0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εμάς πάντως ο αιρετός στην Α Αθήνας στο σχολείο μάς είχε στείλει το παρακάτω σημείωμα:ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΜε αφορμή πολλά τηλεφωνήματα συναδέλφων σχετικά με τον τρόπομεταθέσεων για τα Πειραματικά και Διαπολιτισμικά σχολεία αλλά και το χρόνοανακοίνωσης των γενικών μεταθέσεων, σας ενημερώνω τα εξής:α) Το ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε στις 10/02/2009, συζήτησε και αποφάσισε τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις μετάθεσης στα Διαπολιτισμικά Σχολεία, στα Πειραματικά και σε ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ. Για την πληρέστερη ενημέρωση σας, επισυνάπτω τις αποφάσειςτου ΚΥΣΠΕ για να διαπιστώσετε ότι οι μεταθέσεις κι αυτών των κατηγοριώνπραγματοποιούνται με αυστηρά, αντικειμενικά, μοριοδοτούμενα κριτήρια.β) Σχετικά δε με το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης των μεταθέσεων, σας ενημερώνω πως κατά την προσωπική μου εκτίμηση τέλος Φεβρουαρίου θα συζητηθούν στο ΚΥΣΠΕ οι μεταθέσεις στα Πειραματικά σχολεία, στα Διαπολιτισμικά, σταΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ και οι μεταθέσεις ειδικών κατηγοριών με βάση το άρθρο 13 τουΠ.Δ.50.Με την ολοκλήρωση των παραπάνω μεταθέσεων, θα εξεταστούν οι γενικέςμεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, οι οποίες θα ανακοινωθούν μετά τις 15/03/2009.Θα ακολουθήσουν οι μετατάξεις εκπαιδευτικών και ελπίζω ότι μέχρι τον Ιούνιοθα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Και εγώ επίσης συμπεραίνω και θέλω να πιστεύω πως ο/η εν λόγω υπάλληλος του υπουργείου ήταν απληροφόρητος/η, όπως πολύ συχνά συμβαίνει. Με βάση το ότι πέρισυ οι μεταθέσεις ανακοινώθηκαν στις 18/3, ενώ αυτές των μειονοτικών στις 20/3 (αν δεν κάνω λάθος), εκτιμώ πως φέτος μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα ξέρουμε πού πηγαίνει ο καθένας μας. Άντε λίγη υπομονή ακόμα και εύχομαι το καλύτερο σε όλους μας!
Είναι η ιδέα μου ή όντως οι αιτήσεις για μετάθεση στην πρωτοβάθμια είναι αρκετά λιγότερες σε σχέση με πέρσι ;
Λανθασμένη λοιπόν η εντύπωσή μου. Κρίμα γιατί είχα την κρυφή ελπίδα πως λόγω των λιγότερων αιτήσεων οι βάσεις μεταθέσεων θα έπεφταν. Αλλά ως γνωστόν , ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται !!