0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλά, εμένα κι αν με βόλευε μια τέτοια "τροποποίηση"! Δίνω 5η φορά και ήμουν επιτυχούσα σε όλους. Αλλά, κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου (αν και αυτό δεν με βολεύει ), δεν είναι άδικο όταν κάποιος (όπως εγώ) να πηγαίνει τουρίστας και να μαζεύει τα μόρια και κάποιος άλλος να σκίζεται 1-2 χρόνια στο διάβασμα παρατώντας εργασία, έσοδα κλπ κλπ; Δεν ξέρω, ίσως κάπου να το βλέπω λάθος.
Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει ο διορισμός 100% μέσω ΑΣΕΠ για ευνόητους λόγους. Πάρα πολλοί που θα βρεθούν απ΄έξω θα εναντιωθούν και επίσης δεν θα μπορεί κάποιος να διορίσει "το δικό του παιδί".Γιατί να αρχίσετε μια μάχη που την έχετε 100% χαμένη;Προτείνω τα μόρια από κάθε ΑΣΕΠ να υπολογίζονται στους πίνακες αναπληρωτών στο 100% κάθε φορά. Το προτείνω επειδή:Το υπουργείο με μια κίνηση θα δώσει ένα ποιο γευστικό "καρότο" (ελπίδα) σε όλους τους εκπαιδευτικούς και φυσικά πάντα θα μπορεί και να διορίζει τα δικά του παιδιά. Επίσης πιστεύω πως και η ψυχολογία μας θα άλλαζε μιας και θα γινόμασταν ποιο αισιόδοξοι και οι περισσότεροι θα το έβρισκαν ποιο δίκαιο από το 100% ΑΣΕΠ, μιας και είναι μια μέση λύση . Οπότε δεν νομίζω ένα τέτοιο μέτρο να βρει ιδιαίτερη αντίσταση, αλλά θα βρει ιδιαίτερη αποδοχή.
Δεν υπαρχει δικαιο συστημα.! Γιατι ο καθενας θελει να βολεψει τον ευατο τουΑν υπηρχε μια προσπαθεια για δικαιιο συστημα διορισμων ( αν θελουμε να διοριστουν οι καλυτεροι )θα ηταν το Μ.Ο στη σχολη ( με κανονικοποιηση ανα πανεπιστημιο) γιατι εκει δωσαμε 50+ μαθηματα σε 4 χρονια ενω στο ΑΣΕΠ μονο 80 ερωτησουλες σε 4 ωρες * 2, και 2 σχεδια μαθηματοςΤωρα υπαρχει και αλλη μεθοδος για διορισμο ( παρακαλαμε καποιον για ΠΔΣ και μπαινουμε στο πινακα και μετα ωρομισθιος και ....μετα διορισμος, πιο χρονοβορο αλλα πιο σιγουρο
Παράθεση από: panickos στις Ιανουαρίου 16, 2009, 09:54:11 amΚαλά, εμένα κι αν με βόλευε μια τέτοια "τροποποίηση"! Δίνω 5η φορά και ήμουν επιτυχούσα σε όλους. Αλλά, κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου (αν και αυτό δεν με βολεύει ), δεν είναι άδικο όταν κάποιος (όπως εγώ) να πηγαίνει τουρίστας και να μαζεύει τα μόρια και κάποιος άλλος να σκίζεται 1-2 χρόνια στο διάβασμα παρατώντας εργασία, έσοδα κλπ κλπ; Δεν ξέρω, ίσως κάπου να το βλέπω λάθος. Τι εννοείς "τουρίστας"; Θέλεις να πεις πως όλοι σε κάθε ΑΣΕΠ μαζεύουν μόρια; Δεν νομίζω.. το ότι πέρασες την βάση του 60% ή 55% σημαίνει πολλά. Φυσικά και θα έπρεπε να μαζέψεις μόρια. Και αν πιστεύεις πως είναι τόσο εύκολο.. απλά δες τα ποσοστά επιτυχίας στον ΑΣΕΠ στον κλάδο σου και θα καταλάβεις. Έχεις δώσει 5 φορές και κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στις απαντήσεις σου στέρησαν τον διορισμό και τις 5. Θέλεις να μου πεις πως δεν θα έπρεπε να έχεις πλεονέκτημα από κάποιον που διαβάζει 2 χρόνια όταν εσύ διαβάζεις και έχεις επιτυχία για 10 συνεχόμενα; Αν είναι τόσο εύκολο ας το κάνει και ο κάθε νέος συνάδελφος. Μην ξεχνάς πως πάλι με το 60% θα μπορεί να διοριστεί, δεν στερεί κανείς θέσεις από τους νέους συναδέλφους. Για την αναπλήρωση μιλάω. Και εκεί για μένα δεν έχει κανένα νόημα να χάνεις τα μόρια σου.Ακόμη λοιπόν και αν δεν έχεις κάποιον γνωστό για να μαζέψεις την προϋπηρεσία σου θα κατοχύρωνες το δικαίωμα λίγα χρόνια μετά και μετά από πολύ κόπο να πας αναπληρώτρια. Δηλαδή οι συνεχιζόμενες επιτυχίες σου σε έναν διαγωνισμό που σου εξασφαλίζει τον διορισμό πιστεύεις πως δεν θα έπρεπε να σημαίνουν σημαίνουν τίποτα για το αν σε πάρουν ωρομίσθια ή αναπληρώτρια;