*

Αποστολέας Θέμα: ΙΔΕΚΕ και Μητρώα  (Αναγνώστηκε 148135 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mariliane

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΙΔΕΚΕ και Μητρώα
« Απάντηση #406 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 10:38:10 pm »
ioannis, αυτο παιζει ρολο. ακομα και την περσινη χρονια ισχυε το εξης: ο ιδιος εργοδοτης απαγορευεται να κολλαει περισσοτερο απο 25 ενσημα το μηνα. οι διοικητικοι (π.χ. υπευθυνοι κτλ.) εχουν 25. αρα πώς θα κολληθουν τα παραπανω απο τον ιδιο εργοδοτη σε ωρομισθιες; αυτο το ξερω σιγουρα γιατι προπερσι κερδισα ενσταση πατωντας σε αυτο. δηλαδη καποιος απο την ομαδα εργου διεκδικησε και θεση ωρομισθιου στα ΣΔΕ. ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:23:51 »

Αποσυνδεδεμένος ioannis00

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #407 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 10:41:30 pm »
Τηλεφώνησα σήμερα στο ΙΔΕΚΕ γύρω στη 1 και συγκεκριμα στο προγραμμα Οδυσσέας, για να ρωτήσω κάτι που σκεφτόμουν αυτές τις μέρες.
Και δες σύμπτωση!Ρώτησα αυτό ακριβώς. Αν μπορεί κάποιος να απασχοληθεί σε 2 (διαφορετικά) προγράμματα. π.χ. στο ένα ως εκπαιδευτής και στο άλλο ως υπεύθυνος (γιατί στο ίδιο πρόγραμμα μου το είχαν ξεκαθαρίσει και στη συνέντευξη, πως δεν είναι εφικτό).
Μου απάντησαν πως αυτο συζητούν αυτές τις μέρες, για το τι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Οπότε μου είπαν πως δεν μπορούν να μου απαντήσουν ακόμη .
ioanni τι ώρα μίλησες?

Φοβάμαι ότι η συζήτηση κατέληξε στην σημερινή απόφαση του Γ.Γ.Δ.

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #408 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 10:55:15 pm »
Δηλαδή για να καταλάβω, εμένα (όπως μια ακόμη γνωστή μου) μας πήραν ως υπευθυνες στις Σχολές Γονέων .Είχαμε κάνει χαρτιά και ως εκπαιδευτριες στον Οδυσσέα. Εγώ δέχτηκα τη θέση ως υπευθυνη.
 Αν ομως θέλω περισσότερο να δουλέψω ως εκπαιδεύτρια στον Οδυσσέα τι κάνω?(που αυτό θέλω)
 Παίρνω τηλ αύριο και αρνούμαι τη θέση της υπευθύνου? και αν δεν με καλέσουν τελικά στον Οδυσσέα γιατί δεν θα έχουν δημιουργηθεί πολλά τμήματα? (γιατί δεν είμαι και πολύ ψηλά στην κατάταξη)...τα χάνω όλα...
Ή τα αφηνω ως έχουν τα πράγματα και όταν-άν με καλέσουν (πολύ) αργότερα στον Οδυσσέα, παραιτούμαι από Υπευθυνη στις Σχολές Γονέων?Αυτό όμως γίνεται?Και αν ναι τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση? Χάνω έστω και τις 2-3 βδομάδες προυπηρεσίας στις Σχολές Γονέων?

Αποσυνδεδεμένος mariliane

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #409 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 11:03:06 pm »
groog, τιποτα δεν χανεις. κρατα τη θεση υπευθυνου μεχρι να σε καλεσουν στον Οδυσσεα και βλεποντας , πραττεις. η προυπηρεσια σου και να παραιτηθεις δεν χανεται!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:23:51 »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #410 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 11:21:10 pm »
ioannis, αυτο παιζει ρολο. ακομα και την περσινη χρονια ισχυε το εξης: ο ιδιος εργοδοτης απαγορευεται να κολλαει περισσοτερο απο 25 ενσημα το μηνα. οι διοικητικοι (π.χ. υπευθυνοι κτλ.) εχουν 25. αρα πώς θα κολληθουν τα παραπανω απο τον ιδιο εργοδοτη σε ωρομισθιες; αυτο το ξερω σιγουρα γιατι προπερσι κερδισα ενσταση πατωντας σε αυτο. δηλαδη καποιος απο την ομαδα εργου διεκδικησε και θεση ωρομισθιου στα ΣΔΕ. ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

