*

Ψηφοφορία

Στο γνωστικό του ΑΣΕΠ 2009 πιστεύω ότι έγραψα

Κάτω από 50
12 (21.4%)
[50,60)
21 (37.5%)
[60,70)
13 (23.2%)
[70, 80)
5 (8.9%)
[80, 90)
2 (3.6%)
Τουλάχιστον 90
3 (5.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 55

Αποστολέας Θέμα: ΠΕ03 - Πόσο πιστεύετε ότι γράψατε στο γνωστικό;  (Αναγνώστηκε 22933 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mathstavros

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: ΠΕ03 - Πόσο πιστεύετε ότι γράψατε στο γνωστικό;
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 11:41:08 pm »
Τα λόγια του mac190604 νομίζω ότι κρύβουν μια απίστευτη σοφία. Νομίζω οτι πρεπει να σε συγχαρω για την θέση που παίρνεις και για την συναδελφική σου αλληλεγγύη.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:04:28 »

Αποσυνδεδεμένος k.d.pe03

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 04, 2009, 12:21:15 am »
ακόμη και ο πιο άσχετος μαθηματικός είναι πάντα ένα κλικ πιο πάνω από τον καλύτερο μαθητή siobaras!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
είναι απλό:ο καθηγητής γνωρίζει όλη την ύλη και σαν μαθηματικοί γνωρίζουμε (σε απλά ελληνικά)ότι το επόμενο σε βοηθάει να λύσεις το προηγούμενο πιο εύκολα και πιο γρήγορα!
είμαι γύρω στο 70 στο γνωστικό.αν έδινα αυτά τα θέματα πριν από 5 χρόνια θα έγραφα λιγότερο από 40!παρόλα αυτά πιστεύω ότι και πριν από 5 χρόνια ήμουν ένα κλικ πιο πάνω από κάθε καλό μαθητή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος anna4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 04, 2009, 11:56:40 am »
"'Οποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει"....

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 04, 2009, 01:26:45 pm »
Θα συμφωνήσω και εγώ με το mac190604...Νομίζω ότι εκφράζει την πλειοψηφία μας ο λόγος του.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:04:28 »

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 04, 2009, 05:12:19 pm »
Συγνώμη αν ακούστηκα υπεροπτικός.
Δεν θεωρώ το ότι διορίστηκα ως τεκμήριο για κάτι.
Ασφαλώς υπάρχει και η τύχη στον ΑΣΕΠ, πράγμα που έχω γράψει και για τον εαυτό μου σε τούτο εδώ το φόρουμ.

Επίσης δεν απαξιώνω κανέναν συνάδελφο, ακόμα και αν δεν τα πήγε καλά σε έναν διαγωνισμό, στον οποίον, αντικειμενικά, τα θέματα ήταν σαφώς δυσκολότερα από τον προηγούμενο.

Η γνώμη μου, ωστόσο, παραμένει ότι τα θέματα του γνωστικού θα πρέπει να είναι σε ένα σχετικά υψηλότερο επίπεδο από αυτά του 2007.

Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 04, 2009, 08:44:11 pm »

Η γνώμη μου, ωστόσο, παραμένει ότι τα θέματα του γνωστικού θα πρέπει να είναι σε ένα σχετικά υψηλότερο επίπεδο από αυτά του 2007.

Παραμένει όμως το ερώτημα, γιατί να είναι πιο δύσκολα; Δηλαδή ο διαγωνισμός γίνεται για να μας κρίνει;  Και πρέπει να μπουν δύσκολα θέματα για να καταλάβουν το επίπεδό μας;  Αν αυτό ίσχυε, μήπως ακυρώνει όλα τα χρόνια που λειτουργούμε ως εκπαιδευτικοί; Τελικά τώρα πρέπει να ελέγξουν το επίπεδό μας; Τόσο καιρό τι κάνανε; Μήπως ακυρώνουν με αυτό τον τρόπο και τα πανεπιστήμια; Μήπως ακυρώνουν και τα σχολεία; Και εμείς ήμασταν κάποια στιγμή μαθητές, δεν πιάνεται; Δηλαδή να πιέσουν καταστάσεις με τα δύσκολα θέματα και να στριμώξουμε το μέλλον μας μέσα σε 4 ώρες; Και πως μπορεί να κριθούμε όταν δεν θυμόμαστε έναν τύπο ή μια ξεχασμένη πρόταση που είχαμε διδακτοί στο Πανεπιστήμιο (για τις ακολουθίες λέω); Και γιατί στην ειδική διδακτική  να διαπραγματεύονται και εκεί θέματα που είναι “λεπτά” σημεία των μαθηματικών άρα αποτελούν γνωστικό αντικείμενο;

