Σύνολο ψηφοφόρων: 56
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
καθολου τραβηγμενο! και μακαρι να το εκαναν ολοι οι εκπ/κοι (αν βεβαια μπορουσαν)
Παράθεση από: MARKOS στις Νοεμβρίου 17, 2010, 10:40:06 amκαθολου τραβηγμενο! και μακαρι να το εκαναν ολοι οι εκπ/κοι (αν βεβαια μπορουσαν)πάντως από την τηλεοπτική σειρά "Οικογενειακές υποθέσεις" έχω δει ότι μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος χωρίς να το καταλάβεις. Μήπως πρέπει να είμαστε πιο επιφυλακτικοί και να κρατάμε αποστάσεις;....
Πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όσον αφορά συμπεριφορά έχω αντιδράσεις πονηρές και ύπουλες από κορίτσια που προσπαθώ να κερδίσω με προσωπική κουβέντα. Τα αγόρια είναι πιο ντόμπρα και ενώ τα προσβάλλω πολύ άσχημα αν είναι αδιάβαστοι ή άτακτοι, πιστεύω ότι το εκτιμούν και καταλαβαίνουν ότι το κάνω επειδή νοιάζομαι.
και όταν σε βλέπουν στο δρόμο δεν αλλάζουν δρόμο αλλά αντίθετα θέλουν να σου μιλήσουν!
Κακά τα ψέματα, οι μαθητές μας θέλουν καθηγητές που1) Νοιάζονται2) Κατέχουν καλά αυτό που διδάσκουν3) Μπορούν και επιβάλλουν στην τάξη τις σωστές συνθήκες για να γίνει μάθημα.
Killbill, ανοίγεις τεράστιο θέμα. Προσωπικά, το αντιμετώπισα πρόπερσι που είχα την τύχη να είμαι σε λύκειο και σε σχετικά μικρή πόλη. Ήταν και η χρονιά του Δεκέμβρη, οπότε τα έβλεπα τα καλά μου παντού, από καφετέριες και μπαράκια μέχρι πορείες και συναυλίες. Είχα βαρεθεί τις κλασικές ατάκες: Κυρία, τι κάνετε εδώ; Κυρία, γιατί είστε τέτοια ώρα έξω; Κυρία, πίνετε; Σε γενικές γραμμές, κράτησα την εξής στάση: Μέχρι το πέρας του σχολικού έτους προσπαθούσα να κρατάω ίσες αποστάσεις από όλους τους μαθητές. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί η υποψία ότι ευνοούσα κάποιους σε σχέση με κάποιους άλλους. Για το λόγο αυτό, απέφευγα την "παρέα" εκτός σχολείου. Για μια παράσταση όμως ή για κάποιο άλλο πολιτιστικό δρώμενο, το πρότεινα εντός τάξης και ήθελε ακολουθούσε. Για μένα, είναι καθοριστικό να μην αισθανθεί καένας μαθητής παραμελημένος. Τώρα, από την στιγμή που τελείωσε το σχολείο και δεν είχα πλέον δεσμούς εντός σχολείου με τα παιδιά της Γ' λυκείου, κράτησα πολύ καλή επαφή με κάποια από αυτά. Και για καφέ πάμε, και για φαγητό και στο msn μιλάμε πότε πότε. Αλλά μόνο μετά που τελείωσε το σχολείο. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, πρέπει να φαίνεται και τίμια. Για το θέμα συμπάθειας και αντιπάθειας, εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά. Είναι αδύνατον να με συμπαθήσουν όλοι οι μαθητές. Με κάποιους δεν θα ταιριάζουμε, τι να κάνουμε; Και πάλι, προσπαθώ όμως να αποφεύγω οποιαδήποτε διάκριση υπό οποιαδήποτε μορφή, στα όρια του να ευνοώ αυτούς που αντιπαθώ και να είμαι αυστηρότερη με αυτούς που συμπαθώ και με συμπαθούν. Επίσης, συχνά ο ίδιος μαθητής μια μέρα σε συμπαθεί και την επόμενη σε αντιπαθεί, ανάλογα με το βαθμό-παρατήρηση που του έκανες- τι κάνει ο διπλανός του και πάει λέγοντας. Προσπαθώ πάντα να μην παίρνω τίποτα προσωπικά, θεωρώντας ότι εξαρχής είμαι ο "εχθρός" και ο εκπρόσωπος μιας εξουσίας που δεν τους πολυαρέσει, οπότε είναι απολύτως φυσιολογική η αντιπάθεια που μπορεί να μου έχουν. Κανένας καθηγητής δεν είναι καλύτερος από κενό. Όταν βεβαια έρχεται η επιβράβευση, με οποιαδήποτε μορφή, είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές που μπορεί να έχει ένας καθηγητής. Πάντως, αν με θυμούνται οι μαθητές μου μετά απο κάποια χρόνια, θα προτιμούσα να με θυμούνται ως "η τάδε, η <εισαγωγή υβριστικής λέξης> που μας τα έσπασε με αυτό και κοίτα που το θυμόμαστε ακόμα" παρά ως "αχ, η καημένη, τι καλή που ήταν, της βγάζαμε την πίστη". Ο συνδυασμός της μάθησης με τη συμπάθεια είναι το ευκταίο, αλλά ο ρόλος μου εκεί μέσα είναι να τους κάνω ανθρώπους και όχι φίλους μου.
Για μενα η καλύτερη ανταμοιβη είναι να βλέπεις να τρέχουν να σε αγκαλιάσουν μαθητές που δεν τους έχεις πια, που έχουν τελειώσει το σχολείο και όταν σε βλέπουν στο δρόμο δεν αλλάζουν δρόμο αλλά αντίθετα θέλουν να σου μιλήσουν!Τότε πραγματικά καταλαβαίνω την αγάπη τους , ότι έχω κερδίσει την εκτίμηση τους και αυτό με συγκινεί πολύ