεβαιώσεις έχω πάρει δεν έχουν το 20% ακομη και η φετινή

Αποσυνδεδεμένος guseus

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Μαΐου 05, 2008, 09:23:41 pm »
κοίτα νομικά δεν έχω καμια ιδέα για το τι είναι το σωστό. Στην βεβαίωση όμως που μας έδωσαν το λέει ξεκάθαρα ότι έχει παρακράτηση φόρου 20% κάτι που δεν ισχύει για τις άλλες αποδοχές.Έτσι δεν μπορείς να το βάλεις στον αντίστοιχο κωδικό του φόρου από τον βασικό μισθό γιατί δεν θα συμφωνεί με τον συντελεστή που έχουν οι βασικές αποδοχές. Πάντως πρέπει να είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα γιατί αυτού του τύπου την βεβαίωση πρώτη φορά την βλέπω. Όταν είχα πληρωθεί για τα 2/3 της ΠΔΣ το 2005 είχα πάρει κανονική βεβαίωση αποδοχών (όπως αυτή του βασικού μισθού) με άλλους υπολογισμένους φόρους...

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #289 στις: Μαΐου 05, 2008, 09:30:42 pm »
Η βεβαίωση που πήρα για χρήματα της ΠΔΣ α' τριμήνου 2006-2007 που μου καταβλήθηκαν το 2007 είναι σαν την κανονική του μισθού (καθαρό ποσό, αναλογούντα και παρακρατηθέντα φόρο) και αναφέρεται σαν "ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ". Ο πίνακας με όποια ποσά απαλλάσσονται ή φορολογούνται αυτοτελώς είναι κενός.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Μαΐου 05, 2008, 09:34:53 pm »
Η αντίρηση μου είναι στη κράτηση του φόρου 20%.Δεν πρέπει να γίνεται

Αυτό γινόταν μέχρι 31/12/2004.Και είμαι 1000% σίγουρη γιατι την πρώτη χρονιά που ήμουνα ΠΔΣ είχα σχεδιαστή που είχε πρόβλημα με τις πράξεις και με είχε βάλει να τα βγάλω εγω
Δυστυχως αυτή την στιγμή δεν έχω μπροστά μου κάποιο αντίγραφο απο βεβαίωση για εφορία αλλά  θυμάμαι καλά στην βεβαίωση δεν αναγράφονται οι κρατήσεις ΙΚΑ.Γράφανε το καθαρό ποσό και το 20% που είχε παρακρατηθεί για να μας επιστραφεί.
Απο  αντίγραφο απο πληρωμής 2002-2003  το βλέπω καθαρά
Πως υπολογιζόταν:
 ( Δικαιούμενο ποσό-ΙΚΑ ασφ )*20%=ΦΜΥ
Το ΙΚΑ που μας κρατάνε είναι το 15,90% απο το δικαιούμενο ποσό όπου :ώρες*12,03=δικαιούμενο ποσό
Τελικό ποσο που παίρναμε:δικαιούμενο-ΙΚΑ Ασφ-ΦΜΥ

Τώρα μας κρατάνε μόνο ΙΚΑ.Εχω 2 φετινές βεβαιώσεις.

Επιμένω οτι δεν πρέπει να σας κρατάνε το 20%
Και εφόσον τώρα τα χρήματα μας τα βάζουν στην τράπεζα.Αν πάρετε βεβαίωση οτι σας κράτησαν  φόρο 20%, αυτός θα σας επιστραφεί, δηλ θα πάρετε επιπλέον και το 20% των χρημάτων

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Μαΐου 05, 2008, 09:36:11 pm »
΄Παιδιά συγνώμη,αλλά μήπως είστε όλοι μόνιμοι και διαφέρουν οι βεβαιώσεις μας?

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #292 στις: Μαΐου 05, 2008, 09:41:58 pm »
΄Παιδιά συγνώμη,αλλά μήπως είστε όλοι μόνιμοι και διαφέρουν οι βεβαιώσεις μας?

Ε, αφού είμαστε στο "Μόνιμοι" subforum, δεν αναφερόμουνα στο ΙΚΑ.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Μαΐου 05, 2008, 09:47:16 pm »
Παιδιά συγνώμη, δεν το πρόσεξα,
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 05, 2008, 09:51:51 pm από vikoulaki »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά