0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
(θετω το θεμα γενικα οποιος θελει ν' ασχοληθει, ασχετα απ την ερωτηση και τις επιλογες του ΑΣΕΠ) η διαφορα πιεσης δεν εξαρταται και απ την πυκνοτητα? (1/2 ρ υυ)
(θετω το θεμα γενικα οποιος θελει ν' ασχοληθει, ασχετα απ την ερωτηση και τις επιλογες του ΑΣΕΠ) η διαφορα πιεσης δεν εξαρταται και απ την πυκνοτητα? (1/2 ρ υυ)η πυκνοτητα και το ιξωδες εχουν "σχεση"? (η αληθεια ειναι δεν το εχω ξανασκεφτει)(το ιξωδες δεν αναφερεται μονο σε πραγματικα ρευστα?)
Κατα την γνωμη μου σωστο ειναι το δ (Α1=Α2).Το αεροπλανο βρισκεται σε ενα σταθερο υψος οταν η δυναμικη ανωση ειναι ιση με το βάρος του (αν Α>
ΠαράθεσηΚατα την γνωμη μου σωστο ειναι το δ (Α1=Α2).Το αεροπλανο βρισκεται σε ενα σταθερο υψος οταν η δυναμικη ανωση ειναι ιση με το βάρος του (αν Α>
Η στατικη ανωση ειναι αμελητεα σε σχεση με το βαρος τους.
από την άλλη όταν έχουμε "κενά αέρος" το αεροπλάνο χάνει ύψος. άρα η πυκνότητα είναι σημαντική παράμετρος της δυναμικής άνωσης.
Νομιζω οτι τα αεροπλανα πετουν λογω της δυναμικης ανωσης.
με εναν προχειρο υπολογισμο μου βγηκε περιπου το 1/15 του βαρους.. μικρο ειναι ενταξει Smiley
Μιας κι εχεις προχειρη την σχεση υπολογισμου της, δες και την μεταβολη της απο τα 1000 στα 2000 χλμ.
Η άνωση δεν είναι ίση με το βαρος της μάζας του αέρα που εκτοπίζει το αεροπλάνο;Όμως η πυκνότητα του αέρα δεν είναι ακριβώς ίδια στα 1000 και στα 2000 μέτρα...Είμαι βιολόγος μην βαράτε... Σκέφτηκα με γνώσεις γυμνασίου (αρχή του Αρχιμήδη)
τα "κενα αερος" εχουν να κανουν με την πυκνοτητα?? (παλια που ημουν πιλοτος μας λεγαν οτι εχουν να κανουν με την ταχυτητα - αυξομειωνεται αποτομα και η ταχυτητα στο κοντερ)παντως θεωρητικα περιμενουμε οταν υποδιπλασιαζεται η πυκνοτητα να υποδιπλασιαζεται και η δυναμικη ανωση