Σύνολο ψηφοφόρων: 153
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
[
Μα τι λές ; αφού από την Οδύσσεια είχαμε μόνο την ε ραψωδία....τότε τί νόημα έχει η ρημάδα η ύλη; διακοσμητικό;
Παιδια εγώ μεσα στο άγχος μου στο σχεδιο μαθ/τος στα αρχαια ξεκινησα να γραφω χωρις να βαλω τους στοχους.Στιγμιαια σκεφτηκα οτι θα βαλω αστερισκο σαν παραπομπη και θα τους συμπληρωσω στο τελος.Αλλά δεν προλαβαααα! Μου πηραν το γραπτο μεσα απο τα χερια.Γενικα ομως πιστευω οτι ηταν αρκετα καλο το σχεδιο μου.Εκανα όλα τα άλλα βηματα του σχεδιου..Λετε να μου κόψουν τραγικα πολλους βαθμους;;Τελικά η νέκυια ήταν η απάντηση του 2ου ερωτηματος έτσι;; Διότι στη συζητηση Καλυψώς -Οδυσσέα δεν θυμαμαι να υπαρχει κατι σχετικο με την αλληγορια του σπηλαιου και τους δεσμωτες(αν οντως υπαρχει κατι, μπορει κάποιος να με παραπέμψει σε συγκεκριμένο στίχο;)Διορθωστε με αν εχω αδικο.
για σταθειται ρε παιδια, γιατι σαν να χασαμε τη μπαλα....η swtia εχει δικαιο,επειδη ηταν εκτος υλης η ραψωδια της οδυσσειας αυτο δηλ τί μπορει να σημαινει? οτι δεν θα εβαζαν αυτο το αποσπασμα αλλα καποιο αλλο?ο πλατωνας ηταν στην υλη. ωφειλαμε να ξερουμε. ετσι το βλεπω εγω,ισως να εχω αδικο, δεν ξερω.....
Παράθεση από: Μarkos στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 04:06:49 pmγια σταθειται ρε παιδια, γιατι σαν να χασαμε τη μπαλα....η swtia εχει δικαιο,επειδη ηταν εκτος υλης η ραψωδια της οδυσσειας αυτο δηλ τί μπορει να σημαινει? οτι δεν θα εβαζαν αυτο το αποσπασμα αλλα καποιο αλλο?ο πλατωνας ηταν στην υλη. ωφειλαμε να ξερουμε. ετσι το βλεπω εγω,ισως να εχω αδικο, δεν ξερω.....συμφωνώ κ εγώ σ αυτο..απλώς προσπάθησα να δώσω μια εξήγηση στο γιατί υπάρχει αυτη η διασταση αποψεων με τα εντος- εκτός ύλης..απο τη στιγμή που υπήρχε σαφής αναφορά στον όμηρο μέσα στο χωρίο του πλάτωνα, έπρεπε να το ξέρουμε..( βέβαια εγω δεν το χα διαβάσει , αλλά το φανταστηκα πως αναφέρεται στη νέκυια κ αυτοσχεδίασα...κ ο θεος βοηθός..)