0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: sikat στις Οκτωβρίου 17, 2011, 05:51:22 pmΠαράθεση από: killbill στις Οκτωβρίου 17, 2011, 05:28:58 pmΜπορεί ένας άνεργος-αδιόριστος καθηγητής στην Ελλάδα , να συνάψει σύμβαση με Ελληνικό σχολείο του Εξωτερικού για συγκεκριμένο διάστημα; ή όλα περνάνε απο το Υπουργείο;Με τον ισχύοντα νόμο όχι δεν μπορεί εκπαιδευτικός από την Ελλάδα στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Μπορεί όμως έλληνας καθηγητής που ζει τουλάχιστον πέντε χρόνια χωρίς κενά των έξι μηνών και πάνω στην χώρα του εξωτερικού που υπάρχουν τέτοια σχολεία να προσληφθεί με σύμβαση 2 ετών και δικαίωμα αναναίωσης άλλων 2:http://www.sde-stuttgart.de/omogeneis1.pdf..θέλει και λίγη τύχη όμως διότι κάνουν όχι δύο χρόνια αλλά και τέσσερα να ξανακαλέσουν συμβασιούχους.Τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό θα κλείσουν σταδιακά. Από του χρόνου στην Γερμανία δεν θα υπάρχουν πρωτάκια...Ισχύει το ίδιο με κάποιον που ζούσε εκεί 15 χρόνια χωρίς κενά και τον έπιασε η "πρεμούρα" να κατέβει τα τελευταία χρόνια Ελλάδα;
Παράθεση από: killbill στις Οκτωβρίου 17, 2011, 05:28:58 pmΜπορεί ένας άνεργος-αδιόριστος καθηγητής στην Ελλάδα , να συνάψει σύμβαση με Ελληνικό σχολείο του Εξωτερικού για συγκεκριμένο διάστημα; ή όλα περνάνε απο το Υπουργείο;Με τον ισχύοντα νόμο όχι δεν μπορεί εκπαιδευτικός από την Ελλάδα στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Μπορεί όμως έλληνας καθηγητής που ζει τουλάχιστον πέντε χρόνια χωρίς κενά των έξι μηνών και πάνω στην χώρα του εξωτερικού που υπάρχουν τέτοια σχολεία να προσληφθεί με σύμβαση 2 ετών και δικαίωμα αναναίωσης άλλων 2:http://www.sde-stuttgart.de/omogeneis1.pdf..θέλει και λίγη τύχη όμως διότι κάνουν όχι δύο χρόνια αλλά και τέσσερα να ξανακαλέσουν συμβασιούχους.Τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό θα κλείσουν σταδιακά. Από του χρόνου στην Γερμανία δεν θα υπάρχουν πρωτάκια...
Μπορεί ένας άνεργος-αδιόριστος καθηγητής στην Ελλάδα , να συνάψει σύμβαση με Ελληνικό σχολείο του Εξωτερικού για συγκεκριμένο διάστημα; ή όλα περνάνε απο το Υπουργείο;
Παράθεση από: panos2 στις Οκτωβρίου 17, 2011, 05:55:21 pmΠαράθεση από: sikat στις Οκτωβρίου 17, 2011, 05:51:22 pmΠαράθεση από: killbill στις Οκτωβρίου 17, 2011, 05:28:58 pmΜπορεί ένας άνεργος-αδιόριστος καθηγητής στην Ελλάδα , να συνάψει σύμβαση με Ελληνικό σχολείο του Εξωτερικού για συγκεκριμένο διάστημα; ή όλα περνάνε απο το Υπουργείο;Με τον ισχύοντα νόμο όχι δεν μπορεί εκπαιδευτικός από την Ελλάδα στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Μπορεί όμως έλληνας καθηγητής που ζει τουλάχιστον πέντε χρόνια χωρίς κενά των έξι μηνών και πάνω στην χώρα του εξωτερικού που υπάρχουν τέτοια σχολεία να προσληφθεί με σύμβαση 2 ετών και δικαίωμα αναναίωσης άλλων 2:http://www.sde-stuttgart.de/omogeneis1.pdf..θέλει και λίγη τύχη όμως διότι κάνουν όχι δύο χρόνια αλλά και τέσσερα να ξανακαλέσουν συμβασιούχους.Τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό θα κλείσουν σταδιακά. Από του χρόνου στην Γερμανία δεν θα υπάρχουν πρωτάκια...Ισχύει το ίδιο με κάποιον που ζούσε εκεί 15 χρόνια χωρίς κενά και τον έπιασε η "πρεμούρα" να κατέβει τα τελευταία χρόνια Ελλάδα; έχεις δίκαιο..να διορθώσω: τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια.ομοιοπαθής !μην στεναχωριέσαι όμως και εκεί μειώθηκαν οι αποδοχές.
Ισχύει ότι τον 2ο μισθό , αυτόν δηλαδή που τρέχει στην χώρα του εξωτερικού που είσαι , τον καταβάλει το ξένο κράτος και όχι το Ελληνικό;
Κατά κανόνα το ειδικό επιμίσθιο καταβάλλεται από την Ελλάδα.Σε ελάχιστες περιπτώσεις (όπως στα "δίγλωσσα" δημοτικά και γυμνάσια του Μονάχου) υπάρχει μισθός από τη γερμανική πλευρά, χωρίς φυσικά να υπάρχει ειδικό επιμίσθιο.
Καλημέρα συνάδελφοι, έχω κάποιες αποριες σχετικα με τις προυποθεσεις αποσπασεις στο εξωτερικοοποιος γνωριζει ας μου απαντησει1. εγω εχω συμπληρωσει 2 χρονια υπηρεσιας αλλα με αδειες (εγκυμοσυνη, ανατροφη) .μπορω να κανω αιτηση;;;
συνέχεια του προηγούμενουΔεν εχω τίτλο επάρκειας.απλά δίνω τις εξετασεις που διενεργούνται και αν περάσω ειναι οκ;;; ή πρέπει να αποκτήσω τον τίτλο που δίνει επάρκεια;;;ευχαριστώ εκ των προτερων για τις απαντησεις