*

Αποστολέας Θέμα: Λάθος Λύση  (Αναγνώστηκε 3389 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Λάθος Λύση
« στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:17:06 pm »
Καλησπέρα σε όλους με βασανίζει ένα βασικό ερώτημα που είναι το εξης: σαν εκπαιδευτικοί έχει τύχει ποτέ να λύσετε μια άσκηση, που στο τέλος να αποδεικνύεται οτι την έχετε κάνει λάθος;Σε μια τέτοια περίπτωση πως μπορείς να το καλύψεις(αν καλύπτεται)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 22, 2009, 11:41:23 pm από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΛΑΘΟΣ ΛΥΣΗ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:00:38 »

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:19:50 pm »
ειμαι φιλολογος οποτε δεν εχω κανει λαθος στη λυση προβληματος αλλα εχω κανει κ εγω μερικες φορες λαθη. το καλυτερο ειναι οταν το συνειδητοποιεις να εισαι ειλικρινης κ να ζητησεις συγγνωμη κ οτι απλα μπερδευτηκες. τα παιδια εκτιμουν την ειλικρινεια. αν ομως διαπιστωσουν αργοτερα οτι το ειπες λαθος χωρις μετα να τους το πεις εκει ειναι το θεμα. ανθρωποι ειμαστε, λογικο ειναι να κανουμε λαθη...

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:23:10 pm »
τι γίνεται αν το συνειδητοπιήσεις μέρες αργότερα, άφου ο μαθητής το έχει ήδη διορθώσει και είναι πολύ πιθανό να το γνωρίζουν και οι γονείς;

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:36:15 pm »
στο ειπε ο ιδιος ο μαθητης ή το καταλαβες μετα μονη σου? ειναι σε ιδιαιτερο ή σε σχολειο?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:00:38 »

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:40:36 pm »
είμαι σε δημοτικό σχολείο. Τους είχα βάλει 4 ασκήσεις και λέω τη μια να την κάνουμε στη τάξη που είναι και η πιο δύσκολη και έφαγα τα μούτρα μου. Όταν πήρα το γραπτό για να διορθώσω και τις υπόλοιπες κατάλαβα οτι της είχαν κάνει αλλιώς μερικοί μαθητες και τότε λέω πως κάτι δεν πάει καλά...Ετσι κι έγινε, τώρα προσπαθώ να βρω τρόπο να μαζέψω τα ασυμμάζευτα

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:43:41 pm »
ειμαι φιλολογος οποτε δεν εχω κανει λαθος στη λυση προβληματος αλλα εχω κανει κ εγω μερικες φορες λαθη. το καλυτερο ειναι οταν το συνειδητοποιεις να εισαι ειλικρινης κ να ζητησεις συγγνωμη κ οτι απλα μπερδευτηκες. τα παιδια εκτιμουν την ειλικρινεια. αν ομως διαπιστωσουν αργοτερα οτι το ειπες λαθος χωρις μετα να τους το πεις εκει ειναι το θεμα. ανθρωποι ειμαστε, λογικο ειναι να κανουμε λαθη...

συμφωνω με τη μαιρη
και παρολο που μαι νηπιαγωγος  , θέλω να πω οτι ο εκπαιδευτικος δεν πρεπει να παρουσιαζεται ως παντογνωστης αλλα συνερευνητης στη γνωση
 ανθρωπος που εξερευνα με τα παιδια αναζητα  λυσεις και ειναι λογικο και ο ιδιος να κανει λαθη καταλαβαινω οτι οταν εμπλεκονται και οι γονεις αυξανεται  η κριτικη  και ειναι δυσκολο αλλα μεσα απο μια συναντηση ή συζητηση μαζι τους στην οποια τους παρουσιαζετε εσεις οι ιδιοι το πως δουλευετε με τα παιδια και την προοδο τους τοτε δειχνουν κατανοηση και δεν ειναι το ιδιο επικριτικοι ;)
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:49:53 pm »
αυριο που εχεις μαθημα λοιπον θα μπεις στην ταξη κ θα πεις στα παιδια "ελατε να ξανακανουμε εκεινη την ασκηση. παιδια συγγνωμη αλλα μπερδευτηκα και οταν την ξανακοιταξα καταλαβα οτι ειχα κανει λαθος εκει." κ θα τους τα πεις κανονικα. κ στο τελος αφου την εχετε λυσει θα πεις"πιστευω  να την καταλαβατε. αν σας εχει δημιουργηθει η οποιαδηποτε απορια θελω να μου το πειτε. να ειμαι σιγουρη οτι την εχετε καταλαβει πολυ καλα"
δεν θα εχουν προβλημα τα παιδια, πιστεψε με. ειδικα τα μικροτερα παιδακια ειναι λιγοτερο επικριτικα σε σχεση με τα μεγαλα. κ φυσικα θα τους πεις οτι δε λαμβανεται υποψη η ασκηση αυτη που τους ειχες βαλει αφου δεν ειχε γινει απο την αρχη σωστα. 

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:52:39 pm »
Σκέφτηκα αύριο να παραλέιψω κάποια μαθήματα και να επικεντρωθώ σε αυτήν την άσκηση. Θα πω οτι καθώς  διόρθωνα τα γραπτά διαπίστωσα οτι μερικοί μαθητές έχουν λύσει την άσκηση αλλιώς και οτι θέλω να την λύσουμε ξανά για βρούμε το σωστό αποτέλεσμα μαζι, πάλι. τι λέτε; κάτι δεν είναι και αυτό;

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:54:52 pm »
αυτό σκόπευα να κάνω! με πρόλαβες!ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμπαράσταση(έτσι το βλέπω) γιατί μόλις το συνειδητοποίησα κόντεψα να πάθω καρδιά, γιατί ξέρω πως είναι με τους γονείς...και δεν έχουν και άδικο

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:56:25 pm »
εγω ειμαι περισσοτερο της αποψης να εισαι ειλικρινης κ οχι να το πας "δια της πλαγιας οδου"
ξερεις πολλα παιδια ακομα κ στο δημοτικο εχουν δασκαλες που τα διαβαζουν. οποτε μπορει να ανιληφθηκαν το λαθος. καλυτερα να εισαι ξεκαθαρη

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:59:24 pm »
έχεις δίκιο...θα είμαι ειλικρινής μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 11:02:22 pm »
++φωνω  με τη Μαιρη
και επισης ετσι  τα παιδια βλεπουν οτι ολοι εχουν δικαιωμα στο λαθος και οτι μεσα απο τα λαθη μας μαθαινουμε και οτι τα διορθωνουμε και προχωραμε
 και μπορεις να το αξιοποιησεις
για σκεψου να εχει δύο τροπους λυσης  :-\
να τους δειξεις οτι ολα μπορουν να συμβαινουν ή οχι αν δεν τηρουμε σωστα τους κανονες κτλ.....

Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 11:05:19 pm »
μη στεναχωριεσαι παντως. δεν ειναι κατι κακο. το κακο θα γινοταν αν δεν παραδεχοσουν το λαθος σου. εχω κοροιδεψει πολλους καθηγητες που κανουν λαθη κ δεν τα αναγνωριζουν. δεν εχω κοροιδεψει ομως ποτε κανεναν που κανει λαθος κ τα αναγνωριζει γιατι αυτο δειχνει φιλοτιμο κ ευσυνειδησια. πιστεψε με δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα!
οσο να ναι θελει μαγκια για να παραδεχτεις το λαθος σου!!!

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 11:11:02 pm »
η καρδούλα μου το ξέρει...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871