*

Αποστολέας Θέμα: Πιιέσεις να χαμηλώσω τους βαθμούς του τετραμήνου για να .......  (Αναγνώστηκε 8198 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
Απ: Πιιέσεις να χαμηλώσω τους βαθμούς του τετραμήνου για να .......
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 10:40:07 pm »
Λοιπόν βάλε στην κατσίκα σου ματόχαντρο κάνε τη δουλειά σου όπως πρέπει και ας τους να κουρεύονται.  Όσο εμείς χαλάμε την πιάτσα τόσο κάποια παιδιά θα έχουν έστω και μια ευκαιρία στη γνώση. Αν δεν είναι αυτό δικαίωση τι είναι στην τελική; Όσο για την κατσίκα βγάλτην Ιφιγένεια  ;) ;) ;)
Γειά σου ρε Ρίτα!!! ;D ;D εγώ τη δικιά μου την έχω ήδη βαφτίσει!!! ;)

να είστε καλά κορίτσια, τουλάχιστον το διασκεδάζουμε!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 10:41:27 pm »
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το δημόσιο θέλει χιούμορ. Αλλιώς παίρνεις τα βουνά με τα βατραχοπέδιλα.
ΠΕ60

professor

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 10, 2009, 04:37:44 pm »
Πρόσφατα έβαλα τους βαθμούς τετραμήνου και αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα:

Επειδή κάποιοι μαθητές στο δικό μου μάθημα έχουν υψηλή βαθμολογία σε αντίθεση με τα άλλα μαθήματα, με πιέζουν οι συνάδελφοι και ο διευθυντής να χαμηλώσω τις βαθμολογίες μου γιατί ο μεν δεύτερος  υποστηρίζει ότι βγαίνει κακή εικόνα για το σχολείο και οι δε πρώτοι ότι έτσι τους καρφώνω και δείχνω ότι αυτοί είναι οι αυστηροί άρα και οι κακοί του σχολείου…. Απαράδεκτα δεν είναι αυτά;;;

Επειδή  είναι η  πρώτη φορά που βρίσκομαι σε σχολείο να διδάξω (είμαι νεοδιοριζόμενος) δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτά αποτελούν την  γενική εικόνα για τα σχολεία…. Δηλαδή να μην υπάρχει αυτονομία τουλάχιστον στους βαθμούς. Τι με ενδιαφέρει εμένα αν ο Γιάννης στην Φυσική έχει 8 ή 9, ενώ σε μένα γράφει 18 και 20. Μπορεί να είναι κακόπαιδο όπως λένε αλλά σε εμένα ανταποκρίνεται σε αυτά που του λέω….. δηλαδή πρέπει να του βάλω 14 για να ταιριάζει με τους άλλους βαθμούς που έχει; Οπότε η προσπάθεια που κάνει σε μένα να την ακυρώσω με ένα 14; Άρα μήπως εμείς είμαστε κακόπαιδα; Μήπως η αυτοεκπληρούμενη προφητεία (που μάθαμε και στον ΑΣΕΠ) υπάρχει εδώ;

Θα με τρελάνουν βρε παιδιά, πείτε μου την άποψη σας γιατί δεν ξέρω αν είναι στραβός ο γιαλός ή εγώ στραβά αρμενίζω !

καιτ αναλογο συνεβη σε μενα..τα θυμαμαι και εχω γινει πυραυλος
ουτε λεπτομεριες μπορω να γραψω μην τυχον με αναγνωρισει κανεις (αλλιως θα κατεβασα καιτι καντηλια σ εαλλο φορουμ αλλο προγαμα!
λυπαμαι που δεν μπορω να βοηθησω οπως θα ηθελα
αλλα τα στραβα της εκπαιδευσης σηκωνουν ενιοτε πολυ σκληρη λαζοπουλικη σατιρα
ειμαστε για γελια και  για κλαματα
το μονο που θελω να τονισω εδω ειναι πως αν εριξες απο την απελπισια σου πολυ χαμηλα τον πηχυ ενεκα απειριας  το μονο που μενει να κανεις ειναι να τους αφησεις να χτυπιουνται και να γκρινιαζουν μεχρι να βαρεθουν και στο β τετραμηνο
παιζει το εξης κολπο:
ενεκα που δνε υπαρχει διαγωνισμα  υποχρεωτικο θα τους ζορισεις στα προφορικα με  τροπο και θα ριξεις τη βαθμολογια με το σκεπτικο "τι να σας κανω που ειχατε πτωση επιδοσης"
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2009, 05:03:31 pm από professor »

Αποσυνδεδεμένος zulte

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • dato tempore
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 10, 2009, 04:49:33 pm »
αχ! ας ημουν κι εγω διορισμενη κι ας ειχα τετοιες σκοτουρες!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος kostas_k

