*

Ψηφοφορία

Στο γνωστικό του ΑΣΕΠ 2009 πιστεύω ότι έγραψα

Κάτω από 50
12 (21.4%)
[50,60)
21 (37.5%)
[60,70)
13 (23.2%)
[70, 80)
5 (8.9%)
[80, 90)
2 (3.6%)
Τουλάχιστον 90
3 (5.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 55

Αποστολέας Θέμα: ΠΕ03 - Πόσο πιστεύετε ότι γράψατε στο γνωστικό;  (Αναγνώστηκε 22914 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostas_k

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: ΠΕ03 - Πόσο πιστεύετε ότι γράψατε στο γνωστικό;
« Απάντηση #70 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:27:29 am »
Η δική μου άποψη είναι πως δε μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Όχι μόνο γιατί έχουν ψηφίσει μόλις 40 άτομα, αλλά και γιατί το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Εκτώς και αν το "δεν πατώσαμε" αναφέρεται στους μαθηματικούς του Φόρουμ μας.
Επίσης, ίσως να είχαμε μια κάπως καλύτερη εικόνα, αν μπορούσαμε να έχουμε ένα πίνακα στον οποίο να φαίνεται πως τα πήγαμε και στις δυο θεματικές. Π.χ. κάποιος που ψήφισε [70,80) στο γνωστικό, ενδέχεται να έχει ψηφίσει [40,50) στην ειδική, και το αντίστροφο. Όπως επίσης ενδέχεται οι 4 που ψήφισαν στο γνωστικό πάνω από 70, να έχουν ψηφίσει πάνω από 70 και στην ειδική...
Αν δεχτούμε ωστόσο τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ως "γενικά", τότε σε συνδιασμό και με τις θέσεις που είναι σχεδόν οι μισές από εκείνες του 2007, πιστεύω πως η βάση θα είναι περίπου η ίδια, αν όχι και λίγο υψηλότερη.
Τέλος, ο βαθμός που πιστεύουμε ότι γράψαμε δεν είναι πάντοτε και ο βαθμός που θα πάρουμε! (και ειδικά στην ειδική). Επομένως, ας κρατάμε μικρό καλάθι, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων, όποτε τους φωτίσει ο θεός να τα βγάλουν...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:58:03 »

Αποσυνδεδεμένος prf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 01:06:35 pm »
Επειδή είμαστε όλοι μαθηματικοί μερικά στατιστικά στοιχεία μάλλον θα βοηθήσουν να βγουν κάποια συμπεράσματα. Έχουμε λοιπόν:

Συμμετέχοντες           Επιτυχόντες            Ποσοστό
Διαγωνισμός 2005            4550                   1873 (1215)         41%(26%)
Διαγωνισμός 2007            4194                      2028                    48% 
Διαγωνισμός 2009            3685                                                70.4%*
Στον διαγωνισμό τουμ 2005 οι πραγματικοί επιτυχόντες είναι ο αριθμός στη παρένθεση, τότε βέβαια η βάση ήταν 55 και 60. Αν ήταν 50 και 55 όπως στου 2007 και τον φετινό τότε θα ήταν το άλλο νούμερο. Κατά την γνώμη μου αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το νούμερο εκτός παρένθεσης.
Το ποσοστό για το 2009 προκύπτει σύμφωνα με τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Το 78% λέει πως έγραψε γνωστικό πάνω από 50, το 97,7% λέει πως έγραψε παιδαγωγικά πάνω από το 50 και το 70,4% πάνω από 60. Έστω και προσεγγιστικά κάπου εκεί προκύπτουν τα νούμερα.
Δεν σας φαίνονται τραβηγμένα; Εμένα μου δημιουργούν την εντύπωση πως οι περισσότεροι από αυτούς που ψήφισαν μέχρι τώρα έχουν υπερεκτιμήσει την απόδοση που είχαν.
Από την άλλη μπορεί και να έχω άδικο.
Η διδασκαλία είναι σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης. Ο ρόλος μας, όμως, είναι περισσότερο σύνθετος.

Αποσυνδεδεμένος kostas_k

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 01:41:11 pm »
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου prf! Όχι τόσο στο γνωστικό, όσο στην ειδική διδακτική νομίζω πως οι περισσότεροι έχουμε υπερεκτιμήσει την αποδοσή μας. Αλλά πως να την εκτιμήσουμε σωστά, όταν δεν ξέρουμε τι και πως έπρεπε να γράψουμε; Και όταν θα βγουν τα αποτελέσματα, θα μιλάμε πάλι για σφαγές στην ειδική! Πως όμως να μιλήσεις για σφαγή, δίχως να ξέρεις τα κριτήρια με τα οποία βαθμολογούν;
Από την άλλη, αν έχεις άδικο... θα δούμε τη βάση για διορισμό (μετά τις προσαυξήσεις) κοντά στο 80! Δεν θα είναι λίγο περίεργο, ενώ μιλάμε για πολύ δύσκολα θέματα, να δούμε τη βάση να εκτοξεύεται και τους επιτυχόντες να ξεπερνούν τους 2500;

Αποσυνδεδεμένος prf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 02:32:06 pm »
Το 2005 κάτω από 50 στο γνωστικό είχαν γράψει 2076 συνάδελφοι, ποσοστό 45,63 %.
Εγώ είχα γράψει 61, και ήμουν στους αποτυχόντες λόγω παιδαγωγικών.
Το 2007 κάτω από 50 στο γνωστικό είχαν γράψει   964 συνάδελφοι, ποσοστό 22,99 %.
Εγώ είχα γράψει 88, και ήμουν στους επιτυχόντες αλλά δεν διορίστικα λόγω ειδικής.
Φέτος γνωστικό έγραψα 68.5, με όση ακρίβεια μπορώ να το προσεγγίσω.
Απάντησα σωστά σε 11 από τις 12 πολλαπλής, την άλλη δεν την απάντησα, άρα από εκεί παίρνω 45.83, και με συνεπείς υπολογισμούς από τα ανάπτυξης είμαι περίπου στο 23, σύνολο 68.5 περίπου. Τα φετινά θέματα στο γνωστικό, ειδικά τα πολλαπλής είχαν σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από του 2007 και νομίζω και από του 2005, που ήταν πιο εύκολο να πιάσεις την βάση.
Θεωρώ πως το ποσοστό που θα είναι κάτω από την βάση θα είναι μεγαλύτερο από 55 % και οι επιτυχόντες θα είναι οριακά στους 1500 και μάλλον προς τα κάτω. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τους βαθμούς στην ειδική.
Προσωπικά πιστευώ πως η βάση θα διαμορφωθεί γύρω στο 68-71 λίγο χαμηλότερη από τον προηγούμενο δηλαδή, και η "αφεντιά" μου μάλλον δεν θα βρίσκεται στους επιτυχόντες.
Η διδασκαλία είναι σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης. Ο ρόλος μας, όμως, είναι περισσότερο σύνθετος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:58:03 »

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ..επειδή όλοι είμαστε θύματα, αλλά και θύτες...
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 03:57:39 pm »
Ακόμα και στο γνωστικό, αν κρίνω από την συνέπεια αυτών που βάζουν τα θέματα (δεν ξέρουν να τα λύσουν), και αν κρίνω και από μερικούς ΑΣΕΠ που έχω δώσει, βλέπω πως για να πέσεις μέσα στο τι θα κάνουν οι διορθωτές, πρέπει να έχεις ένα μικρό κληρονομικό χάρισμα. Από την άλλη για να πέσεις μέσα στο πόσο έγραψες ειδική διδακτική, τότε πρέπει να έχεις κληρονομικό χάρισμα 2 γενεών. Τέλος πιστεύω πως για να πέσεις μέσα στα ποσοστά επιτυχίας και στα αποτελέσματα με τόσο μικρό δείγμα, πρέπει να έχεις κληρονομικό χάρισμα 3 γενεών.
Αν είστε τόσο χαρισματικοί, μπορείτε να δουλέψετε στην τηλεόραση να σας θαυμάζουμε και να βγάζετε τα λεφτά και τις προβλέψεις των ονείρων σας.
Συνάδελφοι μην ξεχνάτε πως είμαστε μαθηματικοί, μπορούμε να μιλάμε για τάσεις, αλλά το να μιλάμε με αριθμούς είναι εκτός επιστημονικής πραγματικότητας και προσεγγίζει την επιστημονική φαντασία.
ΑΣΕΠομαζέματα.. αδικοσκορπίσματα...

Αποσυνδεδεμένος prf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 05:08:15 pm »
Αν είστε τόσο χαρισματικοί, μπορείτε να δουλέψετε στην τηλεόραση να σας θαυμάζουμε και να βγάζετε τα λεφτά και τις προβλέψεις των ονείρων σας.

Σου επιστρέφω αυτούσιους τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς.
Αν είχες διαβάσει τα μηνύματα που έστειλα θα έβλεπες πως γράφω πραγματικούς αριθμούς και ποσοστά προηγουμένων διαγωνισμών. Η μοναδική εκτίμιση που κάνω είναι για το ποσοστό των συναδέλφων που έγραψαν κάτω από την βάση στο γνωστικό. Και αυτή όχι στην τύχη. Ως μαθηματικός θα έπρεπε να μπορείς να αξιολογήσεις τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων. Πόσο μάλλον όταν στα πολλαπλής δόθηκαν οι απαντήσεις. Εκτός εάν και εσύ εξασκήσε στο ευγενές παιχνίδι του ΛΟΤΤΟ όταν απαντάς.

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 05:39:06 pm »
PRF γράφεις:"Το ποσοστό για το 2009 προκύπτει σύμφωνα με τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Το 78% λέει πως έγραψε γνωστικό πάνω από 50, το 97,7% λέει πως έγραψε παιδαγωγικά πάνω από το 50 και το 70,4% πάνω από 60. Έστω και προσεγγιστικά κάπου εκεί προκύπτουν τα νούμερα." & "Θεωρώ πως το ποσοστό που θα είναι κάτω από την βάση θα είναι μεγαλύτερο από 55 % και οι επιτυχόντες θα είναι οριακά στους 1500 και μάλλον προς τα κάτω. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τους βαθμούς στην ειδική.
Προσωπικά πιστευώ πως η βάση θα διαμορφωθεί γύρω στο 68-71 λίγο χαμηλότερη από τον προηγούμενο δηλαδή, και η "αφεντιά" μου μάλλον δεν θα βρίσκεται στους επιτυχόντες."

Αν δεν κάνω λάθος, τα παραπάνω είναι μηνύματα σου prf, αν λοιπόν ΕΣΥ τα διάβαζες δεν θα έγραφες "Η μοναδική εκτίμιση που κάνω είναι για το ποσοστό των συναδέλφων που έγραψαν κάτω από την βάση στο γνωστικό." Επίσης οι εκτιμήσεις για τα ποσοστά του 2009 δεν στέκουν από επιστημονική άποψη και αν θέλεις το συζητάμε.

Αποσυνδεδεμένος mefi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 05:48:32 pm »
Αντί να μαλώνουμε για πράγματα που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πριν από τον Ιούνιο, θα μπορούσαμε να βάλουμε μια ψηφοφορία για το πόσο γράψαμε στα Παιδαγωγικά μόνο (χωρίς υποκειμενική εκτίμηση για την ειδική Διδακτική) σύμφωνα με τις επίσημες απαντήσεις του ΑΣΕΠ.
Είναι το μόνο τμήμα της