Ή μήπως  τελικά, θα έπρεπε ο διαγωνισμός να λειτουργεί ως ένα τελικό επανέλεγχο για να μην μπουν άτομα που έχουν ένα ξεχασμένο πτυχίο στο συρτάρι; Ένας καλός μαθηματικός κρίνεται από πόσους τύπους θυμάται; Και αν ένας καλός (ή άριστος) μαθητής, μπορεί να λύσει όλο το εύρος των ασκήσεων που μπήκα στο προηγούμενο διαγωνισμό γιατί αυτό να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα των θεμάτων που θα μπαίνουν; Γιατί ένας καλός μαθητής αύριο να μην γίνει και καθηγητής, αν αποκτήσει όλα τα κατάλληλα εφόδια;

Και τέλος αν πίστευα ότι με ευνόησε η τύχη με τα προηγούμενα θέματα, τότε δεν θα δεχόμουν τον διορισμό μου και θα έγραφα στον επόμενο που θα είναι και της προτίμησής μου άρα και του επιπέδου μου!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 04, 2009, 08:46:00 pm από mac190604 »

Αποσυνδεδεμένος amdakos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 04, 2009, 09:10:37 pm »
Γενικά από την ιστορία του ΑΣΕΠ παρατηρείται σχέση μεταξύ του αριθμού διοριστέων και δυσκολίας θεμάτων στο γνωστικό.
Ανεβάζουν τον πύχη για να αποφύγουν συσσώρευση στις 270 πρώτες θέσεις.
Την προηγούμενη φορά ήταν για 570 θέσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 04, 2009, 09:13:03 pm από amdakos »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 04, 2009, 09:30:39 pm »
Γενικά από την ιστορία του ΑΣΕΠ παρατηρείται σχέση μεταξύ του αριθμού διοριστέων και δυσκολίας θεμάτων στο γνωστικό.
Ανεβάζουν τον πύχη για να αποφύγουν συσσώρευση στις 270 πρώτες θέσεις.
Την προηγούμενη φορά ήταν για 570 θέσεις.

Ωραία, το δέχομαι, αλλά το ίδιο δεν θα ήταν αν είχαν βάλει πιο βατά θέματα και εκεί που η βάση ήταν το 74 να γινόταν 84; Με τα δύσκολα θέματα σκοτώνεις την ψυχολογία του εξεταζόμενου, του δημιουργείς ανασφάλεια για τον διαγωνισμό και του κλονίζεις την εμπιστοσύνη για τον θεσμό.

Άλλοι λένε ότι είχαν σκοπό να μην βάλουν άλλους στην λίστα του 24 -μήνου, γιατί έχει μπουκώσει... δεν ξέρω τι ισχύει γιατί δεν είμαι «ψημένος» στα θέματα του ΑΣΕΠ, δεν πρόλαβα να τα μάθω και εγώ εδώ ενημερωνόμουν! Υπάρχουν όμως άτομα που έχουν ασχοληθεί παραπάνω και η γνώμη τους θα ήταν σημαντική… Λέτε να ανοίξουμε και θέμα; Γιατί έβαλαν τόσο δύσκολα θέματα στο γνωστικό (και έχω την εντύπωση ότι έγινε σε όλους τους κλάδους);;;

Αποσυνδεδεμένος agh

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 05, 2009, 05:52:55 am »
Καλά αποτελέσματα σε όλους.

Σήμερα έκατσα να τα λύσω (ένα συνεχόμενο χρονικό διάστημα) και μου φάνηκαν αρκετά πιο δύσκολα τα φετινά από τα προπέρσινα. Πάντως πιστεύω ότι τα φετινά πλησιάζουν πιο πολύ στο τι πρέπει να ζητείται από Μαθηματικούς, δηλαδή ασκήσεις που είναι ένα κλικ πάνω από αυτές που λύνουν τα παιδιά.
Δεν ήταν απλά πιο δύσκολα!Ήταν παλούκια.Είναι εντελώς διαφορετικά να κάθεσαι να τα κοιτάζεις χαλαρά σπίτι.Κ δε το λέω αυτό επειδή δεν έγραψα αλλά επειδή ξέρω τι μου γίνεται.Τι πολλές πράξεις...μόνο οι πολλές πράξεις ήταν!!!!!!!!Την άσκηση με τη συνέχεια ή την μη αυξουσα πόση ώρα έκανες να τη βγάλεις?τα ιδιοδιανύσματα?Τον κώνο?το εμβαδον στη υπερβολή?Όλα μαζι?????με πίεση κ με σοκ για τις βλακείες που βάλανε??Μόλις είδα γραμμικως ανεξάρτητα που τα έκανα πριν χρόνια εντελώς περαστικά στο πανεπιστήμιο δεν ήθελα τίποτα άλλο...εκτός ύλης.Καταρχήν απ'την ταραχή μου έβγαλα λάθος αποτελέσματα σε 3 μαλτιπ τσο'ι'ς.Αν αυτές ήταν ασκήσεις ενα μόνο κλικ απ'αυτες που λύνουν τα παιδιά πρέπει να σκίσουμε όλοι τα πτυχία μας τωρα.Γιατί κ συ να έδινες,όσο καλός κ αν είσαι για μένα πάνω απο 65-70 δε θα έγραφες.Κ αυτό θα είναι το αποτέλεσμα σε ασκήσεις ένα κλικ πανω απ'αυτες που λύνουν τα παιδια!!!!!!!Δε,δεν το συζητάμε όσοι κοπήκαμε είμαστε σαν τα παιδια!!!!!Κ εντάξει πες ότι πρέπει να ανεβεί το επίπεδο,προειδοποιήστε μας!!!!αυξήστε την ύλη.Τι ήταν αυτό φέτος αναβάθμιση θέλουν να κάνουν ή να ξεφτιλίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα μέσα απ'την αθλια συμεριφορά σε 4500 πτυχιούχους μαθηματικούς!Απαράδεκτο.Εντομεταξυ μια άσκηση ήταν απο ολυμπιάδες......Η τρέλα πάει σύννεφο στον ασεπ.

Αποσυνδεδεμένος agh

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 05, 2009, 06:08:35 am »
Καλά αποτελέσματα σε όλους.

Σήμερα έκατσα να τα λύσω (ένα συνεχόμενο χρονικό διάστημα) και μου φάνηκαν αρκετά πιο δύσκολα τα φετινά από τα προπέρσινα
Δεν συγκρίνονται καν με τα προπέρσινα!Στο πουθενα!Πρόπερσι έγραψα 78 με το 1/5 του διαβάσματος κ φέτος είμαι στο 40-45 .Με το ίδιο μυαλο,πολυ περισσότερο διάβασμα,πολύ περισσότερη εμπειρία κ δυστυχώς πολλές προσωπικές θυσίες.
Κ αυτό δεν το λέω γιατί τότε έγραψα κ τώρα όχι κάποιος θα πει πως ήταν η κακιά η ώρα.Αλλά δεν ηταν!!!Ηταν τα μελετημένα θεματάκια για την επιλογή άξιου διδακτικου προσωπικου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος agh

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 05, 2009, 06:21:06 am »
Εγώ αρχικά οταν τα ειδα στο internet είπα οτι είναι παλούκια.

Αποσυνδεδεμένος agh

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 05, 2009, 06:28:01 am »
"'Οποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει"....

Κλείνω τα σχόλια μου με αυτό.
Λιτό κ περιεκτικό.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 05, 2009, 09:03:29 am »

Αποσυνδεδεμένος drakos13

• Πλήρες μέλος
  • πε03
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 05, 2009, 09:46:47 am »
Εκ των υστερων πολλα λεγονται. Ομως οι εξετασεις ειναι και τυχη. Πχ αν καποιος ξεκινουσε απο το δευτερο αναπτυξης αντι για το πρωτο πιστευω θα ειχε μεγαλυτερο οφελος. Προσωπικα μου εμειναν μολις 20 λεπτα να ασχοληθω με το 2ο, με αποτελεσμα να τα κανω μανταρα. Θα μου πει καποιος βεβαια ας προσεχες, αλλα...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182571
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)