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 10, 2009, 05:00:19 pm »
Έχω προσωπική εμπειρία για το θέμα... από την μεριά του μαθητή όμως!
Στη β' γυμνασίου, ήμουν ένας πολύ μέτριος μαθητής σε όλα τα μαθήματα, πέραν των μαθηματικών.
Όταν λοιπόν ήρθε η στιγμή να πάρουμε βαθμούς, είχα στα νεα, αρχαία, κείμενα και ιστορία βαθμούς 10-12, και ο μαθηματικός με έβαλε 18. Η πρώτη κίνηση της φιλολόγου μου ήταν να ρωτήσει τον μαθηματικό μου εάν έχουμε κάποια συγγένεια, ή αν είμαστε οικογενειακοί γνωστοί και μου έβαλε τέτοιο βαθμό, και η επόμενη να ρωτήσει εμένα καθώς και όλη την τάξη, εάν πράγματι είμαι καλός στα μαθηματικά!
Νομίζω πως τώρα που έγινα μαθηματικός, της έδωσα την καλύτερη απάντηση...
Ίσως κάποιοι εκπαιδευτικοί να το βλέπουν κάπως εγωιστικά! Δε μπορεί δηλαδή ένας μαθητής που είναι αδιάφορος στο δικό τους μάθημα, να είναι άριστος σε κάποιο άλλο!!!
Αν φτάσουμε στο σημείο να βαθμολογούμε σύμφωνα με τους βαθμούς που έχουν βάλει οι άλλοι συνάδελφοι και όχι σύμφωνα με την παρουσία του μαθητή στο δικό μας μάθημα... έχω την εντύπωση πως χάνουμε το παιχνίδι! Άλλωστε γι'αυτό δεν υπάρχει ξεχωριστή βαθμολογία σε κάθε μάθημα?
Διαφορετικά, ας παίρνει κάθε μαθητής έναν μόνο βαθμό, κάτι σαν μέσο όρο!!!
Όσο τρελό ακούγεται αυτό το τελευταίο, άλλο τόσο τρελό ακούγεται και σε μένα η βαθμολόγηση στα μαθηματικά σύμφωνα με τον βαθμό των αρχαίων...

professor

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 10, 2009, 05:01:47 pm »
αχ! ας ημουν κι εγω διορισμενη κι ας ειχα τετοιες σκοτουρες!!

σωστο και αυτο!ν και εγω αν τα διαβαζα αυτα τα ανωτερω αδιοριστος ων δεν  ξερω πως θα αντιδρουσα

σοβαροι να ειμαστε ομως ..οι γιατροι περνανε πολυ πολυ χειροτερα απο εμας  (μεχρι να μεγαλοπιαστουν βεβαια)..πιστεψτε με

Αποσυνδεδεμένος sid13p

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 10, 2009, 06:01:50 pm »
φιλε μην υποκυψεις σε κανενα λαμογιο και χλημιτζουρα τυπο.βαλε την βαθμολογια σου πως εσυ νομιζεις.και αν μπορεις μετεδωσε στα παιδια οτι δεν ειναι το παν οι βαθμοι αλλα να μαθουν.πιστευω πως να πιεζεις καποιον με το στανιο να παρει εναν βαθμο ειναι οτι χειροτερο συμβαινει.και γι αυτο φταινε πρωτα απο ολα οι γονεις οι οποιοι ασχολουνται με το τι βαθμους εχει ο κανακαρης,ασχετα αν στην κοινωνια ειναι ενα βοδι.και κανενας δεν μπορει να σε ακουμπησει αφου εισαι διορισμενος.αδιαφορουσε πληρως αν στο παιξουν και τρελα.εδω το κανουμε εμεις σε ιδιωτικο τομεα εσυ δεν θα μπορεις.επιτελους στο μπανανισταν που ζουμε λιγη εως πολυ αντιδραση δεν βλαπτει.φτανει πια με τον καθε αμαμητο και κομπλεξικο

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 10:56:41 pm »
φιλε μην υποκυψεις σε κανενα λαμογιο και χλημιτζουρα τυπο.βαλε την βαθμολογια σου πως εσυ νομιζεις.και αν μπορεις μετεδωσε στα παιδια οτι δεν ειναι το παν οι βαθμοι αλλα να μαθουν.πιστευω πως να πιεζεις καποιον με το στανιο να παρει εναν βαθμο ειναι οτι χειροτερο συμβαινει.και γι αυτο φταινε πρωτα απο ολα οι γονεις οι οποιοι ασχολουνται με το τι βαθμους εχει ο κανακαρης,ασχετα αν στην κοινωνια ειναι ενα βοδι.και κανενας δεν μπορει να σε ακουμπησει αφου εισαι διορισμενος.αδιαφορουσε πληρως αν στο παιξουν και τρελα.εδω το κανουμε εμεις σε ιδιωτικο τομεα εσυ δεν θα μπορεις.επιτελους στο μπανανισταν που ζουμε λιγη εως πολυ αντιδραση δεν βλαπτει.φτανει πια με τον καθε αμαμητο και κομπλεξικο

Φυσικά και αυτό κάνουμε, αλλά ξέρεις φίλε μου, όταν στο λένε οι μεγαλύτεροι στον χώρο μας, με έντονο τρόπο και φέρνουν τα δικά τους επιχειρήματα, σε προβληματίζουν, αν κιόλας δεν είσαι απόλυτος στην ζωή σου και σκέφτεσαι-αναλύεις όλα όσα ακούς δεν μπορείς να μην επηρεαστείς. Τελικά κατέληξα ότι μάλλον είχα δίκιο (ο χρόνος θα το δείξει) όμως υπέκυψα σε ένα βαθμό από 20 το έκανα 19... βλακεία; Μπορεί...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)