mariliane, μέχρι σήμερα ίσχυε ότι ο διοικητικός πλήρους απασχόλησης δεν μπορούσε, καταρχήν, να δουλέψει σε  άλλες δομές ή προγράμματα του ΙΔΕΚΕ, ούτε ως διοκητικός ούτε ως εκπαιδευτικός. Προβλεπόταν, όμως- δεν γνωρίζω αν αυτό γινόταν τυπικά ή άτυπα- η, κατ' εξαίρεση και κατόπιν αδείας του Δ.Σ. του ΙΔΕΚΕ,  διδασκαλία μέχρι 6 ή 8 ώρες την εβδομάδα σε δομές ή προγράμματα του ΙΔΕΚΕ. Την εξαίρεση αυτή εκμεταλλεύθηκαν αρκετοί διοικητικοί και δίδαξαν κυρίως σε ΣΔΕ, για προφανείς λόγους (εξασφάλιση μορίων προυπηρεσίας για διορισμό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση). Όπως σωστά επισημαίνεις αυτό δημιούργησε αρκετά προβλήματα και με το Ι.Κ.Α., αλλά συνέβαινε.  Σήμερα αποφασίστηκε ότι θα τηρηθεί ο κανονισμός αυστηρά και χωρίς καμία εξαίρεση και μάλιστα δεν θα δίνεται καμία  άδεια για διδασκαλία, ακόμη και εκτός ΙΔΕΚΕ, κατά τη διάρκεια του ωραρίου του διοικητικού. Μέχρι εδώ καλά. Δεν μπορεί, όμως, μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Όπως ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμά μου, με τη σημερινή απόφαση δεν μπορεί ούτε ο διοικητικός μερικής απασχόλησης (π.χ. υπεύθυνος εκπαίδευσης του Οδυσσέα), ούτε ο ωρομίσθιος εκπαιδευτικός σε δομή ή πρόγραμμα του ΙΔΕΚΕ να υπογράψει άλλη σύμβαση με το ΙΔΕΚΕ (π.χ. εκπαιδευτής ΣΔΕ και ΚΕΕ  ή  υπεύθυνος εκπαίδευσης του Οδυσσέα και εκπαιδευτής σε ΚΕΕ). Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο λάθος για τον εξής λόγο: αποκλείει τη δημιουργία ενός σώματος εκπαιδευτών και διοικητικών που θα απασχολούνται αποκλειστικά στην εκπαίδευση ενηλίκων. Είναι σαν να λέει σ' αυτόν που θέλει ν' απασχοληθεί στο χώρο αυτό: βρες μια άλλη δουλειά και έλα στην εκπαίδευση ενηλίκων για να συμπληρώσεις εισόδημα αν θέλεις. Θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το θέλει, να ζει αποκλειστικά απ' την εργασία του στην εκπαίδευση ενηλίκων, συνδυάζοντας,  έστω, μερική απασχόληση σε διαφορετικές δομές και προγράμματα του ΙΔΕΚΕ. Μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί ο επαγγελματισμός των απασχολουμένων στο χώρο και να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση ενηλίκων. Με τη σημερινή απόφαση φοβάμαι ότι η εκπαίδευση ενηλίκων θα συνεχίσει να αποτελεί την προσωρινή, ευκαιριακή και μερική λύση μέχρι να βρει κάποιος κάτι καλύτερο να κάνει στη ζωή του. Δεν νομίζω ότι αυτό προοιωνίζεται κάτι καλό για τη Δια

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #411 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 11:54:58 pm »
Το καινούριο το μάθατε; Με σημερινή απόφαση του νέου Γ.Γ.Δ.

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #412 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 12:13:26 am »

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #413 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 12:14:33 am »

