0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ένας ανάπηρος με καροτσάκι μπορεί άνετα να τα βγάλει πέρα στην τάξη, αν γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις σε αυτή, π.χ λιγότερα θρανία, μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στις σειρές, χαμηλός πίνακας κλπ. Μάλιστα, έχω υπόψη μου δάσκαλο που βρίσκεται σε καροτσάκι εδώ και χρόνια και όμως μέσα στην τάξη τα καταφέρνει μια χαρά, και το σχολείο του είναι το μόνο προσβάσιμο στην περιοχή.Επίσης, πιστεύω ότί έιναι μια καταπληκτική ευκαιρία για τα παιδιά, ώστα νε γνωρίσουν τη διαφορετικότητα.
Ρε συ atherina, καταλαβαίνω το θυμό σου, αλλά ένας ανάπηρος σε καροτσάκι μπορεί να τα βγάλει πέρα στο σχολείο; Να γράψει στον πίνακα; να κινηθεί ανάμεσα στα θρανία; να επιβληθεί στην τάξη; εδώ αρτιμελείς και πάλι έχουν ένα σωρό προβλήματα στην τάξη. φαντάζομαι θα διαφωνούν πολλοί, αλλά προσωπικά δε νομίζω ότι ένας ανάπηρος μπορεί να μπει σε τάξη. Το σχολείο δεν είναι πανεπιστήμιο, να μπεις σε μια αίθουσα και να αγορεύεις.
Παράθεση από: olgalia στις Φεβρουαρίου 09, 2009, 09:46:30 pmΡε συ atherina, καταλαβαίνω το θυμό σου, αλλά ένας ανάπηρος σε καροτσάκι μπορεί να τα βγάλει πέρα στο σχολείο; Να γράψει στον πίνακα; να κινηθεί ανάμεσα στα θρανία; να επιβληθεί στην τάξη; εδώ αρτιμελείς και πάλι έχουν ένα σωρό προβλήματα στην τάξη. φαντάζομαι θα διαφωνούν πολλοί, αλλά προσωπικά δε νομίζω ότι ένας ανάπηρος μπορεί να μπει σε τάξη. Το σχολείο δεν είναι πανεπιστήμιο, να μπεις σε μια αίθουσα και να αγορεύεις.Μια χαρά μπορούν οι εκπαιδευτικοί με σωματική αναπηριά να "επιβληθούν" στην τάξη.Μήπως οι υπόλοιποι το κάνουμε με τις σωματικές μας διαστάσεις?Γιατί με αυτή τη λογική καμμιά γυναίκα δεν θα μπορούσε να διδάξει σε παιδιά Λυκείου.Εκεί που έχω εγώ έναν προβληματισμό είναι με αυτούς που έχουν πνευματική αναπηρία.Έτσι δεν είναι olgalia???
Εχμ! Μήπως να ρίχναμε λίγο τους τόνους;; Λέμε τώρα... Άλλωστε σκεφτείτε την προσωπική σας αντίδραση αν το πιτσιρίκι σας (νήπιο, προνήπιο) είχε νηπιαγωγό μια γυναίκα με μειωμένη κινητικότητα. Δε θα το σκεφτόσασταν για την ασφάλειά του; Ας μην κρυβόμαστε. Για να μπορέσει η συνάδελφος να κάνει σωστά τη δουλειά της, όπως ξέρει και επιθυμεί, θα χρειάζονταν πάρα πάρα πάρα (πάρα) πολλές προϋποθέσεις, που το ελληνικό κράτος δεν είναι διατεθειμμένο να εκπληρώσει. Οπότε γι' αυτό το κομμάτι ας μην το παίζουμε τόσο άνετες. Υποθέτω ότι αυτό εννοούσε και η olqalia.Εννοείται βέβαια, ότι για το κομμάτι της αντιμετώπισης της συναδέλφου από το ΑΣΕΠ αυτό όντως είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο, αντιδημοκρατικό και αντικοινωνικό.