Σύνολο ψηφοφόρων: 465
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κύριε πρωθυπουργέ , κυρία υπουργέ παιδείας , κυρία και κύριε υφυπουργέ παιδείας , εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας .Επειδή από την πρώτη στιγμή ( προς τιμήν σας ) ζητήσατε από όλους τους Έλληνες συμμετοχή ( και όχι ανοχή ) και επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα κάνατε σαφές ότι στις πρώτες επιλογές της νέας κυβέρνησης είναι η παιδεία και η αξιοκρατία , πήρα το θάρρος να συντάξω αυτή την επιστολή προς εσάς με την ελπίδα να βρείτε το χρόνο να την επεξεργαστείτε . Ένα πρώτο θέμα που θέτω είναι οι διορισμοί των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία . Φθάσαμε στο τέλος του 2009 και ενώ θα έπρεπε το σύνολο των διορισμών να γίνεται αξιοκρατικά ( μέσω Α.Σ.Ε.Π. ) , δημιουργήθηκαν ένα σωρό παράθυρα αναξιοκρατικών προσλήψεων . Ενδεικτικά αναφέρω την Π.Δ.Σ. ( πρόσθετη διδακτική στήριξη ) ,
-διαγωνισμό ασεπ με γραπτές εξετάσεις όπως τώρα-τα μόρια στον πίνακα αναπληρωτών να μετριούνται χωρίς να διαιρούνται δια δυο τα μόρια των προηγουμένων-3 επιτυχίες στον ασεπ=διορισμός-στον πίνακα αναπληρωτών να μετράνε ο βαθμός πτυχίου κ το μεταπτυχιακο (δεν βγάλαμε τα μάτια τόσα χρόνια για το τπτ)-να μετράει και ο βαθμός του μεταπτυχιακού και διδακτορικού σε όλους τους πίνακες-κατάργηση ωρομίσθιων-τα μόρια να μετράνε ανάλογα με την απόσταση απο το σπίτι του καθενός (όπως στην αστυνομία), είναι άδικο να είσαι απο ορεστιάδα, να πηγαίνεις κρήτη και επειδή είσαι στο κέντρο του ηρακλείου να έχει ελάχιστα μόρια-μόρια για προυπηρεσία απο ιδιωτικό τομέα και δήμους
ooops!!! αναστηθηκες knkn; βγηκε το πασοκ και βγηκες απο το ψυγειο; αρχισες παλι τους γνωστους φανφαρονισμους για ασεπ και δηθεν αξιοκρατια; φιλε, εχω φετος 20 μηνες προϋπηρεσια. δεν τους χαριζω σε κανεναν γιατι τους κερδισα δικαια. δεν θα αφησω κανεναν να μου τους παρει. δεν διαπραγματευομαι το διορισμο μου. δεν θα μου αλλαξει τον προγραμματισμο της ζωης μου κανεις πολιτικαντης στο ονομα της δηθεν αξιοκρατιας. αντιληπτο;;;; και για να μη νομισεις οτι ειμαι εμπαθης, προφανως τωρα θα εισαι πατερας! ευχομαι τα καλυτερα
knkn, παρότι μόνιμος, και κάποιος κακεντρεχής ίσως θα 'λεγε βολεμένος, συνεχίζεις να αγωνίζεσαι και να παραμένεις αδιαπραγμάτευτος και ασυμβίμαστος για μια ποιοτική και πάνω απ' όλα αξιοκρατική παιδεία. Πραγματικά, σε θαυμάζω!
Και σε αυτό θα προσέθετα και μία τουλάχιστον, αν όχι παραπάνω, επιτυχία στον ΑΣΕΠ και μόνο τότε να αξιοποιούνται αυτά τα μόρια για διορισμό, ώστε να μην έχουμε τα φαινόμενα ΟΑΕΔιτών, Σιβιτανίδειου,κλπ κλπ..Επίσης,να προσμετράται και η ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου σε περίπτωση επιτυχίας στο διαγωνισμό για να είμαστε και δίκαιοι απέναντι σε αυτούς που περιμένουν κάποιες δεκαετίες παραπάνω από εμάς τους νέους πτυχιούχους (χωρίς να συγκρίνω την ανάγκη για εργασία που όλοι έχουμε).