mariliane, μέχρι σήμερα ίσχυε ότι ο διοικητικός πλήρους απασχόλησης δεν μπορούσε, καταρχήν, να δουλέψει σε  άλλες δομές ή προγράμματα του ΙΔΕΚΕ, ούτε ως διοκητικός ούτε ως εκπαιδευτικός. Προβλεπόταν, όμως- δεν γνωρίζω αν αυτό γινόταν τυπικά ή άτυπα- η, κατ' εξαίρεση και κατόπιν αδείας του Δ.Σ. του ΙΔΕΚΕ,  διδασκαλία μέχρι 6 ή 8 ώρες την εβδομάδα σε δομές ή προγράμματα του ΙΔΕΚΕ. Την εξαίρεση αυτή εκμεταλλεύθηκαν αρκετοί διοικητικοί και δίδαξαν κυρίως σε ΣΔΕ, για προφανείς λόγους (εξασφάλιση μορίων προυπηρεσίας για διορισμό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση). Όπως σωστά επισημαίνεις αυτό δημιούργησε αρκετά προβλήματα και με το Ι.Κ.Α., αλλά συνέβαινε.  Σήμερα αποφασίστηκε ότι θα τηρηθεί ο κανονισμός αυστηρά και χωρίς καμία εξαίρεση και μάλιστα δεν θα δίνεται καμία  άδεια για διδασκαλία, ακόμη και εκτός ΙΔΕΚΕ, κατά τη διάρκεια του ωραρίου του διοικητικού. Μέχρι εδώ καλά. Δεν μπορεί, όμως, μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Όπως ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμά μου, με τη σημερινή απόφαση δεν μπορεί ούτε ο διοικητικός μερικής απασχόλησης (π.χ. υπεύθυνος εκπαίδευσης του Οδυσσέα), ούτε ο ωρομίσθιος εκπαιδευτικός σε δομή ή πρόγραμμα του ΙΔΕΚΕ να υπογράψει άλλη σύμβαση με το ΙΔΕΚΕ (π.χ. εκπαιδευτής ΣΔΕ και ΚΕΕ  ή  υπεύθυνος εκπαίδευσης του Οδυσσέα και εκπαιδευτής σε ΚΕΕ). Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο λάθος για τον εξής λόγο: αποκλείει τη δημιουργία ενός σώματος εκπαιδευτών και διοικητικών που θα απασχολούνται αποκλειστικά στην εκπαίδευση ενηλίκων. Είναι σαν να λέει σ' αυτόν που θέλει ν' απασχοληθεί στο χώρο αυτό: βρες μια άλλη δουλειά και έλα στην εκπαίδευση ενηλίκων για να συμπληρώσεις εισόδημα αν θέλεις. Θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το θέλει, να ζει αποκλειστικά απ' την εργασία του στην εκπαίδευση ενηλίκων, συνδυάζοντας,  έστω, μερική απασχόληση σε διαφορετικές δομές και προγράμματα του ΙΔΕΚΕ. Μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί ο επαγγελματισμός των απασχολουμένων στο χώρο και να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση ενηλίκων. Με τη σημερινή απόφαση φοβάμαι ότι η εκπαίδευση ενηλίκων θα συνεχίσει να αποτελεί την προσωρινή, ευκαιριακή και μερική λύση μέχρι να βρει κάποιος κάτι καλύτερο να κάνει στη ζωή του. Δεν νομίζω ότι αυτό προοιωνίζεται κάτι καλό για τη Δια

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #414 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 01:39:25 am »
ναι, θα τον συμπαθήσει ο Κάτσικας

Αποσυνδεδεμένος k.k.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #415 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 01:39:51 am »
Παιδιά, στα σδε που παρουσιάστηκα, ο ένας ο ωρομίσθιος είναι και διοικητικό στέλεχος του ΚΕΕ και θα ξεκινήσει να κάνει μαθήματα στο σδε. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτά που αναφέρατε πιο πάνω.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #416 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 08:20:17 am »
Για δες μήπως παραιτηθεί τις επόμενες ημέρες, γιατί η σχετική απόφαση είναι πολύ πρόσφατη, βγήκε μόλις χθες.

Αποσυνδεδεμένος gen

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #417 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 12:12:44 pm »
συγγνώμη που γράφω σε όλους τους μίτους αλλά έχω ρέντα σημέρα. :)

Στάλθηκε από: ioannis00
Εισαγωγή παράθεσης
Το καινούριο το μάθατε; Με σημερινή απόφαση του νέου Γ.Γ.Δ.

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #418 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 01:47:29 pm »
Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει πόσα περίπου τμήματα δημιουργήθηκαν πάνω -κάτω τις προηγούμενες χρονιές για το πρόγραμμα Οδυσσέας σε έναν νομο?
Ξέρω πως αυτό βέβαια έχει να κάνει με το πόσο μεγάλος είναι ο νομός, αλλά.....στο περίπου? πόσα ισως σε έναν μεγάλο και πόσα ίσως σε έναν μικρότερο?
αν εχετε και παραδειγματα απο δικούς σας νομους ακόμη καλύτερα

Αποσυνδεδεμένος ELENA24

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #419 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 02:29:15 pm »
τι περιμενετε και δεν βγάζετε οριστικα και για τις υπολοιπες ειδικοτητες ΣΔΕ???τι συμβαινει κυριοι του ΙΔΕΚΕ??φτανει πια....ενταξει τα μαγειρέψατε...όμως βγάλτε να δουμε σε τι βαθμό φτάσατε....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)