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 05:54:36 pm »
Τα αποτελέσματα που έβγαλε ο ΑΣΕΠ δεν αλλάζουν τίποτα στην εκτίμηση μου για τον βαθμό δυσκολίας. Ναι σαν μαθηματικός μπορώ να καταγράφω τάσεις, όμως με τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου δεν μπορώ να βγάλω αριθμούς, αυτό έγραψα και στο μήνυμα μου. Αυτό με το ΛΟΤΤΟ δεν το κατάλαβα, τι εννοείς; Επίσης μην το παίρνεις προσωπικά μιας και η αναφορά μου δεν ήταν μόνο στο πρόσωπο σου. Από την άλλη αν σε έθιξα με την φράση που μου παραθέτεις σου ζητώ συγνώμη και την παίρνω πίσω. Η φράση ήταν συνέχεια του κληρονομικού χαρίσματος που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε μια λογική άκρη με τον ΑΣΕΠ και δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω. Είμαστε και οι δύο θύματα της ίδιας κατάστασης, αλλά η διαφορά μας είναι πως εγώ μετά από μερικούς ΑΣΕΠ κατάλαβα πως πραγματικά χρειαζόμαστε μαντικές ικανότητες για να βγάλουμε συμπεράσματα, ενώ εσύ ακόμα προσπαθείς να εκλογικεύσεις αυτόν τον παραλογισμό που λέγεται ΑΣΕΠ. Με λίγα λόγια δεν κατηγορώ εσένα μέσα από τις φράσεις αλλά τον ΑΣΕΠ, ο οποίος μετά από 8 μέρες δεν μπόρεσε να βγάλει τις σωστές απαντήσεις, στα μισά θέματα. Πόσο λογικό σου φαίνεται αυτό; Με καταλαβαίνεις; Αν διαβάσεις μέσα στο φόρουμ τα διάφορα ευτράπελα θα καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ. Καλή συνέχεια συνάδελφοι και συγνώμη αν φάνηκα ο "κακός της παρέας"

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 07:24:08 pm »
Εννοείται ότι όλοι συμφωνούμε ότι με το δείγμα που έχουμε (μόλις 41) όχι δεν μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα, αλλά ούτε κουβέντα δεν μπορούμε να κάνουμε αν θέλετε να το δείτε καθαρά επιστημονικά! Αλλά ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε σε forum και αυτό που κάνουμε είναι συζήτηση, μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, εξετάζουμε την προϊστορία του διαγωνισμού, και διαπιστώσουμε μετά από λίγο καιρό κατά πόσο πέσαμε μέσα, μην ξεχνάτε ότι κάνουμε κουβέντα και δεν έχουμε λόγο να προσβάλουμε κανένα, εγώ προσωπικά δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σας, αφού δεν σας γνωρίζω, με συνδέει η επιστήμη, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ (ασχέτως που δεν έδινα σε αυτόν τον διαγωνισμό) και αυτό το site. Τέλος το κουβεντιάζουμε πιο πολύ να ξε-αγχωθούμε και να αποβάλλουμε την ένταση που είχαμε όλο αυτόν τον καιρό... όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση.

Ααα ποιος είπε ότι και η επιστήμη μας δεν έχει και την διαίσθηση; Απαραίτητο στοιχείο για τους ερευνητές θα σου έλεγα φίλε w1red... διαισθανόμασταν κάποια πράγματα και μετά προσπαθούσαμε να τα αποδείξουμε (δεν σε προκαλώ) τώρα κατά πόσο το έχουμε αυτό άστο είναι μια μεγάλη κουβέντα! Εδώ δεν τιμωρούμαι κανέναν και όταν διατυπώνονται συγνώμες δηλώνει την ένταση της στιγμής, άρα δεν σας στέλνουμε στον "όρο πατάτας"!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 18, 2009, 07:26:41 pm από mac190604 »

Αποσυνδεδεμένος prf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 08:07:35 pm »
Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να έχω αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο με συναδέλφους.
Πόσο μάλλον σε ένα forum που μπορούμε να ανταλλάσουμε απόψεις και να μοιραζόμαστε πληροφορίες. Δεν θα συνεχίσω λοιπόν φίλε w1red, γιατί όπως είπες είμαστε όλοι θύματα της ίδιας κατάστασης.
Ο κεντρικός άξονας της παρέμβασής μου ήταν και συνεχίζει να είναι ότι η μέχρι τώρα ψηφοφορία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα όσον αφορά την βαθμολογική καμπύλη στο γνωστικό.
Επειδή είμαι σχετικά καινούριος σε αυτό το forum μήπως κάποιος παλιότερος ξέρει αν είχε γίνει παρόμοια ψηφοφορία στον προηγούμενο ΑΣΕΠ;

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 01:39:03 am »
Προσπάθησα να βρω ένα κομμάτι στο forum για να γελάσουμε αλλά δεν τα κατάφερα. Στον προηγούμενο διαγωνισμό λοιπόν ένας κύριος και μια κυρία, συνάδελφοι και οι δύο είχαν μια έντονη αντιπαράθεση. Η κυρία είχε γράψει μια μαθηματικά λάθος απάντηση στο θέμα της διδακτικής με την προσέγγιση του αριθμού 1.23999.. και ο κύριος την κατακεραύνωσε για το λάθος της. Μετά από καιρό, βγήκαν τα αποτελέσματα, η κυρία που είχε κάνει το λάθος είχε γράψει πολύ καλύτερα από τον κύριο στην ειδική διδακτική με την κυρία αυτή τη φορά να κατακεραυνώνει τον κύριο.  :D ;D :D ;D Μετά από το πρώτο σοκ όταν το διάβασα, τα γέλια μου κράτησαν πάρα πολλά λεπτά. Μετά από αυτό θυμήθηκα και εγώ πως πάτωσα στην διδακτική, (με αποτέλεσμα να μην είναι διοριστέος) και να μην σου τα πολυλογώ η κατάσταση είχε γίνει για γέλια και για κλάματα. Δεν βγάζεις άκρη λογικά με τον ΑΣΕΠ, πίστεψε με δεν βγάζεις. Όποιος βρει τα ποστ ας δώσει το link, είναι μια ιστορία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 10:31:09 am »
Και επειδή αυτή η κυρία ήμουνα εγω σας δίνω το αντίστοιχο link για να γελάσετε
        http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=1272.120

Ομως μπορει κάποιοι να γελάσουν με το όλο θέμα ,αλλά σε εμένα ,για τον άλλο άλλο συνάδελφο δεν γνωρίζω ,εμεινε μόνο η πικρία
Δεν ειμαι το κατάλληλο άτομα να σας πω τι να κάνετε, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις τουλάχιστον σε αυτό το θέμα που δεν γνωρίζει κανένας τι αποτέλεσμα θα έχει
Στο τέλος πιστέυω μόνο η πικρία μένει

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 08:19:40 am »
Και επειδή αυτή η κυρία ήμουνα εγω σας δίνω το αντίστοιχο link για να γελάσετε
        http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=1272.120

Ομως μπορει κάποιοι να γελάσουν με το όλο θέμα ,αλλά σε εμένα ,για τον άλλο άλλο συνάδελφο δεν γνωρίζω ,εμεινε μόνο η πικρία
Δεν ειμαι το κατάλληλο άτομα να σας πω τι να κάνετε, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις τουλάχιστον σε αυτό το θέμα που δεν γνωρίζει κανένας τι αποτέλεσμα θα έχει
Στο τέλος πιστέυω μόνο η πικρία μένει

Παιδιά θυμάμαι και εγώ αυτήν την συζήτηση και η αλήθεια είναι έτσι όπως τα έφερε ο καιρός γνώρισα προσωπικά και τον συνάδελφο που αντιδιαλεγόσουν! Αντιλήφθηκα ότι δεν είχε καμία πρόθεση να μειώσει κανέναν αν και κάποιες στιγμές δεν μπόρεσε να το αποφύγει...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)